Lili Lili 26.09.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 miałam na myśli raczej coś w stylu"szybko i na miejscu" - czyli w okolicy Warszawy a konkretnie zachodniej W centrach handlowych są takie punkty co robią tablice (np. w Reducie). Tak ale za ile ? Nie wiem. Pytanie było gdzie a nie za ile . Zamówiłam kiedyś na Allegro taką tanią tabliczkę za kilkanaście złotych i dostałam miniaturową jednostronnie zafoliowaną tekturkę. Nadawała się w sam raz na czas budowy do przybicia na paliku. Teraz, na prawdziwą bramę, mam porządną, dużą, metalową tablicę. Zamawiałam w Jankach, punkt szewc i takie tam, w kompleksie Reala, koszt 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 26.09.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 coś mi się wydaje że w gminie takie tabliczki są jakby co to w gminie Nadarzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 26.09.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ludziska szukam ludzi do pracy do wykańczania domu. Mogę być miejscowi z naszych okolic. Najlepiej dwóch. Mają być pomocnikami mojego ojca, pracować pod jego czujnym okiem.Może ktos słyszał o jakiś dwóch sprawnych chłopakach, którzy nie boją sie pracy, są sprawni i chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.09.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Ludziska szukam ludzi do pracy do wykańczania domu. Mogę być miejscowi z naszych okolic. Najlepiej dwóch. Mają być pomocnikami mojego ojca, pracować pod jego czujnym okiem. Może ktos słyszał o jakiś dwóch sprawnych chłopakach, którzy nie boją sie pracy, są sprawni i chętni? Ale sie Wszyscy przejeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 29.09.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ludziska szukam ludzi do pracy do wykańczania domu. Mogę być miejscowi z naszych okolic. Najlepiej dwóch. Mają być pomocnikami mojego ojca, pracować pod jego czujnym okiem. Może ktos słyszał o jakiś dwóch sprawnych chłopakach, którzy nie boją sie pracy, są sprawni i chętni? Dwaj bracia zajmują się wykończeniówką. Kontakt za pośrednictwem majstra (Władysław Skalak). który mi ich polecał ale dla mnie jeszcze za wcześnie. Tel. majstra 781 946 432. Majster postawił mi dom w tym roku w Kadach a ci chłopcy zrobili ocieplenie stropu. Majster jest z pod Tarnowa i bracia chyba też. Spali na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 30.09.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witajcie Wreszcie mieszkam.....troche w proszku ale już mieszkam. Duzo pracy ale radość tez ogromna http://foto0.m.onet.pl/_m/563d3daebf29e117cacc0407eb9e70f8,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/a8e5dc4a3eba0f09ee9e2dd038ae9318,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/55fda4baf2cc8647b2676856be70fbb0,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/a072b297dc5b9b34ec93c0fd3f4e5491,10,19,0.jpg [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 30.09.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Tygrysek12 Gratulacje !!!!! Przyznam się że nie wierzylem ze uda Wam sie wprowadzic w tym roku Niestety wydaje sie ze sam zostalem w bylej grupie bez dachu . Ilosc pecha i nietrafionych ekip w tym roku przerosla moje najsmielsze oczekiwania Teraz musze sie zastanowic co zrobic z tynkami wewn. Ekipa miala byc 3 osobowa, robili 4 domy po kolei wzdluz ulicy nikt nie narzekal. Jak przyszli do mnie to 2 tygodnie poslizgu, pracuje od 4 tygodni tylko 2 bo jeden zlapal zapalenie oskrzeli i nie moze wydobrzec, do tej pory zrobili jakies 250 m2 i to tak sobie a do zrobienia zostal caly parter i pol pietra no i 25 dni do wejscia glazurnika. AAAAAAA chyba zostalo mi brac tynki maszynowe gipsowe a ekipie podziekowac. pozdrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 30.09.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Gratulacje Tygrysku. U nas tempo nieco wolniejsze i podobnie jak Zonzi ciągle jesteśmy "bezdachowcami". Ale już od poniedziałku zacznie się to zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kargulena 30.09.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witam serdecznie wszystkich w grupie. Budujemy we wsi Boża Wola, gmina Baranów, powiat grodziski. Dziś 18 dzień odkąd ekipa weszła na działkę - zalewanie nadproży, w sobotę zalewamy strop - oczywiście o ile wcześniej niebo nie zaleje nas...stawiamy dom na modrzewiowej znany wcześniej jako upb-220 z pracowni pawła boducha. mam pytanie do osób z powiatu grodziskiego - czy ktoś z was robił przydomową oczyszalnię ścieków? - siedzę od kilku tygodni w necie i czytam czytam... i głowa mi puchnie od nadmiaru informacji i najgorsze jest to że w dodatku nijak mi sie pokrywa to co czytam z tym co mi w urzędach mówią... większość forumowiczów pisze że wystarczy do starostwa wysłać zgłoszenie - jaka oczyszczalnia, załączyć schematy, certyfikaty itp. od producenta, mapkę z wrysowaną oczyszczalnią i jeśli po 30 dniach starostwo nic nie przyśle to można instalować - nawet jeśli w pozwoleniu bylo szambo (u nas jest). w starostwie mężowi powiedzieli że musimy na specjalnym wniosku o pozwolenie złożyć projekt zamienny a z kolei w gminie nam powiedziano że wogóle nie ma mowy o oczyszczalni bo w naszej ulicy będzie robiona kanalizacja (ale kiedy - to już gmina nie jest w stanie określić...) do tego wlaśnie przeczytałam zlinkowany przez kogoś na forum o poś-ach artykuł w portalu abc.pl taki pełen informacji prawno-formalnych że na oczyszczalnię nie trzeba żadnego pozwolenia... więc czy urzędnicy to robią z niewiedzy, złośliwości czy niechęci do innych niż znane im rzeczy? pozdrawiam,karolina ps. zonzi - aby nie było ci samotnie mogę się do grupy bezdachowców przyłączyć - choć mam nadzieję (wg zapowiedzi naszego majstra) że jeszcze tylko na 3 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.10.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witajcie Wreszcie mieszkam.....troche w proszku ale już mieszkam. Duzo pracy ale radość tez ogromna GRATULUJĘ! I oczywiście życzę miłego zamieszkiwania. Samych radości w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 01.10.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Tygryskowi12 gratuluję - tylko nie znikaj z forum A z innej beczki, fajny temat znalazłem w temacie jak przeszukiwać forum: http://forum.muratordom.pl/nowa-wyszukiwarka-forumowa-100-ze-znajdziesz,t104718.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yahabe 01.10.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 witam,została mi z budowy calutka nierozpakowana paleta cementu 32,5 IIwiadomo, że cement ma tylko dwa miesiące ważności (został chyba miesiąc) i nie zanosi się na to, żebyśmy go teraz porzebowali dlatego chętnie odsprzedam taniej niż kupowałem myślę, że cena 400zł za tonę jest niższa niż w jakimkolwiek supermarkecie czy hurtowni (w hurtowniach słyszałem ceny nawet 580!) sprzedam całość lub tylko część- ile kto potrzebuje transport do uzgodnienia- w ostateczności mogę przewieźć na trzy kursy samochodem lub przyczepke wyporzyczyć... zachęcam! telefony: 668 997 604 lub 662 611 466 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 01.10.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Tygrysku gratulacje!! My też sie przymierzamy powoli. Jeszcze tylko budowlańcy zrobią poprawki.... Zbudowaliśmy w 11 m-cy. jeszcze nie mogę uwierzyć w to, że juz mam wymarzony dom.. A tak z innej beczki, to może ktos zna i może polecić stolarza do poprawek, bo jak zobaczyłam swoje drzwi i FUTRYNY to mi się na płacz zebrało. Majstry chyba na moich drzwiach uczyły sie osadzać drzwi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 01.10.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Zorka...jak zobaczyłam swoje drzwi wewnętrzne tez mi sie chciało wyc. POL-SKONE nie polecam. Odradzam. Fuszerki na całych długosciach. Te za 300 nie róznią sie od tych za 900 (mówie o skrzydłach). Powstawiali zamki na odwrót, trefne wykonczenia listw do ościeżnic, jedna wielka KUPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 02.10.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Sprzedam stemple - ok 300 sztuk; długość 2,50; 2.70 i 3.00; do odbioru w Milanówku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.10.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Może kogoś interesuje skrzynia do namaczania wapna podczas tynkowania, moja ma tak ok 1,3m X 1,3m X 0,5m czyli ok 1m3 starczała z dnia na dzień namaczane wapno było zużywane. Odbiór w Otrębusach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leolab 03.10.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 kargulena my będziemy robić przydomową oczyszczalnię ścieków, mamy już zatwierdzony projekt i umówionego gościa do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.10.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Oj Wy to macie dobrze, u nas w pruszkowie to o oczyszczalni nie chcą nawet słyszeć i nie ma żadnych szans na załatwienie, a w gminie Nieporęt to nawet zwracają pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kargulena 03.10.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 zygmor - czyli to nie my a w Nieporęcie mają dobrze , a powiedz mi gosiu (leolab) co składałaś do starostwa? i czy nie było problemów? a od razu miałaś oczyszczalnię w pozwoleniu czy też najpierw szambo? u nas najbardziej w poprzek jakiś urzędnik w gminie stanął - jak tylko usłyszał Boża Wola powiedział żebyśmy wogóle sobie odpuścili oczyszczalnię... a my w PZP doczytaliśmy się że można robić POś jeśli działka ma min.2000m. czyli jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml3 04.10.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witam, Mam do sprzedania 250 stępli budowlanych o długości 3,20m - 3,00m. Dodatkowo 75 sztuk pustaków stropowych keramzytowych (Teriva). Okolice Grodziska Mazowieckiego. Zainteresowanych prosze o kontakt 696 159 241 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts