chester633 30.11.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam, szukam elektryka z uprawnieniami budowlanymi do wykonania przyłącza elektrycznego w m.Żabia Wola pow.Grodzisk Mazowiecki, PGE Rejon Energetyczny Żyrardów U mnie robił pan Sobolewski (tel. 602667035). Mieszka nawet gdzieś w okolicy. Zna też ludzi, którzy robią odbiór (podejrzewam, że u Ciebie też to będzie Mszczonów). Wielkie dzięki,gość konkretny jutro umówiłem się na spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misial 02.12.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszystkich.Czy może mi ktoś opisać na P.W. jaka jest procedura przyłączenia prądu do elektrowni?Oczywiście mam warunki.Chodzi mi o to, że pan elektryk zrobi instalacje w domu, skrzynkę z bezpiecznikami, kabel podziemny do skrzynki przyłączeniowej i co dalej?Bo zastanawiam się czy można zlecić wykonanie takiej instalacji elektrykowi z np. Olsztyna. Czy potem jest odbiór instalacji przez ukochaną elektrownie w Pruszkowie, co może oznaczać kłopociki związane z cichym układem miejscowych elektryków. Napiszcie proszę jak to wyglądało u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 04.12.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, Możecie polecić jakąś tanią i sprawdzoną ekipę lub człowieka do ułożenia ocieplenia dachu i zabudowy skosów poddasza karton-gipsem? Ocieplenie poddasza i k-g ekpia pana Mariusza 695-635-458. Jedna z najlepszych ekip u nas na budowie. Do tego robią tynki zewn. podbitkę i malowanie. Naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 04.12.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Dawno mnie nie było, ale zajełam sie rodzeniem dzieci:)z racji ze nowy czlonek rodziny ma juz 2 miesiace to wracam do budowania domu i mam pierwszy po przerwie problem - za mało miejsca na podgrzewacz wody de drichta:(okazało sie ze ktos nie pomylsal projektujac dom i wneke mam wymiarow 65cm na 55 cm. w taka wneke wejdzie mi tylko zasobnik 100l a wydaje mi sie ze to za mało jak na 4osobowa rodzine. Mozecie cos poradzic? Moze sami macie jakis wysoki a waski bojler?pozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.12.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 okazało sie ze ktos nie pomylsal projektujac dom i wneke mam wymiarow 65cm na 55 cm. w taka wneke wejdzie mi tylko zasobnik 100l a wydaje mi sie ze to za mało jak na 4osobowa rodzine. Mozecie cos poradzic? Moze sami macie jakis wysoki a waski bojler? pozdrawiam Aga Atlantic model MXVE (505mm dla pojemności 150l) lub zasobniki Galmet o pojemności 140l. Ja z innej beczki: Gdzie ludziska kupujecie drewno do kominka? I po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.12.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 okazało sie ze ktos nie pomylsal projektujac dom i wneke mam wymiarow 65cm na 55 cm. w taka wneke wejdzie mi tylko zasobnik 100l a wydaje mi sie ze to za mało jak na 4osobowa rodzine. Mozecie cos poradzic? Moze sami macie jakis wysoki a waski bojler? pozdrawiam Aga Atlantic model MXVE (505mm dla pojemności 150l) lub zasobniki Galmet o pojemności 140l. Ja z innej beczki: Gdzie ludziska kupujecie drewno do kominka? I po ile? o tej porze to wszędzie znajdziesz mokre jepiej sobie odpuść szkoda komina i kominka, ciepła z tego nie wiele taniej wyjdzie prądem.Przerobiłem to 6 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.12.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 okazało sie ze ktos nie pomylsal projektujac dom i wneke mam wymiarow 65cm na 55 cm. w taka wneke wejdzie mi tylko zasobnik 100l a wydaje mi sie ze to za mało jak na 4osobowa rodzine. Mozecie cos poradzic? Moze sami macie jakis wysoki a waski bojler? pozdrawiam Aga Atlantic model MXVE (505mm dla pojemności 150l) lub zasobniki Galmet o pojemności 140l. Ja z innej beczki: Gdzie ludziska kupujecie drewno do kominka? I po ile? o tej porze to wszędzie znajdziesz mokre jepiej sobie odpuść szkoda komina i kominka, ciepła z tego nie wiele taniej wyjdzie prądem.Przerobiłem to 6 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.12.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 okazało sie ze ktos nie pomylsal projektujac dom i wneke mam wymiarow 65cm na 55 cm. w taka wneke wejdzie mi tylko zasobnik 100l a wydaje mi sie ze to za mało jak na 4osobowa rodzine. Mozecie cos poradzic? Moze sami macie jakis wysoki a waski bojler? pozdrawiam Aga Atlantic model MXVE (505mm dla pojemności 150l) lub zasobniki Galmet o pojemności 140l. Ja z innej beczki: Gdzie ludziska kupujecie drewno do kominka? I po ile? o tej porze to wszędzie znajdziesz mokre jepiej sobie odpuść szkoda komin i kominka, ciepła z tego nie wiele taniej wyjdzie prądem.Przerobiłem to 6 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.12.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 He, he! Tak sie łudzę... Chyba brykiet kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.12.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 A nie lepiej włączyć ogrzewanie bez kombinowania ??? To nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.12.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 wiem, wiem. Miesiąc grzania zamknął sie 400 kWh na liczniku... Tylko że.... Ja palić lubie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.12.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 wiem, wiem. Miesiąc grzania zamknął sie 400 kWh na liczniku... Tylko że.... Ja palić lubie... To gratulacje taki imponujący wynik, pozazdrościć . Ja mam prognozowane 1200 kwh i tez to jest do zapłacenia i da się jakoś zmieścić. Też na początku paliłem w kominku takim mokrym syfem nigdy wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.12.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 czekaj, coś kłamię. Albo 400 albo 600 kWh...Chyba 600. Sprwadzałem licznik dzisiaj i nie pamietam.. Ale temp w środku w okolicach 17 stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.12.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 czekaj, coś kłamię. Albo 400 albo 600 kWh... Chyba 600. Sprwadzałem licznik dzisiaj i nie pamietam.. Ale temp w środku w okolicach 17 stC no faktycznie malo a mieszkasz juz? bo po dzienniku ciezo stwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.12.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 nie, nie mieszkam jeszcze. Wielka przeprowadzka jest zaplanowana za 2 tygodnie. Roboty od jasnej cholery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 07.12.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 To gratulacje !!! Udalo się pierwsze niezapomniane świeta w nowym domu To na zawsze zapamiętacie. Mam nadzieje ze nr dotarl od drewna ten dostawca jest z Łomianek i dlatego doliczył 10 za dowóz ale i tak sie opłaca bo drewno ładne iczyste az zal palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merka_23 07.12.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam, Pewnie już było , ale przyznam szczerze nie chce mi sie szukac na 200 stronach . Potrzebuje namiar do osoby, która wykona balustrade wewnętrzną metalową. Moze macie kogos sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 07.12.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam, Potrzebuje namiar do osoby, która wykona balustrade wewnętrzną metalową. Moze macie kogos sprawdzonego? http://www.koarti.pl/ sprawdzony, bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 07.12.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Roboty od jasnej cholery... to akurat nigdy się nie skończy. Proponował bym jednak brykiet (RUF). Od ręki, suchy i ze składowaniem nie ma problemu. Ja pierwszy sezon testuję brzozę i "odkryłem" że istnieją kawałki drewna nie mieszczące się do kominka Zatem RUF - się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts