ewak39 04.11.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Z tego, co zdaje sie juz gdzies widzialam na forum, tuz przed uplywem tych dwudziestu czterech miesiecy informuja, ze nie sa w stanie telefonu zalozyc, ale moga zaproponowac ten radiowy... o ile czegos nie pomieszalam. Czyli tak naprawde szanse zadne... O artykul bardzo prosze, niech sie wisielczo bede mogla posmiac... Ostatni wniosek zlozylam dwa miesiace temu, tylko przypomnialam im o sobie dwa tygodnie temu. Wzielam nazwisko tej osoby i... odpowiedz dostalam. Niekoniecznie taka, jakiej chcialam, ale mam. A odpowiedzialabym im w ciagu tych dwoch tygodni chetnie, tylko malo cenzuralnie... no bo w zasadzie co ja im moge odpowiedziec? Przeciez na taka sytuacje nie ma argumentow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 05.11.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Do wszystkich, których olała tpsa. Też ich olejcie, jak zrobiłam to ja. Mam sferię. Bardzo dobrze działa. Wzięłam też u nich internet. Dla wzmocnienia sygnały wystawiliśmy antenę zewnętrzną. Małe zaburzenia występują tylko przy chmurach burzowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 05.11.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Według Prawa Telekomunikacyjnego operator powinien podpisać z Tobą umowę w ciągu miesiąca od złożenia zamówienia. No, bo na logikę jeśli składasz zamówienie to chyba chcesz. I te dwa tygodnie są, abyś dotarł podpisać umowę. Jeśli w ciągu 18 miesięcy od podpisania umowy nie założą Ci telefonu to oni Ci muszą płacić, dokładnie nie wiem ile, ale zdaje się, że równowartość abonamentu co miesiąc. Także składajcie zamówienia i podpisujcie umowy, jak najszybciej, nawet jeśli będą chcieli założyć telefon natychmiast (co jest mało prawdoodobne, szczególnie na wsi), to przecież można się umówić na dogodny termin np. za miesiąc, którego i tak nie dotrzymają . Co oni zrobili z tą firmą po prywatyzacji. A zaczynało byś już w miarę przyzwoicie, mówię tu o latach 1992-2000. Przy takim tempie inwestycji jak wtedy było to cała Polska byłaby już dokładnie pokryta siecią, no ale trzeba było spłacić długi INWESTORA STRATEGICZNEGO czyli FT i dziś jest kasa tylko na inwestycje, które się szybko zwrócą czyli dla dużych firm, a Wy "Robaczki" to ile będziecie płacić co miesiąc? Jesteście nieopłacalni!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.11.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Do wszystkich, których olała tpsa. Też ich olejcie, jak zrobiłam to ja. Mam sferię. Bardzo dobrze działa. Wzięłam też u nich internet. Dla wzmocnienia sygnały wystawiliśmy antenę zewnętrzną. Małe zaburzenia występują tylko przy chmurach burzowych. Tylko powiedz ile się tam płaci za internet?? Jakiej przepustowosći jest tam łącze?? Z tego co wiem to nie oferują stałek...czegoś co by było analogią dla Neostrady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.11.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 O artykul bardzo prosze, niech sie wisielczo bede mogla posmiac..... Ale czy mam go przesłać telepatycznie?? Bo jakąś tak nie widzę twojego adreu e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.11.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Dostałem pismo od Telekomuny dwa dni temu. Dzwonię dzień po do biura w Pruszkowie. 10 x zajęte, po czy Abonent czasowo niedostępny... Dziś...już sygnał jest OK, ale za każdym razem wiszę i czekam po 5 min na słuchawce i d....pa, nikt nie odbiera!! BOŻE pomóż mi !!!!!! "Firma" telekomunikacyjna i cholera przez telefon nie można się do nich dodzwonić!! Trzeba iść do nich z buta i dopiero się dogadasz...(tylko dogadasz, bo sprawy i tak i tak nie załatwisz....) Niestety, nawet nie ma gorszego na tą okoliczność emotikonu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 05.11.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 O artykul bardzo prosze, niech sie wisielczo bede mogla posmiac..... Ale czy mam go przesłać telepatycznie?? Bo jakąś tak nie widzę twojego adreu e-mail. Acha, zapomnialam, ze przez maila forum nie dochodza zalaczniki. e.herbert malpa tiscali.co.uk Dzieki! Panther ja tez dolaczam sie do prosby o blizsze informacje na temat Sferii. Jak ja sie u nich dowiadywalam poltora roku temu, na mnie jeszcze nie mieli zasiegu, ale faktycznie mieli stawiac jakies nadajniki czy maszty, cos mi sie mgliscie przypomina. A jak mam wymusic na tepsie, zeby cos ze mna podpisala? Musialabym sie do nich udac? Bo w liscie nie ma checi podpisywania ze mna czegokolwiek, no bo "z przykroscia informuja..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 05.11.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Do Wg Włodek, w jakiej technologii murowali u Ciebie nadproża w ścianie elewacyjnej, tzn. czy stosowałeś Murfor, U - kształtki Silki czy coś innego? Pozdrawiam Kształtki silki. Mają trzy zalety: szybko się robi, ściana jest jednolita materiałowo (mniejsze możliwości pękania) oraz wrazie czego można podwyższyć otwór okienny o kilka cm ponieważ sama kształtka nie jest elemntem konstukcyjnym tylko szalunkiem traconym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 05.11.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 WG, Gdzie w Opypach jest przedszkole? Pozdro Jay[/b] Chyba nie jest dokładnie w Opypach tylko kawałek w stronę Grodziska. Nie byłem tam, muszę podpytać żonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 05.11.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Ale się postów nazbierało. Skasowałem sobie alias do konta i nie miałem zawiadomień Trzeba to nadrobić. Mam teraz urlop 2 tygodnie i chcę się przed 20 listopada przeprowadzić. A tu jeszcze tyle do zrobienia! Co do Tepsy mam tę samą sytuację. Ale właśnie przed chwila zadzwoniłem do Sferii i mam się umówić na spotkanie. Dzięki za namiar. A na stronie sferii jest napisane: "Od dnia 20.10.2004 z usług sieci Sferia można korzystać również w Grodzisku Mazowieckim, Legionowie i Nowym Dworze Mazowieckim. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 05.11.2004 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 To może ja się przywitam W lipcu zakupiliśmy z połowicą działkę w Opypach, do budowy to jeeeszczeee, na razie przymierzamy się do załatwiania prądu i oraz do grodzenia. Mam nadzieję, że poznam tu sąsiadów pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 06.11.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Witam! Raczej poznacie sasiadów i to duzo W piatek lalo - ekipa ogladala telewizje. Chcemy we wtorek wylac strop, ale ma lac - trzymajcie kciuki, aby bylo sucho, i cieplo. Strop prawie gotowy - oj bylo przy nim roboty - generalnie teriva z elementami monolitycznymi oraz klainowskimi Dobrze, ze majster zna sie na robocie. Jeszcze ten cholerny komin do kominka. W poniedzialek bede szukala ksztaltek kamionkowych - komin bedzie oparty na stropie. Bard13 twoje pustaki sie przydaly, zostalo tylko kilka. Ile jestem winna? pozdrawiam schudlam juz pare kilo - polecam budowanie wszystkim puszystym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.11.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Bobo .... cement wysokotemperaturowy kupisz u nas . Mamy w ofercie : cegły szmotowe , zaprawy szamotowe , rury z kwasówki gr 1mm do piecy na paliwa stałe , ekotermoizolacje itp. Darek B http://www.kominki.xip.pl tel 046 8578217 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 07.11.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 A ja się tak naszukałam tego cementu. A był pod nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.11.2004 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Ta grupa czesto kupuje gdzieś daleko w przekonaniu że jak dalej to TANIEJ .... Ostatnio miałem klienta co kupił kratki do kominków i wentylator w Castoramie bo "taniej" . To "taniej " to 869 za wentylator zamiast 666 .... ale oszczedność !!! I tak jest w wielu przypadkach . Dziwne że czytając FORUM nadal budujecie kominy " od stropu" , tyle razy pisano o kominach i wyczystakach !!!! Jak spalacie drewno to powstaja sadze ... Kominy powiny być czyszczone przynajmniej 2 razy w sezonie [ w praktyce raz po sezonie ] i wtedy albo sadze lecą w komin i są wyjmowane przez wyczystke alby lecą do SALONU i są wyjmowane przez kominek i SALON . Po kominie umieszczonym na kominkiem wspaniale sciekaja skropliny a wiatr nawiewa sadze gdy N I E P A L I M Y . Mam przykład z ostatnich dni : wkład Hajduk kupiony u nas zaistalowany "pod kominem" po kilku miesiacach rozbierana obudowa { cześć górna } i dokupione rury CRNI ...Wydatek 1300 zł na rury + przebudowa { materiały i robocizna następne kilkasey } Ale jak tłumaczyłem że tak bedzie zle to wyjkonawaca i INWESTOR prrzekonywali że "tak ma wielu zrobione " . Te 2,7 metra komina postaweionego od podłogi wychodzi zdecydowanie taniej i jest praktyczniej. pozdrawiam Darek B http://www.kominki.xip.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.11.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Gdyby byla wyczystka to sadze bylyby wyjmowane w jadalni. Mala roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 10.11.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 UWAGA!!PILNIE POSZUKUJEMY EKIPY DO KONSTRUKCJI GIPSOKARTONÓW W DOMKU. Umówiona ekipa trochę nam się rozjechała a szukamy dobrej i rzecz jasna taniej ekipy, która ociepliłaby dach i położyła gipsokartony.Robota od zaraz, jeśli cena będzie przystępna. Jak by co podaję kontakt:0502-138-031 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.11.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 UWAGA!! PILNIE POSZUKUJEMY EKIPY DO KONSTRUKCJI GIPSOKARTONÓW W DOMKU. Umówiona ekipa trochę nam się rozjechała a szukamy dobrej i rzecz jasna taniej ekipy, która ociepliłaby dach i położyła gipsokartony. Robota od zaraz, jeśli cena będzie przystępna. Jak by co podaję kontakt: 0502-138-031 Ja się mogę do tego apelu również przyłączyć...z tym że robota na wczesną wiosnę przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 10.11.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Mam dobrych i szybkich ale chyba niezbyt tanich. I obawiam się że teraz to zajęci są - ale mogę sprawdzić lub po prostu dać namiar. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.11.2004 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Bard13ja mam taką ekipę ale jeszcze kończą u kogoś innego. Są solidni. kłopot w tym, że każdy u kogo robią zaczyna ich polecać innym. Sprawdzę u nich terminy. Możesz napisać ile jest pracy. W szczegółach ( m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts