Aga_i_Janusz 17.09.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no to zabiłeś mi przysłowiowego gwoździa. Do tej pory rozważałam wyłacznie makroterm, ale ceny tych kominków sa zdecydowanie atrakcyjniejsze... Pytanie zatem czy za mniejsza ceną idzie także niższa jakośc, jak to niestety w zyciu bywa...Czy ktoś poza Senserem jest uzytkownikiem kominka z płaszczem wodnym? i jeśli tak to jakiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julifra 17.09.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam, mam pytanie, czy ktos mial przyjemnosc wspolpracy z niejakim panem Kalata - architekt z Pruszkowa?? jak kompetencje? jak sie pracowalo??z gory dziekuje i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.09.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no to zabiłeś mi przysłowiowego gwoździa. Do tej pory rozważałam wyłacznie makroterm, ale ceny tych kominków sa zdecydowanie atrakcyjniejsze... Pytanie zatem czy za mniejsza ceną idzie także niższa jakośc, jak to niestety w zyciu bywa... Czy ktoś poza Senserem jest uzytkownikiem kominka z płaszczem wodnym? i jeśli tak to jakiej firmy. Zerknij na aukcje allegro i pomejluj z nabywcami tych kominków od nich moze sie cos dowiesz, jest to obarczone co prawda pewnym bledem bo nawet jak ktos kupił i nie jest zadowolony z kominka to moze wzisnac kity i udac ze jest zadowolony. Z drugiej strony takie zachowania to tylko w rodzinie i w "realu" w necie anonimowośc wyzwala szczerość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 17.09.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Drodzy grupowicze, Czy macie może orientację czy w marketach budowlanych można kupić drut wiązałkowy i pręt stalowy, gładki 6mm. Potrzebujemy jakiś śladowych, ilości, skład ich już dziś nie dowiezie (wogóle nie są skłonni wozić małych ilości ) a przydałoby się to jutro mieć. Jak coś wiecie to dajcie proszę znać bo nie chciałabym na darmo jeździć i szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 17.09.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 W kazdym skladzie powinni sprzedac, a na pewno w skladzie stali w jankach i w madexie w piasecznie.Lacznie z cieciem na kawalki jakich potrzebujesz. Na pewno jezeli chodzi o 6, wiazalkowy to kazdym markecie na dziale ogrod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 17.09.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Thx. Problem w tym, że składy zazwyczaj pracują w tych godzinach co ja, a jak na złość dziś nie mogę się wyrwać. Ale już znalazłam - gdyby ktoś potrzebował to rzeczywiście drucik w prawie każdym markecie a stal jest np. w Platformie albo w Castoramie. PS: gdzie jest skład stali w Jankach? Próbowałam coś znaleźć w necie ale nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 17.09.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mozecie polecic kogos solidnego do zdjecia humusu na dzialce w Jaktorowie? Szukam tez kierownika budowy - budowa na ww. dzialce.Mozecie polecic kogos kto rzeczywiscie sie przylozy i doradzi a nie bedzie jedynie skladal podpisy? Najlepiej pewnie bylo by miejscowego albo max 10 km w obrebie budowy. Jesli macie namiar na sprawdzona ekipe /ale w pelni samodzielna, z wlasnymi narzedziami, spaniem i najlepiej dojsciem do jak materialu po dobrych cenach/ z tego rejonu to tez prosze o namiary. Budowa - moze fundamenty na jesieni - reszta jak najszybciej od wiosny. Dom prosty dosyc http://www.dobreprojekty.pl/lustrox.php?kod=w2112c+ wykusz i zadaszony taras Chyba najpierw lepiej zdjac humus a dopiero pozniej brac geodete do wyznaczenia zarysu - w odwrotnej kolejnosci chyba latwo naruszyc wyznacozny obszar koparka itd? Czy jesli w tym roku nie rusze jednak z budowa to taki zdjety humus przez cala zime nie bedzie w niczym utrudnial startu na wiosne? Pozdraiwamstrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 17.09.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Poszukuję namiaru na pana z gazowni w Grodzisku, który robi projekty/wykonanie instalacji gazowej. Pamiętam, że na forum pojawiła się taka informacja, ale nie mogę znaleźć. Może ktoś pamięta jak się nazywał? Będę wdzięczny dozgonnie za info Już znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 17.09.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mozecie polecic kogos solidnego do zdjecia humusu na dzialce w Jaktorowie? Ja polecam pana Kłosiewicza, namiary na niego są w książce tel. grupy grodziskiej. W każdym razie omijaj Grudkowskich z daleka. Szukam tez kierownika budowy - budowa na ww. dzialce. Tutaj Ci nie pomogę, bo swojej kierownik nie polecę Chyba najpierw lepiej zdjac humus a dopiero pozniej brac geodete do wyznaczenia zarysu - w odwrotnej kolejnosci chyba latwo naruszyc wyznacozny obszar koparka itd? Czy jesli w tym roku nie rusze jednak z budowa to taki zdjety humus przez cala zime nie bedzie w niczym utrudnial startu na wiosne? Najpierw humus, potem geodeta, najlepiej jak już będą nabite ławy ciesielskie, wtedy może on gwoździami nanieść osie konstrukcyjne budynku. Zbieranie teraz humusu i czekanie do wiosny nie bardzo ma sens, bo na wiosnę będziesz miał już nowe roślinki w miejscu zebranej teraz darni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.09.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 nie polecam usług tego pana Więcej tutaj Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eur1mtk 17.09.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ...no to sobie poczytałem z żoną... lepsze niż Horror pt: "Koszmar z Ulicy Wiązów" ....ale żeby prywatne smrody na forum...? ech znajdujmy TYLKO polecanych fachowców, płaćmy uczciwie i cieszmy się z własnego domu... DOBRANOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 18.09.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Mozecie polecic kogos solidnego do zdjecia humusu na dzialce w Jaktorowie? Szukam tez kierownika budowy - budowa na ww. dzialce. Mozecie polecic kogos kto rzeczywiscie sie przylozy i doradzi a nie bedzie jedynie skladal podpisy? Najlepiej pewnie bylo by miejscowego albo max 10 km w obrebie budowy. Budowa - moze fundamenty na jesieni - reszta jak najszybciej od wiosny. Chyba najpierw lepiej zdjac humus a dopiero pozniej brac geodete do wyznaczenia zarysu - w odwrotnej kolejnosci chyba latwo naruszyc wyznacozny obszar koparka itd? Czy jesli w tym roku nie rusze jednak z budowa to taki zdjety humus przez cala zime nie bedzie w niczym utrudnial startu na wiosne? Pozdraiwam strix Koparkowy od Kłosiewicza robił u mnie tzw korytowanie czyli usuwał humus. Sam wyznaczyłem teren korytowania przez wyznaczenie rogów budynku z przesunięciem o 1,5 m na zewnątrz. W zeszłym roku kosztowało to 100 zł/ godz. U mie trwało to 4,5 godz. a grubość humusu dochodziła do 40 cm. Geodeta wytycza osie po korytowaniu. Samo korytowanie wykonujemy dopiero wtedy gdy mamy umówioną ekipę budowlaną. Chodzi o wodę gruntową. Pozostawienie powstałego wykopu na zimę gwarantuje nam basen na wiosnę i czekanie z pracami fundamentowymi do maja. Zanim przystąpisz do korytowania musisz wiedzieć/ustalić z majstrem lub kierownikiem gdzie odkładać humus tak aby powstała góra nie przeszkadzała w zagospodarowaniu placu budowy oraz w wożeniu i składowaniu materiałów budowlanych. Musisz więc wiedzieć gdzie będzie szalet, magazyn, węzeł betoniarski, piach i żwir zanim pokażesz koparkowemu gdzie ma składować humus. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 18.09.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 PS: gdzie jest skład stali w Jankach? Próbowałam coś znaleźć w necie ale nie widzę. Na trasie na krakow, za idkea, po lewej stornie, taki dzwig podwoziowy stoi. Firma sie nazywa 'dostal' 227205646. Czasami miewaja dobre ceny na stal, tna tez na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 18.09.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 mogę polecić koparkę502 090 126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 18.09.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ...no to sobie poczytałem z żoną... lepsze niż Horror pt: "Koszmar z Ulicy Wiązów" ....ale żeby prywatne smrody na forum...? ech znajdujmy TYLKO polecanych fachowców, płaćmy uczciwie i cieszmy się z własnego domu... DOBRANOC mnie też to niesmaczy ale niestety miałem tą nieprzyjemnosc i teraz chce o tym uprzedzić pozostałych bo wiem że panowie szukajajuz zleceń w innych rejonach mazowsza bo na białołęce już jest o nich głośno - mnie też się wydaje że to nie jest miejsce do załatwiania takich spraw z niezadowolonym klientem ale wykonawca jest przekonany że jest górą w tej dyskusji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 18.09.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 a przy okazji kominków. Nie wiem czy zauważyliście ale we wrześniowym muratorze są opowieści o kominkach czytelników muratora. I jest tam kominek Jakuba J i szanownej małżonki:) moze juz była o tym mowa tylko ja przegapiłam... i jeszcze jeden znany mi z forum przyuważyłam, to kominek Damiana i Kasi (damianr) - bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 18.09.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 a przy okazji kominków. Nie wiem czy zauważyliście ale we wrześniowym muratorze są opowieści o kominkach czytelników muratora. I jest tam kominek Jakuba J i szanownej małżonki:) moze juz była o tym mowa tylko ja przegapiłam... i jeszcze jeden znany mi z forum przyuważyłam, to kominek Damiana i Kasi (damianr) - bardzo mi się podoba tak nasz kominek też tam jest - jesli dobrze zrozumiałem redaktorke to są tam same kominki forumowiczów (Reziego również) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdek 18.09.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 szukam m-ca gdzie można kupić białe parapety zew- kogoś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.09.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 mam jescze jedna prośbe poszukuje ekipy do skończenia domu .. mam prawie stan zero tzn brakuje hydrauliki i chudziaka ... maja ekipa zabrała sprzet i nie odbierają telefonu nigdy bym sie nie spodziewał ... naprawde to jest nierówna walka ! bardzo chciałbym mieć do zimy stan surowy otwary help me pozdr Tomek pytałam moich murarzy ale w tymroku już nie mają czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leolab 19.09.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 witam grupę budującą grodzisko nadarzyńską my budujemy sie w Ojrzanowie i nie ibywa sie bez problemów ale to nasza pierwsza budowa.... na razie szukamy dekarza do poprawy dachu, tynkarzy praktycznie na już.... ehhhh a plan był taki, że we wrześniu 2008 sie wprowadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts