JoannaTomasz 29.05.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 (nasz poprzedni nick to asiaf1, niestety konto zablokowałam a murator nie zareagował na moją prośbę odblokowania - także na nowo witamy wszystkich po dłuuugiej nieobecności na forum ) Właśnie... coś mi nie pasowało.... awatar znajomy, natomiast nick nie.. a teraz już wszystko jasne Pozdrawiam, Magda My tez pozdarwiamy i dziękujemy za namiary na Pana Tomka od tynków wewn. Do końca czerwca mają być zrobione. Hydraulicy dzisiaj skończyli robotę, w poniedziałek odkurzacz centralny a w środę wchodzi elektryk. Tylko jakoś pogoda w weekendy nie dopisuje i porządku na działce nie ma kiedy zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 29.05.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 witajcie, jestem w trakcie zalatwiania przylacza gazowego, wlasnie odebralam warunki przylaczenia do sieci. Kwota mnie zaszokowala: 7300 zl za 12 m odcinek pociagniety od drogi do domu, plus 1300 za przylaczenie, czas oczekiwania ok 6 miesiecy. Czy tak to wyglada w praktyce? Czy tyle rzeczywiscie placicie za pociagniecie gazu i podlaczenie do sieci? Szukam tez sensownej osoby/firmy zajmujacej sie wszystkimi formalnosciami w temacie przylacza gazowego i dodatkowo majacej kontakty w gazowni w Grodzisku, tak zeby przyspieszyc caly proces. Moze mozecie kogos polecic? Z gory bardzo dziekuje za jakies namiary. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idylla 29.05.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam, Czy za dom http://www.dobredomy.pl/?id_project=148 55k bez pokrycia to dużo czy cena jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 29.05.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam, Czy za dom http://www.dobredomy.pl/?id_project=148 55k bez pokrycia to dużo czy cena jest ok. Jak dla nas to trochę dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.05.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 cena kosmos.Ja zaplaciłem 45 za swoją (projekt P 160 lipińskich) z dachem (deskowanie + papa) bez dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 30.05.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam, Czy za dom http://www.dobredomy.pl/?id_project=148 55k bez pokrycia to dużo czy cena jest ok. No to troszkę sporawo Nam budowała ta sama ekipa co u coulignon. My za dom 173 m i garaż 45 m /plus więźba / zapłaciliśmy 65 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 30.05.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam, Czy za dom http://www.dobredomy.pl/?id_project=148 55k bez pokrycia to dużo czy cena jest ok. Sporo, my za parterowy dom 160 m użytkowej + 30 m garaż z pokryciem dachu płacimy 59 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 30.05.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam, my niestety nic nie słyszeliśmy o gazie Co do osiedla to wiem tylko tyle że od niego zależy budowa transformatora i podłączenia nas i sąsiadów przy ul. Tarniny do prądu. W Konstancinie powiedzieli że prąd będzie w czercu lub (o zgrozo) w listopadzie!!! A czy jest taka możliwość, że teraz - wiadomo jak jest na rynku - budowa osiedla zostanie wstrzymana? Bez prądu fatalnie, bez gazu też niewesoło. I w którym miejscu ma w ogóle powstać to osiedle? Po prawej stronie Tarniny, jadąc od Grodziskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idylla 30.05.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Czy może ktoś mi wysłać namiar na prv na sprawdzoną ekipę do SSO. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrip 30.05.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Chętnie kupię używaną siatkę ogrodzeniową do ogrodzenia placu budowy (min. 1,5m wys). Jakby ktoś chciał sprzedać poproszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek Budowniczy 30.05.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 u mnie też już wiecha zrobiona GRATULACJE! A moi w poniedziałek zaczęli ściany http://lh4.ggpht.com/_HFzQUD91B8s/SiF6e9z3aXI/AAAAAAAAAvw/N3HfNklekAU/s288/20090528_001-wisienka_z_okienka.jpg Czy orientujecie sie jakie obecnie są stawki za układanie kostki? Interesuje mnie cena za m2 całościowej usługi z kostką, piaskiem i tak dalej. Mi potencjalny wykonawca powiedział, że zaczynają od 90 / m2 w wypadku najtańszej kostki, 110 / m2 jest za już całkiem przyzwoitą (cena robocizny wraz z materiałem i warstwami podkładowymi). Nie wiem, czy to drogo? Czy za dom http://www.dobredomy.pl/?id_project=148 55k bez pokrycia to dużo czy cena jest ok. Moi biorą 30k za SSO, ale polecać ich będę mógł (mam nadzieję) jak skończą i się sprawdzą. Chyba, że chcecie wchodzić w ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 30.05.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Czy może ktoś mi wysłać namiar na prv na sprawdzoną ekipę do SSO. Pozdrawiam, Ja z pełną świadomościa mogę polecić swojego Pana Rysia - 513 122 900 - sprawna szybka ekipa - w pewnym momecie nawet ich naliczyłem 11 osób - dom 210 uzytkowej - dach 330 m2 z deskowanie cena za robociznę 54k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 31.05.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Czy może ktoś mi wysłać namiar na prv na sprawdzoną ekipę do SSO. Z czystym sumieniem polecam http://www.domykujawa.pl U nas dopiero co skończyli i jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 01.06.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 witajcie, jestem w trakcie zalatwiania przylacza gazowego, wlasnie odebralam warunki przylaczenia do sieci. Kwota mnie zaszokowala: 7300 zl za 12 m odcinek pociagniety od drogi do domu, plus 1300 za przylaczenie, czas oczekiwania ok 6 miesiecy. Czy tak to wyglada w praktyce? Czy tyle rzeczywiscie placicie za pociagniecie gazu i podlaczenie do sieci? Szukam tez sensownej osoby/firmy zajmujacej sie wszystkimi formalnosciami w temacie przylacza gazowego i dodatkowo majacej kontakty w gazowni w Grodzisku, tak zeby przyspieszyc caly proces. Moze mozecie kogos polecic? Z gory bardzo dziekuje za jakies namiary. Ania Witaj Aniu, Temat gazowego przyłącza był omawiany na poprzedniej stronie. Pozdrawiam, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 01.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 witajcie, jestem w trakcie zalatwiania przylacza gazowego, wlasnie odebralam warunki przylaczenia do sieci. Kwota mnie zaszokowala: 7300 zl za 12 m odcinek pociagniety od drogi do domu, plus 1300 za przylaczenie, czas oczekiwania ok 6 miesiecy. Czy tak to wyglada w praktyce? Czy tyle rzeczywiscie placicie za pociagniecie gazu i podlaczenie do sieci? U mnie podobna kwota wyszła za przyłączenie ( 3m od gazociągu w ulicy do skrzynki w ogrodzeniu ) + projekt + około 30m rury w ziemi ( instalacja rozdziela się, jedna do kuchni druga do pieca ) + około 10m rury wewnątrz budynku. Całość wykonuje gaz-błonie - o dziwo niemal terminowo. Wg umowy na wykonanie mieli zrobić do końca maja i zrobili, czekam tylko na odbiory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 01.06.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Czy orientujecie sie jakie obecnie są stawki za układanie kostki? Interesuje mnie cena za m2 całościowej usługi z kostką, piaskiem i tak dalej. Mi potencjalny wykonawca powiedział, że zaczynają od 90 / m2 w wypadku najtańszej kostki, 110 / m2 jest za już całkiem przyzwoitą (cena robocizny wraz z materiałem i warstwami podkładowymi). Nie wiem, czy to drogo? Czy za dom http://www.dobredomy.pl/?id_project=148 55k bez pokrycia to dużo czy cena jest ok. Moi biorą 30k za SSO, ale polecać ich będę mógł (mam nadzieję) jak skończą i się sprawdzą. Chyba, że chcecie wchodzić w ciemno? Witam ja chętnie "posłucham" opini o brukarzach, właśnie szukam ekipy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 01.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam, my niestety nic nie słyszeliśmy o gazie Co do osiedla to wiem tylko tyle że od niego zależy budowa transformatora i podłączenia nas i sąsiadów przy ul. Tarniny do prądu. W Konstancinie powiedzieli że prąd będzie w czercu lub (o zgrozo) w listopadzie!!! A czy jest taka możliwość, że teraz - wiadomo jak jest na rynku - budowa osiedla zostanie wstrzymana? Bez prądu fatalnie, bez gazu też niewesoło. I w którym miejscu ma w ogóle powstać to osiedle? Po prawej stronie Tarniny, jadąc od Grodziskiej? zainteresowanym sprawami gminy Nadarzyn polecam: http://forum.nadarzyn.info.pl/index.php oraz http://www.nadarzyn.pl/index.php I zasadnicza sprawa-warto uczestniczyć w spotkaniach wiejskich (w siedzibie InstalSan'u) organizowanych 2 razy w roku (z reguły kwiecień/wrzesień). Z tego co zostało powiedziane na ostatnim "posiedzeniu" to gazrurka jest w rękach zainteresowanych. Sugerowano łączenie się w grupy i zgłaszanie gazowni zainteresowania przyłączem. podobno gazowania nie ma pojęcia że takowe duże zainteresowanie istnieje, a "pani z Pruszkowa" nic do tematu od lat nie wnosi. Co do osiedla (domniemam "Naszych dzieci") to jest planowane przy Głogowej/Jemiołowej. Teren jest już ogrodzony. Obecnie procedury pozwolenia na budowę.(szczegóły tu: http://www.nadarzyn.eobip.pl ) Kanalizacja - wkrótce prace nad opracowaniem dokumentacji technicznej dla całej wsi (obecnie tylko rejony Grodziskiej) i w 2011-2012 planowane jest położenie kanalizy podciśnieniowej. Przepompownia ma być przy Jemiołowej (tam gdzie mostek i ciek wodny). Ponadto, we wrześniu planowana jest nakładka bitumiczna na końcówce Tarniny - ale to was akurat mało interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 02.06.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Mery, bardzo dziękuję za tak wyczerpujące informacje i linki do przydatnych stron. A propos "pani z Pruszkowa" - daliśmy się nabrać jak głupi i powypełnialiśmy jakieś papiery, ale na szczęście nie naciągnęła nas na żadne opłaty. Dwa tygodnie temu wysłaliśmy wniosek o określenie warunków przyłączenia gazu. Zobaczymy, co się będzie działo. A kanalizacja też by się przydała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zewa 02.06.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam!Szukam kruszywa/gruzu do utwardzenia podjazdu. Gdzie mozna zamowic badz odebrac jesli ktos chce sie pozbyc? PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 02.06.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Doberek ludziki macie może kogoś kto mi prąd do działki podłączy i offkors zrobi projekt i załatwi wszelkie uzgodnienia i papiery..................... korzystam na razie z prądu rodziców ale chyba muszę podłączyć ten budowlany a potem ten właściwy, podlegamy pod RWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts