aniawmuratorze 07.06.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 I mam pytanie czy możecie kogoś mi polecić od ogrodzenia ?(prócz namiarów z książki grupy)Ogrodzenie- podmurówka, siatka, przęsła pod sztachety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idylla 07.06.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Muszę usunąć humus pod budowę. Czy może ktoś podać mi namiary jakąś sprawdzoną ekipę z okolic Grodziska Mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 07.06.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Muszę usunąć humus pod budowę. Czy może ktoś podać mi namiary jakąś sprawdzoną ekipę z okolic Grodziska Mazowieckiego. polecam p. Piotra Machaja, tel. 798 713 829 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 08.06.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Muszę usunąć humus pod budowę. Czy może ktoś podać mi namiary jakąś sprawdzoną ekipę z okolic Grodziska Mazowieckiego. Witaj, U mnie na jesieni 2007 robił korytowanie (tak w terminologii koparkowych nazywa się usuwanie humusu) sprawny i dokładny pracownik od Marka Kłosiewicza po 100 PLN/godz. Tel. 601 088 750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi 08.06.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Muszę usunąć humus pod budowę. Czy może ktoś podać mi namiary jakąś sprawdzoną ekipę z okolic Grodziska Mazowieckiego. Stanisław Suchecki 601316091 nam ściągał humus z naszej działki ( prawie 4000 m2 ) wziął 1300 zł a efekty mogę przesłać na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 08.06.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, czy podbitkę powinno się kłaść po ociepleniu i tynkach czy można przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 08.06.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 I mam pytanie czy możecie kogoś mi polecić od ogrodzenia ? (prócz namiarów z książki grupy) Ogrodzenie- podmurówka, siatka, przęsła pod sztachety. Witaj Aniu, U mnie ogrodzenie robił Waldemar Radzanowski + 3 tel. 660 186 003. Jak chcesz zobaczyć to wpadnij - Kady ul. Środkowa róg Podwiejskiej. Ul. Środkowa jest skrótem z Nadarzyńskiej do Milanówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 08.06.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, czy podbitkę powinno się kłaść po ociepleniu i tynkach czy można przed? ja uważam, że rozsądniej jest po ociepleniu i po tynkach. Ocieplenie powinno sięgać do samej połaci dachowej. Masz ocieploną wtedy ścianę kolankową wraz ze słupkami betonowymi wzmacniającymi i/lub wieńcem pod murłatą - o ile taką masz konstrukcję. Niecieplone słupki są mostkami termicznymi. Otynkowanie przed podbitką ratuje ją przed pochlapaniem tynkiem - to chyba jedyny powód żeby otynkować wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 08.06.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Poszukuję fachowca do obudowy kominka. W książce adresowej grupy jest tylko jeden wpis z 2007r. Proszę o Wasze rekomendacje. Przypominam się z prośbą o kontakt do fachowca kominkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 08.06.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ja mogę polecić p. Daniela z Centrum Komina. http://www.centrumkomina.plSą z Zielonej Góry, ale w Wawie i okolicach są praktycznie ciągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 08.06.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Dzięki ramotki, zaraz sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 08.06.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ciągłe poszukujemy namiarów na ekipy od ocieplenia.Ma ktoś jakieś sprawdzone, godne polecenia osoby ??Chcemy w tym roku jeszcze to zrobić, jak najszybciej, więc podawajcie swoich, jeśli jesteście z nich zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 08.06.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, czy podbitkę powinno się kłaść po ociepleniu i tynkach czy można przed? ja uważam, że rozsądniej jest po ociepleniu i po tynkach. Ocieplenie powinno sięgać do samej połaci dachowej. Masz ocieploną wtedy ścianę kolankową wraz ze słupkami betonowymi wzmacniającymi i/lub wieńcem pod murłatą - o ile taką masz konstrukcję. Niecieplone słupki są mostkami termicznymi. Otynkowanie przed podbitką ratuje ją przed pochlapaniem tynkiem - to chyba jedyny powód żeby otynkować wcześniej. dodam -w zakresie tynkowania - że wcześniejsze tynkowanie (przed podbitką) to więcej materiału. Dobra ekipa podbitkę przed tynkiem zabezpieczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.06.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Poszukuję fachowca do obudowy kominka. W książce adresowej grupy jest tylko jeden wpis z 2007r. Proszę o Wasze rekomendacje. Przypominam się z prośbą o kontakt do fachowca kominkowego. polecam tego pana palę w kominku 2 rok jest ok. Pierwszy sezon rok temu grzałam tylko kominkiem i poszło mi tylko 6 m3 drewna. Kominek jest dobrany do domku z reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek Budowniczy 09.06.2009 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 palę w kominku 2 rok jest ok. Pierwszy sezon rok temu grzałam tylko kominkiem i poszło mi tylko 6 m3 drewna. Kominek jest dobrany do domku z reku. Czy możesz podać szczegóły - przeglądałem dziennik, ale nie jestem pewien: a) ten pierwszy sezon to był 2007/2008? i wtedy jeszcze nie korzystaliście z rekuperatora i pompy ciepła, ale już mieszkaliście w domku? b) jaki model kominka wykorzystujecie? z zamkniętą komorą i powietrzem doprowadzonym z zewnątrz? jakiej mocy? c) jaki sposób ogrzewania był wykorzystywany w opisywanym sezonie? sam kominek / DGP / płaszcz wodny? d) jak często musieliście dokładać drewna w opisywanym sezonie? Przepraszam, że tak szczegółowo pytam, ale temat praktyczne doświadczenia są zawsze najciekawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.06.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy możesz podać szczegóły - przeglądałem dziennik, ale nie jestem pewien: a) ten pierwszy sezon to był 2007/2008? i wtedy jeszcze nie korzystaliście z rekuperatora i pompy ciepła, ale już mieszkaliście w domku? tak pierwszy sezon to był 2007/2008 korzystaliśmy z rekuperatora nie było pompy ciepła. Jedynie bufor nagrzewał się prądem w taniej taryfie i oddawał ciepło by rano podłoga była ciepła (tak z 2 -3 godziny) do opróżnienia bufora li i tylko n (obecnie wiem że to było bez sensu) b) jaki model kominka wykorzystujecie? z zamkniętą komorą i powietrzem doprowadzonym z zewnątrz? jakiej mocy? kominek mamy z zakmnięta komora spalania, powietrze do spalania doprowadzane z zewn., moc nominalna 8 kW maksymalna 12 kW model ten ale z takimi pierścieniami: c) jaki sposób ogrzewania był wykorzystywany w opisywanym sezonie? sam kominek / DGP / płaszcz wodny? DGP d) jak często musieliście dokładać drewna w opisywanym sezonie? przychodziliśmy z pracy ok 17 rozpalaliśmy w kominku ok 22-23 dorzucaliśmy jeszcze ostatni raz i szliśmy spać. Tule że jak widać do naszego kominka maksymalny załadunek to raptem 3-4 mniejsze klocki. Jakby coś to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 09.06.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ja tez korzystalem z centrum komina. Zalety: bardzo konkurencyjna cena, terminowo, czysto, wizualizacja wady - nie wykańczają z szlifowaniem, gladzia i malowaniem męcze się kolejny weekend. p. Bielawski - prawdziwy fachowiec ale ciężko się dogadać i dodzwonić. Ja byłem w 100 % zdecydowany ale nie udało sie dojść do porozumienia przez ponad rok czasu. pozdrawiam koza dalej do sprzedania - 50 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrip 09.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Chętnie kupię używaną siatkę ogrodzeniową do ogrodzenia placu budowy (min. 1,5m wys). Jakby ktoś chciał sprzedać poproszę o info na priv. Podbijam ogłoszenie - skupiłem już 30m od piotrek_w. Jeszcze tak ze 130m bym chętnie zaabsorbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.06.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 I mam pytanie czy możecie kogoś mi polecić od ogrodzenia ? (prócz namiarów z książki grupy) Ogrodzenie- podmurówka, siatka, przęsła pod sztachety. Witaj Aniu, U mnie ogrodzenie robił Waldemar Radzanowski + 3 tel. 660 186 003. Jak chcesz zobaczyć to wpadnij - Kady ul. Środkowa róg Podwiejskiej. Ul. Środkowa jest skrótem z Nadarzyńskiej do Milanówka. dzięki psed a co znaczy + 3 (ma trzech ludzi?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.06.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Chętnie kupię używaną siatkę ogrodzeniową do ogrodzenia placu budowy (min. 1,5m wys). Jakby ktoś chciał sprzedać poproszę o info na priv. Podbijam ogłoszenie - skupiłem już 30m od piotrek_w. Jeszcze tak ze 130m bym chętnie zaabsorbował. ja będę miała ok 70m za jakieś 3 tygodnie ale siatka leśna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts