solena81 10.08.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 My zamowilismy okna od Pana Darka z Kan i jestesmy zadowoleni. Jeszcze nie sa zamontowane, ale sama tranzakcja i ustalenia co do ceny ok. Okna bede montowane za tydzien w Otrebusach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrip 10.08.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Szukam kogoś, kto pomógłby mi przy pracach fundamentowych (prace murarskie i izolacyjne). Pracę wykonuję sam, potrzebny mi tylko pomocnik.Termin: 2 tygodnie (21.08 - 04.09). Praca w godz. 7-19.Stawka rozliczana godzinowo. Jeżeli macie kogoś, kto byłby chętny proszę o info na priv. Aha, budowa jest w Książenicach. PozdrawiamSkrip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 10.08.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam po przerwie, w książce adresowej jest niewiele wpisów przy tynkach cementowo-wapiennych a ja powoli kończę instalacje i potrzebuje namiar na sprawdzoną ekipę. Moglibyście kogoś polecić/dopisać ? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 10.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam po przerwie, w książce adresowej jest niewiele wpisów przy tynkach cementowo-wapiennych a ja powoli kończę instalacje i potrzebuje namiar na sprawdzoną ekipę. Moglibyście kogoś polecić/dopisać ? Jacek Właśnie tynkują u mne "papraki" jak mówi o nich tj.tynkarzach mój hydraulik, ale mam namiar na wolnego w terminach "papraka": p. Czesław tel.663 271 381. Polecam również ekipę murarzy p. Krzysztofa tel.608 514 240, która robiła mi remont budynku po poprzedniej ekipie budującej mi parter i poddasze. Jak można sp........ mury to można tylko u mnie zobaczyć. Pan Krzysztof fachowo doradził, rozebrał, przebudował, poprawi jak marzenie i do tego wypiliśmy flaszkę. Wybudowane przez niego schody do piwnicy, wejścia głównego, z tarasu i pochylni są majstersztykiem budowlanym. Obecnie jest moim doradcą budowlanym i wpada częściej na budowę niż mój Kierbud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c77 10.08.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Gdzie kupowaliscie tablice informacyjna na budowe ? (o ile sami to organizowaliscie). Bylem dzisiaj w kilku marketach budowalnych i tylko w Leroy byla (aktulanie czekaja na dostawe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 11.08.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Gdzie kupowaliscie tablice informacyjna na budowe ? (o ile sami to organizowaliscie). Bylem dzisiaj w kilku marketach budowalnych i tylko w Leroy byla (aktulanie czekaja na dostawe). My właśnie w leroyu kupowaliśmy. aniawmuratorze a dlaczego nie kupujecie gotowego zbiornika betonowego ? bierzemy takie szambo http://www.makrobet.com.pl/szamba.htm i podobno trzeba je wymurować a firma nie świadczy takich usług... Czy wg przepisów szambo powinno być odsunięte od domu i ogrodzenia o jakieś konkretne metry czy nie? jesli tak to o ile? (w planie zagospodarowania o tym nic nie ma) MonQ napisał: Witam po przerwie, w książce adresowej jest niewiele wpisów przy tynkach cementowo-wapiennych a ja powoli kończę instalacje i potrzebuje namiar na sprawdzoną ekipę. Moglibyście kogoś polecić/dopisać ? Jacek Tynki - Stanisław Majchrzak - 603-635-144, już dodaje do książki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 11.08.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Gdzie kupowaliscie tablice informacyjna na budowe ? (o ile sami to organizowaliscie). Bylem dzisiaj w kilku marketach budowalnych i tylko w Leroy byla (aktulanie czekaja na dostawe). O widzisz, tablica, wiedziałem że o czymś zapomniałem Warto jeszcze kupować? Za ok. 2 miesiące mam zamiar się wprowadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 11.08.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Czy wg przepisów szambo powinno być odsunięte od domu i ogrodzenia o jakieś konkretne metry czy nie? jesli tak to o ile? (w planie zagospodarowania o tym nic nie ma Jest to określone przepisami niestety nie znam par. Oraz jeśli się nie mylę w opisie adaptacji działki (projekt gotowy adaptuje architekt) jest to sprecyzowane, dodatkowo jest także mapka z rzutem domu i szamba wraz z podanymi odległościami - tak przynajmniej było u znajomych w adaptacji projektu zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 11.08.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam,Mam podbramkową sytuację. Ekipa, która miała mi robić pokrycie dachu coś się opóźnia, nikt nie odbiera telefonu i nie wiem o co chodzi. Macie może namiary na jakiś ludzi, którzy się tym zajmują? Około 280 m.kw. prostego dwuspadowego dachu z wiatą, pokrycie płytą osb 18 + membrana + gont bitumiczny IKO, do tego okna dachowe i orynnowanie.SPRAWA PILNA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 11.08.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Czy wg przepisów szambo powinno być odsunięte od domu i ogrodzenia o jakieś konkretne metry czy nie? jesli tak to o ile? (w planie zagospodarowania o tym nic nie ma Jeśli chodzi o odległość szamba, śmietnika, domu od granicy działki, sądzę, że to może się przydać: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/wybor-dzialki-i-projektu/wymiary-dzialki,6318_20315.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 11.08.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Gdzie kupowaliscie tablice informacyjna na budowe ? (o ile sami to organizowaliscie). Bylem dzisiaj w kilku marketach budowalnych i tylko w Leroy byla (aktulanie czekaja na dostawe). W Castoramie na Popularnej widziałam i w Platformie na al. Jerozolimskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.08.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam, Mam podbramkową sytuację. Ekipa, która miała mi robić pokrycie dachu coś się opóźnia, nikt nie odbiera telefonu i nie wiem o co chodzi. Macie może namiary na jakiś ludzi, którzy się tym zajmują? Około 280 m.kw. prostego dwuspadowego dachu z wiatą, pokrycie płytą osb 18 + membrana + gont bitumiczny IKO, do tego okna dachowe i orynnowanie. SPRAWA PILNA!!! Piotr 607 834 166 bardzo sprawna góralska ekipa - zadzwoń może są jeszcze w okolicy powodzenia robili u nas kilka dachów w Młochowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.08.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Gdzie kupowaliscie tablice informacyjna na budowe ? (o ile sami to organizowaliscie). Bylem dzisiaj w kilku marketach budowalnych i tylko w Leroy byla (aktulanie czekaja na dostawe). W Castoramie na Popularnej widziałam i w Platformie na al. Jerozolimskich. na każdym małym składzie budowlanym - przy większym zamówieniu dorzucają gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 11.08.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Gdzie kupowaliscie tablice informacyjna na budowe ? (o ile sami to organizowaliscie). Bylem dzisiaj w kilku marketach budowalnych i tylko w Leroy byla (aktulanie czekaja na dostawe). W Castoramie na Popularnej widziałam i w Platformie na al. Jerozolimskich. na każdym małym składzie budowlanym - przy większym zamówieniu dorzucają gratis Ja chciałam nawet kupić ale nam kierbud przywiezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.08.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 nie ma to jak troskliwy kierbud pewnie nawet wypisze ją własnoręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 11.08.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 nie ma to jak troskliwy kierbud pewnie nawet wypisze ją własnoręcznie mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 11.08.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 nie ma to jak troskliwy kierbud pewnie nawet wypisze ją własnoręcznie Ja kupowałem w Leroy Merlin w Jankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 11.08.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 nie ma to jak troskliwy kierbud pewnie nawet wypisze ją własnoręcznie bo to KierBud płaci mandat jakby co, więc u mnie też zadbał żeby była tablica bierzemy takie szambo http://www.makrobet.com.pl/szamba.htm i podobno trzeba je wymurować a firma nie świadczy takich usług... Czy wg przepisów szambo powinno być odsunięte od domu i ogrodzenia o jakieś konkretne metry czy nie? jesli tak to o ile? (w planie zagospodarowania o tym nic nie ma) Ja zamówiłem (jutro montują) zbiornik w firmie Waf-Pol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=693628250 http://www.waf-pol.go3.pl/ razem z montażem (poziomowanie, piankowanie), z "kominkiem", włazem żeliwnym wychodzi niecałe 3000zl. Ja biorę jeszcze dodatkowo płytę wierzchnią wzmocnioną za 200zł (wtedy nawet ciężarówka może stanąć na tym, i można wkopać więcej niż na 0,5m) Joanna&Tomasz napisał: Polecamy ekipę p. Stanisława Majchrzaka J&T dzieki za namiarki, dogadałem sie z Panem S i będą do mnie "wchodzić" pod koniec września. Ja też zadzwoniłem do p. Majchrzaka i byłem tam gdzie teraz robi w Podkowie, umówiłem się z nim już na koniec sierpnia/początek września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legion99 11.08.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam serdecznie! Buduję te swoje 140m w Żółwinie, obecnie muruję poddasze więc jeszcze trochę czasu zanim zamieszkam:) jeśli ktoś sobie życzy, mogę dać namiar na moją ekipę od SSZ- są bardzo, bardzo:). mam natomiast również i prośbę- jeśli ktoś z Was zamawiał drzwi zewnętrzne na wymiar i ew jest zadowolony- kontakt do producenta plz.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c77 11.08.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 dzieki wszystkim za info o miejsu gdzie moge nabyc tablice na budowe. Dzisiaj sprawdze sklepy, ktore mam po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts