m_wujek 26.05.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Co innego z "gościem": - gość I tel. 608 143 984 wywóz gruzu, złomu, niwelacja terenu, zakładanie trawników, układanie kostki brukowej, żwir, piach, ziemia A skąd ten "gość I"? Ile sobie liczy za niwelację? Szukam kogoś do zrobienia tego, ale pierwsza oferta jaką dostałem nie zachęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 26.05.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 m-wujek - nie wiem gdzie "gość I" mieszka, na ulotce nie było, a ceny miał takie:- wywóz gruzu 350 zł od wywrotki, u mnie były dwie- niwelacja górki humusu z wykopu pod dom, 500 m2 w 30 minut - 300 złRazem 1000 zł - 10% upustu.Pisałem "na ulotce" bo zarówno gość I jak i II oraz inni wykonawcy zostawiają swoje ulotki, wizytówki itd na ogrodzeniu albo dają tym co akurat są na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 26.05.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witamy Wszystkich po dłuższej przerwie Budujemy domek w Książenicach (ale nie na "Agrirolu"), obecnie jesteśmy na etapie instalacji a w czwartek wchodzą tynkarze. Gratuluję postępu w pracach budowlanych. Jak elektyryk i hydraulik skończyli swoją robotę to koniecznie zrób dokumentację fotograficzną tych instalacji. Przyda się do odkuwania zatynkowanych gniazdek i puszek oraz do późniejszych przekuwań przez strop lub ścianę. Ja tak odkułem 5 gniazdek i 2 puszki elektryczne. Co prawda puszki i gniazda są fachowo mówiąc podtynkowe ale tynkarze nie wiedzieć czemu rozumieją to zbyt dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jw27 26.05.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Prosze o namiary na kogoś od "Projekt przyłącza kanalizacji + wykonanie" w okolicach Nadarzyna.Dzieki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 26.05.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Marcin, psed - wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 26.05.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Mogę polecić mojego hydraulika Robi też rekuperację , solary i odkurzacze centralne p. Mirek 504 186 567 O, to może ja skorzystam. Zaraz sobie wkleję namiar do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 26.05.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam, musze się pochwalić - w sobotę było wiechowe Gratulacje! A nas już dawno nie było w Żelechowie. Już mi się tęskni. Może w tą sobotę podjedziemy na jakiegoś grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 26.05.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Mogę polecić mojego hydraulika Robi też rekuperację , solary i odkurzacze centralne p. Mirek 504 186 567 O, to może ja skorzystam. Zaraz sobie wkleję namiar do dziennika. a częstuj się kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_jaw_ 26.05.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Gratuluję postępu w pracach budowlanych. Jak elektyryk i hydraulik skończyli swoją robotę to koniecznie zrób dokumentację fotograficzną tych instalacji. Przyda się do odkuwania zatynkowanych gniazdek i puszek oraz do późniejszych przekuwań przez strop lub ścianę. Ja tak odkułem 5 gniazdek i 2 puszki elektryczne. Co prawda puszki i gniazda są fachowo mówiąc podtynkowe ale tynkarze nie wiedzieć czemu rozumieją to zbyt dosłownie. Dzięki za gratulacje i ostrzeżenie. Nie spodziewałem się że może być aż tak źle, ale dokumentację fotograficzną tworzę już od dłuższego czasu. Pytanie czy jest jakiś dobry sposób na wierne oddanie odległości na zdjęciach. Mam też nadzieję (czyli głupi jestem ) że ręcznie robione tynki robione są trochę rozważniej BTW: W wolnej chwili (pewnie jutro) uzupełnię książkę adresową - w szczególności dodam kilka gorzkich słów na temat niektórych, chwalonych "fahofcuf". Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 26.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja miałabym prośbe o wpisanie fachowca od glazury i gresu do książki adresowej grupy, chłopak jest świetny, wychwalałam go w temacie " solidni wykonawcy z Warszawy i okolic " naprawdę godny poleceniaAdam 508-603-717 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 27.05.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Dzięki za gratulacje i ostrzeżenie. Nie spodziewałem się że może być aż tak źle, ale dokumentację fotograficzną tworzę już od dłuższego czasu. Pytanie czy jest jakiś dobry sposób na wierne oddanie odległości na zdjęciach. Mam też nadzieję (czyli głupi jestem ) że ręcznie robione tynki robione są trochę rozważniej 1. Odległości na zdjęciach po otynkowaniu: zachowaj sobie po jednym bloczku materiału na ściany nośne i działowe oraz inne użyte w czasie budowy i widoczne na zdjęciach np cegła, gar stropowy itp więc jak będziesz potrzebował określić odległość wystarczy znać wymiary tych elementów. 2. Miałem tynki robione ręcznie co nie znaczy, że maszynowo będzie inaczej. Raczej zależy to od podejścia ekipy do tej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 27.05.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Poszukuję fachowca do obudowy kominka. W książce adresowej grupy jest tylko jeden wpis z 2007r. Proszę o Wasze rekomendacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagali 27.05.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Gratuluję postępu w pracach budowlanych. Jak elektyryk i hydraulik skończyli swoją robotę to koniecznie zrób dokumentację fotograficzną tych instalacji. Przyda się do odkuwania zatynkowanych gniazdek i puszek oraz do późniejszych przekuwań przez strop lub ścianę. Ja tak odkułem 5 gniazdek i 2 puszki elektryczne. Co prawda puszki i gniazda są fachowo mówiąc podtynkowe ale tynkarze nie wiedzieć czemu rozumieją to zbyt dosłownie. Dzięki za gratulacje i ostrzeżenie. Nie spodziewałem się że może być aż tak źle, ale dokumentację fotograficzną tworzę już od dłuższego czasu. Pytanie czy jest jakiś dobry sposób na wierne oddanie odległości na zdjęciach. Mam też nadzieję (czyli głupi jestem ) że ręcznie robione tynki robione są trochę rozważniej BTW: W wolnej chwili (pewnie jutro) uzupełnię książkę adresową - w szczególności dodam kilka gorzkich słów na temat niektórych, chwalonych "fahofcuf". Pozdrawiam, Można przystawić jakąkolwiek miarę do ściany. Trzeba tylko dobrze zaznaczyć 0,5m , 1m, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 27.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 dzięki psed za info. Ceny wyglądają nieźle, może się zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_jaw_ 27.05.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 agagali Można przystawić jakąkolwiek miarę do ściany. Trzeba tylko dobrze zaznaczyć 0,5m , 1m, itd. psed Odległości na zdjęciach po otynkowaniu: zachowaj sobie po jednym bloczku materiału na ściany nośne i działowe oraz inne użyte w czasie budowy i widoczne na zdjęciach np cegła, gar stropowy itp więc jak będziesz potrzebował określić odległość wystarczy znać wymiary tych elementów. Dzięki za rady. Rozwiązanie z bloczkami całkiem ciekawe, ale nie zda egzaminu na podłodze. Tak czy inaczej widzę że przy sporym zagęszczeniu rurek i przewodów czeka mnie jeszcze sporo pracy... psed Miałem tynki robione ręcznie co nie znaczy, że maszynowo będzie inaczej. Raczej zależy to od podejścia ekipy do tej pracy. A można wiedzieć kto Ci robił tynki? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.05.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 to zależy od ekipyja miałam zrobine maszynowo i bardzo sobię chwalę tą ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 28.05.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Dzięki za rady. Rozwiązanie z bloczkami całkiem ciekawe, ale nie zda egzaminu na podłodze. Tak czy inaczej widzę że przy sporym zagęszczeniu rurek i przewodów czeka mnie jeszcze sporo pracy... A można wiedzieć kto Ci robił tynki? 1. Jeśli masz na myśli ogrzewanie podłogowe to układa się je na styropianie z namalowaną 10 cm kratką. Instalator zwykle przywozi za dużo tego styropianu więc przed zroibieniem wylewek poukładaj sobie zbędne płyty na podłodze pod rurkami wodociągowymi i pod kablami ewentualnie wzdłuż nich, porób zdjęcia i albo je zostawisz pod wylewką albo po sesji zdjęciowej wyrzucisz. Te płyty są cienkie i wstępnie ponacinane co znakomicie ułatwia ich równe dzielenie na pasy. 2. Tynki robił Waldemar Radzanowski tel. 660 186 003. Mieszka w Grodzisku a jego ekipa w tynkowanym domu. Jest dokładny ale ima się różnych zleceń w tym samym czasie i jak nie masz umowy co, za ile i do kiedy to będzie tynkował 2 miesiące i wypalał Ci prąd na ogrzewanie i gotowanie a najmniej zużyje na betoniarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 28.05.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy zainteresowani wiedzą może, jak wygląda sytuacja z gazem w Starej Wsi? Ciągną gazrurkę do Brwinowskiej? I jak z tym mitycznym osiedlem, które miało powstać w naszej wiosce? Pozdrowienia dla sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 29.05.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Czy zainteresowani wiedzą może, jak wygląda sytuacja z gazem w Starej Wsi? Ciągną gazrurkę do Brwinowskiej? I jak z tym mitycznym osiedlem, które miało powstać w naszej wiosce? Pozdrowienia dla sąsiadów. Witam, my niestety nic nie słyszeliśmy o gazie Co do osiedla to wiem tylko tyle że od niego zależy budowa transformatora i podłączenia nas i sąsiadów przy ul. Tarniny do prądu. W Konstancinie powiedzieli że prąd będzie w czercu lub (o zgrozo) w listopadzie!!! (nasz poprzedni nick to asiaf1, niestety konto zablokowałam a murator nie zareagował na moją prośbę odblokowania - także na nowo witamy wszystkich po dłuuugiej nieobecności na forum ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 29.05.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 (nasz poprzedni nick to asiaf1, niestety konto zablokowałam a murator nie zareagował na moją prośbę odblokowania - także na nowo witamy wszystkich po dłuuugiej nieobecności na forum ) Właśnie... coś mi nie pasowało.... awatar znajomy, natomiast nick nie.. a teraz już wszystko jasne Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts