dobroszka 30.04.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Dzięki za wszelkie dane Pasiulka to u Ciebie już malowanie na tapecie? Niesamowicie pędzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 30.04.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 witam wszystkich , Możemy się pochwalić - MAMY JUŻ TYNKI ( w piatek EKIPA SAINA wychodzi od nas ) i mam pytanie odnośnie glazurnika- jaka cena za położenie glazury i terakoty jest teraz obowiązująca? i może jakiś namiar na godnego polecenia człowieka? I druga sprawa odnosnie sufitów z płyt na poddaszach także jakis namiar na ekipę i przykladową cenkę. dzieki Gratulacje! Co do glazurników to fajnego ma Mysza. Robił też u Rasi (ten drugi). Możliwe, że jutro będę się widziała z Myszą to podpytam i dam Wam znać. A będziecie teraz przez weekend u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nacia 01.05.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Znalazłam gościa od luksfer. Policzył 12 zł od pustaka i 100 za fugowanie. I spierdzielił pracę. Słów brak. Położył krzywo, krzywo zafugował, na dobrą sprawę należałoby wywalic tę ściankę, kupic nowy materiał i zacząc od nowa I co ja mam teraz zrobic? Nosz wściekła jestemmmm!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 02.05.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Dokładnie, też korzystaliśmy z usług pani Firlej,wszystko szybko i sprawnie tak jak ,,urząd lubi''. Dzięki, właśnie zdecydowaliśmy się na panią Firlej:) Tak w ogóle myślałam, że w urzędach w Grodzisku to będzie jakaś masakra, a tu wszystko sprawnie i miło, no po prostu czysta przyjemność. Na dodatek wszędzie blisko, Urząd-Starostwo-architekt, oby tak dalej... Teraz czeka nas Zakład Energetyczny w Pruszkowie, pracują do 14.15, nie za bardzo się przemęczają... Właśnie, czy od razu płaci się u nich za złożenie wniosku całość za te kilowaty? I czy te kilowaty to moc przyłączeniowa, która jest podana w projekcie? Pan z Zakładu przez telefon jakoś nie kwapił się do wyjaśnień Moje pytania zapewne są elementarne, ale jestem z tych, co pytają o wszystko niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 02.05.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Czy na forum istnieje biała lista wykonawców z okolic Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfi11 02.05.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Czy na forum istnieje biała lista wykonawców z okolic Warszawy? Jest , Solidni Warszawa i okolice w wymianie doświadczeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 02.05.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 witam szukam projektanta przyłącza wodnegojeśli macie jakiegoś niedrogiego proszę o namiarz góry dziękuję pozdr korek_kk [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pazurek 03.05.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 No to sie okazuje, że jest nas paru. jeszcze przynajmniej jeden, ale niech się sam przyznaje Terror wystartowałeś z budową czy nie ? No to będziemy prawie po sąsiedzku A ekipa spod skrzydła Huberta kończy u mnie tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siekieramotyka 04.05.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Czy ktoś z Was zna Jakuba Jankowskiego i ma z nim jakiś kontakt ? A może wiecie coś o firmie Sow-stol z Błonia, która produkuje okna drewniane ? On u nich kupił a na priva nie odpisuje a chciałbym zasięgnąć u niego opinii oraz dlaczego wybrał te właśnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 04.05.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Koszmarne te nowe forum Ramotki Z kim robicie podjazd ? Tez sie zastanawiam czy dawac tylko piasek ( nie wislak bo za gladki ) i cement na sucho czy kliniec bo mam w sumie piach. Jeszcze nie wiemy, niestety Na razie przymierzamy się do ogrodzenia, podjazd nieco później. Dobrą ofertę na kostkę i ułożenie dostaliśmy w Sfinksie k. Pruszkowa (kostka Semmelrock) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 04.05.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Drodzy Sąsiedzi czy w okolicach Grodzisko-Nadarzyna można gdzieś nabyć glinę niewypaloną którą planuję uszczelnić oczko wodne.A może możecie polecić kogoś do wykopania takiego oczka o powierzchni do 30mkw? Pracującego za rozsądną cenę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 04.05.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Tak jak napisałem: u mnie robi link-air (http://www.linkair.pl/). Bazują na rekuperatorach Bartosz i gł. dla tego wybrałem ich ofertę. Ofertę cenową dali rozsądną (nie najtańsza, ale sporo tańsza od najdroższej). Póki co kanały zainstalowali i nie narzekam - szybko, zgodnie z ustaleniami, miła i fachowa obsługa. Jak będzie dalej - okaże się. My tez mamy od nich rekuperator. Robią sprawnie i mają dość konkurencyjne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 05.05.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam ponownie Drodzy a może teraz podrzucicie mi coś w temacie ogrodzenia. I tak: czy polecacie budowę ogrodzenia przed rozpoczęciem budowy czy najpierw zrobić tymczasowe ogrodzenie ?Jakieś firmy macie ciekawe ? Jakie są koszty wykonania ogrodzenia ? Ogrodzenie planuję boki i tył z siatki a front ze sztachetek drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nacia 05.05.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Zdecydowanie ogrodzenie tymczasowe. My mieliśmy stare ogrodzenie stałe, z planem zrobienia nowego po skończeniu budowy. Dwa razy w bramie zaparkował niezdarny kierowca ciężarówki Nigdy nie wiadomo, warto poczekac, chociaż do skończenia grubych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 05.05.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Hm no właśnie tak sobie kombinowałem, że boki i tył można zrobić już "na gotowo" z siatki a front tymczasowo.No nic trzeba się zastanowić. A w temacie:"Jakieś firmy macie ciekawe ? Jakie są koszty wykonania ogrodzenia ? Ogrodzenie planuję boki i tył z siatki a front ze sztachetek drewnianych. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 05.05.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 sama robocizna od 30 złmb może się przydam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 05.05.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam,szukam koparki, ale takiej malutkiej, z małą łyżką. Widać czasem takie kopiące rowy pod kable w miastach... Potrzebuję trochę pokopać w ziemi, ale nie uśmiecha mi się rozjeżdżanie terenu przez dużą maszynę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 05.05.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam ponownie Drodzy a może teraz podrzucicie mi coś w temacie ogrodzenia. I tak: czy polecacie budowę ogrodzenia przed rozpoczęciem budowy czy najpierw zrobić tymczasowe ogrodzenie ? Jakieś firmy macie ciekawe ? Jakie są koszty wykonania ogrodzenia ? Ogrodzenie planuję boki i tył z siatki a front ze sztachetek drewnianych. Tu nie ma prostej odpowiedzi, sam musisz podjąć decyzję opierając na następujących przesłankach; - ustal z kierowikiem budowy miejsca gdzie musi dojechać transport matertiałów budowlanych, miejsca ich rozładunku i przestrzeń dla ciężarówki umożliwiający jej wycofanie się lub zawrócenie, - to samo ustal odnośnie gruchy z betonem i pompy, - jeśli wychodzi z takich symulacji, że rozładunek będzie się odbywał z przekraczaniem granicy działki np z drogi albo z ciężarówki stojącej na sąsiedniej działce oraz/lub że ciężarówka aby zwrócić musi przeciąć granicę działki w innym miejscu niż wjechała to daj sobie spokój nawet z tymczasowym ogrodzeniem do rozpoczęcia prac wykończeniowych, - praktyka wskazuje, że lepiej mieszkać z ogrodzeniem tymczasowym ale w skończonym domu niż na budowie ale z docelowym ogrodzeniem, Ogrodzenie budowałem dwa lata temu jak ceny stali były najwyższe więc nie miarodajne w dzisiejszych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 05.05.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 My składaliśmy wniosek w ZE w Żyrardowie, wyglądał tak http://www.zelt-osd.pl/docs/wniosekowarunkinn.pdf. Standardowa ilość kilowatów na dom jednorodzinny to podobno 15-16, więc wybraliśmy przedział 14-17 kW. , w naszym projekcie domu (Hektor z Domeny) zapotrzebowanie to 15 kW. Nie płaciliśmy na razie nic, a pan w biurze obsługi też nie udzielił żadnych sensownych wyjaśnień ... : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 05.05.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Dzięki, właśnie zdecydowaliśmy się na panią Firlej:) Tak w ogóle myślałam, że w urzędach w Grodzisku to będzie jakaś masakra, a tu wszystko sprawnie i miło, no po prostu czysta przyjemność. Na dodatek wszędzie blisko, Urząd-Starostwo-architekt, oby tak dalej... Teraz czeka nas Zakład Energetyczny w Pruszkowie, pracują do 14.15, nie za bardzo się przemęczają... Właśnie, czy od razu płaci się u nich za złożenie wniosku całość za te kilowaty? I czy te kilowaty to moc przyłączeniowa, która jest podana w projekcie? Pan z Zakładu przez telefon jakoś nie kwapił się do wyjaśnień Moje pytania zapewne są elementarne, ale jestem z tych, co pytają o wszystko niestety... My składaliśmy wniosek w ZE w Żyrardowie, wyglądał tak http://www.zelt-osd.pl/docs/wniosekowarunkinn.pdf. Standardowa ilość kilowatów na dom jednorodzinny to podobno 15-16, więc wybraliśmy przedział 14-17 kW. , w naszym projekcie domu (Hektor z Domeny) zapotrzebowanie to 15 kW. Nie płaciliśmy na razie nic, a pan w biurze obsługi też nie udzielił żadnych sensownych wyjaśnień ... : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts