MonQ 11.08.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ja zamówiłem (jutro montują) zbiornik w firmie Waf-Pol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=693628250 http://www.waf-pol.go3.pl/ razem z montażem (poziomowanie, piankowanie), z "kominkiem", włazem żeliwnym wychodzi niecałe 3000zl. Ja biorę jeszcze dodatkowo płytę wierzchnią wzmocnioną za 200zł (wtedy nawet ciężarówka może stanąć na tym, i można wkopać więcej niż na 0,5m) Pytanie czy łączenia powinny być piankowane. Zalecane są raczej trwalsze spoiwa klejowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 11.08.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 na piankę później i tak będę dawał jeszcze zaprawę betonową więc powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 11.08.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 na piankę później i tak będę dawał jeszcze zaprawę betonową więc powinno być ok. Jak możesz zrób zdjęcia z montażu. Przymierzam się do zamówienia i zastanawiam czy ściągać zbiornik z Radomia czy raczej zlecić lokalnie. U mnie wysoki poziom wód gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 11.08.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 na piankę później i tak będę dawał jeszcze zaprawę betonową więc powinno być ok. Jak możesz zrób zdjęcia z montażu. Przymierzam się do zamówienia i zastanawiam czy ściągać zbiornik z Radomia czy raczej zlecić lokalnie. U mnie wysoki poziom wód gruntowych. No właśnie trzeba jeszcze przy tym szambie coś robić, a czy żadna firma (sprawdzona oczywiście) nie robi kompleksowo i solidnie żeby nie trzeba było już samemu dokańczać. Jak dla nas piankę trzeba faktycznie bardzo dobrze zabetonować żeby nie przepuszczała wody z zewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.08.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 na piankę później i tak będę dawał jeszcze zaprawę betonową więc powinno być ok. Jak możesz zrób zdjęcia z montażu. Przymierzam się do zamówienia i zastanawiam czy ściągać zbiornik z Radomia czy raczej zlecić lokalnie. U mnie wysoki poziom wód gruntowych. No właśnie trzeba jeszcze przy tym szambie coś robić, a czy żadna firma (sprawdzona oczywiście) nie robi kompleksowo i solidnie żeby nie trzeba było już samemu dokańczać. Jak dla nas piankę trzeba faktycznie bardzo dobrze zabetonować żeby nie przepuszczała wody z zewn. rozmawiałam z moim hydraulikiem poleca by wziąźć szambo z kompleksowym montażem, wtedy już Ciebie głowa nie boli czy jest woda w wykopie czy coś pasuje czy nie ja montuję w piątek podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 11.08.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ja zamówiłem (jutro montują) zbiornik w firmie Waf-Pol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=693628250 http://www.waf-pol.go3.pl/ razem z montażem (poziomowanie, piankowanie), z "kominkiem", włazem żeliwnym wychodzi niecałe 3000zl. Ja biorę jeszcze dodatkowo płytę wierzchnią wzmocnioną za 200zł (wtedy nawet ciężarówka może stanąć na tym, i można wkopać więcej niż na 0,5m) Pytanie czy łączenia powinny być piankowane. Zalecane są raczej trwalsze spoiwa klejowe. Zdecydowanie klejone. U mnie firma z Radomia robiła na klej i jest ok, wiosną szambo praktycznie stoi w wodzie i nic nie docieka. Koparka byłą moja, ich montaż. Ci co piankują to robią to nieprawidłowa - z czasem pianka się starzeje i przesiąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.08.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ja zamówiłem (jutro montują) zbiornik w firmie Waf-Pol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=693628250 http://www.waf-pol.go3.pl/ razem z montażem (poziomowanie, piankowanie), z "kominkiem", włazem żeliwnym wychodzi niecałe 3000zl. Ja biorę jeszcze dodatkowo płytę wierzchnią wzmocnioną za 200zł (wtedy nawet ciężarówka może stanąć na tym, i można wkopać więcej niż na 0,5m) Pytanie czy łączenia powinny być piankowane. Zalecane są raczej trwalsze spoiwa klejowe. Zdecydowanie klejone. U mnie firma z Radomia robiła na klej i jest ok, wiosną szambo praktycznie stoi w wodzie i nic nie docieka. Koparka byłą moja, ich montaż. Ci co piankują to robią to nieprawidłowa - z czasem pianka się starzeje i przesiąka. a jaka firma u Ciebie robiła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 12.08.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Niniejszym oznajmiamy, że mieszkamy już legalnie w naszym domku. Wykończeń jeszcze całe mnóstwo, ale możliwość mieszkania pod własnym dachem... bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 12.08.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Niniejszym oznajmiamy, że mieszkamy już legalnie w naszym domku. Wykończeń jeszcze całe mnóstwo, ale możliwość mieszkania pod własnym dachem... bezcenna A co musi być zrobione na 100% żeby dostać legalną możliwość mieszkania? Poręcze, balustrady, drzwi wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 12.08.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 rozmawiałam z moim hydraulikiem poleca by wziąźć szambo z kompleksowym montażem, wtedy już Ciebie głowa nie boli czy jest woda w wykopie czy coś pasuje czy nie ja montuję w piątek podzielę się wrażeniami a jakiej wielkości szambo montujesz? ... i jaką dostałaś cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.08.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 na piankę później i tak będę dawał jeszcze zaprawę betonową więc powinno być ok. Jak możesz zrób zdjęcia z montażu. Przymierzam się do zamówienia i zastanawiam czy ściągać zbiornik z Radomia czy raczej zlecić lokalnie. U mnie wysoki poziom wód gruntowych. ja lokalnie brałam: z montażem, wykopaniem, zakopaniem i z szybkozłączką. Jak porównywałam ceny z koleżanką która zamawiała z Radomia do tego załatwiała koparkę, hydraulika do przyłączenia to wyszło mnie niewiele więcej. I mogę uczciwie polecić: http://budmar.za.pl. U mnie na wiosnę to poziom wód to hhmmmm tak na oko to -30 cm ppt. a czasem to i 0 cm. A normalnie to 1 m ppt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 12.08.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 na piankę później i tak będę dawał jeszcze zaprawę betonową więc powinno być ok. Jak możesz zrób zdjęcia z montażu. Przymierzam się do zamówienia i zastanawiam czy ściągać zbiornik z Radomia czy raczej zlecić lokalnie. U mnie wysoki poziom wód gruntowych. ja lokalnie brałam: z montażem, wykopaniem, zakopaniem i z szybkozłączką. Jak porównywałam ceny z koleżanką która zamawiała z Radomia do tego załatwiała koparkę, hydraulika do przyłączenia to wyszło mnie niewiele więcej. I mogę uczciwie polecić: http://budmar.za.pl. U mnie na wiosnę to poziom wód to hhmmmm tak na oko to -30 cm ppt. a czasem to i 0 cm. A normalnie to 1 m ppt. teraz ta różnica to 700-800 zł .... i dużo i mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.08.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 rozmawiałam z moim hydraulikiem poleca by wziąźć szambo z kompleksowym montażem, wtedy już Ciebie głowa nie boli czy jest woda w wykopie czy coś pasuje czy nie ja montuję w piątek podzielę się wrażeniami a jakiej wielkości szambo montujesz? ... i jaką dostałaś cenę ? montuję 10m3 ze wzmocnioną płytą z podłączeniem (ale wlasnym wykopem) 3050 zł (2x kominek rewizyjny bo szambo będzie głębiej niż 50 cm od pokrywy zagłębione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 12.08.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 U mnie dziś zamontowała szambo firma z Radomia (Waf Pol), w sumie to średnio zadowolony jestem, ten ich montaż to w sumie wstawienie zbiornika do wykopu z wypoziomowaniem go "na oko", opiankowanie dookoła górnej krawędzi i położenie na to płyty, kominków powiedzieli że nie ma sensu zamontować (czyli opiankować) bo później gorzej się w nich dziurę robi na rurę. O tych kominkach to szkoda gadać takie są krzywe że na równej powierzchni płyty się kołyszą - trzeba będzie na klej je zamontować. Co do piankowania to się ich pytałem - powiedzieli że kiedyś kleili i to pękało a teraz piankują i zalecają na to jeszcze zaprawę i nie ma teraz reklamacji... Jak możesz zrób zdjęcia z montażu. Przymierzam się do zamówienia i zastanawiam czy ściągać zbiornik z Radomia czy raczej zlecić lokalnie. U mnie wysoki poziom wód gruntowych. Jutro CI prześlę kilka fotek, dziś już nie dam rady z telefonu ściągnąć, idę spać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julifra 13.08.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Poszukuje ekipy do stanu surowego, ktora wybuduje mi dom w przyszlym roku z keramzytobetonu. Poprosze o polecenie mi sprawdzonej i doswiadczonej firmy.Z gory dziekuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 14.08.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Niniejszym oznajmiamy, że mieszkamy już legalnie w naszym domku. Wykończeń jeszcze całe mnóstwo, ale możliwość mieszkania pod własnym dachem... bezcenna A co musi być zrobione na 100% żeby dostać legalną możliwość mieszkania? Poręcze, balustrady, drzwi wewnętrzne? Oczywiście stan musi być zamknięty,zamontowane i odebrane wszystkie intalacje - wod-kan, co, gaz, wentylacje. Poza tym balustrady i ocieplenie, jeśli jest na zewnątrz, bo to nawet potrzebne do wydania certyfikatu energetycznego. Dom nie musi być wykończony. Jeśli chodzi o nas, to była formalność. Dokumenty złożone, przeleżały 21 dni w PINBie w Grodzisku jak nakazuje ustawa i już gotowe Po 21 trzeba zgłosić się po stosowną pieczątkę i można już legalnie mieszkać. A wy na jakim jesteście etapie? (Ostanio rzadko bywamy na forum, bo na naszej wiosce nie mamy internetu Nie śledzimy więc dokładnie wątków forumowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.08.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Poszukuje ekipy do stanu surowego, ktora wybuduje mi dom w przyszlym roku z keramzytobetonu. Poprosze o polecenie mi sprawdzonej i doswiadczonej firmy. Z gory dziekuje, tradycyjnie polecam swoich: Dominik Kujawa 507 122 233 lub http://www.domykujawa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julifra 14.08.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 julifra napisał: Poszukuje ekipy do stanu surowego, ktora wybuduje mi dom w przyszlym roku z keramzytobetonu. Poprosze o polecenie mi sprawdzonej i doswiadczonej firmy. Z gory dziekuje, tradycyjnie polecam swoich: Dominik Kujawa 507 122 233 lub http://www.domykujawa.pl DZIEKUJE, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.08.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 szukam fachowca do zrobienia tarasow i schodow z kamieniamacie moze namiary na sprawdzonych specow kamien polny mam, specjalista musi go pociac i ladnie poukladacporatujciedo ksiegi zapomnialam linka (dawno juz niezagladalam na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 17.08.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ciągłe poszukujemy namiarów na ekipy od ocieplenia (styropian + tynk) Ma ktoś jakieś sprawdzone, godne polecenia osoby ?? Nikt nie robił ?? czy nikt nie może swoich polecić? Ja robię. Tynkarz nazywa sie Grzegorz Strzębała tel: 697 985 262 - robi też wykończeniówkę. zapytałem się wcześniej o tynkarzy ale nie zauważyłem że to mowa o tynkach zewnętrznych Możesz napisać czy polecasz tynkarzy wewnętrznych - ktoś wcześniej ich polecał na stronie 209? Możesz napisać ile płaciłeś za tynki cem-wap z piaskiem kwarcowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts