daggulka 17.04.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm SPOTKANKO FORUMOWYCH LUDKÓW 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 17.04.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam, My juz mieszkamy w domciu. Oj jak tu fajnie . Polecam. Teraz na tapecie ogródek a wiec miła odmiana. Jesli ktos poszukuje przyczepy campingowej to mam na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 17.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam Poszukujemy ekipy do przepudowy sączków w okolicach Błonia, czy ktoś z forumowiczów ma jakieś sprawdzone namiary, bylibyśmy bardzo wdzięczni. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 17.04.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam, Macie może namiary na jakiegoś solinego człowieka od tynków zewnętrznych (silikonowych) ? W książce adresowej coś kruchutko w tym temacie Jakie sa obecnie ceny za: jedna warstwa kleju+tynk ? (siatkę miałem już raz zaciągniętą klejem na jesieni...) z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam Browar Witam i ponawiam pytanie... Czy wszyscu sa tu niezadowoleni ze swojej elewacji ?? Poleccie kogoś please... pozdr. Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 19.04.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 20.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 czy możecie polecić jakąś hurtownię artykułów elektroinstalacyjnych? W okolicy jest kilka i nie wiemy co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 20.04.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 czy możecie polecić jakąś hurtownię artykułów elektroinstalacyjnych? W okolicy jest kilka i nie wiemy co wybrać. Merkurion w Grodzisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 20.04.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, zostało nam po wykonaniu podsufitki trochę materiału: PODSUFITKA GAMRAT-ZŁOTY DĄB 1. 35 szt. okładziny listwowej z PCV-U (podsufitka pełna) = 27 m2 = cena za m2 32,00 brutto, my kupowaliśmy po 37,94 brutto 2. Listwa typu J = ok. 80 szt. = ok. 300 mb = cena za mb 4,00 my kupowaliśmy po 4,88 brutto. Fachowcy za dużo policzyli Proponujemy sprzedaż w cenach netto producenta. Zainteresowanych proszę o kontakt. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 20.04.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, zostało nam cegły ręcznie formowanej. Piękna cegła na barek, ściankę my mamy z takiej zrobione. Mamy 100 szt., proponujemy cenę 4,00 szt. Odbiór z Wolicy k. Nadarzyna. Nasze zdjęcie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5906731b4f738f9b.html Zainteresowanych proszę o kontakt. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 20.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Sprzedamy wełnę ISOVER INTEGRA 140mm (niemiecka) 12 rolek x 89,00/rolkę (6m2). Odbiór z Wolicy k. Nadarzyna. Zainteresowanych proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.04.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Sprzedamy wełnę ISOVER INTEGRA 140mm (niemiecka) 12 rolek x 89,00/rolkę (6m2). Odbiór z Wolicy k. Nadarzyna. Zainteresowanych proszę o kontakt. Agnieszka, czy faktycznie musiałaś to popełnić tu?? Czy aż w 3 postach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.04.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Mam takie pytanko.Planuję wziąć się za taras.Pow. ok 60 m2. Zaokrąglenie i schody 2 razy. Cirka 35 m3 podsypki. Fundament + bloczki betonowe do wys. ok. 80 cm.Wylewka z gruchy (ok. 6 m3) No właśnie, w takiej sytuacji bloczki kłaść długością wzdłuż czy w poprzek ?? Ile może kosztować jego wykonanie?a) usługab) towar I czy znasz/może ekipę do jego wykonania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek Budowniczy 20.04.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam,chciałem się przywitać - zaczynamy budowę w Nadarzynie i pewnie będziemy tu bywać z żoną częściej. Na razie mamy działkę "miękką" i w ramach prób osuszania dorobiliśmy się studni. Po sobotnich opadach mieliśmy tak:- na drodze - kałuże,- na działce, która jest miejscami nieco niżej niż droga - sucho,- w dołku (-0,5m) na działce - woda,- w studni (-2m) na działce - sucho (bo pompka szlamówka wypycha do rowu). Jak teściu wypompował w poniedziałek rano wodę z dołka to wieczorem poziom wody w dołku był już -0,8m. Pojawiają się pytania:- ściągać humus (-0,4m), czy czekać?- robić wykop pod ławy, czy czekać aż podeschnie? Sąsiedzi nas straszą, że do czerwca nie mamy tu czego szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 21.04.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Masz rów i studnię więc jest możliwośc obniżania lustra wody o ile woda z rowu ma gdzie odpłynąć w siną dal a nie z powrotem przesączyć się do wykopu. W zasadzie na to pytanie powinien odpowiedzieć Twój kierbud i majster - to ten ostatni będzie się ewentualnie "woził" z wypompowywaniem wody z wykopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 21.04.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Mam takie pytanko. Planuję wziąć się za taras. Pow. ok 60 m2. Zaokrąglenie i schody 2 razy. Cirka 35 m3 podsypki. Fundament + bloczki betonowe do wys. ok. 80 cm. Wylewka z gruchy (ok. 6 m3) No właśnie, w takiej sytuacji bloczki kłaść długością wzdłuż czy w poprzek ?? Ile może kosztować jego wykonanie? a) usługa b) towar I czy znasz/może ekipę do jego wykonania?? Witaj, U mnie dość szybko i dobrze zrobił tarasy pan Radzanowski ( mieszka ze swą ekipą w Grodzisku Maz.) tel. 660 186 003. Pozdrawiam, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 21.04.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, Macie może namiary na jakiegoś solinego człowieka od tynków zewnętrznych (silikonowych) ? W książce adresowej coś kruchutko w tym temacie Jakie sa obecnie ceny za: jedna warstwa kleju+tynk ? (siatkę miałem już raz zaciągniętą klejem na jesieni...) z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam Browar Witam i ponawiam pytanie... Czy wszyscu sa tu niezadowoleni ze swojej elewacji ?? Poleccie kogoś please... pozdr. Browar No widzisz Browar, coś w tym jest (ocena pesymistyczna) albo zadwoleni jeszcze nie przeczytali Twojego postu (ocena optymistyczna). Ja też jestem zainteresowany ekipą od elewacji a w zasadzie już tylko od struktury bo dom tak jak i u Ciebie na jesieni ocieplony i zaciągniety klejem i siatką. Tej ekipy nie polecam bo wchodzili w konflikt z każdym kto w tym czasie był na budowie. Pozdrawiam, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eur1mtk 21.04.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, Macie może namiary na jakiegoś solinego człowieka od tynków zewnętrznych (silikonowych) ? W książce adresowej coś kruchutko w tym temacie Jakie sa obecnie ceny za: jedna warstwa kleju+tynk ? (siatkę miałem już raz zaciągniętą klejem na jesieni...) z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam Browar Witam i ponawiam pytanie... Czy wszyscu sa tu niezadowoleni ze swojej elewacji ?? Poleccie kogoś please... pozdr. Browar No widzisz Browar, coś w tym jest (ocena pesymistyczna) albo zadwoleni jeszcze nie przeczytali Twojego postu (ocena optymistyczna). Ja też jestem zainteresowany ekipą od elewacji a w zasadzie już tylko od struktury bo dom tak jak i u Ciebie na jesieni ocieplony i zaciągniety klejem i siatką. Tej ekipy nie polecam bo wchodzili w konflikt z każdym kto w tym czasie był na budowie. Pozdrawiam, Paweł. Hej WITAM, u mnie robili ludzie z polecenia od znajomych ocieplenie całego domu styropian 15 cm, + co tam jeszcze potrzeba [ generalnie równali wszystkie ściany po stanie surowym otwartym ], tak się z nimi dogadywaliśmy, że zostali u Nas do tej pory i robią całe wykończenie domu. Ludzie porządni, mili, młodzi, chętni do pracy , dający gwarancję na swoją robotę. W tej chwili skończyli ocieplać mi dom od środka, zrobili również strychy z OSB, następnie na gotowo sufity I piętra , teraz szpachlują i naprawiają ściany wewnątrz po różnych wypadkach "dziurach" w tynkach podczas innych prac, zaciągnęli gipsem klatkę schodową i pełno innych różnych prac, któe z żoną wymyślamy. Wszystko równo i porządnymi materiałami. Rozliczają się fakturami i ZAWSZE DZWONIĄ przed ewentualnymi potrzebami- zakupami, jak czegoś brakuje. NAPRAWDĘ MOGĘ ICH POLECIĆ. NIE PIJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mieszkają razem w Pruszkowie, u mnie na działce są o 7 rano, zjeżdzają o 18 do domu. Mierzyli i montowali również parapety na zewnątrz i wewnątrz, a TERAZ będą obudowywać stelaże w łazienkach i kłaść płytki i tynkować mój budynek na zewnątrz... Może ewentualnie jeszcze taras na ogrodzie i podjazd z kostki i opaskę z marmolitu. Wiem, że może brzmi to troszkę niewiarygodnie, że Goście są "od wszystkiego", ale serdecznie zapraszam na moją działkę, gdzie w każdej chwili można z Nimi pogadać, zobaczyć Ich robotę, ocenić i co tam jeszcze się robi... Na razie to tyle. Moja działka znajduje się w OPYPACH Ul. Polnej Róży działka nr:42/14 . Reszta w moim opisie ze współrzędnymi... Pozdrawiam. P.S. Telefon do Pana Władka 517 481 928 jak by co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 21.04.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 witam, macie może namiary na jakiegoś solinego człowieka od tynków zewnętrznych (silikonowych) ? W książce adresowej coś kruchutko w tym temacie Jakie sa obecnie ceny za: Jedna warstwa kleju+tynk ? (siatkę miałem już raz zaciągniętą klejem na jesieni...) z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam browar witam i ponawiam pytanie... Czy wszyscu sa tu niezadowoleni ze swojej elewacji ?? poleccie kogoś please... Pozdr. Browar no widzisz browar, coś w tym jest (ocena pesymistyczna) albo zadwoleni jeszcze nie przeczytali twojego postu (ocena optymistyczna). Ja też jestem zainteresowany ekipą od elewacji a w zasadzie już tylko od struktury bo dom tak jak i u ciebie na jesieni ocieplony i zaciągniety klejem i siatką. Tej ekipy nie polecam bo wchodzili w konflikt z każdym kto w tym czasie był na budowie. Pozdrawiam, paweł. hej witam, u mnie robili ludzie z polecenia od znajomych ocieplenie całego domu styropian 15 cm, + co tam jeszcze potrzeba [ generalnie równali wszystkie ściany po stanie surowym otwartym ], tak się z nimi dogadywaliśmy, że zostali u nas do tej pory i robią całe wykończenie domu. Ludzie porządni, mili, młodzi, chętni do pracy , dający gwarancję na swoją robotę. W tej chwili skończyli ocieplać mi dom od środka, zrobili również strychy z osb, następnie na gotowo sufity i piętra , teraz szpachlują i naprawiają ściany wewnątrz po różnych wypadkach "dziurach" w tynkach podczas innych prac, zaciągnęli gipsem klatkę schodową i pełno innych różnych prac, któe z żoną wymyślamy. Wszystko równo i porządnymi materiałami. Rozliczają się fakturami i zawsze dzwonią przed ewentualnymi potrzebami- zakupami, jak czegoś brakuje. Naprawdę mogę ich polecić. Nie piją !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mieszkają razem w pruszkowie, u mnie na działce są o 7 rano, zjeżdzają o 18 do domu. Mierzyli i montowali również parapety na zewnątrz i wewnątrz, a teraz będą obudowywać stelaże w łazienkach i kłaść płytki i tynkować mój budynek na zewnątrz... Może ewentualnie jeszcze taras na ogrodzie i podjazd z kostki i opaskę z marmolitu. Wiem, że może brzmi to troszkę niewiarygodnie, że goście są "od wszystkiego", ale serdecznie zapraszam na moją działkę, gdzie w każdej chwili można z nimi pogadać, zobaczyć ich robotę, ocenić i co tam jeszcze się robi... Na razie to tyle. Moja działka znajduje się w opypach ul. Polnej róży działka nr:42/14 . Reszta w moim opisie ze współrzędnymi... Pozdrawiam. p.s. telefon do pana władka 517 481 928 jak by co... a jak wygląda to cenowo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eur1mtk 21.04.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, Macie może namiary na jakiegoś solinego człowieka od tynków zewnętrznych (silikonowych) ? W książce adresowej coś kruchutko w tym temacie Jakie sa obecnie ceny za: jedna warstwa kleju+tynk ? (siatkę miałem już raz zaciągniętą klejem na jesieni...) z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam Browar Witam i ponawiam pytanie... Czy wszyscu sa tu niezadowoleni ze swojej elewacji ?? Poleccie kogoś please... pozdr. Browar No widzisz Browar, coś w tym jest (ocena pesymistyczna) albo zadwoleni jeszcze nie przeczytali Twojego postu (ocena optymistyczna). Ja też jestem zainteresowany ekipą od elewacji a w zasadzie już tylko od struktury bo dom tak jak i u Ciebie na jesieni ocieplony i zaciągniety klejem i siatką. Tej ekipy nie polecam bo wchodzili w konflikt z każdym kto w tym czasie był na budowie. Pozdrawiam, Paweł. Hej WITAM, u mnie robili ludzie z polecenia od znajomych ocieplenie całego domu styropian 15 cm, + co tam jeszcze potrzeba [ generalnie równali wszystkie ściany po stanie surowym otwartym ], tak się z nimi dogadywaliśmy, że zostali u Nas do tej pory i robią całe wykończenie domu. Ludzie porządni, mili, młodzi, chętni do pracy , dający gwarancję na swoją robotę. W tej chwili skończyli ocieplać mi dom od środka, zrobili również strychy z OSB, następnie na gotowo sufity I piętra , teraz szpachlują i naprawiają ściany wewnątrz po różnych wypadkach "dziurach" w tynkach podczas innych prac, zaciągnęli gipsem klatkę schodową i pełno innych różnych prac, któe z żoną wymyślamy. Wszystko równo i porządnymi materiałami. Rozliczają się fakturami i ZAWSZE DZWONIĄ przed ewentualnymi potrzebami- zakupami, jak czegoś brakuje. NAPRAWDĘ MOGĘ ICH POLECIĆ. NIE PIJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mieszkają razem w Pruszkowie, u mnie na działce są o 7 rano, zjeżdzają o 18 do domu. Mierzyli i montowali również parapety na zewnątrz i wewnątrz, a TERAZ będą obudowywać stelaże w łazienkach i kłaść płytki i tynkować mój budynek na zewnątrz... Może ewentualnie jeszcze taras na ogrodzie i podjazd z kostki i opaskę z marmolitu. Wiem, że może brzmi to troszkę niewiarygodnie, że Goście są "od wszystkiego", ale serdecznie zapraszam na moją działkę, gdzie w każdej chwili można z Nimi pogadać, zobaczyć Ich robotę, ocenić i co tam jeszcze się robi... Na razie to tyle. Moja działka znajduje się w OPYPACH Ul. Polnej Róży działka nr:42/14 . Reszta w moim opisie ze współrzędnymi... Pozdrawiam. P.S. Telefon do Pana Władka 517 481 928 jak by co... A JAK WYGLĄDA TO CENOWO ?? TOMANIO, jeżeli to do mnie, to zalezy o co pytasz. Za całe ocieplenie domu od zewnątrz, umówiłem się w tamtym roku z tego co pamiętam na 65 PLN/m2 na gotowo, ale głowy nie dam...; może teraz inaczej, nie wiem. CO do reszty prac, uważam, że to zależy od stanu każdego domu i co się chce i jak się chce. Najlepiej zadzwonić, pogadać, obejrzeć itp... POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eur1mtk 21.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ....a tak z innej beczki.... poproszę o odpowiedź... W związku z tym, że nie mogę doprosić się od Grudnia 2008, aby "Panowie" zrobili mi ogrodzenie frontowe, chociaż im zapłaciłem im tak jak chcieli, zerwałem umowę.... Niestety złapałem się sam i niestety , zostałem na lodzie......Czy ktoś w Szanownych Forumowiczów słyszał o kimś takim:http://www.kolasa.waw.pl/Chodzi mi o samą robociznę wykonania FRONTOWEGO OGRODZENIA ( 42m)czyli: wyrównanie wykopu, wylanie cokołu, wsadzenie słupków, które mam,zamontowanie paneli, furtki, bramy przesuwnej, które też mam. Może ktoś inny się taką robotą para, kogo znacie i możecie polecić z okolic PRUSZKOWA, Grodziska . Będę wdzięczny za odpowiedź. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts