Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Miał ktoś może do czynienia z firmą Darek produkującą stolarkę pcv w Kaniach Helenowskich? To ich stronka http://okna-darek.pl/ . Muszę powiedzieć, że dali mi jak do tej pory najciekawszą ofertę na okienka. Ale nie wiem jak u nich z jakością, terminowością itp. itd.

Nikt nic? To może ktoś ma okienka firmy Jarbetal z Pruszkowa?

ja nie pomogę mam M&S

Człowiek z firmy MS był i u mnie. Ale dał koszmarnie wysoką cenę. Nie postarał się specjalnie.

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

My okna braliśmy tu http://www.anexokna.pl w Raszynie.

Mieli jak dla nas najlepszą ofertę. Może tam zrób również wycenę dla siebie.

Szczerze mówiąc to wycen mam już chyba z 10 różnych. No i na 99% jestem zdecydowany na Jarbetal. Tylko jestem ciekawy, czy ktoś już od nich brał okienka.

czy ktoś ma namiary na firmę, która handluje ogrodzeniami panelowymi? I do tego prefabrykowana podmurówka? pliis potrzebuję dosłownie 3 panele + furtka na kojec dla psa

:roll:

ja brałem chyba z casto..

przywieźli pod płot. Systemowe rozwiązanie (słupki, panel) ze zgrzewanego drutu w otulinie PCV. Słupki zalałem zaprawą (gotowa w worku) a zamiast prefabrykowanej podmurówki użyłem bloczków fundamentowych. Furtkę wykombinowałem z kawałka panela. Jakiś zawiasik i fachowe zamknięcie na drut. :lol:

Witam Wszystkich

Niemoge sobie dać rady ze znalezieniem solidnej firmy z koparką.

Potrzebuje wyrwać sporo karp na działce w BUDY GRZYBKU.

Szukam firmy która dysponuje poza koparką także wywrotką (kamazem) żeby mi te karmy powywozili.

Będe bardzo wdzięczny z pomoc.

pozdrawiam punias007

polecam firmę "LEON" z grodziska maz. tel.606326745 lub 022-755-78-74

dzięki tylko muszę transport wydumać bo taki panel za chiny do auta nie wejdzie

no to może zobacz w Liroyu lub Praktikerze w Jankach (bliżej niż Casto)

z Janek ich transport do Ciebie to chyba jakieś 50 zeta

a ty nie miałaś już kojca dla swojej Tybetanki :roll:

Niestety tam byłam panelowych nie widziałam ale podjadę jeszcze raz jak nie będzie dalej to podjadę do Castoramy. Nie na razie Kojca nie było budę mamy własnej roboty full wypas ale jest totalnie lekceważona przez psicę... :roll: :roll:

ja brałem chyba z casto..

przywieźli pod płot. Systemowe rozwiązanie (słupki, panel) ze zgrzewanego drutu w otulinie PCV. Słupki zalałem zaprawą (gotowa w worku) a zamiast prefabrykowanej podmurówki użyłem bloczków fundamentowych. Furtkę wykombinowałem z kawałka panela. Jakiś zawiasik i fachowe zamknięcie na drut. :lol:

czyli te panele da się spokojnie przycinać jakby trzeba było... 8)

bloczków już nie mamy ale może i prefabrykaty zakupimy w casto... dzięki

najgorsze że ja tego wcale dużo nie potrzebuję...

Sąsiedzi mają okna z Jarbetalu i są bardzo zadowoleni (brali kilka lat temu). U mnie ma się pojawić przedstawiciel w czwartek i zobaczymy co zaproponuje.

Ja buduję się w Pruszkowie, z Jarbetalu też brałem ofertę ale zdecydowałem się w końcu na zakup w firmie Murex, bo:

- oferta na taką samą kwotę ale okna firmy Dako na profilu VEKA i okucia Roto (jak poczytałem do te profile Veka są dużo bardziej polecane niż KBE i Gealan z których robi Jarbetal)

- w murex dostałem od razu dobrą ofertę na bramę Wiśniowskiego i drzwi Gerdy

- w Jarbetal zachwalali że mają niskie wsp. przewodzenia ciepła a jak w końcu dostałem po kilku dniach programik (excel) do wyliczenia sobie współczynnika przy konkretnym wymiarze to okazało się że jest taki sam jak w innych profilach)

Do tomanio - też dzwoniłem do P. Waldka w sprawie tynków - możesz mi napisać ile Ci powiedział za tynk z piaskiem kwarcowym?

Może macie jeszcze inne tańsze ale też godne polecenia ekipy do tynków cem-wap?

Muszę też zamówić balustrady balkonowe i do ogrodzenia z siatki - możecie polecić wykonawców?

PS. buduję się w Pruszkowie na Żbikowie

Muszę też zamówić balustrady balkonowe

Ja wziąłem z allegro, niemalże na chybił-trafił :wink: I trafiłem, jestem zadowolony z balustrady zrobionej przez tego użytkownika, solidnie i dość tanio. Są z Radomia ale dużo robią w naszej okolicy.

Niestety, po raz kolejny okazało się, że nasi grodziscy i okoliczni fachowcy żyją w jakimś oderwaniu od rzeczywistości jeśli chodzi o ceny usług. Wyjątki można na palcach jednej ręki policzyć. Dlatego prawie całą wykończeniówkę u mnie robią wykonawcy 'z importu'.

Ja wziąłem z allegro, niemalże na chybił-trafił :wink: I trafiłem, jestem zadowolony z balustrady zrobionej przez tego użytkownika, solidnie i dość tanio. Są z Radomia ale dużo robią w naszej okolicy.

A można jakieś fotki prosić? :)

Balustrada jest identyczna jak na pierwszym zdjęciu TEJ aukcji

Ewentualne fotki 'na żywo' mogę zapodać po niedzieli.

Niestety, po raz kolejny okazało się, że nasi grodziscy i okoliczni fachowcy żyją w jakimś oderwaniu od rzeczywistości jeśli chodzi o ceny usług. Wyjątki można na palcach jednej ręki policzyć. Dlatego prawie całą wykończeniówkę u mnie robią wykonawcy 'z importu'.

A czy ten "import" też z Radomia? Ile trzeba liczyć za taką usługę?

A czy ten "import" też z Radomia? Ile trzeba liczyć za taką usługę?

Pozostali fachowcy głównie z lubelskiego. Lokalni to właściwie tylko elektryk, hydraulik, drzwi i okna.

Za barierkę zapłaciłem tyle co na aukcji + 20zł /mb bo wybrałem grubszy profil, 14x14 zamiast 12x12

Witam,

czy ktoś z Was dysponuje namiarem na panie zainteresowane sprzątaniem domu (myślałem o Ukrainkach/Rosjankach)? Potrzebuję fachowców, jako że mi nie starcza czasu, umiejętności, nerwów i samozaparcia :) Chodzi o czyszczenie płytek, zmywanie podłóg, okien, etc.

Z góry dzięki