MonQ 20.08.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Szukam gdzie można kupić kręgi betonowe i pokrywy żeliwne w naszej okolicy. Może ktoś z Was zamawiał taki asortyment ostatnio ?Ja osobiście nie kupowałem, ale sąsiad znalazł gdzieś producenta w Ruścu przy ul. Osiedlowej. Dziękuję wszystkim za namiary. Nie zauważyłem żebyśmy mieli w Ruścu taką produkcję, a buduję się w okolicy Osiedlowej. Zwrócę uwagę dzisiaj jak będę przejeżdżał. a gdzie dokładnie na Osiedlowej? Znalazłem producenta. Zakład jest na początku ul.Osiedlowej, licząc od skrzyżowania z ul.Górną drugi dom po lewej. Kręgi 100 w cenie ok. 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 20.08.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Szukam gdzie można kupić kręgi betonowe i pokrywy żeliwne w naszej okolicy. Może ktoś z Was zamawiał taki asortyment ostatnio ? ostatnio przywieźli mi z Radomia ale ich nikomu nie polecę a szambo ok ? możesz napisać opinię o firmie ? szambo mam z firmy Mag-Bet http://www.allegro.pl/item713041543_szambo_szamba_betonowe_wzmacniane_10m3_komplet.html - szambo jak szambo jest ok - niestety płyta nie jest wymalowana na czarno dysperbitem - montaż jest na piankę montażową co nie jest zgodne ze sztuką - przywiozłam zaprawę wodoszczelną ale zanim panowie się za nią zabrali zastygła na kamień w taczce - umówiona byłam na "montaż" polega on jedynie na wrzuceniu zbiornika HDS-em do zrobionego przeze mnie wykopy i wyżej opisanego pianowania musialam się upominać o wycięcie dziury w zbiorniku na rurę przyłączeniową - nie montują rur kanalizacyjnych od domu do szamba - kręgi rewizyjne krzywe jak 150 Żeby mieć gwarancję nie można zasypać szamba przez 2 dni i trzeba je sobie wszczelnić w miejscach łączeń i wymalować pokrywę więc co to za gwarancja a mi polecono tą firmę, i osoba, która kupiła przez Allegro była zadowolona z ich usług. Dobrze, że wiadomo teraz coś więcej. Ja chyba zamówię w Eko-Trans. Szukam chętnych na wspólny transport. A kto Ci robił wykop ? Dostałem cenę 500 zł za zrobienie wykopu pod szambo, i wydaje mi sie że to trochę dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 20.08.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Dziękuję wszystkim za namiary. Nie zauważyłem żebyśmy mieli w Ruścu taką produkcję, a buduję się w okolicy Osiedlowej. Zwrócę uwagę dzisiaj jak będę przejeżdżał. a gdzie dokładnie na Osiedlowej? Znalazłem producenta. Zakład jest na początku ul.Osiedlowej, licząc od skrzyżowania z ul.Górną drugi dom po lewej. Kręgi 100 w cenie ok. 150 zł. Hehe, jeśli dobrze zrozumiałem, to pytanie dotyczyło raczej tego, gdzie na Osiedlowej się budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 21.08.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Dziękuję wszystkim za namiary. Nie zauważyłem żebyśmy mieli w Ruścu taką produkcję, a buduję się w okolicy Osiedlowej. Zwrócę uwagę dzisiaj jak będę przejeżdżał. a gdzie dokładnie na Osiedlowej? Znalazłem producenta. Zakład jest na początku ul.Osiedlowej, licząc od skrzyżowania z ul.Górną drugi dom po lewej. Kręgi 100 w cenie ok. 150 zł. Hehe, jeśli dobrze zrozumiałem, to pytanie dotyczyło raczej tego, gdzie na Osiedlowej się budujesz ... buduję o okolicy skrzyżowania Osiedlowej z Główną. Niestety nasza droga jeszcze nie ma nazwy, jest równoległa do ul.Promienistej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 21.08.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 ale do Dachluxu chyba najprościej podjechać bo są przy trasie przynajmiej ja mam ich zawsze po drodze A w którym właściwie miejscu jest ten Dachlux? Bo "interaktywna mapka dojazdu" na ich stronie pokazuje mniej więcej miejsce dawnego Zajazdu Nadarzyńskiego, a o ile się nie mylę, to Wolica jest parę kilometrów dalej, w stronę Janek... I tam faktycznie są przy trasie jakieś składy dachowe, bo ostatnio nawet zwróciłem uwagę na banner z reklamą promocji Rukki. Dachlux Wolica znajduje się w Wolicy, czyli jadać w stronę Janek mijasz po lewej były zajazd nadarzyński, jedziesz dalej, przejeżdżasz skrzyżowanie z Maximusem i zaraz za lasem po prawej stronie jest Dachlux Wolica, koło salonu Audi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 21.08.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Szukam gdzie można kupić kręgi betonowe i pokrywy żeliwne w naszej okolicy. Może ktoś z Was zamawiał taki asortyment ostatnio ? ostatnio przywieźli mi z Radomia ale ich nikomu nie polecę a szambo ok ? możesz napisać opinię o firmie ? szambo mam z firmy Mag-Bet http://www.allegro.pl/item713041543_szambo_szamba_betonowe_wzmacniane_10m3_komplet.html - szambo jak szambo jest ok - niestety płyta nie jest wymalowana na czarno dysperbitem - montaż jest na piankę montażową co nie jest zgodne ze sztuką - przywiozłam zaprawę wodoszczelną ale zanim panowie się za nią zabrali zastygła na kamień w taczce - umówiona byłam na "montaż" polega on jedynie na wrzuceniu zbiornika HDS-em do zrobionego przeze mnie wykopy i wyżej opisanego pianowania musialam się upominać o wycięcie dziury w zbiorniku na rurę przyłączeniową - nie montują rur kanalizacyjnych od domu do szamba - kręgi rewizyjne krzywe jak 150 Żeby mieć gwarancję nie można zasypać szamba przez 2 dni i trzeba je sobie wszczelnić w miejscach łączeń i wymalować pokrywę więc co to za gwarancja a mi polecono tą firmę, i osoba, która kupiła przez Allegro była zadowolona z ich usług. Dobrze, że wiadomo teraz coś więcej. Ja chyba zamówię w Eko-Trans. Szukam chętnych na wspólny transport. A kto Ci robił wykop ? Dostałem cenę 500 zł za zrobienie wykopu pod szambo, i wydaje mi sie że to trochę dużo My bylibyśmy zainteresowani, niestety nie można nic poczytać na ich stronie bo jak tylko ją otworzę to wywala mi cały net , jaki jest koszt szamba 10m3+wymurowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 21.08.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 szambo mam z firmy Mag-Bet http://www.allegro.pl/item713041543_szambo_szamba_betonowe_wzmacniane_10m3_komplet.html - szambo jak szambo jest ok - niestety płyta nie jest wymalowana na czarno dysperbitem - montaż jest na piankę montażową co nie jest zgodne ze sztuką - przywiozłam zaprawę wodoszczelną ale zanim panowie się za nią zabrali zastygła na kamień w taczce - umówiona byłam na "montaż" polega on jedynie na wrzuceniu zbiornika HDS-em do zrobionego przeze mnie wykopy i wyżej opisanego pianowania musialam się upominać o wycięcie dziury w zbiorniku na rurę przyłączeniową - nie montują rur kanalizacyjnych od domu do szamba - kręgi rewizyjne krzywe jak 150 Żeby mieć gwarancję nie można zasypać szamba przez 2 dni i trzeba je sobie wszczelnić w miejscach łączeń i wymalować pokrywę więc co to za gwarancja Ja też brałem firmę z Radomia tylko że WAF-POL ale moja opinia jest dokładnie taka sama co do montazu jak i jakości - chociaż przez telefon mówią że szambo jest z montażem, tylko ja sobie załatwiam koparkę. Po ich montażu mój hydraulik spędził cały dzień nad tym żeby je uszczelnić po piance, pomalować, zamontować kominek bo nawet tego nie zrobili twierdząc ze później mi łatwiej będzie wyciąć dziurę na rurę kanalizacyjną. A kto Ci robił wykop ? Dostałem cenę 500 zł za zrobienie wykopu pod szambo, i wydaje mi sie że to trochę dużo za koparkę płaci się za roboczogodzinę, standardowo biorą 100zł/h, mi wyszło 2h pracy łącznie z tym że zaczekał aż osadzą zbiornik - musi być wtedy koparka jakby coś trzeba było podsypać lub podebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 21.08.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 witam chcę spytać czy ktoś miał w ostatnim czasie problem z uzyskaniem pozytywnej opinii dotyczącej lokalizacji zjazdu na działkę w rejonie skrzyżowania (w Wydziale Komunikacji w Grodzisku Maz)bo trochę mi się zagotowało, nie wspominając o tym, jak w tym urzędzie człowiek jest traktowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOSIEK 21.08.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam wszystkich na forum. Jestem nowa , ale zorientowałam się że można na forum uzyskać pomoc. Mój wymarzony domek mam w Nadarzynie , mam studnie wierconą tzw abisynkę ale niestety nie nadaje się do picia. Czy ktoś z zacnych użytkowników mógłby mi polecić jaka firmę która uzdatniła by mi tą wodę. Pewno trzeba będzie zastosować jakiś filtr ale kompletnie się na tym nie znam. Proszę o pomoc z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 21.08.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam wszystkich na forum. Jestem nowa , ale zorientowałam się że można na forum uzyskać pomoc. Mój wymarzony domek mam w Nadarzynie , mam studnie wierconą tzw abisynkę ale niestety nie nadaje się do picia. Czy ktoś z zacnych użytkowników mógłby mi polecić jaka firmę która uzdatniła by mi tą wodę. Pewno trzeba będzie zastosować jakiś filtr ale kompletnie się na tym nie znam. Proszę o pomoc z góry dziękuję W Brwinowie jest firma PAWO - oni sprzedają filtry do uzdatniania wody i badają ją - koszt badania składu chemicznego to 150zł, później od razu zaproponują odpowiednie filtry PS. mi twardość wyszła 600, poza tym u mnie woda strasznie śmierdzi (siarkowodór) i przekracza wszelkie inne normy, więc będę jej używał tylko do podlewania ogródka/mycia samochodu bo mam możliwość podłączenia się do wodociągów miejskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOSIEK 21.08.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Dziękuję za szybka reakcję. Moja woda niby nie ma zapachu , jak naleje w szklankę to jest przezroczysta , ale po pewnym czasie robi się pomarańczowa i na dnie szklanki gromadzi się osad.A jak ją próbowałam zagotować to od razu robi się pomarańczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 21.08.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Dosiek Masz tez nowa firme od uzdatniania wody w Kajetanach na Rolnej - okolice numeru 240 Rainsoft bodajże. Jak masz wodę z studni głębinowej to niestety pod całym Nadarzynem jest praktycznie tak samo - wysokie żelazo i mangan. Hydrofor 300 litrów z napowietrzeniem i poduszką powietrzną plus odżelaźniacz załatwia sprawę w 90% przypadków. Ja mam do tego jeszcze zmiękczacz z zaworem mieszającym. Podstawą są badania wody - pełne w Sanepidzie w Warszawie to jakieś 450 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 21.08.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Szukam gdzie można kupić kręgi betonowe i pokrywy żeliwne w naszej okolicy. Może ktoś z Was zamawiał taki asortyment ostatnio ? ostatnio przywieźli mi z Radomia ale ich nikomu nie polecę a szambo ok ? możesz napisać opinię o firmie ? szambo mam z firmy Mag-Bet http://www.allegro.pl/item713041543_szambo_szamba_betonowe_wzmacniane_10m3_komplet.html - szambo jak szambo jest ok - niestety płyta nie jest wymalowana na czarno dysperbitem - montaż jest na piankę montażową co nie jest zgodne ze sztuką - przywiozłam zaprawę wodoszczelną ale zanim panowie się za nią zabrali zastygła na kamień w taczce - umówiona byłam na "montaż" polega on jedynie na wrzuceniu zbiornika HDS-em do zrobionego przeze mnie wykopy i wyżej opisanego pianowania musialam się upominać o wycięcie dziury w zbiorniku na rurę przyłączeniową - nie montują rur kanalizacyjnych od domu do szamba - kręgi rewizyjne krzywe jak 150 Żeby mieć gwarancję nie można zasypać szamba przez 2 dni i trzeba je sobie wszczelnić w miejscach łączeń i wymalować pokrywę więc co to za gwarancja a mi polecono tą firmę, i osoba, która kupiła przez Allegro była zadowolona z ich usług. Dobrze, że wiadomo teraz coś więcej. Ja chyba zamówię w Eko-Trans. Szukam chętnych na wspólny transport. A kto Ci robił wykop ? Dostałem cenę 500 zł za zrobienie wykopu pod szambo, i wydaje mi sie że to trochę dużo to normalna cena (jeśli tak można powiedzieć ) kopanie podobno jest droższe niż samo przegarnianie ziemi też zaplacilam 500 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 21.08.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 MonQ po opisach firm od szamb mam wrażenie że wszyscy robią tak jak u mnie niestety może jakby zapłacić z 4000 zl to by to bardziej dokładne było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 21.08.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 My bylibyśmy zainteresowani, niestety nie można nic poczytać na ich stronie bo jak tylko ją otworzę to wywala mi cały net , jaki jest koszt szamba 10m3+wymurowanie? ja zapłaciłam 3050 zł za szambo 10m3 dwa kręgi rewizyjne każdy po 50cm wzmocnioną płytę najazdową transport, umieszczenie w wykopie, połączenie elementów na pianę dziurę w zbiorniku na rurę kanalizacyjną a co chcesz murować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 21.08.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 My bylibyśmy zainteresowani, niestety nie można nic poczytać na ich stronie bo jak tylko ją otworzę to wywala mi cały net , jaki jest koszt szamba 10m3+wymurowanie? ja zapłaciłam 3050 zł za szambo 10m3 dwa kręgi rewizyjne każdy po 50cm wzmocnioną płytę najazdową transport, umieszczenie w wykopie, połączenie elementów na pianę dziurę w zbiorniku na rurę kanalizacyjną a co chcesz murować ? W Eko-Transie chyba wyszło drożej. Natomiast, montują na klej i mają szamba wysokości 1,5 metra. Z tego co pamiętam nie używają kręgów betonowych tylko kominki z pvc. Joanna&Tomasz cennik zostawiłem w pracy, więc mogę podesłać ceny w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 21.08.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Ja płaciłem za szambo 10m3 dwukomorowe z dwoma kominkami 0,5m i pokrywami betonowymi 2300 PLN. Montowali na piankę ale na moją prośbę z zewnątrz przejechali, na łączeniu płyty wierzchniej z szambem, zaprawą cementową. Potem sam od środka uszczelniłem jeszcze to łącznie folią basenową która została mi z izolacji balkonów i jest super - nic nie przecieka choć wody gruntowa mam na 0,7 m od powierzchni... Znajomy hydraulik z 500 zł zrobił mi jeszcze połączenie z szybkozłączem w ogrodzeniu- szczerze polecam takie rozwiązanie.... Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 21.08.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Mam pytanie, czy ktoś może zdradzić gdzie w Warszawie lub okolicach można obejrzeć i ew. kupić lodówki firmy Liebherr? Szukałam po marketach ale tam takowych brak... ja kupowałem tutaj: http://www.oleole.pl panowie przywieźli wnieslii i taniej niż gdziekolwiek w Warszawie Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 21.08.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Żeby mieć gwarancję nie można zasypać szamba przez 2 dni i trzeba je sobie wszczelnić w miejscach łączeń i wymalować pokrywę więc co to za gwarancja To jakaś porazka... u mnie szaba nie chcieli zostawić niezasypaneg onawet na godzinę bo woda może je wypchnąc/przekrzywić... Szambo zasypuje się od razu, u mnie ledwo uszczelnili i zasypywali raz dwa... Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fifi72 23.08.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 A ja z innej beczkiDo odbioru budynku, potrzebny jest między innymi papier od instalacji CO i wodno kanalizacyjnej. Kto taki certyfikat wystawia i ile to kosztuje.Zaznacę że w/w instalacje mam już zrobione przez fachowca, ale bez uprawnień budowalnych. Czy ktoś może polecić taką osobę do wystawienie odpowiednich papierków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts