Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

anettka napisał:
  aniawmuratorze napisał:
Jaka ma być pogoda w naszym regionie bo mam prawie caly stropian na chałupie ale się obawiam że kleju się nie uda zaciągnąć :(

Aniu,to tak jak u nas,a niestety nie zapowiada sie dobrze :(

Pamiętam że chyba 3 lata temu to w grudniu krzaki przesadzałam bo było 12 stopni :lol:

a ten nasz tegoroczny listopad najcieplejszy podobno od 40 lat :D

przydałby się jeszcze tydzień z temperaturą powyżej zera

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie kupujecie styropian na ocieplenie? Jakie ceny? Patrze na allegro to od 100 do nawet 140 za m3, a jak to wygląda 'w realu'?

Magda i Michał napisał:
Czy 60 zł za punkt z materiałem to dużo czy mało? (schodowe liczone jako 1,5 pkt)

Tyle zaśpiewał mi pół roku temu elektryk, który montował prąd budowlany - człowiek mający duże możliwości jeśli chodzi o załatwianie spraw w Pruszkowie ( chodzi o energetykę oczywiście :wink: ) Wtedy wydawało mi się że to dużo, ale nie wiem jeszcze czy nadal tyle bierze, w końcu trochę słabiej chyba teraz mają jeśli chodzi o robotę. Ceny wg forum to od 40 do 70 za punkt z materiałem.

Witam wszystkich budujących forumowiczów. Mam przyjemność dołączyć do grona wijących swoje gniazdko. Mam również nadzieję, że przydam się na coś w gronie i moje doświadczenia przy budowie będą dla innych radą a i ja od będących już o krok przede mną też radę otrzymam.

:oops: I tak na samym początku mam pytanie czy ktoś z forumowiczów ma i może podać namiary na ekipę która zajmuje się wykopem i wylaniem fundamentów. Pilnie poszukuje. Chodzi mi oczywiście o okolice Grodziska. Z góry dziękuje.

pajogo :)

pajogor napisał:
Witam wszystkich budujących forumowiczów. Mam przyjemność dołączyć do grona wijących swoje gniazdko. Mam również nadzieję, że przydam się na coś w gronie i moje doświadczenia przy budowie będą dla innych radą a i ja od będących już o krok przede mną też radę otrzymam.

:oops: I tak na samym początku mam pytanie czy ktoś z forumowiczów ma i może podać namiary na ekipę która zajmuje się wykopem i wylaniem fundamentów. Pilnie poszukuje. Chodzi mi oczywiście o okolice Grodziska. Z góry dziękuje.

Pajogor witamy w najlepszej grupie na forum :D

pajogor napisał:

http://domykujawa.pl/

U mnie kończą za jakieś dwa tygodnie. Nie wiem czy na za pożno na lanie fundametów w tym roku. w każdym razie polecam z całego serca. Ekipa moze nie jest najtańsza ale warta każdej złotówki jaką zapłaciłem.

zygzak napisał:
Gdzie kupujecie styropian na ocieplenie? Jakie ceny? Patrze na allegro to od 100 do nawet 140 za m3, a jak to wygląda 'w realu'?

Kupiłam styropian, siatkę i klej w KABEXie budujemy pod Nadarzynem więc mamy blisko. Bardzo miła obsługa, duży wybór i nie ma problemu z dostępnością materiału. Na styro nie dają rabatu :( ale na resztę materiału tak :D

Styropian 12cm frezowany dalmatyńczyk 135 zl/m3

pajogor napisał:

Witam serdecznie kolejnego inwestora.

Gosia ze Złotego Rogu napisał:
  AskaK napisał:
Przebrnęliśmy i czekamy już teraz na PnB! :D

A dziś sprzedaliśmy mieszkanko, więc spokojnie możemy planować wydatki.

Idę się upić! :lol:

:) Gratulacje, to kiedy ruszacie z kopyta?

Dzięki! :D

Ach, wykonawca coś przebąkiwał o grudniu, jeśli pogoda pozwoli, ale pewnie zaczniemy jednak na wiosnę. :)

Joanna i Łukasz napisał:

Witamy

dołączamy do grupy Budować zamierzamy w okolicy Grodziska może jak dobrze pójdzie na wiosnę/lato.

Witajcie! :D

No to budujemy się w tej samej okolicy i w tym samym czasie. :) A jaki kierunek od Grodziska..? Północ, południe..? :)

aniawmuratorze napisał:
Kupiłam styropian, siatkę i klej w KABEXie budujemy pod Nadarzynem więc mamy blisko. Bardzo miła obsługa, duży wybór i nie ma problemu z dostępnością materiału. Na styro nie dają rabatu :( ale na resztę materiału tak :D

Na Kabex trzeba mocno uważać.

Niestety moim zdaniem nie nadają się jako dostawca na małe budowy zeby dac kase pracownikom i oni maja zamawiac. Przyklady - negocjujesz cene cementu I - kilka palet to juz II policzyli ponad 100 drozej niz cala okolica, jakies drobiazgi tez okazywaly sie drozsze czasem kilkukrotnie. Goldband o 15 pln drozszy niz w brikomanie na worku, jakas siatka to samo. Za dostawy liczyli mi wiecej niz oddalone sklady - odleglosc 5 km :evil:

Wszystkie hurtownie sa cacy jak zamawiasz duze ilosci najlepiej od producenta - dobre ceny mial np Zimax w Lazach ale juz ze zwrotem towaru i drobiazgami sa problemy.

Zadowolony w miare jestem z wspolpracy z Sirbudem z Sokolowa, (Knauf elewacyjny 118 PLN za m3 )

Janols , i z mniejszych Ges-bud z Nadarzyna. jak sluchalem opowiadan kolegi o skladach dzwoniacych jak byla podwyzka etc to niestety w naszych okolicach jest z tym kiepsko a nawet do d.

pozdrawiam

Zonzi napisał:
  aniawmuratorze napisał:

Na Kabex trzeba mocno uważać.

Niestety moim zdaniem nie nadają się jako dostawca na małe budowy zeby dac kase pracownikom i oni maja zamawiac. Przyklady - negocjujesz cene cementu I - kilka palet to juz II policzyli ponad 100 drozej niz cala okolica, jakies drobiazgi tez okazywaly sie drozsze czasem kilkukrotnie. Goldband o 15 pln drozszy niz w brikomanie na worku, jakas siatka to samo. Za dostawy liczyli mi wiecej niz oddalone sklady - odleglosc 5 km :evil:

Wszystkie hurtownie sa cacy jak zamawiasz duze ilosci najlepiej od producenta - dobre ceny mial np Zimax w Lazach ale juz ze zwrotem towaru i drobiazgami sa problemy.

Zadowolony w miare jestem z wspolpracy z Sirbudem z Sokolowa, (Knauf elewacyjny 118 PLN za m3 )

Janols , i z mniejszych Ges-bud z Nadarzyna. jak sluchalem opowiadan kolegi o skladach dzwoniacych jak byla podwyzka etc to niestety w naszych okolicach jest z tym kiepsko a nawet do d.

pozdrawiam

Nie mam złego doświadczenia z Kabexem ale zawsze zamawiam osobiście.

Ges-bud zawsze wydawał mi się najdroższy :roll:

A Sirbud był chwalony przez forumowiczow :D

powodzenia

z Kabexem różnie bywa, teraz kupuje tam tylko farby i też musze za każdym razem przypominać o porządnym wymieszaniu :roll:

zwykle zaopatrywaliśmy się w sirbudzie, ale chyba coś im sie lekko w głowie zaczyna przerwacać :roll:

zygzak może chcesz nasze pozostałości po ociepleniu w dobrej cenie? :lol: troche nam tego zostało :wink:

Aga