tutiturumtu 13.01.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam, Potrzebuję stali na płytę fundamentową i stąd moja prośba do osób które mogą pomóc: gdzie mogę kupić siatki zgrzewane (fi 8mm w roztawie co 15cm) oraz gotowe elementy zbrojenia (według projektu) - czyli interesuje mnie firma handlowo-usługowa? Siatki - Konsorcjum Stali - Ursus, gotowe zbrojenie: Konsorcjum Stali - Ursus, Odmet Moszna (tam też siatki, ale w KS były taniej jak ja szukałem) Konsorcjum Stali - są jednymi z drozszych na rynku; poza tym w zakresie zbrojen nie obsluguja detalistów. Polecam Odmetalbo skład w Regułach ( przy skrzyżowaniu z Alejami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 13.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam, Potrzebuję stali na płytę fundamentową i stąd moja prośba do osób które mogą pomóc: gdzie mogę kupić siatki zgrzewane (fi 8mm w roztawie co 15cm) oraz gotowe elementy zbrojenia (według projektu) - czyli interesuje mnie firma handlowo-usługowa? Siatki - Konsorcjum Stali - Ursus, gotowe zbrojenie: Konsorcjum Stali - Ursus, Odmet Moszna (tam też siatki, ale w KS były taniej jak ja szukałem) Też polecam KS, brałem specjalnie wykonane wg projektu profile na konstrukcję dachu - spisali się bez zarzutu, ceny mieli OK. Ale to był maj 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 13.01.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 witam grupę może ktoś jest zainteresowany blaszakiem 3x5? mam do odpsrzedania, w bdb stanie, zainteresowanym odp na priv, acha transport we własnym zakresie, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 13.01.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 taka ciekawostka:http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7447319,Podejdz_no_do_plota__Nielegalna_samowola_budowlana.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 13.01.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 taka ciekawostka: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7447319,Podejdz_no_do_plota__Nielegalna_samowola_budowlana.html no nieźle... , tak na serio to zgroza... mieszkam na terenie pruszkowskiego nie wiem czy jest dużo lepiej, jednak współczuję wszystkim którzy zmuszeni przez los borykają się z tymi problemami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 13.01.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 witam grupę może ktoś jest zainteresowany blaszakiem 3x5? mam do odpsrzedania, w bdb stanie, zainteresowanym odp na priv, acha transport we własnym zakresie, niestety To ja poproszę o cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ros11 13.01.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam. Mam pytanie do Was, czy zakładaliście solary, jaki mniej więcej koszt i jaką firmę polecacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fifi72 14.01.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam. Mam pytanie do Was, czy zakładaliście solary, jaki mniej więcej koszt i jaką firmę polecacie. Pozdrawiam Ja zakładałem solary firmy Watt. Dwa panele + oprzyrządowanie (bez zasobnika CWO) + montaż zapłaciłem 7500 zł. Kupowałem w Dom Natura na trasie katowickiej w Siestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 14.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 FIFI72,napisz coś więcej o oszczędnościach z tego tytułu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 14.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam. Mam pytanie do Was, czy zakładaliście solary, jaki mniej więcej koszt i jaką firmę polecacie. Pozdrawiam instalację solarną zakładał mi razem z systemem grzewczym nasz hydraulik cena zależy od wielkości domu i rozbudowania instalacji u nas przy 180m2 trzy solary + automatyka + zbiornik na ciepłą wodę 400 l to ok 15 000zł - z montażenem p. Mirek 504 186 567 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 14.01.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A nam gazownia sprawiła świąteczny prezent - dostaliśmy warunki przyłączenia naszego domu w Starej Wsi do sieci gazowej! Fizyczne przyłączenie może jeszcze potrwać ze dwa lata, ale perspektywa gazrurki jest cudowna! Istnieje szansa, że tylko rok pomęczymy się ze zbiornikiem w ogrodzie. Wszystkim mieszkającym w Starej Wsi, którzy nie mogą się doczekać gazu, mocno sugeruję składanie wniosku o przyłączenie. Nas zebrało się 20 domówi nagle inwestycja "spełnia kryteria ekonomiczne". Dzięki za radę, razem z sąsiadem już działamy na Poziomkowej. My dopiero zaczynamy ,ale sąsiad ma już zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 14.01.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A nam gazownia sprawiła świąteczny prezent - dostaliśmy warunki przyłączenia naszego domu w Starej Wsi do sieci gazowej! Fizyczne przyłączenie może jeszcze potrwać ze dwa lata, ale perspektywa gazrurki jest cudowna! Istnieje szansa, że tylko rok pomęczymy się ze zbiornikiem w ogrodzie. Wszystkim mieszkającym w Starej Wsi, którzy nie mogą się doczekać gazu, mocno sugeruję składanie wniosku o przyłączenie. Nas zebrało się 20 domówi nagle inwestycja "spełnia kryteria ekonomiczne". Dzięki za radę, razem z sąsiadem już działamy na Poziomkowej. My dopiero zaczynamy ,ale sąsiad ma już zamknięty na jeden rok zbiornik w ogrodzie się nie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 14.01.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A nam gazownia sprawiła świąteczny prezent - dostaliśmy warunki przyłączenia naszego domu w Starej Wsi do sieci gazowej! Fizyczne przyłączenie może jeszcze potrwać ze dwa lata, ale perspektywa gazrurki jest cudowna! Istnieje szansa, że tylko rok pomęczymy się ze zbiornikiem w ogrodzie. Wszystkim mieszkającym w Starej Wsi, którzy nie mogą się doczekać gazu, mocno sugeruję składanie wniosku o przyłączenie. Nas zebrało się 20 domówi nagle inwestycja "spełnia kryteria ekonomiczne". Dzięki za radę, razem z sąsiadem już działamy na Poziomkowej. My dopiero zaczynamy ,ale sąsiad ma już zamknięty na jeden rok zbiornik w ogrodzie się nie opłaca Wiem - koleżanka w Kajetanach ma i faktycznie koszt na rok nie do zaakceptowania. Ja się skłaniam do pompy ciepła, ale znajomy inżynier zwrócił uwagę na bardzi wysoki koszt serwisowania po 10-15 latach i sam ma gazowe. Koszt wychodzi ponoć podobny w długim okresie czasu. Nie wiem, nie znam się, nie doktoryzowałem tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fifi72 14.01.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 FIFI72, napisz coś więcej o oszczędnościach z tego tytułu? Na razie trudno mi coś w tym temacie powiedzieć. Solary zostały zamontowane w listopadzie. Zobaczymy na wiosne. Co prawda był jeden pogodny dzień, na dworze -5 a w solarach +30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 14.01.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A nam gazownia sprawiła świąteczny prezent - dostaliśmy warunki przyłączenia naszego domu w Starej Wsi do sieci gazowej! Fizyczne przyłączenie może jeszcze potrwać ze dwa lata, ale perspektywa gazrurki jest cudowna! Istnieje szansa, że tylko rok pomęczymy się ze zbiornikiem w ogrodzie. Wszystkim mieszkającym w Starej Wsi, którzy nie mogą się doczekać gazu, mocno sugeruję składanie wniosku o przyłączenie. Nas zebrało się 20 domówi nagle inwestycja "spełnia kryteria ekonomiczne". Dzięki za radę, razem z sąsiadem już działamy na Poziomkowej. My dopiero zaczynamy ,ale sąsiad ma już zamknięty na jeden rok zbiornik w ogrodzie się nie opłaca Terror,a ile kosztował cię gaz z butli przez sezon zima + lato ? Fifi72 dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 15.01.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam wszystkich, Chcialbym sie przedstawic i przylaczyc do grupy. Mamy dzialke w Ksiazenicach, skrzynki i meda sa nic tylko budowac jakos do tej pory nie mielismy odwagi zeby zaczac ale teraz jest ambitny plan na SSO w tym roku (uff). Na razie ogladamy projekty i faworytem jest cos w stylu pracowni domyzwizja. Czytam forum i notuje co wazne i ciekawe bo pogoda sprzyjajaca. Generalnie wychodzi nam dom 200m. Planujemy reku, GWC i chyba solary. Z kominka raczej rezygnujemy. Jestem umysl scisly wiec porywam sie na zrobienie (prawie) samodzielnie: instalacji odkurzacza, GWC znany jako 'wodny 1' i moze reku. Licze na mile przyjecie oraz wsparcie doswiadczonych inwestorow. Pozdr, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 15.01.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witaj Marku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 15.01.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Terror,a ile kosztował cię gaz z butli przez sezon zima + lato ? Mnie jeszcze nic, ale ilości jakie dostawca kazał sobie zakontraktować według koleżanki wystarczyłyby na parę lat do przodu. A własnie - w którym Urzędzie starciliście najwiecej czasu? Ponoć w Grodziskim Wydziale ds. gospodarki wodnej czy jak to sie zwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 15.01.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam wszystkich, Chcialbym sie przedstawic i przylaczyc do grupy. Mamy dzialke w Ksiazenicach, skrzynki i meda sa nic tylko budowac jakos do tej pory nie mielismy odwagi zeby zaczac ale teraz jest ambitny plan na SSO w tym roku (uff). Na razie ogladamy projekty i faworytem jest cos w stylu pracowni domyzwizja. Czytam forum i notuje co wazne i ciekawe bo pogoda sprzyjajaca. Generalnie wychodzi nam dom 200m. Planujemy reku, GWC i chyba solary. Z kominka raczej rezygnujemy. Jestem umysl scisly wiec porywam sie na zrobienie (prawie) samodzielnie: instalacji odkurzacza, GWC znany jako 'wodny 1' i moze reku. Licze na mile przyjecie oraz wsparcie doswiadczonych inwestorow. Pozdr, Marek Witam i życzę powodzenia. Ponieważ będziesz mieszkał "na wsi" gdzie są napowietrzne, podatne na uszkodzenia linie energetyczne, robiąc "elektrykę" przystosują ja do zasilania z agregatu w całości lub wybranych obwodów, które będą zasilać ważne dla domu odbiorniki. Robiąc reku nie zapomnij o wiatrołapie. Buty, ubrania i sama podłoga aby wyschnąć potrzebują dużej wymiany powietrza w tym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 15.01.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 A własnie - w którym Urzędzie starciliście najwiecej czasu? Ponoć w Grodziskim Wydziale ds. gospodarki wodnej czy jak to sie zwie? Czesc Terror Jak juz sprawy z KW masz wyczyszczone i papiry do kredytu przygotowane to rzeczywiscie Melioracja. Tereny byly kiedys meliorowane i teraz trzeba miec na początek warunki a później pozwolenie wodno-prawne na likwidację istniejących na mapce drenów i np. zgode sasiadów na coś takiego. Jak zalezy na czasie to można różne kwity samemu z Urrędu do Urzedu poprzewozić no i oczywiście odbierać osobiście dzwoniąc co kilka dni . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts