stills 30.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Serdeczne dzięki zygzak za gruz po budowie. A domek świetny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 30.03.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Serdeczne dzięki zygzak za gruz po budowie. Cała przyjemność po mojej stronie Cieszę się że się przydał, a ja pozbyłem się kłopotu. A domek świetny Dziękuję. Kurcze ale ze mnie... Nawet nie zaproponowałem obejrzenia w środku... No ale fakt, było zamieszanie bo zawsze jak pojawię się w polu widzenia ekip to się na mnie rzucają. Teraz przez chwilę ich nie ma, jest posprzątane, więc jakby co to zapraszamy, i chętnie odpowiem na wszelkie pytania związane z budową pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 30.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jasne, ze sie przydaly. Zamieszczam zdjecie naszej fatalnej "ziemi" przez podlaczenie do wodociagu jest takie bajoro ze nawet wjechac sie nie da Za zaproszenie serdecznie dziekujemy, ale sam wiesz jak jest "na budowie", ciagle sie cos dzieje Ja z synkiem jestesmy chorzy takze na budowie bylam tylko raz Napewno sie spotkamy. dzieki za zaproszenie http://images36.fotosik.pl/90/7a098f4f1ccc7d25med.jpg sami widziecie ile ziemi i gruzu potrzeba zeby chociaz podjazd zrobic tak wyglada domek po 3 dniach pracy murarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 witam Szanowną Grupę i wszystkich nowych Budujących czy ktoś się orientuje jaki może być koszt położenia tynku silikatowego na tynku cementowo wapiennym?? muszę wyremontować elewację chodzi mi o siatkę, narożniki, tynk+ robocizna może macie kogoś do polecenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 30.03.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 lokalizacja Jaktorów k. grodz. maz. - gdzie najblizej znajde dilera bram garazowych Normstahla? Najlepiej firme swiadczaca rowniez serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. Jeszcze lepiej sprawdzona z pozytywnym skutkiem - chodzi mi o montaz. Pozdr strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 31.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 lokalizacja Jaktorów k. grodz. maz. - gdzie najblizej znajde dilera bram garazowych Normstahla? Najlepiej firme swiadczaca rowniez serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. Jeszcze lepiej sprawdzona z pozytywnym skutkiem - chodzi mi o montaz. Pozdr strix My braliśmy z Janek - firma Hugo. Robiliśmy też wycenę w Pruszkowie (ale było drogo) i jeszcze w Biarkem... zawsze warto wysłać do kilku firm... tutaj jest lista autoryzowanych punktów serwisowych: http://www.normstahl.pl/pl/autoryzowane-punkty-serwisowe/mazowieckie.html Negocjowaliśmy trochę w Hugo.. co prawda niewiele się udało utargować, ale zawsze można spróbować. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z montażu. Trzeba było wszystko zgrać razem z montażem okien i alarmu ... ale po małych perypetiach się udało (firma zapomniała je sprowadzić z Marek z magazynu centralnego...) Firmę ogólnie mogę polecić, chociaż trzeba, jak większość wykonawców, przypilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 31.03.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 nie polecam firmy BIARKEM z Nowej Iwicznej (Piaseczna) zachęcam do użycia wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 31.03.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Będziemy budować się w Żelechowie.Chętnie skonsultuję to jeszcze z jakimś wykonawcą.Dzwoniłam do tego pana co podał Browar.Mam do niego podjechać. Rozmawiałam jeszcze z innym wykonawcą i zasugerował wykonanie przyłącza od razu do fundamentów z pominięciem studzienki czyli byłoby o 1500 zł mniej. Tylko czy to wymaga zmiany w projekcie? Pan twierdzi, że nie. Drugi tylko stwierdził, że nie można zrobić odbioru jak nie będzie stanu zamkniętego budynku. Nie dopytałam się czy wówczas jak nie ma odbioru, to można korzystać z wody? U mnie było przyłącze do samych funamentów bez żadnej studzienki i nie było zmian w projekcie. Odbiór był zrobiony już jak rura z licznikiem i kranikiem sterczała z ziemi (potem tylko przełożenie do budynku i ponowne zaplombowanie) pozdr Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ori 31.03.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Poszukuję firmy/osoby do założenia alarmu. Możecie kogoś polecić? Dużo osób poleca Zbycha ale On robi tylko bardziej zaawansowane alarmy a to już jest koszt na jaki nie mogę sobie pozwolić. Może macie jakieś doświadczenia w tym zakresie typu: wybierz alarm firmy X a nie Y itd itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 01.04.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ori jeśli chcesz kogoś od alarmu to słyszałam, że w sklepie Merkurion w Żyrardowie (z art. elektrycznymi) pracuje chłopak, który się tym zajmuje.Ja będę miała alarm Satel (tzw, średnia półka) ale brat sobie go chwali, więc i ja taki kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.04.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Poszukuję firmy/osoby do założenia alarmu. Możecie kogoś polecić? Dużo osób poleca Zbycha ale On robi tylko bardziej zaawansowane alarmy a to już jest koszt na jaki nie mogę sobie pozwolić. Może macie jakieś doświadczenia w tym zakresie typu: wybierz alarm firmy X a nie Y itd itp? ja też polecam Zbycha i NIKOGO innego jak masz robić alarm atrapę, to w ogóle sobie odpuść, bo szkoda kasy w dzisiejszych czasach prawidłowo wykonany alarm to największe dobro jakie mamy w domu ono zapewnia Ci dobre samopoczucie i większe bezpieczeństwo moi znajomi zostali właśnie obrobieni, bo mieli alarm atrapę, a z takimi złodzieje sobie świetnie radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 01.04.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja też polecam Zbycha. Fakt, koszt niebagatelny, ale to w końcu alarm, a nie wanna z hydromasażem lub bez. :ink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 01.04.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 szukam tynkarzy z agregatem do tynków cementowo wapiennych. Mozecie polecić kogoś? Mogę polecić ekipę, która robi recznie lepiej i tak samo szybko jak z agregatu. Tynki zacierane piaskiem kwarcowym, gotowe do malowania. U nas prawie 600m2 zrobili w tydzien (w poniedziałek rano zaczeli, w piątek o 20:00 skończyli). Tomasz Hamiga, tel: 604628838 godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 01.04.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Spróbuj tutaj 605 205 205 - firma z okolic Radomia , ale transport w cenie przy tej ilości, ja za 38 płaciłem 2,80 - cena brutto/netto Dzięki wielkie za namiar. Cena konkurencyjna, termin krótki więc raczej skorzystam. Mam nadzieję, że jakościowo było wszystko o.k.? z jakością nie było problemu też brałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 02.04.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Spróbuj tutaj 605 205 205 - firma z okolic Radomia , ale transport w cenie przy tej ilości, ja za 38 płaciłem 2,80 - cena brutto/netto Dzięki wielkie za namiar. Cena konkurencyjna, termin krótki więc raczej skorzystam. Mam nadzieję, że jakościowo było wszystko o.k.? z jakością nie było problemu też brałem tak, potwierdzam - murarze powiedzieli że ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 03.04.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Spróbuj tutaj 605 205 205 - firma z okolic Radomia , ale transport w cenie przy tej ilości, ja za 38 płaciłem 2,80 - cena brutto/netto Dzięki wielkie za namiar. Cena konkurencyjna, termin krótki więc raczej skorzystam. Mam nadzieję, że jakościowo było wszystko o.k.? z jakością nie było problemu też brałem tak, potwierdzam - murarze powiedzieli że ok No trochę się zaniepokoiłem. Przechodził koło mojej działki jeden z wielu w naszym kraju "speców" co to się na wszystkim znają. No i powiedział, że to chłam, bo ma na pewno w środku dużo wapnia i fundament będzie ciągnął wodę a zimą pękał. A ponieważ się na tym nie bardzo jeszcze wyznaję, to trochę się zaniepokoiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi 03.04.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Spróbuj tutaj 605 205 205 - firma z okolic Radomia , ale transport w cenie przy tej ilości, ja za 38 płaciłem 2,80 - cena brutto/netto Dzięki wielkie za namiar. Cena konkurencyjna, termin krótki więc raczej skorzystam. Mam nadzieję, że jakościowo było wszystko o.k.? z jakością nie było problemu też brałem tak, potwierdzam - murarze powiedzieli że ok No trochę się zaniepokoiłem. Przechodził koło mojej działki jeden z wielu w naszym kraju "speców" co to się na wszystkim znają. No i powiedział, że to chłam, bo ma na pewno w środku dużo wapnia i fundament będzie ciągnął wodę a zimą pękał. A ponieważ się na tym nie bardzo jeszcze wyznaję, to trochę się zaniepokoiłem. Jesli chodzi i bloczki to warto zapytać o bloczki BUDOKRUSZOWSKIE bo sa podobno dużo mocniejsze. a jeżeli chodzi o "ciągnięcie wody" przez bloczek to jest coś takiego jak DYSPERBIT którym malujesz bloczki po wymurowaniu i wody nie cięgnie bo działa na zasadzie izolacji przed wodą. ewentualnie podobne materiały izolujace którymi warto ten fundement pomazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 03.04.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Ludziskaposzukuje kogos do wyrównania teren na działce - jakies niecałe 2000m2. Mozecie kogos polecic - nasza ksiazka adresowa nie bardzo cos ostatnio chyba zapełniania w tym zakresie. pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.04.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Czy macie jakieś namiary na firmę z ogrodzeniami systemowymi/panelowymi?? W sumie to jaki materiał lepszy ocynk czy malowany proszkowo?? Co trwalsze?? Ile ew. kosztuje słupek i panel?? Słupek wys. hmm no właśnie chyba 210 cm dla ogrodzenia wys. ?? No właśnie na jaką wysokość zrobić ogrodzenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 04.04.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Czy macie jakieś namiary na firmę z ogrodzeniami systemowymi/panelowymi?? W sumie to jaki materiał lepszy ocynk czy malowany proszkowo?? Co trwalsze?? Ile ew. kosztuje słupek i panel?? Słupek wys. hmm no właśnie chyba 210 cm dla ogrodzenia wys. ?? No właśnie na jaką wysokość zrobić ogrodzenie?? ze 3 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts