Walaciki 24.03.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Drodzy, mam prośbę, mieszkamy już 1,5 roku, dom skończony, czas się wziąc za to co na zewnatrz, chcemy zbudować drewutnię połączoną z domkiem narzędziowym, czy możecie polecić jakiegoś " cieślę" z okolic? Dopóki budowaliśmy tbył zwyzcaj wpisywania wszelkich kontaktów w do naszej forumowej książki, zgubiłam link, zresztą patrząc na wątek już się chyba tego robi , poratujecie? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.03.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Koleżanka zamówiła taki domek w jakiejś firmie z gór przez internet i pomimo odległości (Nieporęt) z montażem i transportem wyszło cenowo dużo taniej niż w naszych lokalnych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynaj 25.03.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam, czy orientujecie się ile kosztuje robocizna za metr bieżący ogrodzenia. Ogrodzeni bardzo proste - podmurówka, słupki, siatka + brama + furtka. Acha i jeszcze prośba o namiary na jakiegoś fachowca od ogrodzenia. Termin realizacji kwiecień/maj. A ogrodzenie będzie miało około 250 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 25.03.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Za chwilę powinienem rozpocząć kładzenie CO (domek jednorodzinny). Zastanawiam się zlecić prace hydraulikowi czy może wykonać samodzielnie - zawsze coś zostanie w kieszeni Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie? Planuję rurki plastikowo/ aluminiowe na zaciski - chyba nie jest to tak trudne, żeby nie dało się zrobić samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 25.03.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam, czy orientujecie się ile kosztuje robocizna za metr bieżący ogrodzenia. Ogrodzeni bardzo proste - podmurówka, słupki, siatka + brama + furtka. Acha i jeszcze prośba o namiary na jakiegoś fachowca od ogrodzenia. Termin realizacji kwiecień/maj. A ogrodzenie będzie miało około 250 m.na jesieni u miejscowego fachowca: 110 pln za siatkę na podmurówce (mat.+robocizna) lub 170 pln płot drewniany za bramę oddzielnie , zalezy od szerokości Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 25.03.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Koleżanka zamówiła taki domek w jakiejś firmie z gór przez internet i pomimo odległości (Nieporęt) z montażem i transportem wyszło cenowo dużo taniej niż w naszych lokalnych firmach. znalazłam coś takiego: http://www.szkielet.com.pl/forum/files/thumbs/t_531177604_600.jpg koszt około 6 tys PLN, nie wiem czy to dużo, zastanawiam się czy można taniej u stolarza pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynaj 25.03.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 witam, czy orientujecie się ile kosztuje robocizna za metr bieżący ogrodzenia. Ogrodzeni bardzo proste - podmurówka, słupki, siatka + brama + furtka. Acha i jeszcze prośba o namiary na jakiegoś fachowca od ogrodzenia. Termin realizacji kwiecień/maj. A ogrodzenie będzie miało około 250 m.na jesieni u miejscowego fachowca: 110 pln za siatkę na podmurówce (mat.+robocizna) lub 170 pln płot drewniany za bramę oddzielnie , zalezy od szerokości pzdr dziękiiiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 26.03.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Ja z innej beczki, czy ktoś z szanownego- forumowego może polecić sprawdzony serwis auto-klima w naszej okolicy? (Pruszków, Grodzisk lub Piaseczno) Taki z prawdziwego zdarzenia za sensowne pieniądze, Nie zależy mi na samej wymianie filtra kabiny - to sam bez problemu zrobię. Chodzi o czyszczenie układu a i wymiana filtra-osuszacza przyda się. Autko ma parę latek i potrzebuję zlecić takową usługę ale nie chcę jechać do 1-szego nieznanego, Jeśli chodzi o samo dobicie czynnika to najtanie i wrecz na poczekaniu robia to w ozarowie. Zakłąd znajduje sie prze skrzyżówaniu ze stacją bp, wjazd od ulicy na stare babice. Jesli zas chodzi o przetoczenie czynnika na automacie to własciwie robią to wszedzie za te same pieniadze czyli pomiedzy 100-150 plnów, nawet niektóre aso robia to czasem w wioesennej promocji w tej cenie. Imho wymianę osuszacza wykonuje sie jesli instalacja miała duże ubytki czynnika albo jexdziła dłuższy czas rozszczelniona wiec jesli od nowości smiga i chłodzi bez dobijania czynnika to imho nie ma sensu tego wymieniać. Mam fabryczny osuszacz w 15 letnim samochodzi, w którym juz ze 4 razy był przetaczany czynnik i wskaxnik nie pokazuje obecności wilgoci w układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajojk 26.03.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam wszystkich forumowiczów Mam na imię Kamil i niedługo (jak starostwo pruszkowskie pozwoli ) z małżonką zaczynamy budowę naszego wymażonego domku w Michałowicach koło Raszyna.Projekt Domowe Klimaty "Stokrotka" http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2784 lekko przerobiona . Mam pytanie do wszystkich którzy mieszkaja w powiecie Pruszkowskim ile mniej więcej czekaliście na pozwolenie na budowę?? I drugie pytanie jak można się przyłączyć do waszej grupy ??? Pozdrawiam Kamil &Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 26.03.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witamy Cie Kamilu !! My czekalismy 4 tygodnie na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajojk 26.03.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 No to widzę że nie tak najgorzej bo ogólnie mają na to 60dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 26.03.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam wszystkich forumowiczów Mam na imię Kamil i niedługo (jak starostwo pruszkowskie pozwoli ) z małżonką zaczynamy budowę naszego wymażonego domku w Michałowicach koło Raszyna.Projekt Domowe Klimaty "Stokrotka" http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2784 lekko przerobiona . Mam pytanie do wszystkich którzy mieszkaja w powiecie Pruszkowskim ile mniej więcej czekaliście na pozwolenie na budowę?? I drugie pytanie jak można się przyłączyć do waszej grupy ??? Pozdrawiam Kamil &Dominika Witaj w naszej grupie ) My dosyć długo, bo musielismy robic poprawki. Generalnie za kazdym razem około 3-4 tyg czekalismy na odpowiedź ze Starostwa powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 26.03.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 No to widzę że nie tak najgorzej bo ogólnie mają na to 60dni za kazdym razem liczenie zaczyna się od początku ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajojk 26.03.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A powiedz mi na czym polegały poprawki u was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 26.03.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A powiedz mi na czym polegały poprawki u was?? gdy składalismy projekt zmienił się plan zagospodarowania ... generalnie chodziło o odleglości od granicy działki - wegług nowego planu musielismy odsunąć dom od ulicy o 7 metrow a mielismy 5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 26.03.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam, standardowo w 2007 czekałem zdaje się 60dni, poprawki były ale w samej decyzji bo Panie szanowne pomyliły się i zamiast kanalizy wpisały szambo i wpisały Nowa Wieś zamiast Rozalin(3 razy poprawiały ten błąd....)z mojego doświadczenia: ważne kto "stemplował" adaptację projektu - w moim przypadku był to kier. Powiatowego nadzoru budowlanego więc wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 26.03.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Ja złożyłem komplet dokumentów 18 grudnia a decyzję miałem już 5 stycznia.zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 26.03.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 No tak jak widac, czeka sie rownie. My czekalismy 4 tygodnie bo wszystkie mile Panie szly nam na reke bo ciagle jezdzilam do nich z naszym nowonarodzonym synkiem - hehehe mial wtedy 1,5 miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kampinosik 26.03.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam, Poszukuję dobrego stolarza w okolicach Pruszkowa. Może możecie kogoś polecić? Pozdrawiam, Kampinosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annnie 26.03.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Moze ktos chcial by sie pozbyc desek szalunkowych itp. chetnie odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts