Browar 30.07.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witam Wszystkich "Sąsiadów" !!! Rozpoczynamy właśnie z mężem drogę przez urzędy. Budować będziem się w Urzucie w pobliżu ul. Chabrowej. Domek będzie drewniany, w konstrukcji szkieletowej. Projekt już jest, Wykonawca też. Pozostały papierki i banki Na razie wykopaliśmy studnię i muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się, że własna studnia daje tyle satysfakcji witam serdecznie sąsiadkę my również budujemy przy Chabrowej. Mam 2 pytanka: 1. po co odesłali was do Grodziska? Macie jakieś sączki na działce? Nam sprawdzili w gminie że nie ma nic na działce i dali zaświadczenie - jedna wycieczka mniej... 2. na ile metrów wierciliście studnię ? pozdrawiam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 30.07.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Mam pytanie, skąd braliście drewno na wieźbę? W książce adresowej grupy są 2 kontakty w tym jeden nie odbiera od wczoraj tel . Będę wdzięczna za namiary. Drewna na więźbę jeszcze nie zamawiałem ale deski i owszem. Tutaj było najtaniej w okolicy: http://www.drewplyt-pecka.pl/start.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.07.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ja jestem z Gołąbek k. Ursusa - czyli do Nadarzyna kawełeczek ale mnie tu skierowali - mogę się do Was przytulić? Pewno . Witaj i pytaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.07.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 witajcie Oj widze niektórzy startują . Oj jakbysmy mieli powtórzyc start to chyba bysmy sie nie zdecydowali :/ (choc zachęcam gorąco. Kazdy musi to przejsc. Ja mam wrazenie ze kiepski był początek ale życie nas potem oszczędziło. 28 sierpnia bedzie rok od rozpoczecia budowy i takze nasza WPROWADZKA do nowego domku. Rok katuszy , stresów, nerwów...... Mam pytanie czy ktos z Was uzytkuje w łazience kabinę z panelem do hydromasazu? czy to bajer czy warto? Nie mam takiej kabiny, ale ostatnio pozbywalem sie "starej" 5-letniej i zerkalem na rózne modele takze z panelami do hydromasażu i moge stwierdzić: nie kupuj kabiny z ramkami z profili, nasza dobrej firmy i nietania była do mycia koszmarna, cholery mozna bylo dostac , stad jej szybka wymiana na kabinę szklaną bez żadnych konstrukcji podtrzymujacych gdzie mogłby sie gromadzic brud kabiny z hydromasazem chinskie najprawdopodobniej takie za ok 3-4 tys mmiały takie kłębowisko kabli z tyłu , że poczułem sie zelektryzowany na sam widok, były strasznie tandetnie wykonane a plastik był miernej jakości. Poza tym te kabiny mialy bardzo malo miejsca w srodku, obrucenie sie lub schylenie po przysłowiowe mydło jest ryzykowne nawet dla szczuplej osoby. porzadna i duża kabina kosztuje niestety od ok 10 tys aby w pełni wykorzystać mozliwości takiej kabiny nalezy mieć dobre i stabilne ciśnienie wody oraz kanalizacje, nie ma co sie oszukiwać nie jest to urzadzenie oszczedzajace wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.07.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Mam pytanie...jakie macie kabiny prysznicowe? Moze ktoś ma Ravaka, Huppe lub Ronala? Szukam opini No widze , że tu w grę wchodza produkty z wyższej półki. Ja mam taka kabinę jestesmy z niej baardzo zadowoleni bardzo wygodna i łatwa do mycia siebie i jej http://www.aquaform.eu/files/showerstar/produkty/kabiny/masiva_swing_128.jpg ty jest wiecej http://www.showerstar.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 31.07.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Gawełku, Potrzebuję kogoś pewnego do zamontowania dwóch okien dachowych Pozdrawiam wszystkich Grupowiczów z Lasu Młochowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.07.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Tu niestety nie mam doświadczeń i nie bardzo pomoge bo nie posiadamy okien dachowych w domu . Na etapie budowy naszego domu nie były one az tak tanie jak obecnie, poza tym słyszałem że okna dachowe dzielą sie na 2 kategorie: takie które ciekna wczesniej i takie które ciekna później . Nie wiem czy to prawda. Może tu przedzwoń co prawda robią całe dachy i to akurat widzialem u Toma 17, szybko sprawnie i mieli tanie okna jakies superenergooszczedne i z tego co wiem na razie sie przez nie nie leje. Wolica 05-830 NADARZYN, al. Katowicka 45, tel. (0-22) 739-75-45 739-75-46 fax (0 22) 739-75-47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 31.07.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 gawel dzięki za pochlebne opinie o kabinie, identyczną właśnie zakupiliśmy uff A co z tym stolarzem? nikt nie ma namiarów? Zdaje sie że nikt nie czyta poprzedniej strony...tia... Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.07.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Czyta czyta , ale mysłalem ze biezecie tego za 8000 zł Mymamy schody bardzo fajne zabiegowe sosnowe robine przez goscia z mszczonowa 5 lat temu to one kosztowały 3500 z montazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 01.08.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 O kurde myslalem że przypominacz mi padl mailowy a tu na prawde nikogo jeszcze dziś nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 01.08.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 no niezłe ceny..w takim razie trzeba będzie sie na razie wstrzymać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 01.08.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hej, jestem na etapie zamawiania więźby. Możecie polecić jakieś sprawdzone składy z drewnem lub tartaki?Jak się zamawia drewno - podając wymiary więżby czy powiększone o te 30 cm, jako zakład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 01.08.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja brałem więźbę z Pruszkowa z tartaku Pana Sylwestra Gołąba. Niestety nie polecam, dzięki moim dekarzom udało się sklecić z tego porządny dach, ale ile mięsa przy tym leciało na jakość krokwi i łat... szkoda gadać. Napracowali się chłopacy niesamowicie co musiałem im wynagrodzić porządną wiechą. Powiedzieli, że więcej nie wejdą na dach, jeżeli drewno będzie z tego tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Mam pytanie o mapkę do celów projektowych. Czy ona ma jakiś termin ważności? Jutro mam spotkanie z panią która będzie mi robiła projekt przyłącza do wodociągów. Mam mieć mapkę. Czy ta mapka będzie ważna jak w przyszłym roku będę się ubiegała o pozwolenie na budowę? Jaki jest koszt mapki do celów projektowych? Ta pani ma mi już załatwić tą mapkę poprzez swojego znajomego geodetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 04.08.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Jaki jest koszt mapki do celów projektowych? Ta pani ma mi już załatwić tą mapkę poprzez swojego znajomego geodetę. Ja w zeszłym roku płaciłam 550zł + VAT,ale u innych geodetów, jak się pytałam ceny kształtowały się ok. 600 zł +VAT. Także możesz przyjąć, że ok.600 zł to będzie kosztować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 04.08.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 p. Jacek Szpilarski wziął 600 za 4 szt. mapek 1:500 oraz 4 szt 1:1000. Jego znajomości w starostwie - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 p. Jacek Szpilarski wziął 600 za 4 szt. mapek 1:500 oraz 4 szt 1:1000. Jego znajomości w starostwie - bezcenne to ja poproszę o namiary Jak mnie ta pani będzie chciała naciągnąć to sama zlecę zrobienie tych mapek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 04.08.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 602-673-059 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Dzięki ramotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 05.08.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 macie może namiary na sprawdzonych dekarzy? Nasz umówiony, przez nasze przesunięcia z budową, ma teraz inne budowy i jedynie na co możemy liczyć z jego strony, to deskowanie w listopadzie, a my byśmy chcieli już za ok. miesiąc robić cały dach.Jak macie takie ekipy, to proszę podajcie nr kontaktowe, a może akurat ktoś będzie miał wolny termin. dzięki i pozdrawiam,Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts