JoannaTomasz 12.10.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 no gartulacje ! przydał by się odnośnik do większych zdjęć, a czy ta kuchnia to ikea? czy sami projetkowaliście? A proszę bardzo http://picasaweb.google.com/ASIK.TOMASZ/Wnetrza# Kuchnia dąb z firmy Kukielka z Brwinowa. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 12.10.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Czas sie pochwalić, jesteśmy po montażu schodów i mebli kuchennych. Aż inaczej się w domu zrobiło Łazienka na górze niestety rozgrzebana, pogoniliśmy glazurnika, a nowy wejdzie od środy zrywać całą mozaikę i kłaść na nowo. A kto wam robił schody, i czy drogo wyszło ? Schody robił P. Waldek (tel. 500-276-520), ok 18 trepów i podest 7200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagali 12.10.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Mam pytanie o hydraulikę. Dom 160m+ 70m garaż i piwnice, solary próżniowe,piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania, kuchnia i łazienki podłogówka, 13 kaloryferów. Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi1 13.10.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Mam pytanie o hydraulikę. Dom 160m+ 70m garaż i piwnice, solary próżniowe,piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania, kuchnia i łazienki podłogówka, 13 kaloryferów. Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? Nam na dom 150m2 + garaż hydraulikę z piecem miałowym ,podłogowka na praktycznie całości domu, grzejnikami ( 11 szt. ) powiedzieli 42 tyś wiec jesliasz solary i piec kondensacyjny to podejrzewam że pewnie podobnie by krzyknęli - ale powiem Ci że warto jeszcze poszukac bo my -fakt faktem że długo czekaliśmy na hydraulika - ale za kanalizacje, rozprowadzenie całej hydrauliki, + 255m ogrzewania podłogowego , z materiałem na ta chwilę zapłacilismy 12000 ale pozostał do zakupu piec, oraz grzejniki, + materiały dodatkowe- myślę że jeszcze z 11-12 tyś moze mniej , ale to nie 42 jak na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 13.10.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Mam pytanie o hydraulikę. Dom 160m+ 70m garaż i piwnice, solary próżniowe,piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania, kuchnia i łazienki podłogówka, 13 kaloryferów. Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? Nie no jak dla mnie cena kosmos. 2 łazienki, pralnia, garaż, kuchnia, kotłownia - max 15 punktów + grzejniki - 28 punktów po 150 daje 4200, plus materiał razem załóżmy 7000zł + same grzejniki ok 5000. Ile tej podłogówki? Załóżmy 30m2, po 30zł/metr daje 900zł, z rozdzielaczami itp. 3000. Piec full wypas + uzbrojenie kotłowni - 20000zł uwzględniając podłączenie solarów. Do tego same solary ok 10000. 7000 + 5000 + 3000 + 20000 + 10000 daje połowę kwoty z kosztorysu. Przegięcie na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 13.10.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? Za podobny dom (ok.200m2) z systemem PCi dałem dużo mniej-tyle, że na solary i sterowanie z bajerami spoko by wystarczyło. Może zestaw masz dobrany z jakieś kosmicznej półki (złocone kalafiory, inkrustacje z masy perłowej na piecu, sterowniku-kto wie? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paqlka 13.10.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Mam pytanie o hydraulikę. Dom 160m+ 70m garaż i piwnice, solary próżniowe,piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania, kuchnia i łazienki podłogówka, 13 kaloryferów. Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? 7000 + 5000 + 3000 + 20000 + 10000 daje połowę kwoty z kosztorysu. Przegięcie na maxa. Bo Pan hydraulik ma nagraną robotę w tej co podałeś cenie ale jeśli się trafi frajer co da dwa razy tyle to wcześniejszego pusci wkanał albo przesunie roboty o 3 do 5 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 13.10.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Gdzieś w kilku postach wcześniej czytałem że ktoś chce się pozbyć kozy ale nie moge znaleźć , jak aktualne to proszę o kontakt na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 13.10.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ^^^ stronę wcześniej było witam ziomali mam do sprzedania kozę nieźle wypaloną za niewielkie pieniądze - zainteresowanych zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.10.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Szukam składu budowlanego w okolicach Żabiej Woli, w którym kupię następujące artykuły:cement (taki do murowania, to chyba II ka jest) - 2 paletywapno budowlane - 15 workówcemplast 2 x 5litrówdrut zbrojeniowy fi12 - 15 sztdeska szalunkowa około 0,5 m3Zależy mi żeby to wszystko kupić w jednym miejscu żeby za transport nie płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c77 13.10.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? Troche sie dziwie tym co pisza, ze to przegicie. A czy grzejnik nie moze kosztowac 2tys sztuka ? a jakis ozdobny moze kosztowac i 2-3 razy wiecej. Mozna to oceniac w kategoriach duzo malo jak sie wiec co sie kryje w tych materialach. Za lodowke mozna dac 2 tysiace ale mozna tez dac i 20 tys. Wielokrotnie przegladalem watek, w ktorym kazdy podaje cene dachu i jego wielkosc, fajnie ale jak mozna sobie to porownac skoro nie wiadomo jakie jest pokrycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagali 13.10.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dzięki, będziemy jeszcze szukać. Też nam się wydawało, że to trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paqlka 14.10.2009 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Troche sie dziwie tym co pisza, ze to przegicie. A czy grzejnik nie moze kosztowac 2tys sztuka ? a jakis ozdobny moze kosztowac i 2-3 razy wiecej. Ci, których stać na grzejnik za 2-3 tys. (x klika/naście) z pewnością nie pytają tutaj "czy to nie przegięcie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi1 14.10.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Szukam składu budowlanego w okolicach Żabiej Woli, w którym kupię następujące artykuły: cement (taki do murowania, to chyba II ka jest) - 2 palety wapno budowlane - 15 worków cemplast 2 x 5litrów drut zbrojeniowy fi12 - 15 szt deska szalunkowa około 0,5 m3 Zależy mi żeby to wszystko kupić w jednym miejscu żeby za transport nie płacić. zadzwoń do Staśka Sucheckiego w Zabiej Woli 601316091 on Ci to przywiezie GRATIS !!!!! trochę głupkowaty gościu ale idzie sie z nim dogadać. ja kupiłem od niego ponad połowę materiału na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 14.10.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Troche sie dziwie tym co pisza, ze to przegicie. A czy grzejnik nie moze kosztowac 2tys sztuka ? a jakis ozdobny moze kosztowac i 2-3 razy wiecej. Ci, których stać na grzejnik za 2-3 tys. (x klika/naście) z pewnością nie pytają tutaj "czy to nie przegięcie". jak dla mnie to zdecydowanie za mało danych czyli: jaki piec (firma) osprzęt jakie grzejniki podłogówka itd, fakt że cena na "pierwszy rzut oka" powala ale sam wiem że jak się wszystko poskłada to człowiek czuej się zaskoczony: dom 139mkw, bez poddasza, 2łazienki, podłogówka ok 45mkw, 8grzejników Buderus, piec kondens tak samo Buderus GB152 jednofunkc + zasobnik Biawar 150l, całość (materiały+robocizna).....36 496 a liczyłem na 30tys więc "nieco się przeliczyłem" tylko oksazuje się że: grzejniki nie takie wymiary jak ja liczyłem bo pod parapet nie wejdą, w jednym z pokoi za mały po wyliczeniach inaczej wyszło i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 14.10.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Szukam składu budowlanego w okolicach Żabiej Woli, w którym kupię następujące artykuły: cement (taki do murowania, to chyba II ka jest) - 2 palety wapno budowlane - 15 worków cemplast 2 x 5litrów drut zbrojeniowy fi12 - 15 szt deska szalunkowa około 0,5 m3 Zależy mi żeby to wszystko kupić w jednym miejscu żeby za transport nie płacić. Cement, wapno itp. - zastanowiłabym się nad Leroy - nawet z transportem wychodziło taniej niż w okolicznych składach; podobnie płyty g-k, kleje do glazury, fugi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 14.10.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 U mnie tez koza na wydaniu z rurami za 50 ! (dalem 175 za koze i 200 za rury ..) Ma nawet szamot w srodku, sadze z rur trzeba wytrzepac, wizualnie to widac ze uzywana Lokalizacja Kajetany PW po telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.10.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Szukam składu budowlanego w okolicach Żabiej Woli, w którym kupię następujące artykuły: cement (taki do murowania, to chyba II ka jest) - 2 palety wapno budowlane - 15 worków cemplast 2 x 5litrów drut zbrojeniowy fi12 - 15 szt deska szalunkowa około 0,5 m3 Zależy mi żeby to wszystko kupić w jednym miejscu żeby za transport nie płacić. zadzwoń do Staśka Sucheckiego w Zabiej Woli 601316091 on Ci to przywiezie GRATIS !!!!! trochę głupkowaty gościu ale idzie sie z nim dogadać. ja kupiłem od niego ponad połowę materiału na dom Dzięki. A jak się objawia jego głupkowatość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 14.10.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Czy ktoś ma sprawdzony tani skład w którym zakupię wełnę + profile + płyty GK? buduję się w Pruszkowie czy jednak najtaniej będzie na alledrogo.pl przy okazji może podpowiecie czy lepiej kupić Rockwoola toprock 20cm i superrock 5cm czy może wełnę szklaną Isovera supermata 18cm + 5cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 14.10.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Czy ktoś ma sprawdzony tani skład w którym zakupię wełnę + profile + płyty GK? buduję się w Pruszkowie czy jednak najtaniej będzie na alledrogo.pl przy okazji może podpowiecie czy lepiej kupić Rockwoola toprock 20cm i superrock 5cm czy może wełnę szklaną Isovera supermata 18cm + 5cm? Spróbuj tutaj: http://www.jurko.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts