Igrek 19.02.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Czesc jak tam Wasze zapasy drewna do kominka ??? U mnie juz dno w drewutni widać a miałem niby 14 mp. Chyba ukladanego w kratke ciut mniej wychodzi niz na scislo. Macie moze namiary na suche drewno a nie z jesieni 2009 ? Widzialem ze Lukol-bis sprzedaje w paletach ale cena za mp to 230 pln a do tego do jazd w nasze okolice. ja zakładałem palenie w 1 sezonie brykietem ale po 2 tygodniach odpuściłem i rozpocząłem intensywne wypalanie świeżutkiego dębu (wycinka z 09.2009) no i powiem tak: szybę jak co dzień nie umyję to nie widzę ognia , a po opadach to musiałęm rozpocząć przemysł drzewny wydobywczy - spod 50cm często i większej pokrywy śniegu - ale nawet takie daje więcej ciepełka niż brykiet - ten palił się jak oszalały - z 9,2mp poszło w komin jakieś 30% od końca grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 19.02.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Igrek - no to z czego był ten brykiet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idylla 19.02.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Poszukuję firmy do wykonanie nitki od głównego wodociągu do domu. Czy może ktoś może polecić sprawdzoną ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 19.02.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Igrek - no to z czego był ten brykiet ? ??? może wyraziłem sie nieściśle - brykiet zdecydowanie szybcej się spala (nawet przy zamkniętych szybrach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 19.02.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 WitamPoszukuję sprawdzonej ekipy do zaprojektowania i wykonania rekuperatora - z okolic Milanowka.Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 19.02.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Igrek - no to z czego był ten brykiet ? ??? może wyraziłem sie nieściśle - brykiet zdecydowanie szybcej się spala (nawet przy zamkniętych szybrach) Spala sie szybciej ale jeśli chodzi o ilość ciepła to jest go zdecydowanie więcej jak z drewna . W przypadku mokrego drewna trudno wogole uzyskac sensowna temperaturę przy kominku z płaszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 19.02.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Igrek - no to z czego był ten brykiet ? ??? może wyraziłem sie nieściśle - brykiet zdecydowanie szybcej się spala (nawet przy zamkniętych szybrach) Spala sie szybciej ale jeśli chodzi o ilość ciepła to jest go zdecydowanie więcej jak z drewna . W przypadku mokrego drewna trudno wogole uzyskac sensowna temperaturę przy kominku z płaszczem. no ja pw nie mam więc tu nie mogę się wypowiadać - także nie miałem okazji palić jeszcze naprawdę suchym drzewem więc jest wielce prawdopodobne że odczuję to wyraźnie w kwestii brykietu: jeśli spala się zdecydowanie szybciej to pytanie czy ilość ciepła oddana w krótszym czasie np w przeciągu 24h porónując to z drzewem nawet mokrym nie jest w ciągu tych 24h mniejsza Przykład - chcąc utrzymać ciepło w kominku przy brykiecie przez noc musiałbym co 3,4 h dokładać po min 2,3 kostki, po rozpaleniu drzewem na całą noc wystarczały 2 porządne (do40cm długość i przekroju ok 20cm) polana, najlepiej nie przepołowione - te także szybciej się wypalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 19.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 No dobrze, Panie i Panowie, ja trochę na opak - jakim drewnem palić w kominku, żeby oddawało jak najmniej ciepła, zawsze jak rozpalę to jest w domu aż za ciepło, choć wszystkie grzejniki i podłogówka powyłączane nie mam PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 potrzebuję namiarów na panów od szaf itp zabudowy. Pierwsze podejście robiłam na jesieni ale wyskoczyły inne wydatki. Więc bardzo proszę o rzetelne namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 20.02.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Sylvia1, a z Białegostoku może być? Mnie robili kuchnię, szafę i półko-szafki w łazience, jestem zadowolona. Można obejrzeć. Daj znać, to zapytam jak u nich z terminami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Sylvia1, a z Białegostoku może być? Mnie robili kuchnię, szafę i półko-szafki w łazience, jestem zadowolona. Można obejrzeć. Daj znać, to zapytam jak u nich z terminami. może ale opłaca im sie tak daleko jechać? a pomiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 20.02.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Skoro zrobili szafki u mnie to widać im się opłaca Chłopaki sprawne w pracy, że aż miło patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 20.02.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Sylvia jak się dokopię to dam Ci namiar na mojego stolarza z Parol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 20.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witam Poszukuję sprawdzonej ekipy do zaprojektowania i wykonania rekuperatora - z okolic Milanowka. Możecie kogoś polecić? mogę polecić kogoś nie z Milanówka p. Mirek 504 186 567 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 20.02.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Sylvia, zapomnialam. Zrobili mi jeszcze trzy garderoby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.02.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 potrzebuję namiarów na panów od szaf itp zabudowy. Pierwsze podejście robiłam na jesieni ale wyskoczyły inne wydatki. Więc bardzo proszę o rzetelne namiary. P. Konrad Krawczyk 600 823 529. Robił u mnie dwie kuchnie (jedna parę lat temu w bloku) Polecam. Ceny baaardzo sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 21.02.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam ,Moze ktos chce kupic betoniarke? 3 fazową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.02.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 na razie na szafe podpisałam umowe. Na wakacje zostaną pierdółki inne. z Robinsonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paqlka 22.02.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 W tym samym transporcie zamówiłem tez tone brykietu ze slonecznika i to paliiwo polecam, szczególnie do komnka z plaszem, który jest w stanie odebrac dużą ilość energii. A w jakiej cenie ten brykiet i skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 22.02.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Sain Wystarczy kupic to co jest teraz dostepne Dorzucasz do zaru i praktycznie przygasa Nikt praktycznie nie ma juz suchego. Wykonalem z 10 telefonow i max co jest to z jesieni. Czyli zostaje brykiet tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts