Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Szukam solidnej i taniej ekipy budowlanej do budowy domu do stanu surowego lub pod klucz.

Budowa będzie w błoniu.

Pozdrawiam

Polecam 513 122 900 p.Rysio czy tanio ??? - na pewno solidnie , dekarze - 607 257 966 p.Wiktor możesz się powołać na budowę w Żelechowie- efekty możesz zobaczyć na zdjęciach .

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kochani, ja tu bardzo skromnie bo tylko domek ogrodowy 12m2 + tarasik 7m2 +trochę wokól ale dajcie proszę , jak możecie namiar na jakiś skład materiałow budowlanych + złota rączkę, która wykona placyk z kruszywa pod tenże domek (tzn. przywiezie wywrotę kruszywa a potem piasku/grysu, wsypie to wszystko do wykopu i ubije czyli zagęsci).

A może ktoś mi powie ile taka przyjemność będzie kosztować? Wyszło mi ok. 7m3 kruszywa czyli 14ton jeśli dobrze przeliczam.

Działka w Grzymku koło Bieniewca koło Żabiej Woli (na trasie katowickiej jakieś 20km od Janek)

Mam nadzieje, że na dobre forum trafiłam :)

Polecam 513 122 900 p.Rysio czy tanio ??? - na pewno solidnie , dekarze - 607 257 966 p.Wiktor możesz się powołać na budowę w Żelechowie- efekty możesz zobaczyć na zdjęciach .

Chętnie "podbiorę" namiary na dekarzy, a jaką proponują stawkę za mkw?

Wszystko zależy od - z czego? , jak mocno "połamany", ile lukarn , czy też okien połaciowych, ile m2 - proponuję zadzwonić i sie umówić na spotkanie - ja płaciłem 45 zł m2 ( w tym juz obróbki, rynny) okno połaciowe 200

Wszystko zależy od - z czego? , jak mocno "połamany", ile lukarn , czy też okien połaciowych, ile m2 - proponuję zadzwonić i sie umówić na spotkanie - ja płaciłem 45 zł m2 ( w tym juz obróbki, rynny) okno połaciowe 200

aaaaaa zapomniałem dodać , zajrzałem w dziennik - MOJE GRATULACJE !!!!!!!!!

aaaaaa zapomniałem dodać , zajrzałem w dziennik - MOJE GRATULACJE !!!!!!!!!

:lol: DZIĘKI!

A stawka dekarzy bardzo ciekawa, dzwonię jutro! :D Wiadomo, co dach to inna cena, chciałam tylko wiedzieć czego się spodziewać. 8) Dzięki za namiary!

Witajcie ponownie,

serdecznie współczuję zygzakowi zaginięcia kota. Nie potrafię dać rady co robić, ale wierzę, że wróci do miejsca, w którym widział Was ostatnio.

Joskul, zaglądam tu czasem, ale niewiele mam do powiedzenia, a pisać aby pisać nie potrafię. Teraz interesują mnie tematy ogrodnicze, ale że mam wsparcie Zygmora nawet nie muszę pytać Mirka Lewandowskiego :).

Co do moich psów to Camel mimo naciągnięcia dodatkowej drobnej siatki nadal wychodzi, Magic, nasz drugi pies, też, dlatego w weekend instalujemy elektrycznego pastucha. Brzmi okrutnie, wiem, ale choć większej obrończyni zwierząt ode mnie pewnie nie znajdziecie, to nie mamy wyjścia. Oberwą raz lub dwa, a że to owczarki szybko skojarzą kolorowy przewód w niemiłym uczuciem i znikną moje lęki przed kolejną ich samowolką. Wbrew opinii porażenie nie jest mocne, jedynie wystrasza. Alternatywą jest system bezprzewodowy taki, że pies ma obrożę, która po zbliżeniu do zakopanego przewodu najpierw daje sygnał dźwiękowy, a potem zaczyna coraz mocniej pulsować. Jednak dla dwóch psów (z grubym podszerstkiem) z przewodem 250mb to koszt 1800zł. A tak zamkniemy się w sumie 420zł. Pewnie kiedyś zdecydujemy się na to droższe rozwiązanie, co może przyspieszyć pomoc w sprowadzeniu ze Stanów. Tam to urządzenie kosztuje 800zł. Gdyby ktoś chciał pogadać o bezpieczeństwie zwierząt na działce zapraszam na priv, albo tu na forum.

Pozdrawiam wszystkich, ula

Ula i Sławek, popieram rozwiązanie z pastuchem, sama mam dwa psiaki i ubóstwiam je nad życie i wiem, jakie niebezpieczeństwa czekają na psa który uciekł z posesji. Zdecydowanie mniejsze zło to pastuch. Zorientują się po 2-3 razach i potem będą zachowywać odpowiedni dystans do ogrodzenia.

Kochani, ja tu bardzo skromnie bo tylko domek ogrodowy 12m2 + tarasik 7m2 +trochę wokól ale dajcie proszę , jak możecie namiar na jakiś skład materiałow budowlanych + złota rączkę, która wykona placyk z kruszywa pod tenże domek (tzn. przywiezie wywrotę kruszywa a potem piasku/grysu, wsypie to wszystko do wykopu i ubije czyli zagęsci).

A może ktoś mi powie ile taka przyjemność będzie kosztować? Wyszło mi ok. 7m3 kruszywa czyli 14ton jeśli dobrze przeliczam.

Działka w Grzymku koło Bieniewca koło Żabiej Woli (na trasie katowickiej jakieś 20km od Janek)

Mam nadzieje, że na dobre forum trafiłam :)

Hejka :D forum bardzo trafione :D

jutro wrzucę namiar na dostawcę kruszywa

wykonawcy jednak nie mogę żadnego polecić :roll: nikt do głowy mi nie przychodzi bo to nieduża robota jest

a z czego planujesz ten domek zbudować?

Ula i Sławek, popieram rozwiązanie z pastuchem, sama mam dwa psiaki i ubóstwiam je nad życie i wiem, jakie niebezpieczeństwa czekają na psa który uciekł z posesji. Zdecydowanie mniejsze zło to pastuch. Zorientują się po 2-3 razach i potem będą zachowywać odpowiedni dystans do ogrodzenia.

zgadzam się pastuch nie jest żadnym złem to raczej biegający poza posesją zagraża sobie i innym

Witajcie ponownie,

serdecznie współczuję zygzakowi zaginięcia kota. Nie potrafię dać rady co robić, ale wierzę, że wróci do miejsca, w którym widział Was ostatnio.

ZNALAZŁ SIĘ :lol: :lol: :lol:

Dokładnie tak jak mówisz - przyszliśmy na budowę, bez większej nadziei obeszliśmy teren i nagle - miauczenie. Wchodzę w krzaczory ( rosną jak głupie, koszę co dwa tygodnie i tak dorastają do pasa prawie ) a kocisko siedzi i spokojnie czeka żeby go znaleźć :D Nawet nie widać żeby coś schudł przez tydzień, pewnie populacja większych owadów i małych gryzoni w okolicy będzie się jeszcze przez jakiś czas odbudowywać, natomiast wet znalazł parę kleszczy i ślady po walkach stoczonych z zapewne innymi kotami.

Musimy się chyba oswoić z myślą. że jak się tu sprowadzimy to kot będzie raczej swoimi ścieżkami chodził, a z typowej kanapowej przytulanki zmieni się w półdziką krwiożerczą bestię i do domu wróci tylko na michę - albo i to nie.

Witam Wszystkich.

Jestem tu nowa chociaż nie całkiem bo czytam Was od kilku dni. Mieszkam w Grodzisku i buduję w Grodzisku.....tzn. przymierzam się. Pasuję do grupy terenowo ale nie będę budować domu marzeń ale budynek usługowo mieszkalny bo taki mam zapis w PZP. Mieszkania dla dzieci, które już powinny wyfrunąć od mamusi ale na razie nie mogę ich wypchnąć z gniazda. Jestem na etapie wyboru projektu lub architekta. To nie jest mój pierwszy dom. Korzystałam z fachowców na tym terenie i niestety nie mogę nikogo polecić np. architekt nie zaprojektował wentylacji w spiżarni, kierbud się nie dopatrzył, ekipa też miała to w d.... i tym sposobem jest to najcieplejsze miejsce w domu. Zaznaczę, że wszyscy w/w fachowcy mają wieloletnie doświadczenie i do tego znajomi. Upsss... przepraszam mogę polecić pana z Lesznowoli. Robił mi instalację wodną i c.o. z piecem Viessmann, wodnym ogrzewaniem podłogowym i solarami. Od 8 lat wszystko chodzi bez żadnego problemu. Ekipa duża i szybka. Pan Borowiec też bez zarzutu. Pozdrawiam Wszystkich szaleńców i życzę zdrowia szczególnie psychicznego.

Witam grupę :)

Kochani, proszę o informację

Na jesień chcemy zamieszkać już w Walendowie a od przyszłego roku chcę posłać córkę już do podstawówki w okolicy ( III kl).

Rozglądam sie za dobrą szkołą. Na razie znalazłam zespół szkół w Łazach.

Może macie jakieś wiadomości o szkołach. Interesują mnie również społeczne

Zygzak, takie są właśnie koty. Nie pisałam o tym wcześniej, bo to była błachostka, ale teraz opowiem:

W Gdańsku, skąd pochodzimy, gdy przeprowadziliśmy się z 10 piętra na drugie, nasza kota jednej z pierwszych nocy wyskoczyła za okno. Rano przerażeni zaczęliśmy jej szukać, a ona siedziała na podwórku, pod naszym oknem, schowana za blaszany garaż sąsiadów. Wyszła miałcząc gdy usłyszała, że jestem w pobliżu i ją wołam. A już bałam się, że wpadła pod samochód, bo to była stara kamienica na skrzyżowaniu ruchliwych ulic, a kot był typowo domowy. Kota okazała się mądrzejsza niż sądziłam i od tej pory byłam szczęśliwa, bo mogłam mieć otwarte okna w domu, co było nie możliwe na 10 piętrze. Wasz kot też dostał szkołę i będzie najpewniej ostrożniejszy, gdy zamieszka z Wami w nowym miejscu. Dodam jeszcze, że moja kotka jest zaprzeczeniem tezy, że koty przywiązują się do miejsca. Mieszkała z nami w 5 miejscach plus mieszkanie rodziców, które było też jej drugim domem i wszędzie czuła się dobrze, gdy tylko była przy nas, choć to kot ze schroniska, który na bank miał dzikich rodziców, którzy nie przekazali jej w genach miłości do ludzi.

Słuchajcie ponieważ po roku przestoju znowu ruszyliśmy z pracami (uff) poszukuję sprawdzonych, solidnych i w miarę mozliwości niedrogich fachowców od:

--> tynków cementowo-wapiennych

-->hydrauliki.

z góry bardzo dziękuję.

Hydraulika: Grzegorz Milińczuk tel 660 31 16 63

Niezbyt drogi, terminowy, nie naciaga na kosmiczne ceny materiału. Rabat na rurki pozostaje u klienta. :wink:

Tynki: swoich nie polecę - tragiczna ekipa.

Słuchajcie ponieważ po roku przestoju znowu ruszyliśmy z pracami (uff) poszukuję sprawdzonych, solidnych i w miarę mozliwości niedrogich fachowców od:

--> tynków cementowo-wapiennych

-->hydrauliki.

z góry bardzo dziękuję.

Do tynków polecamy ekipę Stanisława Majchrzaka tel. 603-635-144.