punias007 31.05.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam Cel - Budy Grzybek Plan - Milion papierków + milion siwych włosów = Dom Strategia - "Co nas niezabije to nas wzmocni" A pozatym to wszyscy zdrowi. Jeszcze raz pozdrawiam. punias007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 31.05.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witomy Somsiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papajoe 02.06.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, poszukuje ekipy do budowy stanu surowego otwartego, jest pozwolenie prawomocne . mozna zaczynac w kazdej chwili . niestety mój umówiony majster okazał sie nie być słowny ! pozdrawiam Tomek 510 000 665 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemB 02.06.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, nie ma ktoś na zbyciu siatki i słupków drewnianych na prowizoryczne ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 02.06.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Dziś prasa rozpisuje się o kolei dużych prędkości, która ma być wybudowana z W-wy do Łodzi (niezależnie od istniejących już tras - ale będzie biec przez obszar naszej grupy). Ciekawe, gdzie planowany jest jej przebieg, ktoś coś słyszał? Najdokładniejsza dostępna mapka, jaką udało mi się znaleźćhttp://pkp.pl/files/modernizacja_linii_kolejowych.jpg W innym miejscu mowa, że od stacji Gołąbki tory mają biec wzdłuż autostrady A2.http://www.tur-info.pl/p/ak_id,16529,,lsr,szybka_kolej_w_polsce,pendolino,pociag,warszawa,lodz,wroclaw,poznan,ferie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 02.06.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Czy ktoś korzystał z usług cieśli p. Jerzego Kacprzaka, który jest w naszej książce? Jeśli tak to czy mogę prosić o opinie (może być na pw). Ewentualnie jeśli ktoś ma innego godnego polecenia cieślę z naszych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 03.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Orientujecie się może pod jaki rejon TP SA podlega Jaktorów i okolice? Mam ich kabel na działce w miejscu gdzie powinien stanąć mój dom i muszę jakoś zacząć z nimi gadać, ale nie wiem od czego zacząć Może ktoś z Was już to przerabiał? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.06.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Cel - Budy Grzybek Plan - Milion papierków + milion siwych włosów = Dom I....milion złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.06.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Orientujecie się może pod jaki rejon TP SA podlega Jaktorów i okolice? Mam ich kabel na działce w miejscu gdzie powinien stanąć mój dom i muszę jakoś zacząć z nimi gadać, ale nie wiem od czego zacząć Może ktoś z Was już to przerabiał? Pozdrawiam Marcin Przerwij kabel... Sami przyjadą i ci powiedzą Mało tego...powiesz, że wpuścisz ich na działkę jak cię podłączą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 03.06.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Przerwij kabel... Sami przyjadą i ci powiedzą Mało tego...powiesz, że wpuścisz ich na działkę jak cię podłączą No to jest opcja hardcorowa ale wtedy wejdę w konflikt z sąsiadami, do których ten kabel biegnie. Poza tym projekt leży właśnie w starostwie i czeka na pozwolenie na budowę i wolałbym uprzedzić ewentualne uderzenie z tej strony Chyba że takich rzeczy się w starostwie nie czepiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 03.06.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam,jako nowa forumowiczka chciałaby się wpisać do grupy nadarzyńsko-grodziskiej. Planujemy budować się w Żelechowie gm. Żabia Wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 03.06.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Gdzie jest to os. Ptasia? Witam Jak przejeżdżasz przeż tory WKD ulicą Średnią od Milanówka to po prawej stronie. Centrum Osiedla to betoniarnia przy ulicy Ptasiej , z której likwidacją walczymy od lat. Co do mebli kuchennych poszukaj tu: http://ardomex.republika.pl/STRONY/startx.htm Kiedyś była to dobra firma - Prodex Jak by były problemy to skontaktuj się ze mną pzdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.06.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam, jako nowa forumowiczka chciałaby się wpisać do grupy nadarzyńsko-grodziskiej. Planujemy budować się w Żelechowie gm. Żabia Wola. Oj znana mi okolica...znana i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 03.06.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Gdzie jest to os. Ptasia? Witam Jak przejeżdżasz przeż tory WKD ulicą Średnią od Milanówka to po prawej stronie. Centrum Osiedla to betoniarnia przy ulicy Ptasiej , z której likwidacją walczymy od lat. Co do mebli kuchennych poszukaj tu: http://ardomex.republika.pl/STRONY/startx.htm Kiedyś była to dobra firma - Prodex Jak by były problemy to skontaktuj się ze mną pzdr Tomek witam a to można powiedziec że budujesz "krok"ode mnie Dzieki za namiary. Meble solidne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 03.06.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Oj znana mi okolica...znana i to bardzo I jak? Polecasz? Do tej pory przeprowadzałam się w zasadzie z miasta do miasta a teraz na wieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
punias007 03.06.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Interesują mnie wasze opinie i doświadczenia z biurem projektowym MATHIA z Grodziska Maz i Panią architekt Joanną Wiśnieską. Chodzi mi o to czy z mają układy w urzędach w Grodzisku i mogą cos przyspieszyć? Mnie interesuje adaptacja projektu AWOKADO z pracowni Choryzont z Wrocławia. A co gorsze mam dosyć pochyłą działke i plan zagospodarowania mówiący o dachu między 15 a 45 stopni (Projekt AVOKADO 5 stopni ) Może ktoś ma pomysł jak to delikatnie obejść? Albo jakieś namiary na sprytnego architekta i kierownika budowy z naszego terenu. Będe wdzięczny także za info na temat kosztów badań geotechnicznych działki. Płaci się z metra działki czy ...... ? Nic o tym niewiem A działke mam pochyłą i w dodatku jedną (dolną) granicą jest rzeka Pisia. Jestem tu nowy więc poprosze o wyrozumiałość za ten deszcz pytań Będe wdzięczny także za wszelkie info na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 04.06.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witajcie, mam pytanie, czy ktoś z Was ma do odsprzedania stemple po budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 04.06.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 witamDzieki za namiary. Meble solidne? Jak w niej pracowałem 15 lat temu to solidne. Meble użytkuję do dzisiaj, a jak jest teraz - trudno powiedzieć. Mają doświadczenie produkują je od 25 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 04.06.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam, mam dwa pytania w temacie budowy w Budach Grzybek, którą zamiaruję rozpocząć przy dobrych wiatrach jeszcze w tym roku1. jak długo czeka się na warunki przyłączenia gazu?2. czy kwota 2400 za geodetę (full opcja - mapa, tyczenie działki (jest problem z granicą) i budynku oraz inwentaryzacja) jest ok? I dodatkowo - poszukuję namiaru na solidnego i rozsądnego cenowo wykonawcę ogrodzeń. Będę wdzięczny za pomoc. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
punias007 04.06.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam, mam dwa pytania w temacie budowy w Budach Grzybek, którą zamiaruję rozpocząć przy dobrych wiatrach jeszcze w tym roku 1. jak długo czeka się na warunki przyłączenia gazu? 2. czy kwota 2400 za geodetę (full opcja - mapa, tyczenie działki (jest problem z granicą) i budynku oraz inwentaryzacja) jest ok? I dodatkowo - poszukuję namiaru na solidnego i rozsądnego cenowo wykonawcę ogrodzeń. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Marcin Witaj a co to za geodeta bo ja tez BG i tez szukam Geodety. punias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts