PiotrTok 25.01.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Na wiosnę lub początkiem lata zamierzam rozpocząć budowę domku w Ruścu. Ma do Was ogromną prośbę, czy moglibyście podzielić się informacjami w którym składzie budowlanym można uzyskać dobre rabaciki, z którymi współpraca układa się na właściwym poziomie. W który istnieje możliwość pominięcia "zbędnej papirologii"? Piotr nie polecam składu Ha-el ze Strzeniówki niestety kiepska obsługa nie maja samochodu z hds-em fajny wydał mi się skład przy trasie katowickiej pierwsze skrzyżowanie nadarzyńskie ze światłami (jadąc od Janek) na rogu przy salonie Volkswagena (?) kupilam u nich tylko 2 razy pod koniec budowy ale wrazenia bardzo pozytywne rabaty daja lepsze jak deklarujesz sie że będą obslugiwać całą Twoją budowe musisz odwiedzić kilka skladow i negocjować powodzenia Skład w Nadarzynie nazywa się KOLIBER (jak by ktoś szukał) dla wygody podam tel. 22 739 85 02. Sam przez całą budowę się tam zaopatrywałem i jestem bardzo zadowolony. Np. beton komórkowy dostałem u nich po niższej cenie niż kupowałbym u producenta. z całą stanowczością potwierdzam. Skład OK. Ceny mają uczciwe, transport, miła i fachowa obsługa.\ Dzięku, muszę do nich podskoczyć i pogadać o rabacikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 26.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Zanim zaczniesz budować dom musisz sobie uświadomić jedno: nie ma domów wybudowanych idealnie. święte słowa ile ocieplenia, z czego budować, czym ogrzewać. obecna zima z pewnością pomoże Ci w podjęciu decyzji oby tylko nie poszła z początkiem sezonu bud w zapomnienie ...... dzisaj 6.30 - 24.9*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 26.01.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Zanim zaczniesz budować dom musisz sobie uświadomić jedno: nie ma domów wybudowanych idealnie. przy obecnych mrozach mostki termiczne można dłonią znaleźć Jenak dostrzegam również dodatnie strony ujemnych temp.: zdecydowanie luźniej na drogach. Nawet lepiej niż w okresie wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eustaszki 26.01.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Czy wiecie coś na temat nowych planów zagospodarowania dla Kad i Opyp? Ciekawa jestem jakie zmiany się szykują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 27.01.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam, macie może jakieś namiarki na sprawdzonego wykonawcę schodów drewnianych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 27.01.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Mam pytanie czy ktoś z Grupy posiada zbiornik na propan i nie posiada umowy z odbiorcą gazu tzn.sam szuka dostawcy-jakie to są koszta?.Mam podpisać umowę z dostawcą ale koszt gazu zimą mnie zniszczy.Czytałem że ceny do przyjęcia są tyko podczas 1 tankowania ,następna cena to około 3 pln brutto za litr. Może ktoś montował taką instalację i ma jakieś namiary na zakup zbiornika +podłączenia i papiery do odbioru. Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 27.01.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Czy wiecie może czy w Owczarni (rejon ulicy Książenickiej) można podpiąć się do neostrady TP.SA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 27.01.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Mam pytanie czy ktoś z Grupy posiada zbiornik na propan i nie posiada umowy z odbiorcą gazu tzn.sam szuka dostawcy-jakie to są koszta?.Mam podpisać umowę z dostawcą ale koszt gazu zimą mnie zniszczy.Czytałem że ceny do przyjęcia są tyko podczas 1 tankowania ,następna cena to około 3 pln brutto za litr. Może ktoś montował taką instalację i ma jakieś namiary na zakup zbiornika +podłączenia i papiery do odbioru. Będę wdzięczny za odpowiedź. Ja dostałem namiary na gościa który zajmuje się instalowaniem zbiornika. Powiedział mi że koszt zbiornika wkopanego w ziemi z wykonaniem projektu i przyłączem to koszt ok 10 000zł Też podłączę się do pytanie czy faktycznie koszt gazu bez umowy to 1,7-2zł/l? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 27.01.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam, macie może jakieś namiarki na sprawdzonego wykonawcę schodów drewnianych?? tutaj polecałam swojego (pan Dariusz Lasek): http://forum.muratordom.pl/solidni-warszawa-i-okolice,t61043-1980.htm - pod koniec strony jeśli trzeba więcej szczegółów, to śmiało można pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 27.01.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Czy wiecie coś na temat nowych planów zagospodarowania dla Kad i Opyp? Ciekawa jestem jakie zmiany się szykują. Eustaszki - jak będziecie wiedzieli, że został wystawiony do wglądu po zmianach to dajcie znać. Ja z sąsiadem wysłaliśmy do Urzędu nasze uwagi po pierwszym wystawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.01.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam, macie może jakieś namiarki na sprawdzonego wykonawcę schodów drewnianych?? a to namiar do mojego stolarza p. Jacek 601 223 390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 27.01.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam, macie może jakieś namiarki na sprawdzonego wykonawcę schodów drewnianych??wykonawca sprawdzony, schody mozna obejrzeć m.in. w wwie, tel. ślę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 27.01.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam, macie może jakieś namiarki na sprawdzonego wykonawcę schodów drewnianych?? Ja mam - http://www.jan-stol.pl/o_firmie.html Moim zdaniem dość drogo i długie terminy ale schody miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eustaszki 28.01.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Czy wiecie coś na temat nowych planów zagospodarowania dla Kad i Opyp? Ciekawa jestem jakie zmiany się szykują. Eustaszki - jak będziecie wiedzieli, że został wystawiony do wglądu po zmianach to dajcie znać. Ja z sąsiadem wysłaliśmy do Urzędu nasze uwagi po pierwszym wystawieniu. O witam sąsiada OK, jak się dowiem dam znać. A jakie są zmiany w pierwszym wystawieniu? Ja będę mieszkać w gminie Opypy natomiast nasza działka sąsiaduje z Kadami na kilkunastu metrach, dlatego się intersuję. Zwłaszcza oczywiście terenami graniczącymi z Opypami czyli na pd-wsch Kad. Tam teraz jest lasek na terenach rolniczych i chciałabym żeby tak pozostało natomiast martwię sie ewentualną wycinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 28.01.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Interesowało mnie najbliższe sąsiedztwo i cała wieś. Ogólnie było O.K.Już nie pamiętam jak to dokładnie brzmiało, coś o budownictwie indywidualnym, jednorodzinnym ale w moim sąsiedztwie dopuszczano jakąś działalność gospodarczą. I to wzbudziło mój i sąsiada sprzeciw, bo dzieli nas pusta, wąska, niezręczna do postawienia domu działka ale w sam raz do postawienia warsztatu samochodowego. Takie warsztaty są już obok nas dwa i jeden z nich sąsiad ma z drugiej strony swojej działki. Napisaliśmy, żeby ta działka jak i nasze działki nie dopuszczały działalności gospodarczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 28.01.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Interesowało mnie najbliższe sąsiedztwo i cała wieś. Ogólnie było O.K. Już nie pamiętam jak to dokładnie brzmiało, coś o budownictwie indywidualnym, jednorodzinnym ale w moim sąsiedztwie dopuszczano jakąś działalność gospodarczą. I to wzbudziło mój i sąsiada sprzeciw, bo dzieli nas pusta, wąska, niezręczna do postawienia domu działka ale w sam raz do postawienia warsztatu samochodowego. Takie warsztaty są już obok nas dwa i jeden z nich sąsiad ma z drugiej strony swojej działki. Napisaliśmy, żeby ta działka jak i nasze działki nie dopuszczały działalności gospodarczej. Pewnie chodziło o przeznaczenie terenu pod "Zabudowę jednorodzinną i nieuciążliwą działalność gospodarczą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 28.01.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 ....W środku jest tynk cem.-wap. i na to gładź gipsowa, nawiasem mówiąc trochę żałuję tej decyzji bo za późno przeczytałam o cenie tynku gipsowego, nakładanego maszynowo i wyszło nam sporo drożej, ale radzono nam, że cem.-wap. jest zdrowszy, nie wiem dlaczego.... Witam i pozwolę sobie wtrącić słówko w wątek . Rzeczywiście jakoś przyjęło się, że gipsowe są niezdrowe ,a przecież całe poddasza na których są sypialnie wykańczane są płytą G-K zawierającą 99% gipsu,a po złamaniu ręki chodzimy miesiąc w gipsie i jakiś bez liszajów jest skóra po zdjęciu usztywnienia . Ciekawi mnie czy był w prasie jakikolwiek artykuł o szkodliwości tych tynków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 28.01.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Mam pytanie czy ktoś z Grupy posiada zbiornik na propan i nie posiada umowy z odbiorcą gazu tzn.sam szuka dostawcy-jakie to są koszta?.Mam podpisać umowę z dostawcą ale koszt gazu zimą mnie zniszczy.Czytałem że ceny do przyjęcia są tyko podczas 1 tankowania ,następna cena to około 3 pln brutto za litr. Może ktoś montował taką instalację i ma jakieś namiary na zakup zbiornika +podłączenia i papiery do odbioru. Będę wdzięczny za odpowiedź. My mamy zbiornik z tej firmy: http://traktus.pl/, cena instalacji zewn., butli, projektu i płyty ok 8500zł, cena za gaz w październiku 2009 ok 1,5-1,6zł, obecnie 1,7zł (ceny brutto), 3zł to jakiś kosmos!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 29.01.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Mam pytanie czy ktoś z Grupy posiada zbiornik na propan i nie posiada umowy z odbiorcą gazu tzn.sam szuka dostawcy-jakie to są koszta?.Mam podpisać umowę z dostawcą ale koszt gazu zimą mnie zniszczy.Czytałem że ceny do przyjęcia są tyko podczas 1 tankowania ,następna cena to około 3 pln brutto za litr. Może ktoś montował taką instalację i ma jakieś namiary na zakup zbiornika +podłączenia i papiery do odbioru. Będę wdzięczny za odpowiedź. My mamy zbiornik z tej firmy: http://traktus.pl/, cena instalacji zewn., butli, projektu i płyty ok 8500zł, cena za gaz w październiku 2009 ok 1,5-1,6zł, obecnie 1,7zł (ceny brutto), 3zł to jakiś kosmos!!!! Dziękuję pięknie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 29.01.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 ....W środku jest tynk cem.-wap. i na to gładź gipsowa, nawiasem mówiąc trochę żałuję tej decyzji bo za późno przeczytałam o cenie tynku gipsowego, nakładanego maszynowo i wyszło nam sporo drożej, ale radzono nam, że cem.-wap. jest zdrowszy, nie wiem dlaczego.... Witam i pozwolę sobie wtrącić słówko w wątek . Rzeczywiście jakoś przyjęło się, że gipsowe są niezdrowe ,a przecież całe poddasza na których są sypialnie wykańczane są płytą G-K zawierającą 99% gipsu,a po złamaniu ręki chodzimy miesiąc w gipsie i jakiś bez liszajów jest skóra po zdjęciu usztywnienia . Ciekawi mnie czy był w prasie jakikolwiek artykuł o szkodliwości tych tynków . Prawdopodobnie chodzi o dwa aspekty: 1. Duża ilość taniego gipsu na rynku pochodzi z elektrowni węglowych gdzie gips jest produktem ubocznym powstającym w instalacjach odsiarczania spalin. To pochodzenie rodzi podejrzenie, że ma podwyższoną radioaktywność. 2. Tynki gipsowe mają gorszą paro-przepuszczalność niż tynki cementowo- wapienne a co za tym idzie ścany nim pokryte biorą mniejszy udział w utrzymywaniu właściwego mikroklimatu w pomieszczeniach. Mam na myśli proces wchłaniania nadmiaru wilgoci a następnie oddawania jej do pomieszczenia gdy zrobi sie sucho, np. po włączeniu c.o. Pomieszczenia takie wymagają lepszej wentylacji. Ad 2. - dotyczy to mieszanek gipsowych do tynkowania natomiast nie dotyczy to bloczków - bodajże Fortis i innych wykonanych z gipsu, które mają zdecydowanie lepsze możliwości wchłaniania i oddawania wilgoci niż inne materiały konstrukcyjne do budowy ścian. Czytałem o tym już dosyć dawno w Muratorze i to właśnie ta cecha była tam szczególnie podkreślana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts