mery26 09.06.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 jak takie tynki wygladac powinny. Czy dopuszczalne sa wyczuwalne pod reką górki-dołki czy powinno byc gladkie jak tafla szkla? I czy rozne takie zadrawpania, wylupienia tez moga byc? jak ulozyc styropian pod wylewke?( Sa chyba 3 kategorie-gdzieś na stronach producentów gipsów znajdziesz normatyw do tego to i argument będzie. Mnie tez przekonywali że jest OK do czasu jak im "normy" na papierze nie pokazałem. Generalnie-z tego co pamiętam- bąbelki to błąd, odchyły pow. 2 mm na łacie chyba 3 m - błąd. Jasne ze najlepiej jak szkło, bo nie masz roboty przed malowaniem (lub po) ale ideału nie ma. Ja krechy (wgłębieni) kazałem poprawiać, ale drobnych niedociągnięć przy świetle dziennym nie zobaczysz. Raczej w nocy, latarka itd. znalazłem to Dla tynku kat. III A. Dopuszczalne odchylenia powierzchni od płaszczyzny i odchylenia krawędzi linii prostej: Nie większe niż 3 mm na całej długości łaty kontrolnej (2 m). B. Dopuszczalne odchylenia powierzchni od kierunku pionowego: Nie większe niż 2 mm na 1m i ogółem nie więcej niż 4mm w pomieszczeniach do 3,5 m wysokości oraz nie więcej niż 6 mm w pomieszczeniach powyżej 3,5 m wysokości. C. Dopuszczalne odchylenia powierzchni od kierunku poziomego: Nie większe niż 3 mm na 1 m i ogółem nie więcej niż 6 mm dla całej powierzchni ograniczonej pionowymi przegrodami. Styro kładziesz na przemian jak cegłe w murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 09.06.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Wszyscy się chwalą postępami w pracach to ja też Humus zebrany, budynek wytyczony, w tym tygodniu wchodzi ekipa i zaczyna fundamenty. Za to ciągle nie mamy prądu i wody. Studnia sucha, czekamy na badania ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.06.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Wszyscy się chwalą postępami w pracach to ja też Humus zebrany, budynek wytyczony, w tym tygodniu wchodzi ekipa i zaczyna fundamenty. Za to ciągle nie mamy prądu i wody. Studnia sucha, czekamy na badania ;-( gratulacje i powodzenia (w tej drodze przez mękę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 09.06.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam, mam dwa pytania w temacie budowy w Budach Grzybek, którą zamiaruję rozpocząć przy dobrych wiatrach jeszcze w tym roku 1. jak długo czeka się na warunki przyłączenia gazu? 2. czy kwota 2400 za geodetę (full opcja - mapa, tyczenie działki (jest problem z granicą) i budynku oraz inwentaryzacja) jest ok? I dodatkowo - poszukuję namiaru na solidnego i rozsądnego cenowo wykonawcę ogrodzeń. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Marcin Jeśli zależy ci na czasie, to polecam wpisać ogrzewanie np. olejem opałowym. Odpada ci jeden dodatkowy dokument, na który musisz czekać. Nam tak doradziła pani architekt z Grodziska. Po uzyskaniu pozwolenia na budowę można zmienić sobie rodzaj ogrzewania, a w czasie, gdy buduje się dom, czekać na łaskę gazowni i spokojnie załatwiać dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 09.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Wszyscy się chwalą postępami w pracach to ja też Humus zebrany, budynek wytyczony, w tym tygodniu wchodzi ekipa i zaczyna fundamenty. Za to ciągle nie mamy prądu i wody. Studnia sucha, czekamy na badania ;-( gratulacje i powodzenia (w tej drodze przez mękę) Powodzenia i samych dobrych fachowców (choć słowo fachowiec ostatnio nabrało nieco innego podtekstu ) no i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 09.06.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Ja już mogę zająć się ogrodem:)http://images31.fotosik.pl/281/4b4fece57f76f012.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.06.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Ja już mogę zająć się ogrodem:) http://images31.fotosik.pl/281/4b4fece57f76f012.jpg wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 10.06.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Humus zebrany, budynek wytyczony, w tym tygodniu wchodzi ekipa i zaczyna fundamenty. Heh, zabawne, szef mojej ekipy powiedział że zaraz wchodzi na budowę w Milanówku a potem już do mnie Więc jeśli u Ciebie buduje pan spod Lublina to... nie eksploatuj Go za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 10.06.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 A ja mam pytanie do bardziej zaprawionych w bojach grupowiczów - jak zaopatrywaliście się w materiały budowlane - lepiej wszystko zamawiać w jednym składzie czy wszystko w różnych. Wiadomo, że z jednej strony chodzi o kasę ale tak się zastanawiam czy więcej nie wydamy na paliwo i telefony jeżdżąc/dzwoniąc od składu do składu i pytając się ile co kosztuje. A może na obsługę kompleksową budowy można dostać jakiś rabacik? Jakie składy polecacie w naszej okolicy (buduję w Milanówku). Będę wdzięczna za rady bo jestem zielona w tym temacie a w weekend chcieliśmy zrobić rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 10.06.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 A ja mam pytanie do bardziej zaprawionych w bojach grupowiczów - jak zaopatrywaliście się w materiały budowlane - lepiej wszystko zamawiać w jednym składzie czy wszystko w różnych. Wiadomo, że z jednej strony chodzi o kasę ale tak się zastanawiam czy więcej nie wydamy na paliwo i telefony jeżdżąc/dzwoniąc od składu do składu i pytając się ile co kosztuje. A może na obsługę kompleksową budowy można dostać jakiś rabacik? Jakie składy polecacie w naszej okolicy (buduję w Milanówku). Będę wdzięczna za rady bo jestem zielona w tym temacie a w weekend chcieliśmy zrobić rozeznanie. roześlij zapytanie o cenę drogą elektroniczna, masz dokument bez zapisków osobistych czysty i czytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.06.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Szukam mieszkania dla teściowej w Grodzisku.Powinno mieć ok. 40 mkw., 2 pokoje i najchętniej I piętro.Gdyby ktoś coś słyszała to poproszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 10.06.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Szukam mieszkania dla teściowej w Grodzisku. Powinno mieć ok. 40 mkw., 2 pokoje i najchętniej I piętro. Gdyby ktoś coś słyszała to poproszę o namiary. Dla teściowej może piwnica mogłaby byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.06.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Szukam mieszkania dla teściowej w Grodzisku. Powinno mieć ok. 40 mkw., 2 pokoje i najchętniej I piętro. Gdyby ktoś coś słyszała to poproszę o namiary. Dla teściowej może piwnica mogłaby byc? Na szczęście teściowa fajna kobieta więc należy się jej ładne mieszkanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 10.06.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Szukam mieszkania dla teściowej w Grodzisku. Powinno mieć ok. 40 mkw., 2 pokoje i najchętniej I piętro. Gdyby ktoś coś słyszała to poproszę o namiary. Dla teściowej może piwnica mogłaby byc? Na szczęście teściowa fajna kobieta więc należy się jej ładne mieszkanko. To chyba, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.06.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam A ja szukam kupca na mieszkanie 3-pokojowe w Pruszkowie. Budownictwo 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 10.06.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Dzieki Mery26:) zawsze sie przypa pomocna rada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 10.06.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 MAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ ekipa wchodzi za 2 - 2,5 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 10.06.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 MAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ ekipa wchodzi za 2 - 2,5 miesiąca Gratulacje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.06.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 MAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ ekipa wchodzi za 2 - 2,5 miesiąca ja tez gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.06.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Byłam poczytalam i zmykam izat mialaś być na zlocie senser Ty też a zobaczyłam tylko wasze wizytówki na stoliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts