Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Muszę zrobić mapę do celów projektowych dla wykonawcy przyłączenia zbiornika na gaz propan.Jakie są obecnie ceny - potrzebna mi tylko jedna mapa ,geodeta który wytyczał budynek krzyknął 600 pln. 8)

600 zł to dobra cena. My za geodetę raz płaciliśmy 600 zł, a drugi 700 zł i to było już jakiś czas temu.

Muszę zrobić mapę do celów projektowych dla wykonawcy przyłączenia zbiornika na gaz propan.Jakie są obecnie ceny - potrzebna mi tylko jedna mapa ,geodeta który wytyczał budynek krzyknął 600 pln. 8)

Tak przy okazji zapytam zbiornik na własność?

Jeżeli na własność to w jakiej cenie, jakie koszty dodatkowe?

Ja za mapę do celów projektowych płaciłem 600zł 1,5 roku temu.

Tak przy okazji zapytam zbiornik na własność?

Jeżeli na własność to w jakiej cenie, jakie koszty dodatkowe?

Ja za mapę do celów projektowych płaciłem 600zł 1,5 roku temu.

Ze względów rodzinno-historycznych umowę podpisuję z dużą firmą sprzedającą gaz propan. 8) .Tzn.że cena mapy jest prawidłowa-dzięki za odpowiedź.

Hej,

czy orientujecie się gdzie najtaniej w okolicach Grodziska Maz.- Radziejowic można zamówić kontener na śmieci?

Albo w inny cudowny sposób zbyć stertę worków, głownie śmieci komunalne, jakieś folie po budowie, mała kupka gruzu?

Szukałam, najtańsza oferta to 600-700zł za kontener. :roll:

A budowa ukończona i jak to na końcówce - totalny brak kasy. Więc nawet jak stówkę zaoszczędzę, to będę szczęśliwa. :wink:

Będę wdzięczna za pomoc!Pozdrawiam!

Witam,

Powoli zabieram sie do odbioru domu.

Z tego co sie orientuje, potrzebuje:

1. Wypelniony dziennik budowy z zaswiadczeniem kier budowy ze wszystko ok

2. Opinie kominiarza (zrobilem sobie wentylacje mechaniczna, beda robili problemy?)

3. Inwentaryzacje (geodeta)

4. Swiadectwo energetyczne - czy potrzebuje? Rozpoczynalem budowe w 2001 roku (albo nawet w 2000?).

ad 1 na stronach pinb masz spis tego co potrzebne do odbioru.

Brakuje np. protokolow odbiorów przylaczy - prąd, woda, gaz.

2. Z kominiarzami i WM nie bylo problemu.

3 . Geodeta zajmuje najdluzej i od niego bym zaczal kompletowanie.

Witam,

Powoli zabieram sie do odbioru domu.

Z tego co sie orientuje, potrzebuje:

1. Wypelniony dziennik budowy z zaswiadczeniem kier budowy ze wszystko ok

2. Opinie kominiarza (zrobilem sobie wentylacje mechaniczna, beda robili problemy?)

3. Inwentaryzacje (geodeta)

4. Swiadectwo energetyczne - czy potrzebuje? Rozpoczynalem budowe w 2001 roku (albo nawet w 2000?).

ad 1 na stronach pinb masz spis tego co potrzebne do odbioru.

Brakuje np. protokolow odbiorów przylaczy - prąd, woda, gaz.

2. Z kominiarzami i WM nie bylo problemu.

3 . Geodeta zajmuje najdluzej i od niego bym zaczal kompletowanie.

a składasz całą teczkę na ul. Dalekiej (tam gdzie urząd skarbowy i komunikacyjny wydział) na 1 piętrze ostatnie drzwi na końcu i koniecznie wniosek o zgłoszeniu zakończenia w 2 egz i na 1niech ci pokwitują...

Witam,

po dłuższej nieobecności chciałbym poprosić was o jakieś namiary na ludzi od bramy garażowej ( godnych polecenia i nie drogich ) i kogoś od schodów wewnętrznych ( drewniane )

Z góry dzięki za info!!!

bramy garażowe to forumowy Stary- Krzysztof Wycech- firma Aprel 604 170 274.Polecam tego wykonawce

Witam,

Ja będę budował się w Jaktorowie. Jak Wam się dojeżdża do Warszawy ?

I przyłączę się do któregoś z moich poprzedników - macie namiar na dobrych budowlańców ?

Pozdrawiam

Dominik Kujawa http://www.domykujawa.pl

Budował u mnie i u paru innych Forumowiczów. Polecam :D

Ja będę budował się w Jaktorowie. Jak Wam się dojeżdża do Warszawy ?

I przyłączę się do któregoś z moich poprzedników - macie namiar na dobrych budowlańców ?

Wsiadasz w pociąg, dobra książka pod pachę i w niecałą godzinkę jesteś w Warszawie.

Jazdy samochodem nie polecam, chyba że o 5 rano jak jeszcze korków nie ma.

A co do budowlańców. Polecam Pana Tomasza Strzałkowskiego z Milanówka tel: 605520114. U mnie robił stan zero bo mam dom drewniany ale byłam bardzo zadowolona.

Możecie mi napisać ile płaciliście za pracę koparki zdjęcie humusu i wykopy pod fundamenty?

Ile czasu może to zająć - powierzchnia podłogi w parterze ok 160m2. Potrzebuje tych informacji żeby przyszły operator nie wciskał mi kitów że potrzebuje na to 2x więcej godzin.

1. Czas zależy od mocy maszyny, szerokości/pojemności lemiesza i umiejętności operatora - trudno więc porównywać różne oferty. Pozostaje porównanie ceny za godzinę pracy. Trzy lata temu było to 100 pln/h. Na ten dzień weź urlop i nie będzie dyskusji o sumie za wykonaną pracę.

2. Granice "korytowania" (tak nazywają operatorzy koparek usuwanie humusu) powiększ o ok. 1,5m z każdego boku - ułatwia prace fundamentowe, potem możesz tu ułożyć bednarkę na uziom piorunochrona i/lub opaskę odwadnijącą fundament - jeśli trzeba.

3. Do powierzchni podłogi parteru dolicz też powierzchnię pod taras i schody - o ile są w projekcie.