Magda i Michał 18.02.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mozecie polecic kogos do wylewek z miksokreta? Sporo ludzi brało do wylewek Eimunda z forum... (można poczytać o nim na forum) Ja jeszcze nie mam zrobionych wylewek, ale też będą jego do tej pracy. Telefon do niego już mam: 503 016 582 i zrobiłam wstępne rozeznanie: robocizna 12 zł/m2, jeśli z rozkładaniem styropianu, to +2 zł/m2. Czas umawiania się - przynajmniej 2-3 tyg. wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 18.02.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Czy ktoś orientuje się ile w praktyce czeka się na zwrot VATu od materiałów budowlanych w Urzędzie Skarbowym w Grodzisku Mazowieckim? mogę cię pocieszyć czekałem 5 mc mają 6 mc czasu Wysłany: Pon, 16 Luty 2009 17:42 Temat postu: Ja dostałam zwrot vat w trzecim m-cu czekania - 2008. A musieliście jeździć i coś wyjaśniać czy po prostu po takim czasie kasa przyszła na rachunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaza 18.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam Budujemy się z Mężulkiem w Wolicy (może są tu nasi sąsiedzi?) Wydawało mi się, że najgorsze przeszłam załatwiając pozwlenie na budowę (nietypowa działka, nietypowe problemy...) ... i prawie się nie myliłam. Mamy świetną ekipę (jak skończą budowę to będę mogła ją polecić, na razie jak mówą "nie chwalę dnia przed zachodem słońca..."), więc nie narzekam, oczwiście jak zawsze zdarzają się jakieś nieporozumienia, ale szybko i sprawnie je rozwiązujemy. Natomiast niestety mamy problem z przyłączem energii... Z opóźnieniem dostarczyłam pozwolenie na budowę, o które i tak przez różne "kamienie rzucane nam pod nogi" długo walczyłam i teraz JEZIORNA przesunęła nam termin przyłączenia na koniec Maja 2010r., a my mieliśmy nadzieję wprowadzić się przed Świętami Bożego Narodzenia br. W związku z tym mam pytanie: Czy Ktoś wie jak można przyspieszyć termin przyłączenia w JEZIORNEJ? Pytałam się i poinformowano mnie, że nie ma możliwości dostarczenia projektu we własnym zakresie i, że wszystko co mogę zrobić to napisać pisemną prośbę, ale marne są szanse na jakiekolwiek przyspieszenie. Czy ktoś już "walczył" w podobnej sprawe z Jeziorną? Z kim tam można porozmawiać w tej sprawie?... Bardzo proszę o pomoc jestem załamana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 18.02.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Czy Ktoś wie jak można przyspieszyć termin przyłączenia w JEZIORNEJ? jest możliwość skorzystania z usług elektryka działającego na terenie gminy z dobrymi kontaktami w jeziornej-namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 18.02.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mozecie polecic kogos do wylewek z miksokreta? Sporo ludzi brało do wylewek Eimunda z forum... (można poczytać o nim na forum) Ja jeszcze nie mam zrobionych wylewek, ale też będą jego do tej pracy. Telefon do niego już mam: 503 016 582 i zrobiłam wstępne rozeznanie: robocizna 12 zł/m2, jeśli z rozkładaniem styropianu, to +2 zł/m2. Czas umawiania się - przynajmniej 2-3 tyg. wcześniej. Dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 18.02.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 witm Szanowną Grupę. W tym tygodniu odebrałem pozwolenie na budowe. Budowa w Owczarni, planuję rozpocząć w lipcu 2010. Byłbym bardzo wdzięczny za polecenie jakiejś sprawdzonej ekipy budowlanej do SSO za rozsądną cenę. Pozdrawiam serdecznie. budowali u mnie http://www.domykujawa.pl Poecam. podnosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaza 18.02.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 mery26 Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź. Jutro zacznę działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 20.02.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 21.02.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Szukam pokoju dla ekipy, 2-3 osoby, na około miesiąc.Z powodu chłodów nie mogą zamieszkać na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 24.02.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Gdzie badaliscie wode ze studni ?? Sanepid Pruszkow zyczy sobie ok 450 PLN za komplet badan + 60 za dowiezienie próbek na Żelazną w Warszawie do laboratorium. Drogawo. a kysz zimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 25.02.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 W Sanepidzie w Grodzisku ceny podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenkapp 25.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam wszystkich, Mam nadzieję, że budowa w Ruścu "łapie się" do grupy Z początkiem kwietnia mam zamiar rozpocząć budowę niewielkiej Marysi. Byłem pełen zapału. ale teraz im bliżej terminu rozpoczęcia tym większe mam obawy i coraz większy mętlik w głowie. Ale tak sobie myślę, że nie ja pierwszy i nie ostatnie. To pewnie dam radę. Może na początek ktoś podpowiedziałby gdzie tanio kupić kilka (5-6 kręgów) do wykonania studni? Najchętniej full-service, czyli łącznie z wkopaniem. Z góry dzięki i pozdrawiam. Marcin Mieszkam w tej okolicy i postaram się ci jutro dać namiary na kręgi.Dzwonisz podajesz adres i przywożą. Firma mieści się na drodze z Ojrzanowa do Tarczyna . Jutro będę tam przejeżdżać to zapisze numer. Sam z nich korzystałam.Mieszkam tu od 20 lat zajmuję się budownictwem służę pomocą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 26.02.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Mojej ekipie budowlanej zwolniło się miejsce w kalendarzu - sierpień-wrzesień. Są polecani, budują solidnie, słowni i konkretni. Stawiają dom od fundamentów po więźbę (bez krycia dachu). Jeśli ktoś byłby zainteresowany, proszę o kontakt na prv. Prześlę namiary do ich szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 26.02.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Jakie obecnie obowiązują w naszej okolicy stawki za wykończeniówkę?Najbardziej na dziś interesuje mnie układanie glazury i zabudowy karton-gipsowe.Z góry dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 26.02.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Czy ktoś orientuje się ile w praktyce czeka się na zwrot VATu od materiałów budowlanych w Urzędzie Skarbowym w Grodzisku Mazowieckim? mogę cię pocieszyć czekałem 5 mc mają 6 mc czasu Wysłany: Pon, 16 Luty 2009 17:42 Temat postu: Ja dostałam zwrot vat w trzecim m-cu czekania - 2008. A musieliście jeździć i coś wyjaśniać czy po prostu po takim czasie kasa przyszła na rachunek? raz mnie wezwali bo jedna pozycja nie miała swojego pkw korekta i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 26.02.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 mnie też wzywali machnąłem się i dałem farby do odliczenia a co ciekawsze to przeszły pozycje które nie powinny to dowód że tak samo US uczyły bądź uczą się jak i inwestorzy w moim przypadku zwrot trwał około miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 26.02.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Jakie obecnie obowiązują w naszej okolicy stawki za wykończeniówkę? Najbardziej na dziś interesuje mnie układanie glazury i zabudowy karton-gipsowe. Z góry dziękuję za info. Ja w grudniu płaciłem 50zł za sufit z kg na gotowo, mogę na prv podesłać namiar jeśli chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 27.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Dzięki. To był sufit na ociepleniu poddasza, czy podwieszany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 28.02.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam forumowiczów, hmm, wszystko praktycznie do uruchmienia budowy juz mam - ekipa, przyłącze, pozwolenie itp- pozostała mi tylko jedna sprawa---- poszukuję kierownika budowy, ale takiego, który dopilnuje poszczególnych etapów i ewentualnie doradzi , a nie tylko kasę za wpis w dzienniku weźmie czekam na odzew forum lokalizacja Żelechów gm. Żabia Wola pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 02.03.2009 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 macie jakieś godne polecenia źródło sprawdzonego DREWNA KOMINKOWEGO ? z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts