BetaGreta 21.12.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedną prośbę.Szukam kogoś kto zrobi kosztorys budowy domu w ramach projektu, który właśnie odebraliśmy. Ile może kosztować taka usługa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 21.12.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedną prośbę. Szukam kogoś kto zrobi kosztorys budowy domu w ramach projektu, który właśnie odebraliśmy. Ile może kosztować taka usługa? Rok temu płaciłem około 600-700 pln. Namiarów nie podaję, bo osoba ta nie odpowiada od jakiegoś czasu na maile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 21.12.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Rok temu płaciłem około 600-700 pln. Namiarów nie podaję, bo osoba ta nie odpowiada od jakiegoś czasu na maile. No to szkoda. Ja nawet nie mam pojęcia czy to dobra cena, niska czy wygórowana. Zlecenie od męża dostałam, to szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 21.12.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Rok temu płaciłem około 600-700 pln. Namiarów nie podaję, bo osoba ta nie odpowiada od jakiegoś czasu na maile. No to szkoda. Ja nawet nie mam pojęcia czy to dobra cena, niska czy wygórowana. Zlecenie od męża dostałam, to szukam Rok temu to była dobra cena. A zlecenie od męża to dobry pomysł - nie tylko będziecie wiedzieć, ile pieniędzy pochłonie budowa, dodatkowo taki kosztorys posiada dosyć dokładne zestawienie materiałów - żadna ekipa nie naciągnie Was na zakup zbędnych materiałów (które potem odsprzedają na lewo). Wbrew pozorom dzięki kosztorysowi można bardzo wiele zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 21.12.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Ntek to samo powiedział mój mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 22.12.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Co do GAZU i butli to nie wiem...obiecują nam gaz w przyszłym roku...mam nadzieję, ze w końcu...w tym roku miał być na Tarniny i jakoś go nie widać. na razie zamierzam co 2/3 dni zmieniać 20kg butlę kupowaną na stacji, poza tym będzie mnie ratował kominek z płaszczem. No właśnie, miał być. Budowę zaczynamy w lipcu 2009, przeprowadzka planowana na jesień 2010 i mam nadzieję, że do tego czasu gazrurkę podciągną pod Radosną (odchodzącą od Brwinowskiej). Kubi, czy Ty również jesteś w tym 'komitecie gazowym' zainicjowanym przez panią z Pruszkowa? Czy może wniosek o przyłącze składałeś indywidualnie? Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 22.12.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedną prośbę. Szukam kogoś kto zrobi kosztorys budowy domu w ramach projektu, który właśnie odebraliśmy. Ile może kosztować taka usługa? Przyłączam się do prośby. Na razie pojęcia nie mamy, ile kosztować nas będzie budowa. Mam też wielką, wielką prośbę o polecenie kierownika budowy. Ale nie takiego, który podpisuje się tylko w dzienniku, ale prawdziwego kontrolera, nadzorcy bezlitośnie punktującego (ewentualne) niedociągnięcia ekipy. Oboje z lubym pracujemy, na budownictwie nie znamy się kompletnie, dlatego szukamy kogoś sprawdzonego, kto patrzyłby ekipie na ręce. Będę BARDZO wdzięczna za kontakty. Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 22.12.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Mam też wielką, wielką prośbę o polecenie kierownika budowy. Ale nie takiego, który podpisuje się tylko w dzienniku, ale prawdziwego kontrolera, nadzorcy bezlitośnie punktującego (ewentualne) niedociągnięcia ekipy. Oboje z lubym pracujemy, na budownictwie nie znamy się kompletnie, dlatego szukamy kogoś sprawdzonego, kto patrzyłby ekipie na ręce. Będę BARDZO wdzięczna za kontakty. Pozdrawiam, Ania Ja takiego kierownika też chcę Złożyłam w starostwie wniosek o Pnb. Czekam z niecierpliwością na odbiór pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papajoe 22.12.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam, sprzedam stemple rożne długości 2,7m-3,10m około 100szt cena 4 zł/szt odbiór w Książenicach pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 23.12.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Kubi, czy Ty również jesteś w tym 'komitecie gazowym' zainicjowanym przez panią z Pruszkowa? Czy może wniosek o przyłącze składałeś indywidualnie? Pozdrawiam, Ania Tak, też jestem w tym "komitecie" a raczej podpiąłem sie do niego jakoś na wiosnę. Opóżnienie podobno wynika z tego, że jak już mieli robić ten gaz, to zażądali parę razy wyższą kwote niż była ustalona, więc papierologia trwa nadal. Pzdr Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 23.12.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A znasz może jakiś realny termin doprowadzenia gazu do naszej skromnej wsi? Zastanawiam się, czy zdążą przed 2010... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 23.12.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 mam wrażenie że w sprawie gaziu cosik sie dzieje na grodziskiej. Wszak jakoweś żółte rurki kładą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 23.12.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 mam nadzieję że w następnym roku gaz będziekupiliśmy działkę przy drodze odchodzącej od ul Grodziskiej w Starej Wsii mamy wpisane w akcie notarialnym że do końca 2009 roku będziemy mieć gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 23.12.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 mamy wpisane w akcie notarialnym że do końca 2009 roku będziemy mieć gaz a jak nie będzie? kierując się takowymi zapewnieniami to już miałbym kanalize, gaz i nakładkę bitumiczną na ulicy. Z tego wszystkiego otrzymaliśmy od gminy oświetlenie ulicy w mikołajki zeszłego roku -dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 23.12.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 mamy wpisane w akcie notarialnym że do końca 2009 roku będziemy mieć gaz Macie z gazownią podpisany akt notarialny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 23.12.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nie działają ogłoszenia na stronie grupy więc pozwolę sobie tutaj Do oddania ok. 2 m3 gruzu ceglanego (głównie leier, ceramika poryzowana ). Do oddania spora sterta drewna po budowie: ścinki desek z szalunków, zawiera gwoździe, drewno iglaste, nadaje się do spalenia w kozie, piecu. Sprzedam stemple, różnej długości, ok 200szt, 3m i dłuższe po 3pln, krótsze po 2,50. Odbiór własnym transportem w Grodzisku Mazowieckim ( okolice Radońskiej ). Kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 23.12.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 może i nie z gazownią ale z firmą od której kupiliśmy działkę jeśli nie będzie jest kara ściągalna z art777 (mam nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 23.12.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Co do gazu to trzymam kciuki bardziej niż na kanalizę która to juz oficjalnie będzie miała opóźnienie. Podobno ze względu na Euro 2012....tylko przeciez w naszej gminie stadionu nie budują!!!pewnie całą kasę na modernizację dróg, stawianie nowych świateł ze skrętem tylko w lewo i 15 kolejnych fotoradarów wydadzą. Co do "żółtej rurki" na Grodziskiej to miuszę zwrócić uwagę. Miała iść chyba graniczną od strony ATLASa. PzdrK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 24.12.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Życzymy wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! Aga i Piotr http://images41.fotosik.pl/42/de1ced293789d0c2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.12.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Mam też wielką, wielką prośbę o polecenie kierownika budowy. Ale nie takiego, który podpisuje się tylko w dzienniku, ale prawdziwego kontrolera, nadzorcy bezlitośnie punktującego (ewentualne) niedociągnięcia ekipy. Oboje z lubym pracujemy, na budownictwie nie znamy się kompletnie, dlatego szukamy kogoś sprawdzonego, kto patrzyłby ekipie na ręce. Będę BARDZO wdzięczna za kontakty. Pozdrawiam, Ania Ja takiego kierownika też chcę proszę bardzo w książce też jest: Pan Tomasz Leszek tel. 501022996. Pan jest z Warszawy ale to nie problem. Dokładnie sprawdza ja tylko żałuję że nie dopłaciłam za inspekcje przy wykończeniówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts