mery26 31.10.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam, znacie może jakieś miejsce w okolicy gdzie można nabyć deski (tarcice) olchową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 31.10.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 A Ty w jakich okolicach się budujesz i...kiedy?Czy już budowa ruszyła? My zaczynamy na wiosnę...jeśli uda nam się sprzedać mieszkanie. 7 listopada minie 5 lat jak mieszkamy i fajnie sie mieszka. Mysle że wam sie również uda Jestesmy juz nawet po pierwszym malowaniu No tak czułam, że to moje pytanie trochę nie na miejscu jak spojrzałam na Twoją datę pierwszego logowania. Och, dziękuję, ja również mam nadzieję że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.10.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 A Ty w jakich okolicach się budujesz i...kiedy?Czy już budowa ruszyła? My zaczynamy na wiosnę...jeśli uda nam się sprzedać mieszkanie. 7 listopada minie 5 lat jak mieszkamy i fajnie sie mieszka. Mysle że wam sie również uda Jestesmy juz nawet po pierwszym malowaniu No tak czułam, że to moje pytanie trochę nie na miejscu jak spojrzałam na Twoją datę pierwszego logowania. Och, dziękuję, ja również mam nadzieję że się uda. Datą sie nie sugeruj, bo w czasie budowy nie napisalem chyba zadnego posta , nie miałem czasusie po niczym podrapac. dom budowalismy w 2003 roku w ciagu 7 miesiecy od gołej łąki do normalnego domku wykonczonego w 100%. Udało sie ale never again Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimichał 31.10.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Do kopania studni polecam Pana Paluchowskiego robił studnie u mnie i znajomych w Żółwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimichał 31.10.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam wszystkich super że istnieje taka grupa ja buduje w Żółwinie i obecnie poszukuje ekipy od ocieplenia i elewacji czy ktoś może mi polecić jakąś ekipę z góry dzięki Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 01.11.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Posłuchajcie, UKE tworzy listę białych plam szerokopasmowego internetu i telefonii stacjonarnej. Warto wypełnić ankietę choćby po to, żeby niezależni dostawcy dostrzegli, że w danym rejonie jest zapotrzebowanie na usługę. Ankiety są tutaj http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?page=text&news_cat_id=140&news_id=3296&layout=1&place=Text01 A u nas chyba wyjątkowo słabo jest. Tepsa miała kłaść kable i podobno w gminie Żabia Wola miało być wszystko skończone we wrześniu 2008. Ja tam nie widzę nawet początku prac. Od roku męczę się na iPlusie. I mimo bliskości masztu i tego, że udaje się nawet łapać HSDPA, to raz działa, raz nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 01.11.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Gaweł dzięki za namiar Zanim sie tu zadomowimy, a w zasadzie ja.. to chyba troche minie Jakieś trudne te początki zwłaszcza towarzyskie Pozdrawiam Aga to chyba też o mnie cześć Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kampinosik 01.11.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Witam, Mógłbym uprzejmie prosić o kontakt do speca od wentylacji mechanicznej? Nasza książka adresowa milczy w tym temacie... Pozdrawiam, Kampinosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 02.11.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Gaweł dzięki za namiar Zanim sie tu zadomowimy, a w zasadzie ja.. to chyba troche minie Jakieś trudne te początki zwłaszcza towarzyskie Pozdrawiam Aga to chyba też o mnie cześć Aga Z kontaktami towarzyskimi jest jak z porami roku, obecnie jestemy na etapie listopada do wiosny kawal czasu kiedy wszystko się rozwinie . Dodatkowo wiekszosc cierpi nahroniczny brak czasu (spowodowany życiem, czyli prac, dojazdami itp) co tez ma wplyw na to ze te stosunki wygladają jak wyglądają Ale jestemdobrej mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 02.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witam, Mógłbym uprzejmie prosić o kontakt do speca od wentylacji mechanicznej? Nasza książka adresowa milczy w tym temacie... Pozdrawiam, Kampinosik My też dołączamy się do prośby o kontakt "wentylacyjny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 02.11.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Posłuchajcie, UKE tworzy listę białych plam szerokopasmowego internetu i telefonii stacjonarnej. Warto wypełnić ankietę choćby po to, żeby niezależni dostawcy dostrzegli, że w danym rejonie jest zapotrzebowanie na usługę. Ankiety są tutaj http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?page=text&news_cat_id=140&news_id=3296&layout=1&place=Text01 A u nas chyba wyjątkowo słabo jest. Tepsa miała kłaść kable i podobno w gminie Żabia Wola miało być wszystko skończone we wrześniu 2008. Ja tam nie widzę nawet początku prac. Od roku męczę się na iPlusie. I mimo bliskości masztu i tego, że udaje się nawet łapać HSDPA, to raz działa, raz nie.... My dzisiaj sprawdzaliśmy jak działa na działce orange. Jeśli chodzi o prędkośc to prawie taka sama jak w centrum Warszawy gdzie mieszkamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 03.11.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 (...) dom budowalismy w 2003 roku w ciagu 7 miesiecy od gołej łąki do normalnego domku wykonczonego w 100% (...) Gawel, chyba nas to też czeka w przyszłym roku bo już nie ruszymy w tym z fundamentami... ...a taka piękna jesień... Za to w przyszłym, mamy nadzieję, że się uda [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 03.11.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Jarus 05 - zapytaj Gawla w jakiej technologii budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eur1mtk 03.11.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam Wszystkich budujących...Pytanie mam; potrzebuję zakupić sztachety drewniane najchętniej aby nie były olchowe, do ogrodzenia. Cokół i słupki zaczynają od jutra robić. Wysokość mniej więcej około 1,70 - 1,90 . Szerokość 10 - 12 cm. Czy może wiecie gdzie w Naszej okolicy mogę coś takiego kupić? Czy ktoś ma takie ogrodzenie. I przede wszystkim, jak się kształtują ceny takiego mojego wymysłu?Będę wdzięczny za namiary. THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 03.11.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 kochana grupo, ja znowu po pomoc - jak zwykle. Ale może tematem wstępu - jakies dwa tygodnie temu w niedziele wieczorem dzwoni do mnie Pani, przedstawia sie ze jest z firmy Zamber i ze jutro przyjezdzaja robic nam gaz. Gaz ze mial byc to wiedzialam, ale za jakies pol roku myslalam ze przyjada. A tu wszystko musi byc przygotowane, skrzynka kupiona - albo od nich za 700 złoty (normalnie 400 kosztuje). Nic to - mam w koncu tate supermana - tata wszystko zalatwil na czas, nawet wiecej - dogadal z nimi od razu rozprowadzenie gazu po domu. I w ten oto szybki i niespodziewany sposob stalam sie posiadaczka przylaczenia gazowego.I teraz prosba o pomoc - a mianowicie doradzenie w sprawie pieca gazowego, ktory chcialabym przed zima zakupic i dom juz ogrzewac minimalnie. Czy mozecie mi polecic marke - model.dziekiAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 03.11.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Jarus 05 - zapytaj Gawla w jakiej technologii budował. No tak... ...zgapiłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 03.11.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Aga - ja Ci nie doradzę modelu ale dla osób biegłych w temacie podaj trochę danych, które ułatwią uzyskanie odpowiedzi a więc opisz jakie masz pomieszczenie na piec czyli powierzchnia i wysokość, czy to jest kotłownia z nawiewem czy chcesz kocioł z zamknietą komorą spalania a więc wyrzut spalin do komina czy poziomo przez ścianę na zewnątrz z poborem powietrza odpowiednio przez komin lub przez ścianę (układem spalinowo-powietrznym rura w rurze). Jeśli z zamknietą komorą spalania to może kondensacyjny ?A poz tym piec jednofunkcyjny czy dwu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 03.11.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 My dzisiaj sprawdzaliśmy jak działa na działce orange. Jeśli chodzi o prędkośc to prawie taka sama jak w centrum Warszawy gdzie mieszkamy... Tak samo dobrze, czy tak samo źle? Jeśli logujecie się do BTS'a, który stoi przy Shellu w Żabiej Woli to z tego co wiem PTK ma tam tylko EDGE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 03.11.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 My dzisiaj sprawdzaliśmy jak działa na działce orange. Jeśli chodzi o prędkośc to prawie taka sama jak w centrum Warszawy gdzie mieszkamy... Tak samo dobrze, czy tak samo źle? Jeśli logujecie się do BTS'a, który stoi przy Shellu w Żabiej Woli to z tego co wiem PTK ma tam tylko EDGE. Tak samo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 03.11.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 dzieki psed za cenne wskazowki a więc opisz jakie masz pomieszczenie na piec czyli powierzchnia i wysokość, - piec bedzie w pomieszcze gospodarczym o wysokosci 2,85, powierzchnia okolo 4 m2, jest tak wejscie w komin, ale chyba chce taki z zamknietą komorą spalania bo podobno sa wydajniejsze i mniej strat ciepla. Wyrzut przez sciane (chyba...?) czy to jest kotłownia z nawiewem czy chcesz kocioł z zamknietą komorą spalania a więc wyrzut spalin do komina czy poziomo przez ścianę na zewnątrz z poborem powietrza odpowiednio przez komin lub przez ścianę (układem spalinowo-powietrznym rura w rurze). Jeśli z zamknietą komorą spalania to może kondensacyjny ? A poz tym piec jednofunkcyjny czy dwu ? nie wiem niestety czym sie roznia poszczegolne rodzaje. Ogolnie jestem zielona w temacie - czasu na doczytanie i douczenie sie nie mam, wiec moze jakis dorby ludek cos poradzi. Ogolnie ma byc efektywny - mało palic, duzo grzac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts