stills 10.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam, My z mężem mieliśmy w planach zaczynać budowę na wiosnę, ale zdecydowaliśmy się już na jesieni wylać fundamenty. Fundamenty zaimpregnowane, zasypane i obsypane. 22 marca wchodzą murarze i zaczynamy stawiać mury Już nie możemy się doczekać chociaż ciężko nam będzie logistycznie to budowę ogarnąć mieszkamy narazie w Warszawie a budujemy Lisówek gm. Żabia Wola. Mąż pracuje (całe szczęście do 15, a no i urlop też się przyda dochowaliśmy się 10 miesięcznego "Pociecha" Ekipa szybka, sprawna i wielokrotnie sprawdzona - stawiają dom w 3 tygodnie - chociaż my chcielibyśmy więcej czasu odczekać po zalaniu stropu - za nasz domek w surowym stanie projekt bardzo rzadki SINDBAD 2G (od fundamentów po więźbę) płacimy 40 tys Mamy kierownika budowy, ale dającego pełną swobodę Czy wie ktoś może czy w okolicach są jakieś dobre oferty na więźbę? My mamy ofertę (z Jabłonny druga strona Warszawy) 750 zł za całość Pozdrawiam serdecznie wszystkich inwestorów i przyszłych sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 10.03.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Moja chatka jest zbudowana z izodomu, poprzednią zbudowałem z termomuru , na pw wysłałem ci tel pod jakim mogę ci służyć pomocą. No to następna chyba drewniana będzie Heheha, zgryźliwy.... drewniana już była , szopka na narządzia:), obecnie 5A Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 10.03.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 U nas sezon budowlany rozpoczęty. Mury pną się do góry i najwyższy czas pomyśleć o stropie. I stąd moje pytanie. Czy ktoś z forumowiczów ma jakiś dobry namiar na STROPY TERIVA ?? A tak na marginesie to przez zimę trochę zapomnieliśmy ile to latania, dzwonienia i załatwiania jest przy budowie. A tu trzeba z kopyta wziąć się do roboty ... Pozdrawiam pajogor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czy ktoś z forumowiczów ma jakiś dobry namiar na STROPY TERIVA ?? To akurat proste... BUDOKRUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 10.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 taki popiół zdaje egzamin dopóki jest sucho, dobrym sposobem jest gruz, tłuczeń, gruz jest tańszy i częściej stosowany na drogi dojazdowe A gruz ceglany? Taki z porothermu? Jak by co to mam tego troche... najlepiej pokruszony ale na taką długość drogi to trochę tego trzeba, dobrze byłoby co najmniej 15-20cm i po jakimś czasie posypać cienko piachem lub wspomnianym popiołem To jak ktoś potrzebuje to mam tego tak ze 3m3. Mozna przyjechac i sobie wziac Jak oddajesz za darmo to z chęcią zabieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenkapp 10.03.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam forumowiczów, hmm, wszystko praktycznie do uruchmienia budowy juz mam - ekipa, przyłącze, pozwolenie itp- pozostała mi tylko jedna sprawa---- poszukuję kierownika budowy, ale takiego, który dopilnuje poszczególnych etapów i ewentualnie doradzi , a nie tylko kasę za wpis w dzienniku weźmie czekam na odzew forum lokalizacja Żelechów gm. Żabia Wola pozdro Witam serdecznie, My budujemy sie po sasiedzku - wieś Lisówek (między Zarębami a Kalenią)Witam gdzie dokładnie sie budujecie ? Ja mieszkam w Lisnówku chętnie poznam nowych sąsiadów.Czy to ten fundament koło gruszki.Zawodowo zajmuje się budownictwem .Tu w tej gminie trzeba sie kontaktować z Ewa Taras to pracownik gminy jak ona prowadzi to wszystko gra ja mieszkam tu troszkę już pewne regułki przerobiłam. Dom przy tablicy ogłoszenia Gminy. Zapraszam gg9049225. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 10.03.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam gdzie dokładnie sie budujecie ? Ja mieszkam w Lisnówku chętnie poznam nowych sąsiadów.Czy to ten fundament koło gruszki.Zawodowo zajmuje się budownictwem .Tu w tej gminie trzeba sie kontaktować z Ewa Taras to pracownik gminy jak ona prowadzi to wszystko gra ja mieszkam tu troszkę już pewne regułki przerobiłam. Dom przy tablicy ogłoszenia Gminy. Zapraszam gg9049225. Oh jakie to niesamowite widzieć kogoś z naszej wioski Tak dokładnie fundamenty nasze a no i gruszka jak najbardziej nasza. Hhehehe to najbardziej charakterystyczny punkt naszej wioski podobno Dziekuje za kontakt do p. Taras, moja siostra w naszej gminie pracuje Ja takze moge polecic p. projektant ds wodociągów Róża Bąbik - ale to pewnie juz wiesz skoro mieszkasz Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 10.03.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czy ktoś z forumowiczów ma jakiś dobry namiar na STROPY TERIVA ?? Brałem tutaj: http://www.stropy-teriva.com.pl/ było tanio i bardzo dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 10.03.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 taki popiół zdaje egzamin dopóki jest sucho, dobrym sposobem jest gruz, tłuczeń, gruz jest tańszy i częściej stosowany na drogi dojazdowe A gruz ceglany? Taki z porothermu? Jak by co to mam tego troche... najlepiej pokruszony ale na taką długość drogi to trochę tego trzeba, dobrze byłoby co najmniej 15-20cm i po jakimś czasie posypać cienko piachem lub wspomnianym popiołem To jak ktoś potrzebuje to mam tego tak ze 3m3. Mozna przyjechac i sobie wziac Jak oddajesz za darmo to z chęcią zabieram Zapraszam. Najlepiej w weekend. Pomogę ładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 10.03.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam forumowiczów, hmm, wszystko praktycznie do uruchmienia budowy juz mam - ekipa, przyłącze, pozwolenie itp- pozostała mi tylko jedna sprawa---- poszukuję kierownika budowy, ale takiego, który dopilnuje poszczególnych etapów i ewentualnie doradzi , a nie tylko kasę za wpis w dzienniku weźmie czekam na odzew forum lokalizacja Żelechów gm. Żabia Wola pozdro Witam serdecznie, My budujemy sie po sasiedzku - wieś Lisówek (między Zarębami a Kalenią)Witam gdzie dokładnie sie budujecie ? Ja mieszkam w Lisnówku chętnie poznam nowych sąsiadów.Czy to ten fundament koło gruszki.Zawodowo zajmuje się budownictwem .Tu w tej gminie trzeba sie kontaktować z Ewa Taras to pracownik gminy jak ona prowadzi to wszystko gra ja mieszkam tu troszkę już pewne regułki przerobiłam. Dom przy tablicy ogłoszenia Gminy. Zapraszam gg9049225. tak się składa że akurat sam trafiłem do p.Taras - polecam jeżeli ktoś poszukuje skrupulatnego kierbuda:) a co do budowy to przy krakowiańskiej na wprost kościelnej , zaczynamy za tydzień , wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 10.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czy ktoś z forumowiczów ma jakiś dobry namiar na STROPY TERIVA ?? Brałem tutaj: http://www.stropy-teriva.com.pl/ było tanio i bardzo dobrej jakości. A my braliśmy stąd: http://www.stropex.com.pl/ Zaletą było: szybko, tanio, dobrej jakości i mieli pustaki deklowane, co dla nas też było dość istotne. O ile mieliśmy wycenę też z Budokruszu, która była też dość atrakcyjna, to nie mieli dekli. O dziwo sami ich nie robią, tylko zamawiają z jakiejś innej firmy i akurat w tym miesiącu zatrzymali produkcję. Nie chcieliśmy łączyć dostaw nie mając pewności, że będą w tym samym terminie. W Stropexie mieliśmy w ciągu kilku dni od wysłania zapytania, co było, jak na sezon budowlany, najszybszy z możliwych terminów. Warto wziąć wyceny z kilku miejsc i negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 10.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 U nas sezon budowlany rozpoczęty. Mury pną się do góry i najwyższy czas pomyśleć o stropie. I stąd moje pytanie. Czy ktoś z forumowiczów ma jakiś dobry namiar na STROPY TERIVA ?? A tak na marginesie to przez zimę trochę zapomnieliśmy ile to latania, dzwonienia i załatwiania jest przy budowie. A tu trzeba z kopyta wziąć się do roboty ... Pozdrawiam pajogor witaj, polecam firme i podaje namiar na bloczki teriva 509 284 199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 10.03.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam, My z mężem mieliśmy w planach zaczynać budowę na wiosnę, ale zdecydowaliśmy się już na jesieni wylać fundamenty. Fundamenty zaimpregnowane, zasypane i obsypane. nasz domek (...) bardzo rzadki SINDBAD 2G Pozdrawiam serdecznie wszystkich inwestorów i przyszłych sąsiadów! witamy w naszym gronie Projekt bardzo fajny rozkładowo i widać, że przemyślany rozkład. sama decyzja co do budowy już na jesieni, też jak najbardziej słuszna - teraz żadna woda gruntowa nie opóźni Wam budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 10.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Dzieki serdeczne za poparcie dotychczasowych decyzji Ogladalam wasz domek - zazdroszcze ze taki juz duzy Mam nadzieje, ze u nas tez pojdzie sprawnie W tym roku planujemy stan surowy otwarty. Niech sobie "chlopak" osiadzie, zadomowi i dobrze wywietrzy Najwazniejsze ze juz zaczelismy dzialac a reszta z Boża pomocą jakos pojdzie pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 10.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Zgloszenie w PiNB zrobione ,niedługo zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 11.03.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Senser, Zygzak, Magda i Michał, Stills dzięki za namiary.Obdzwonione. Jakby ktoś podobnie jak ja szukał stropu teriva to jeszcze znalazłem stronęhttp://www.stropex.pl Trochę od nas daleko, ale ceny mają naprawdę konkurencyjne nawet z dowozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 11.03.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Strop kupiłem w Budokruszu - wcześcniej odwiedziłem pewną wytwórnię na trasie W-wa Błonie - ceny były atrakcyjne. Pojechałem tam z moim wykonawcą - chwycił jeden bloczek i dosłownie połamał go trzymając w rękach - po czym udaliśmy się do Budokruszu i dzięki Panu Piotrowi (znanym przedstawicielem tej firmy w naszej grupie) dostaliśmy cenę niewiele wyższą od tej z feralnej wytwórni. Biorąc pod uwagę, że na 200m2 stropu pękły tylko 2-3 bloczki, zaś to co zostało mogliśmy z powrotem zwrócić, wyszło pewnie jeszcze taniej (sąsiad, który kupował feralne bloczki miał cały stos połamanych bloczków - w sam raz na usypanie podjazdu do garażu). Zatem propnuję nie kupować w ciemno, tylko najpierw strop obejrzeć z kompetentną osobą. Aha, kupując strop w Budokruszu dostałem spory upust na wylewany potem beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 11.03.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Zatem propnuję nie kupować w ciemno, tylko najpierw strop obejrzeć z kompetentną osobą. Witam Jak najbardziej zgadam się z przedmówcą. To jest tak jak w tym powiedzeniu, że "Biednego nie stać na tanie", bo suma sumarum płaci się dwa razy !! To ja tak tylko w woli wyjaśnienia. Namiar na w/w przeze mnie strop dostałem od szefa ekipy, która buduje mi dom. Pan, korzystał już z usług tej firmy i był bardzo zadowolony z jakości towaru. Mam nadzieję, że i ja tez będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T.O.M.I 11.03.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, mieszkających , budujacych i zamierzajacych sie budowac na razie nie mam dostepu do Książki Adresowej wiec zapytam tutaj: szukam sprawdzonych fachowców do wykończeniówki , potrzebni : elektryk hydraulik glazurnik monter płyt gipsowych ekipa do ocieplania pozdrawiam Tomi ps. potrzebuje jeszcze firmy do zrobienia przyłącza gazu i wody ( od ogrodzenia do domu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 13.03.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 T.O.M.I.jeśli chodzi o przyłącze gazu do domu, to nalepiej "ugadaj" się w gazowni z osobą, która będzie robiła projekt przyłącza gazu do działki.My tak właśnie robimy, ta sama osoba, zapraojektuje wszystko. Podobnie chcemy zrobić z wykonaniem samego przyłącza. Gdy będą nam robili przyłącze do działki, musimy się z nimi dogadać, żeby zrobili i w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts