Edmar70 07.11.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Łał... Toż to żeby do Kad dojechać to jakby nie było mijasz moje włościa. Zaplasiam do się. Dzięki , na pewno Cię wykorzystam Do mnie z głównej skręca się przy świeżutko postawionym supermarkecie - chyba to Tesco Do mnie też Pewnie mnie mijasz i nawet nie wiesz, że to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 07.11.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Gosia ze Złotego Rogu , AskaK wygląda na to ,ze ja tez po sasiedzku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 07.11.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Anettka, bardzo mi miło, Moja działeczka jest tuz obok hurtowni, a twoja sąsiadeczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 07.11.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Anettka, bardzo mi miło, Moja działeczka jest tuz obok hurtowni, a twoja sąsiadeczko? A co dobrego w tej hurtowni sprzedają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 07.11.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Nie byłam w niej,. Wieść niesie, że obuwie, ale też i lodówkę można sobie zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 07.11.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Anettka, bardzo mi miło, Moja działeczka jest tuz obok hurtowni, a twoja sąsiadeczko? Hmm.wstyd przyzanac, ale nie wiem gdzie ta hurtownia Ja niedaleko dawnego sklepu jesli kojarzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 07.11.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 gaweł i Ania powiedzcie jaki macie internet w sensie operatora,tzn kabelek czy może radiowo? mamy tylko jedną oferte i to radiową aż wierzyć mi sie nie chce...ciekawa jestem czy to sie sprawdza? help Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 07.11.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Łał... Toż to żeby do Kad dojechać to jakby nie było mijasz moje włościa. Zaplasiam do się. Dzięki , na pewno Cię wykorzystam Do mnie z głównej skręca się przy świeżutko postawionym supermarkecie - chyba to Tesco Do mnie też Pewnie mnie mijasz i nawet nie wiesz, że to ja. Zaraz sobie dokładnie obejrzę Twoje włości i jak będę na działce to spróbuję rozpoznac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 07.11.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kojarzę oczywiście. My jak już wyżej wspomniałam budujemy się dłuuuugo, sklep jeszcze działał. Teraz troszkę daleko na Grzymek lub do Kuklówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 07.11.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 gaweł i Ania powiedzcie jaki macie internet w sensie operatora,tzn kabelek czy może radiowo? mamy tylko jedną oferte i to radiową aż wierzyć mi sie nie chce...ciekawa jestem czy to sie sprawdza? help Aga Very please !: Pierwsze 2 lata mialem orange edge (nie było nic do wyboru). Pomijam że wciśnięto mi modem pcimcia który nie działał z moim laptopem jakos skolowalem oprogramowanie i przezyłem 24 miesiące dając sie okraść na kwotę łączną 24x120 zł=2880 zł . Po roku szybkość bardzo spadła i usługa była bardzo niestabilna. Obecnie od maja mam blueconect za 49 zł/msc jest super działa we wszystkich prędkościach ale ja korzystam z HSxPa. To jest coś jak HSDPA ale w tym formacie sciąganie nastepuję z prędkością do 7,2 Mbs a wysyłka 386 kbs , w HSxPA pędkość w obie strony jest 7,2 Mbs. W praktyce średnia prędkość zależy od odwiedzanej strony i wynosi 1-1,5 mega no juz najgorzej 512 kbs ale to juz jak muli. Nadajnik mamy nówke na Volvo dlatego zasięg super. Ja mam ten http://www1.era.pl/res/phones/upload/1401/big/1401.jpg czyli option iCON 225 HSDPA , na prawde jest super mozna go zakupic w ofercie bez abonamentu, ale musisz skalkulowac czy si to oplaca http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/img/ind/taryfy/internet/bc_starter_box2.jpg i ewentualnie potem przejsc na abonament 12 msc "bez modemu" jest taka opcja Tu jest troche http://forum.muratordom.pl/post2735821.htm#2735821 , modem mozna kupić też na allegro jest na zwykłe USB wiec do każdeo kompa pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 07.11.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Zaraz sobie dokładnie obejrzę Twoje włości i jak będę na działce to spróbuję rozpoznac No i jak...oblukałaś włościa? Wszystko dobrze zapamiętałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 07.11.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Zaraz sobie dokładnie obejrzę Twoje włości i jak będę na działce to spróbuję rozpoznac No i jak...oblukałaś włościa? Wszystko dobrze zapamiętałaś? A żebyś wiedziała.Domek fajoski , będę Cię wypatrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 08.11.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 witam, planuję kolejne etapy budowy i proszę o Wasze opinie nt. kosztów robocizny: elektryka 45 PLN/punkt z materiałem ocieplenie dachu wełna 2 warstwy + płyty KG 30 PLN/m2 tynk cementowo-wapienny 20 PLN/m2. Tu mam największy ból - czy brać cem-wap czy gipsowy? Maszynowy czy normalny? Dostałem taką ofertę: elektryka 120 punktów + skrzynka rozdzielcza; ocieplenie dachu 2xwełna, płyta kg (powierzchnia ok 300 m2); tynki wewnętrzne cem-wap ręczne (jakieś 500 m2) -> w sumie 70k PLN robocizna i materiały. Brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 08.11.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 szukam firmy, która podstawiłaby mi na budowę kontener, a potem wywiozła po zapełnieniu. Z tym, że chodzi mi raczej o coś mniejszego niż te olbrzymie typowo budowlane stalowe kontenery. Odpadów na budowie nie ma wiele, praktycznie same worki papierowe i foliowe. Z góry dzięki. może komuś się przyda - kontener 1100 (metalowy na 4 kółkach) 50 PLN za wywóz, po podpisaniu umowy na wywóz śmieci. Firma Hetman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 08.11.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 gaweł DZIĘKI!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.11.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 gaweł DZIĘKI!! nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 08.11.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Izat, czy możesz wymienić jakie papierki trzeba złożyć w PiNB? bardzo proszę: 1. Dziennik budowy. 2. Oświadczenie kierownika budowy. 3. Protokoły badań i sprawdzeń a) opinia kominiarska (ważna 1 rok od daty wystawienia) b) protokół szczelności instalacji gazowej (ważny 1 rok od daty wystawienia) c) protokół odbioru instalacji elektrycznej (ważny 5 lat od daty wystawienia) 4. Powykonawcza inwentaryzacja geodezyjna 5. Protokoły odbioru przyłączy (woda, gaz, energia) 6. Kopia pozwolenia na budowę 7. Atesty jeśli użytkujesz szambo szczelne 8. Zawiadomienie o zakończeniu robót budowlanych (2 egz najlepiej) druki do pobrania http://bip.powiat.pruszkow.pl/pl/bip/jednostki_organizacyjne/pinb A co jeśli mamy dodatkowo pozwolenie na likwidację sączków drenarskich? Czy też jakiś papierek jest potrzeby? Ponowię swoje pytanie, co jeśli mamy decyzję o likwidacji sączków i nic nie znaleźliśmy przy kopaniu fundamentów? Czy potrzebujemy jakiegoś papierka do odbioru budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 08.11.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Zaraz sobie dokładnie obejrzę Twoje włości i jak będę na działce to spróbuję rozpoznac No i jak...oblukałaś włościa? Wszystko dobrze zapamiętałaś? A żebyś wiedziała.Domek fajoski , będę Cię wypatrywać No to git! Tylko patrzaj uważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 09.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 A po Piasecznie - sielska wieś Adamów koło Radziejowic. Wiem, że jest w tej grupie kilka osób z bliskich okolic, fajnie. Ogladałem tam kilka działek - chyba najpkniejsza okolica w .....okolicy! Finalnie nie kupilismy ale jest tam pieknie. A my oglądaliśmy też w Osowcu i też świetna okolica, blisko szkoła, busik, sklepy. Bardzo nam się podobało pasmo działek wydzielonych z szerokiego pasa porośniętego gęsto sosnami - sosny do wycięcia jako szkółka, wokoło las, super dojazd, media. Może też widziałeś? Muszę się do kogoś z tego Adamowa w takim razie wprosić... Zapraszam! U nas co prawda nie ma jeszcze na czym usiąść, ale przy okazji może sobie kilka drzewek wybierzesz. Bo wierzę, że któryś z tutejszych dzielnych mężczyzn zgłosi się do castingu (wiesz jakiego ). Aska , a mnie się wydawało ,że ktoś tu chciał zostawić lokalizację swojej działki w ścisłej tajemnicy , a tu tak od razu Adamowem po oczach , no co się stało? Ups, no to pięknie, wygadałam się! A babcia ostrzegała! Ech, ta kobieca niekonsekwencja... Skoro tak pieknie, to ja też chcę do Adamowa. Tylko gdzie to? Blisko, blisko! Trasą z Grodziska do Radziejowic. Serdecznie zapraszam, rzeczywiście piękna okolica - lasy, woda, Radziejowice też są piękne. Asia, tak myślałam, że jesteśmy sąsiadkami. Czy z Tobą Dorciu również? Zapraszam na kawę. Na działce jesteśmy w każdy dzień wolny od pracy. Zapowiadają ładną pogodę we wtorek, oj z przyjemnością Cię odwiedzę Gosiu jeśli można. My z mężem jesteśmy laicy jeśli chodzi o budowanie, więc też chętnie podpytam to i owo , a już nie powiem jak miło jest pomyśleć że kogoś z naszej wsi wreszcie poznamy. Gosia ze Złotego Rogu , AskaK wygląda na to ,ze ja tez po sasiedzku Anettka, super! No ładnie, to żeśmy się w takiej konspiracji ukrywały nie wiedząc o sobie nawzajem, a tu proszę - zaraz kółko gospodyń będziemy mogły zakładać! Tylko ja cholercia nie wiem ani gdzie ten dawny sklep, ani gdzie hurtownia. Co do internetu - też mamy blue connect i jest spoko, co prawda za 49zł mieliśmy 500 mega i po wykorzystaniu tego limitu strasznie mulił, ale za 79zł można mieć 1Gb i to już nam w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 10.11.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 witam mam pytanie czy udało się komuś uzyskać lokalizację zjazdu na działkę w rejonie skrzyżowania, bo ja mam z tym problem i wiąże się to z przeorganizowanie całej działki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts