psed 08.12.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Dawno mnie nie było, ale zajełam sie rodzeniem dzieci:) z racji ze nowy czlonek rodziny ma juz 2 miesiace to wracam do budowania domu i mam pierwszy po przerwie problem - za mało miejsca na podgrzewacz wody de drichta:( okazało sie ze ktos nie pomylsal projektujac dom i wneke mam wymiarow 65cm na 55 cm. w taka wneke wejdzie mi tylko zasobnik 100l a wydaje mi sie ze to za mało jak na 4osobowa rodzine. Mozecie cos poradzic? Moze sami macie jakis wysoki a waski bojler? pozdrawiam Aga Ja swój wyeksmitowałem na strych a że połać dachowa nieocieplona (tylko strop - jak to w parterowcach zwykle) to obudowałem go 10 cm grubości styropianem i tam gdzie trzeba powstawiałem drzwiczki rewizyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 08.12.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Proponował bym jednak brykiet (RUF) Ostatnio od znajomych kupowałem Brykiet- 20pln za 25kg - przyznam że nie chciało mi się sprawdzać czy to tanio czy drogo, (jeszcze sprawdzę jaki to brykiet) ,fakt że jak ekipa malarska wpadła i wilgoć była spora (tynki gipsowe) a czas mieli ograniczony to piec załączyłem na 20stp i kominek hajcował na maksa - prawie 50kg poszło w 3 dni... ale temp 27stp, ...a z wilgocią uratował sprawę osuczacz powietrza z ramirentu - jak załączyłem to przez pierwsze 4h wiadro prawie 20l wody było, trzymałem go przez 7dni - codziennie 20l wody wylewałem ale po wilgoci śladu nie ma jeszcze tylko 4dni i będziemy na swoim )))...a raczej na bankowym hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 10.12.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam,Orientuje się ktoś, czy można gdzieś w okolicy Pruszków-Nadarzyn wypożyczyć coś w stylu nagrzewnicy lub czegoś podobnego? Może być elektryczna lub gazowa. Wiem, że jest jakaś wypożyczalnia narzędzi w Jankach na parkingu Praktikera. Ale jeszcze tam nie byłem.Wielkie dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 10.12.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam, Orientuje się ktoś, czy można gdzieś w okolicy Pruszków-Nadarzyn wypożyczyć coś w stylu nagrzewnicy lub czegoś podobnego? Może być elektryczna lub gazowa. Wiem, że jest jakaś wypożyczalnia narzędzi w Jankach na parkingu Praktikera. Ale jeszcze tam nie byłem. Wielkie dzięki z góry. Ramirent Janki - mają różne nagrzewnice (gaz elektr) akurat brałem elektryczną za 7dni zapłaciłem 180zł, w mojej ocenie sprawdziła się rewelacyjnie Przy pierwszym wypożyczeniu potrzebne 2 dokumenty i chyba 2 rachunki (prąd, gaz, inne) zgodne z adresem z dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 10.12.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Ramirent Janki - mają różne nagrzewnice (gaz elektr) akurat brałem elektryczną za 7dni zapłaciłem 180zł, w mojej ocenie sprawdziła się rewelacyjnie Przy pierwszym wypożyczeniu potrzebne 2 dokumenty i chyba 2 rachunki (prąd, gaz, inne) zgodne z adresem z dokumentów Dzięki wielkie. Właśnie udało mi się dodzwonić do tej wypożyczalni. Mają rzeczywiście sprzęt. Tylko polecają mi nagrzewnicę spalinową, a do tego osuszacz. Nagrzewnicę biorę, ale zastanawiam się nad tym osuszaczem. Warto to brać, czy lepiej wziąć nagrzewnicę większej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 11.12.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Nagrzewnicę biorę, ale zastanawiam się nad tym osuszaczem. Warto to brać, czy lepiej wziąć nagrzewnicę większej mocy? moim zdaniem nagrzewnica nie załatwi problemu, ja miałem 27stopni a po ścianach ciekła woda otwarte okna nie pomagały, osuszacz świetnie rozwiązał problem, przepraszam właśnie zauwazyłem że w poście wyżej pisałem o nagrzewnicy... brałem osuszacz, a nie nagrzewnicę - tej nie potrzebuję, bo mam c.o. i kominek już działające oba źródła ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 11.12.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Hej, możecie polecić elektryka, który sprawdzi instalację elektryczną i podpisze oświadczenie o poprawności instalacji potrzebne do oddania budynku do użytkowania? Jakie krążą stawki za taką usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MążBetaGreta 11.12.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Hej, możecie polecić elektryka, który sprawdzi instalację elektryczną i podpisze oświadczenie o poprawności instalacji potrzebne do oddania budynku do użytkowania? Jakie krążą stawki za taką usługę? U nas robił pan Sobolewski (tel. 602667035). Mieszka gdzieś w okolicy Siestrzeni. Ale nie mam pojęcia ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MążBetaGreta 11.12.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 RYNNY PILNIE W KOLORZE SZARYM (nie grafitowym) POTRZEBUJĘ.Ktoś kojarzy jakiś skład lub hurtownię gdzie kupię rynny od ręki?PCV albo metalowe powlekane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 11.12.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 RYNNY PILNIE W KOLORZE SZARYM (nie grafitowym) POTRZEBUJĘ. Ktoś kojarzy jakiś skład lub hurtownię gdzie kupię rynny od ręki? PCV albo metalowe powlekane. wszędzie tam gdzie masz dachy masz też i rynny - okres oczekiwania to 1-2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 11.12.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 RYNNY PILNIE W KOLORZE SZARYM (nie grafitowym) POTRZEBUJĘ. Ktoś kojarzy jakiś skład lub hurtownię gdzie kupię rynny od ręki? PCV albo metalowe powlekane. wszędzie tam gdzie masz dachy masz też i rynny - okres oczekiwania to 1-2 dni spróbuj w dachluxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 11.12.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 RYNNY PILNIE W KOLORZE SZARYM (nie grafitowym) POTRZEBUJĘ. Ktoś kojarzy jakiś skład lub hurtownię gdzie kupię rynny od ręki? PCV albo metalowe powlekane. wszędzie tam gdzie masz dachy masz też i rynny - okres oczekiwania to 1-2 dni spróbuj w dachluxie ja mam galeco - kolor możesz sobie dobrać tutaj : http://www.galeco.pl/oferta/dobor_kolorow/ w razie czego powiem gdzie zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MążBetaGreta 11.12.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 wszędzie tam gdzie masz dachy masz też i rynny - okres oczekiwania to 1-2 dni No właśnie nie tak lekko 4-7 dni, a przespałem i potrzebuję na środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 11.12.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 wszędzie tam gdzie masz dachy masz też i rynny - okres oczekiwania to 1-2 dni No właśnie nie tak lekko 4-7 dni, a przespałem i potrzebuję na środę Puściłem Ci namiarki na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MążBetaGreta 11.12.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ja mam galeco - kolor możesz sobie dobrać tutaj : http://www.galeco.pl/oferta/dobor_kolorow/ w razie czego powiem gdzie zamówić Powiedz, powiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MążBetaGreta 12.12.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 RYNNY PILNIE W KOLORZE SZARYM (nie grafitowym) POTRZEBUJĘ. Ktoś kojarzy jakiś skład lub hurtownię gdzie kupię rynny od ręki? PCV albo metalowe powlekane. Już dzięki, znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 14.12.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Czy wie ktoś czy i ewentualnie gdzie w Pruszkowie, Nadarzynie i okolicach można kupić olej opałowy? Potrzebuję pilnie niewielkich ilości do tankowania nagrzewnicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 14.12.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Jakby ktoś potrzebował "majstra" od wykończeń wnętrz tudzież innych prac wewnętrznych, to mogę dać namiar na jednego znajomego, który aktualnie ma wolne moce przerobowe, a że już u siebie skończył na razie, to może u innych porobić. Jego robotę widziałem, nie zgłaszam uwag (ale też nie jestem specjalnie wybredny, ważne żeby płytki były równo położone i jestem szczęśliwy ). Jak ktoś potrzebuje - pytać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 14.12.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Czy wie ktoś czy i ewentualnie gdzie w Pruszkowie, Nadarzynie i okolicach można kupić olej opałowy? Potrzebuję pilnie niewielkich ilości do tankowania nagrzewnicy! Przejedź się po pobliskich stacjach LPG, najczęściej przy okazji i "oranżadę" mają w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 15.12.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Hej, możecie polecić elektryka, który sprawdzi instalację elektryczną i podpisze oświadczenie o poprawności instalacji potrzebne do oddania budynku do użytkowania? Jakie krążą stawki za taką usługę?U nas robił pan Sobolewski (tel. 602667035). Mieszka gdzieś w okolicy Siestrzeni. Ale nie mam pojęcia ile to kosztuje.Witam. Podpinam się do pytania. Ile właśnie taki odbiór może kosztować ?? A może to jest tak, że elektryk wrzuca już tę kwotę w tzw punkt ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts