tomanio 13.03.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 T.O.M.I. jeśli chodzi o przyłącze gazu do domu, to nalepiej "ugadaj" się w gazowni z osobą, która będzie robiła projekt przyłącza gazu do działki. My tak właśnie robimy, ta sama osoba, zapraojektuje wszystko. Podobnie chcemy zrobić z wykonaniem samego przyłącza. Gdy będą nam robili przyłącze do działki, musimy się z nimi dogadać, żeby zrobili i w domu. TOMI , polecam kontakt z panem Adamem Miszczakiem - kier zakładu gaz w Mszczonowie 46- 8571339 , napewno pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 13.03.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam, mieszkających , budujacych i zamierzajacych sie budowac na razie nie mam dostepu do Książki Adresowej wiec zapytam tutaj: szukam sprawdzonych fachowców do wykończeniówki , potrzebni : elektryk hydraulik glazurnik monter płyt gipsowych ekipa do ocieplania pozdrawiam Tomi ps. potrzebuje jeszcze firmy do zrobienia przyłącza gazu i wody ( od ogrodzenia do domu ) Witaj T.O.M.I. Nie wiem skąd jesteś, ale jeżeli masz gaz w Pruszkowie a prąd w Konstancinie to pisz na priw -postaram się pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszJ 14.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Polecam !!!Ekipę od tynków maszynowych właśnie kończą mój dom.Panowie solidni,słowni i dokładni.Polecani już na tym forum.tel. 509-207-112 lub 504-389-182 Ekipa od dachutel.693-682-457 Elektryktel.501-093-662 Piece na eko groszektel.602-576-201 Ogrodzeniatel.608-485-522 Szambotel.602-377-650 Przyłącza wody i hydraulika tel.501-577-276 Wylewki z miksokretatel.696-215-129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T.O.M.I 15.03.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam, mieszkających , budujacych i zamierzajacych sie budowac na razie nie mam dostepu do Książki Adresowej wiec zapytam tutaj: szukam sprawdzonych fachowców do wykończeniówki , potrzebni : elektryk hydraulik glazurnik monter płyt gipsowych ekipa do ocieplania Dzięki bardzo za wszystkie telefony i poprosze o jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 15.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Szambo tel.602-377-650 A czy mają szamba 10m3 a nie tak jak wszyscy, którzy próbują nam wciskać 2x5m3. Czy ktoś montował sambo 10m3 i może polecić dostawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaza 15.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pozdrawiam wszystkich bliższych i dalszych sąsiadów U nas też budowa ruszyła po zimie. Mamy okna... "Robi się" instalacja elektryczna... Teraz poszukuję specjalistów od glazury, terakoty, zabudowy gk... Umówiona ekipa mnie wystawiła Próbuję dostać się do książki kontaktowej na stronie naszej grupy, ale formularz kontaktowy nie działa... już kilka razy starałam się skontaktować z As'em, ale za każdym razem wyskakuje mi okienko z tekstem "Upewnij się, że formularz jest kompletny i poprawnie wypełniony". Czy Wy też tak macie? Mery Jeszcze raz dziękuję. Na razie efektów nie ma, ale jest nadzieja, że energia będzie wcześniej niż w maju 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.03.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Zatem propnuję nie kupować w ciemno, tylko najpierw strop obejrzeć z kompetentną osobą. Witam Jak najbardziej zgadam się z przedmówcą. To jest tak jak w tym powiedzeniu, że "Biednego nie stać na tanie", bo suma sumarum płaci się dwa razy !! To ja tak tylko w woli wyjaśnienia. Namiar na w/w przeze mnie strop dostałem od szefa ekipy, która buduje mi dom. Pan, korzystał już z usług tej firmy i był bardzo zadowolony z jakości towaru. Mam nadzieję, że i ja tez będę Potwierdzam - strop był tańszy niz w Budokruszu. Jeśli będą chcieli policzyć wam za transport to sie ostro postawcie - u mnie zrezygnowali z tego pomysłu. Acha! Zostało mi kilka pustaków stropowych (z 10 szt) i chyba z jedna kształtka - mogę Wam dać w prezencie "na dobry początek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszJ 15.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Szambo tel.602-377-650 A czy mają szamba 10m3 a nie tak jak wszyscy, którzy próbują nam wciskać 2x5m3. Czy ktoś montował sambo 10m3 i może polecić dostawcę? Mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 15.03.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Szambo tel.602-377-650 A czy mają szamba 10m3 a nie tak jak wszyscy, którzy próbują nam wciskać 2x5m3. Czy ktoś montował sambo 10m3 i może polecić dostawcę? Mają Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.03.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Mam pytanko. Czy wiecie kto może pożyczyć spalinowy areator/wertykulator (zawsze zapominam co jest od czego ) Chodzi mi o maszynę do "wygrabienia" trawnika. Może znacie wypożyczalnie (jakie koszty)? Może sami macie? Raczej chodzi o okolice grodziska (ale nie bezwzględnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenkapp 16.03.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 w drodze do Milanówka po lewej stronie..za Karczma u Czwarnów jest wypożyczalnia narzędzi i maszyn . Sugeruje tam. Do napowietrzana trawnikasłuży aerator,do obracania ziemi( wertykulacji) albo glebogryzarka , albo wertykulator:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.03.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Mam pytanko. Czy wiecie kto może pożyczyć spalinowy areator/wertykulator (zawsze zapominam co jest od czego ) Chodzi mi o maszynę do "wygrabienia" trawnika. Może znacie wypożyczalnie (jakie koszty)? Może sami macie? Raczej chodzi o okolice grodziska (ale nie bezwzględnie). Można kupić tanio i szybko ja wzeszłym roku kupiłem sobie taki http://www.allegro.pl/item580849656_wertykulator_asgatec_ev_1400_nieuzywany_gwarancja.html#gallery u tego właśnie sprzedawcy pewny szybka wysyłka jestem bardzo zadowolony z zakupu . http://image.ceneo.pl/data/products/1440876/productToCategory.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Z całym szacunkiem Gawel, już to ćwiczyłem. Może mam zdjęcia to byś zobaczył o czym mówię. Nie wiem może mam specyficzną trawę...(Barenburg)suszu po sezonie jest od cholery. Jak wejdziesz teraz do mnie na trawnik to jak byś chodził po grubym dywanie. Ja też mam u siebie taki plastki, niestety w moim przypadku ten sprzęt się nie sprawdza. Jest tak lekki, że gdyby nie docisk to za cholerę grabki nie sięgną gruntu (a muszą). Wychodziły spod tego kłęby, jakby owce golił Zebranego suchego towaru po zimie zebrałem na oko tyle ile ŁĄCZNIE uzbieram towaru podczas koszenia. Powiedziałem sobie, że nigdy więcej tym sprzętem! Sam nie wiem na jakim trawniku to się może sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 16.03.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Mozna tez wypozyczyc w punkcie Ramirenta na parkingu Praktikera w Jankach. Dzialaja tez w niedziele. Udalo mi sie zlapac dobra pogode na porzadki na dzialce. Koparka 4 h plus kontener 7 m3 i od razu ladniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 ta maszynka nie jest taka lekka a jak ustawisz wałek na najniższy poziom to super wypiele ci trawnik do gołej ziemi. No a to ze masz dużo suszków to juz ból ja mam to samo dosłownie co pare metrów trzeba oprózniać kosz. ale jak juz wszystko przejedziesz to efekt jest super pomimo ze troche zryte i zrujnowane ale za to pozielenieje na pewno A ile masz arów do przepielenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.03.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Gawel, ja ten zbiornik to w ogóle "wywaliłem", bo bym musiał go opróżniać odrazu po postawieniu na trawie Do obrobienia ok. 1000 m2. W zeszłym roku cały dzień było mało na tą robotę, suchy towar zbieraliśmy na plandekę, takie to było przestrzenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 16.03.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 A my mamy cięższy orzech do zgryzienia z naszym ogrodem. Nasz trawnik w 99% składa się z perzu średnio wychodzi taczka skołtunionych kłączy na m2 Postanowiliśmy podjąć wyzwanie, choć walka nierówna a siły w rękach ograniczone. Zdecydowaliśmy nie używać żadnych środków chemicznych. Mamy zajęcie na parę lat Jakby komuś doskwierała nuda i brak fizycznej rozrywki zapraszamy na nasze pólko. Grabie i widły zapewniamy na miejscu A z innej beczki, wiecie ile kosztuje certyfikat energetyczny? macie jakieś sprawdzone namiary? My kompletujemy dokumenty do odbioru budynku, a w międzyczasie chałupka się wykańcza. Pozdrawiamy wombacio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenkapp 17.03.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mili moi ja tez chętnie zapraszam mam zarośnięty kawał poletka poziomek.Proponuje spotkanie z moim żywiołem .Poziomki do zabrania Kawa graatis Pozdrawiam wszystkich walczących z perzem, rdestem , bratkiem ,mchem,babka mniszkiem lekarskim .GG9049225 Mam sposób na miejsca które zarosły i chcecie doprowadzić do czystej ziemi ale można zniszczyć wszystko. Kładę czarna folie i przysypuje co mam pod ręką.Po miesiącu jest dobrze a po 2 czysto można sadzić- jak teraz zaczniecie to do maja ziemia będzie czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 17.03.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 A z innej beczki, wiecie ile kosztuje certyfikat energetyczny? macie jakieś sprawdzone namiary? My kompletujemy dokumenty do odbioru budynku, a w międzyczasie chałupka się wykańcza. Podpinam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 17.03.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 A z innej beczki, wiecie ile kosztuje certyfikat energetyczny? macie jakieś sprawdzone namiary? My kompletujemy dokumenty do odbioru budynku, a w międzyczasie chałupka się wykańcza. Pozdrawiamy wombacio Witaj sąsiedzie A taki certyfikat jest teraz potrzebny do odbioru??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts