Aga_i_Janusz 28.12.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam! my również dopisujemy się do prośby o namiary na tynkarzy. "Podrzućcie" kogoś! Pozdrowienia nie wiem czy wszyscy szukający tynkarzy juz znaleźli ich, ale mogę Wam polecić człowieka który robił u nas - styropian + tynki silikonowy oraz podpistka- wszystko sprawnie, szybko choc poczatkowo nam sie wydawala ze cos chrzania, ale wyszlo super:) Pan Janek (?) - 0506196441 placilismy po 35 złote styropian plus tynk i po 25 podbitka plastykowa. Czlowiek jest z gor, ma kilka ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 28.12.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Szanowna grupo. Poszukujemy jakiegoś sprawdzonego stolarza co robi schody samonośne (tak to się chyba nazywa, jak nie leży na betonie tylko stanowi konstrukcię samą w sobie) Jeśli macie w zanadrzu kogoś takiego, to polećcie. Pozdrawiamy z wykańczalni PS. ubiegając najczęściej zadawane pytanie odpowiadamy: Nie, jeszcze nie w tym roku. Najprawdopodobniej na wiosnę Ponawiamy pytanie o schody Dodatkowo jeszcze dorzucamy pytanie o gaz. Czy ktoś z Was wie jaka firma oprócz Gazpolu stosuje system telemetryczny? do schodów moge Ci polecic mojego tate - napisz na priwa to dam Ci namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 28.12.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Nawet nie widzialam ze tyle mnie tu nie było U nas dom stoi i wykańczany jest głównie siłami mojego taty i pomocnikow. Własnie kończą ocieplenie poddasza i zaczynają układac płyty k-g. W tym tygodniu chce zamówić juz kominek, piec itp oraz grzejniki, zeby zaczac grzac. Od polowy stycznia ma wejść glazurnik, który przyjezdza az z Mazur to musi mieć chłop ciepło. Zamówiliśmy juz podłogi drewniane na dół, schody, parapety - beda w polowie lutego, panele na cala góre juz leza i czekaja na wygrzanie budynku. Teraz musimy zamowic glazure, gresy, terakoty wanny, prysznic itp itd... i to chyba bedzie najcięższe - żeby się dogadać z małżem w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 29.12.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 To i ja zamelduję się z frontu budowy - dzisiaj mija dokładnie osiem miesięcy od wbicia pierwszej łopaty - trwa wykończeniówka, dom ma tynki, g-k, parapety, od 3 tygodni działa ogrzewanie, funkcjonuje woda i kanalizacja, zrobiona jest niemal do końca jedna z łazienek - pozostały podłogi, kuchnia, malowanie, glazura i obłożenie schodów wewętrznych. Wielkanoc chcemy spędzić w domu. O ogrodzie nawet nie wspominam - można opisać go jednym słowem - gnój. Na przemian topimy się w błocie albo ślizgamy po lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 29.12.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witammamy zamiar zakupić Tymka wersję B z podwójnym garażem. Obecnie jestem na etapie ustalania zmian z archgitekjtem. Budujemy w okolicach Piaseczna. Mam zamiar dokładnie przesledzić wasze forum i z pewnością będzie mi ono przydatne.Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 29.12.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ufff... Mam odbiór, mieszkam legalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ufff... Mam odbiór, mieszkam legalnie! gratuluję no to zdążyłaś na ostatni moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 30.12.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Ufff... Mam odbiór, mieszkam legalnie! gratuluję no to zdążyłaś na ostatni moment My także gratulujemy I donosimy, że pierwszy dymek z naszego komina zasilił nieboskłon Piec szczęśliwie odpalony, bucha pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 30.12.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Dzięki za gratulacje. A dymek z komina na czasie, przy takim mrozie...Jak sobie pomyślę, że rok temu byłam na etapie fundamentów i nie bardzo ogarniałam wyobraźnią BUDOWĘ, to ciągle się dziwię, że już mieszkam. Dzieciom niestety utrudniłam, bo teraz do szkoły kawałek dojechać trzeba. Zresztą, co tam szkoła, problem z życiem towarzyskim się pojawił, odległość od koleżeństwa wzrosła znacznie. Mam nadzieję, że moje potomstwo nastoletnie jakoś szybko się przystosuje i żalu do mnie mieć nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.12.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.12.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Dzięki za gratulacje. A dymek z komina na czasie, przy takim mrozie... Jak sobie pomyślę, że rok temu byłam na etapie fundamentów i nie bardzo ogarniałam wyobraźnią BUDOWĘ, to ciągle się dziwię, że już mieszkam. Dzieciom niestety utrudniłam, bo teraz do szkoły kawałek dojechać trzeba. Zresztą, co tam szkoła, problem z życiem towarzyskim się pojawił, odległość od koleżeństwa wzrosła znacznie. Mam nadzieję, że moje potomstwo nastoletnie jakoś szybko się przystosuje i żalu do mnie mieć nie będzie.... przystosują się moi troszkę młodsi ale własny pokój to nie to samo co pokój z siostrą(bratem) a do kolegów zawsze można podwieźć lub zabrać kolegów po szkole do siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 02.01.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Taak, rola kierowcy zaczyna być istotnym elementem mojej codziennej egzystencji. I godzenie tego z pracą. Z innej beczki, gdyby ktoś z Grupy natknął się na elektryka z Milanówka, Pana Jerzego K, to odradzam. Starszy, miły pan, nieco schorowany. Walczymy z nim od kwietnia, robota nadal nie jest zakończona, a pana nie ma... Niesłowny, spóźnialski, usprawiedliwiajacy wszystko chorobą( zdrowia życzę) i jak się teraz okazało, niekompetentny. A najśmieszniejsze jest to, że ja pana mam z tzw. polecenia... I było tylko jedno zastrzeżenie - pracuje wolno. Byliśmy bardzo cierpliwi i w związku z tym mamy rozpoczętą robotę, której żaden elektryk nie chce dokończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.01.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Byliśmy bardzo cierpliwi i w związku z tym mamy rozpoczętą robotę, której żaden elektryk nie chce dokończyć. sprawdź w książce jest elektryk wpisany przeze mnie Janek L. zadzwoń zapytaj. sensowny młody facet ale naprawdę FACHOWIEC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagali 03.01.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witam. Zazdroszczę tym którzy już widzą koniec. Ja dopiero zaczynam i nie ogarniam. Szukam namiarów na tanią hurtownię mat. bud. możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.01.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam. Zazdroszczę tym którzy już widzą koniec. Ja dopiero zaczynam i nie ogarniam. Szukam namiarów na tanią hurtownię mat. bud. możecie coś polecić? Wodan Piaseczno, Centrobud Nowa Iwiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 04.01.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Budmat Wyględy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 04.01.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 A my dostaliśmy z lubym prezent gwiazdkowy - w poniedziałek tuż po świętach odebraliśmy pozwolenie na budowę! Po trzech miesiącach, tysiącach doniesionych papierów, godzinach rozmów z pruszkowskim urzędem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 05.01.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam,gdzie kupowaliście materiały dla elektryka? Znam tylko taki duży sklep w Grodzisku, po prawej stronie przy wjeździe z Wawy, ale nie wiem czy cenowo jest tam ok. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Mam też wielką, wielką prośbę o polecenie kierownika budowy. Ale nie takiego, który podpisuje się tylko w dzienniku, ale prawdziwego kontrolera, nadzorcy bezlitośnie punktującego (ewentualne) niedociągnięcia ekipy. Oboje z lubym pracujemy, na budownictwie nie znamy się kompletnie, dlatego szukamy kogoś sprawdzonego, kto patrzyłby ekipie na ręce. Będę BARDZO wdzięczna za kontakty. Pozdrawiam, Ania Ja takiego kierownika też chcę proszę bardzo w książce też jest: Pan Tomasz Leszek tel. 501022996. Pan jest z Warszawy ale to nie problem. Dokładnie sprawdza ja tylko żałuję że nie dopłaciłam za inspekcje przy wykończeniówce Bardzo dziękuję! To jeszcze jakby mi ktoś polecił kogoś od kosztorysu to już będę mogła zacząć działać. Chcemy wysłać nasz projekt do wyceny do różnych firm budowlanych głównie budujących w systemie praefa. Chętnie wysłałabym też do firmy budującej w technologii tradycyjnej. Muszę mieć porównanie. Polecacie jakąś firmę budującą domy w naszej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paqlka 05.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam, gdzie kupowaliście materiały dla elektryka? Znam tylko taki duży sklep w Grodzisku, po prawej stronie przy wjeździe z Wawy, ale nie wiem czy cenowo jest tam ok. Z góry dzięki Ten sklep to chyba Merkurion. Jest też Merkurion w Zyrardowie - tam się zaopatrywałem, ceny przystępne dobra obsługa, zawsze doradzą, cierpliwi i można zwrócić/zamienić towar, niewkorzystany równierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts