Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

To ja też w temacie poszukiwań fachowców !! :)

Czy możecie się podzielić namiarami na

ekipy od tynków wewnętrznych /skłaniamy się do gipsowych / ??

I napisać jakie teraz są stawki /praca + materiał / ??

U mnie robią 28/m2, cena ze wszystkim: materiał, zabezpieczanie okien, robocizna. Można taniej, ale miałem sporo nierówności na które trzeba więcej materiału + więcej pracy przy obróbce okien.

Jak chcesz zobaczyć ich przy robocie to wpadnij, masz blisko, w piątek kończą.

Szukam:

- stolarza, który zrobi kilka drobiazgów z drewna (parapety, stelaż pod umywalki, etc.)

- fachowca od naklejania płytek kamiennych na elewację

- gościa, który elegancko wyrówna teren wokół domu, czyli dysponującego spycharką oraz broną tudzież innym sprzętem kopiąco-pchająco-wyrównującym :)

Z góry dzięki

powyższych fachmanów cały czas poszukuję, a dodatkowo rozglądam się za szklarzem, który elegancko wklei duże lustro w łazience.

Z góry dzięki za namiary.

Cholera jasna, wodę mam przy działce, a przyłączać ją będę pewnie do jesieni. :evil:

nie czekaj na przyłącze tylko wierć dziure w ziemi-budowa chłonie olbrzymie ilości wody. A już po... trawkę też trzeba jakoś utrzymać :p

Problem polega na tym, że wywierciliśmy i... było sucho. Potem wynajęliśmy geofizyka, który stwierdził, że jest szansa na wodę w jednym krańcu działku, na głębokości 13 m, pod warunkiem wiercenia szerszą średnicą. Pan Paluchowski wpadnie do nas pod koniec tygodnia, ale nadal nie mamy gwarancji, że się dowierci. :cry:

Witam,

szykam sprawdzonych ekp do:

- ocieplenie poddasza - welna + plyty GK + ew inne zabudowy w GK

- elewacja - ocieplenie styro 15cm + tynk silikatowy

Jakie wogole sa srednie ceny za powyzsze uslugi?

czyli ocieplenia welna i GK oraz elewacje

Czy np. 100zl/m2 za styropian 15cm + tynk kabe + robota to przyzwoita cena, zwazywszy, ze wykonawca robi naprawde dobrze, w ololicy do obejrzenia kilkanascie jego elewacji - piekne ponoc.

Pozdr

strix

Nam robił K-G gościu polecany przez Nefer - Robert z braćmi (Selki).

Jego cena za robociznę to: 50 zł za ocieplenie poddasza + płyty + gruntowanie.

dodatkowo liczy sobie za każde okno połaciowe - 150 zł oraz obróbki np. komina liczą z mb chyba 45 zł, ale tej kwoty nie jestem pewna. Robią jeszcze podobno różne udziwnienia z K-G - wg nich wszystko da się z niego zrobić

Ekipa sprawna, szybka, sympatyczna, śpią na miejscu.

tel. 502 469 645

To ja też w temacie poszukiwań fachowców !! :)

Czy możecie się podzielić namiarami na

ekipy od tynków wewnętrznych /skłaniamy się do gipsowych / ??

I napisać jakie teraz są stawki /praca + materiał / ??

JADAR

Darjusz J.

602 396 992 - tynki gipsowez agregatu firmy KNAUF

polecam -szybkoi solidnie.

pozdrawiam

Browar

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rozum nie piwo, trudno go wlać w kogo

Witam,

Czy np. 100zl/m2 za styropian 15cm + tynk kabe + robota to przyzwoita cena, zwazywszy, ze wykonawca robi naprawde dobrze, w ololicy do obejrzenia kilkanascie jego elewacji - piekne ponoc.

Pozdr

strix

Witam. Zapraszam do obejrzenia zrobionego przez nas poddasza w Tarczynie ( bedziemy tam jeszcze do srody) Pozdrawiam

Każde z nas coś buduje. Jedni od niedawna, inni od dłuższego czasu.

A zainteresowanych ogólnie gminą Żabia Wola, choć nie tylko tą tematyką , zapraszam na nowo powstały, niezależny portal Żabiej Woli.

Do wyboru - czat, forum, informacje, tablica ogłoszeń, niedługo też portal reklamowy oraz informacje o wszelkich przedsiębiorstwach/hurtowniach/sklepach etc.

Ewentualni współtwórcy strony mile widziani, istnieje możliwość wydzielenia działu dla budowniczych.

Pozdrawiam.

http://www.zabiowolscy.pl/

Witamy Wszystkich po dłuższej przerwie :)

Budujemy domek w Książenicach (ale nie na "Agrirolu"), obecnie jesteśmy na etapie instalacji a w czwartek wchodzą tynkarze. No i w związku z tynkarzami zmuszeni jesteśmy zrobić trochę porządku w garażu a w szczególności pozbyć się stempli tam zalegających. Sprzedamy (niedrogo) - w sumie nieco ponad 200szt.

A poniżej zdjęcie naszego domku i najbliższej okolicy :).

http://lh6.ggpht.com/_I05CevwSP3Q/Shue8ettBBI/AAAAAAAACDs/c0J7EHWLMFs/s400/DSC_0156.jpg

http://lh6.ggpht.com/_I05CevwSP3Q/ShufYRSZ0vI/AAAAAAAACDw/jVcAItLpDUI/s400/DSC_0163.jpg

Pozdrawiamy

Szukam:

- stolarza, który zrobi kilka drobiazgów z drewna (parapety, stelaż pod umywalki, etc.)

- gościa, który elegancko wyrówna teren wokół domu, czyli dysponującego spycharką oraz broną tudzież innym sprzętem kopiąco-pchająco-wyrównującym :)

Z góry dzięki

powyższych fachmanów cały czas poszukuję, a dodatkowo rozglądam się za szklarzem, który elegancko wklei duże lustro w łazience.

pliiisss...

Zwykle namiary pojawiały się niemal natychmiast, a tym razem cisza... :(

Czy ktoś sie orientuje w instalacjach alarmowych? lepiej to robic "samemu" czy zlecić firmie swiadczącej usługi ?

jeśli będziesz szukać dobrego fachowca od instalacji alarmowych, polecam p. Roberta, na forum znajdziesz go pod nickiem Arm.pl

Ramotki,

wrzuć na pw jak to u Ciebie wyszło cenowo i co robiłes w ramach instalacji.

Też poproszę o taką informację na PW

przepraszam, przeoczyłem Wasze posty. Wieczorkiem odszukam ofertę i podeślę garść szczegółów

Szukam:

Parapety z drewna sosnowego klejonego kiedyś robił mi stolarz z Grodziska Mazowieckiego, nie pamiętam nazwy ulicy, ale jest to mała uliczka kawałek za Shellem jadąc w kierunku W-wy, po lewej mijasz Carrefoura a kawałek dalej po prawej masz uliczkę gdzie jest stacja LPG, za nią skład drewna, a jeszcze dalej po lewej zakład stolarski. Robił kilka rzeczy do domu też moim rodzicom i jakościowo i cenowo był ok. Ale to było parę lat temu.

Jeśli chodzi o doprowadzenie do porządku działki to ja bym poszukał jakiegoś sąsiada rolnika :)

Sam mam wstępnie przegadane takie coś z sąsiadem, który uprawia swoją ziemię, więc ma sporo sprzętu a od czasu do czasu w zamian za siano kosi moją łąkę ;)

Szukam:

Z góry dzięki

pliiisss...

Zwykle namiary pojawiały się niemal natychmiast, a tym razem cisza... :(

Witaj,

Ze "stolarzem" i "fachowcem" jeszcze nie miałem do czynienia więc i nie mam kogo polecać. Co innego z "gościem":

- gość I tel. 608 143 984 wywóz gruzu, złomu, niwelacja terenu, zakładanie trawników, układanie kostki brukowej, żwir, piach, ziemia

- gość II tel. 506 825 837 wywóz gruzu, żwir, piach, tłuczeń, ziemia, zakładanie ogrodów.