tomanio 10.05.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Jak już tak się ogłaszamy, to dorzucę coś od siebie - mam pozostałości w postaci pustaków stropowych teriva ( Budokrusz ) w ilości około kilkudziesięciu sztuk i chętnie bym się tego pozbył po b.dobrej cenie - niestety transportem nie dysponuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 10.05.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 a może ktoś posiada zbędny wychodek w jeszcze nie nazbyt naruszonym stanie i miałby ochotę się go pozbyć?? My mamy, chętnie się pozbędziemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 10.05.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Dołączam się do pytania jaceknowy. I mam jeszcze jedno. Czy ktoś kładł dachówkę cementową Brass Tegalit? Zastanawialiśmy się nad ceramiką w podobnym kształcie (Creaton lub RuppCeramika), ale chyba jednak zdecydujemy się na Brassa, trochę tańszy. Poszukuję dekarza, który potrafi takie płaskie dachówki ładnie i zgodnie ze sztuką ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 10.05.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 I mam jeszcze jedno. Czy ktoś kładł dachówkę cementową Brass Tegalit? Zastanawialiśmy się nad ceramiką w podobnym kształcie (Creaton lub RuppCeramika), ale chyba jednak zdecydujemy się na Brassa, trochę tańszy. Poszukuję dekarza, który potrafi takie płaskie dachówki ładnie i zgodnie ze sztuką ułożyć. Z tego co wiem taką dachówkę sprawił sobie coulignon: http://forum.muratordom.pl/entry.php?47412-Domek-P160-lekko-ulepszony. I z tego co wiem robiła ekipa Pana Janusza vel Diabeł (albo Diablo). Podpytaj Coulignona czy jest zadowolony. U nas Diabeł też robił dach i jest OK, tyle że u nas Braas Bałtycka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 10.05.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Naprawdę nie znacie nikogo, kto sensownie układa łupek kamienny? Termin jego ułożenia zbliża się nieubłaganie, a nie znalazłam jeszcze nikogo, kto świadczyłby takie usługi. Nasza ekipa budowlana nie podejmie się tego zadania. Będę baaaardzo wdzięczna za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 10.05.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 My mamy, chętnie się pozbędziemy:) a mogę prosić o jakieś bliższe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 10.05.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Może ktoś w okolicy ma na sprzedaż betoniarkę? Będę wdzięczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 11.05.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam ponownie. Drodzy jeszcze raz przypomnę się o temacie. Czy możecie polecić jakiegoś dobrego sprawdzonego kierownika budowy vel inspektora nadzoru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donil 11.05.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 CZy ktoś buduje w Radonich?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donil 11.05.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Bardzo prosze o odpowiedz na 1 pytanie : CZY DO PODŁACZENIA PRĄDU POTRZEBUJE PROJEKT ITD CZY NIE?? W ZAKŁADZIE ENERG. W PRUSZKOWIE POWIEDZIELI MI ŻE TAK POTRZEBJE POZWOLENIE NA BUDOWE ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nacia 11.05.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Potrzebny jest projekt przyłącza, który musi uzyskac pozwolenie w zakładzie energetycznym. Na to się czeeeeeka. Zakład energetyczny nie działa szczególnie ekspresowo Ja zmieniałam przyłącze kablowe na podziemne, akceptację już mam, projekt też, ale wykonane jeszcze nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 11.05.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Bardzo prosze o odpowiedz na 1 pytanie : CZY DO PODŁACZENIA PRĄDU POTRZEBUJE PROJEKT ITD CZY NIE?? W ZAKŁADZIE ENERG. W PRUSZKOWIE POWIEDZIELI MI ŻE TAK POTRZEBJE POZWOLENIE NA BUDOWE ????? tu nie chodzi o pozwolenia na budowę przyłącza elektrycznego tylko o pozwolenie na budowę domu. Obecnie zakład energetyczny w ten sposób zabezpiecza się przez wydaniem pieniędzy na przyłącze, które nie będzie użytkowane. Składasz wniosek o przyłączenie płacisz zł x kW i czekasz na warunki przyłączenia i umowę, w której będziesz miał uwarunkowania jakie muszą być spełnione żeby zaczęli budowę przyłącza, zwykle jeden z warunków to dostarczenie prawomocnego pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japriv 11.05.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 sama robocizna od 30 złmb może się przydam Kuba1r ja jestem zainteresowana - jestem na etapie poszukiwania wykonawcy ogrodzenia - ok 180 mb mój adres priv: [email protected], będę wdzięczna za kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 11.05.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witajcie , chciałam sie podpytać jaka jest przeciętna cena za malowanie i czy macie jakieś sensowne ekipy do polecenia położenie glazury i terakoty jest teraz obowiązująca? i może jakiś namiar na godnego polecenia człowieka? I druga sprawa odnosnie sufitów z płyt na poddaszach także jakis namiar na ekipę Ja mam rozsądnego człeka do tych rzeczy, mieszka obok Błonia, jak nadal potrzeba, to można mnie na priv zaczepić, podrzucę namiar Drodzy a może teraz podrzucicie mi coś w temacie ogrodzenia. I tak: czy polecacie budowę ogrodzenia przed rozpoczęciem budowy czy najpierw zrobić tymczasowe ogrodzenie ? Jakieś firmy macie ciekawe ? Jakie są koszty wykonania ogrodzenia ? Ogrodzenie planuję boki i tył z siatki a front ze sztachetek drewnianych.Ja też właśnie jestem w temacie ogrodzenia. Robię tymczasowe, co u mnie oznacza siatkę na słupkach metalowych fi 4,24 mm, zabetonowych w ziemii, bez eee... tego murka na dole (jak się to zwało.. ) - od frontu będzie zniesione i zastąpione porządnymi słupkami murowanymi. Koszt materiałów (przy obwodzie ok. 160m) wyszedł mnie jakieś 1800 pln. Mogę podrzuć namiar na firmę siat-mar spod rawy, mają jedne z lepszych cen na siatkę i słupki (razem; szukałem via net m.in. allegro - są tam). Dobrze ci piszą, żeby pomyśleć, gdzie zrobić bramę - wcale nie tam, gdzie ma być docelowo! przez nią będzie wjeżdżał sprzęt na budowę (jakiś na pewno, choćby spychacz do zepchnięcia humusu). Druga rzecz - szerokość. Ja mam 6m i wcale nie wygląda na szeroką, jak sobie wyobrażę tir-a z paletami, który tamtędy wjeżdza...Standardowa ilość kilowatów na dom jednorodzinny to podobno 15-16 (...) Nie płaciliśmy na razie nic, a pan w biurze obsługi też nie udzielił żadnych sensownych wyjaśnień ... : )Dzięki wielkie za odpowiedź. My mamy w projekcie 14 kW, więc będzie ten sam przedział. Pan mi tylko powiedział, że za 1 kilowat trzeba zapłacić ponad 146 złW PRUSZKOWIE POWIEDZIELI MI ŻE TAK POTRZEBJE POZWOLENIE NA BUDOWE ?????Mam to tuż za sobą (na przełomie roku złożyłem umowę o przyłączenie). Płatność jest dopiero przy tej umowie, czyli 1.składasz wniosek o wydanie war.tech. 2.dostajesz je, tam już jest napisane, ile cie to będzie kosztowało 3.piszesz wniosek o przygotowanie umowy o wykonanie przyłącza i ją dostajesz (można od razu z wnioskiem o warunki, tak jest szybciej) 4.składasz tę umowę 5.płacisz 6.dostarczasz PnB (bez tego nie zaczną) - tak to wyglądało przy wniosku o przyłącze docelowe (budowlane pominąłem, sąsiada będę wykorzystywał ). zapłaciłem ok. 2300 pln przy zwykłych warunkach dla domu 1-rodzinnego, przyłącze docelowe, ZE W-wa teren, RE Pruszków. A załatwiało się z panami b.dobrze i sprawnie, ale na żywo - przy mnie tel. dzwonił z 5 razy i ani razu nie odebrał hehe a może ktoś posiada zbędny wychodek w jeszcze nie nazbyt naruszonym stanie i miałby ochotę się go pozbyć??Ja też chcę! może ktos jeszcze, oprócz joanny i tomasza ma na zbyciu? Matko, ale się napisałem... congrat dla tego, kto wszystko przeczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 12.05.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ja przeczytałem z zainteresowaniem - dobrze piszesz. Naprawdę nie znacie nikogo, kto sensownie układa łupek kamienny? Termin jego ułożenia zbliża się nieubłaganie, a nie znalazłam jeszcze nikogo, kto świadczyłby takie usługi. Nasza ekipa budowlana nie podejmie się tego zadania. Będę baaaardzo wdzięczna za kontakt. Darcy - widać na naszym forum nikt nie robił takiegoi ogrodzenia. Może jak napiszesz posta tutaj - http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?75-Ogrodzenia-podjazdy-powierzchnia-działki - to się ktoś odezwie. Poczytaj też to forum: http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?21-Ogłoszenia-drobne - i może napisz tu Swój anons ? Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemB 12.05.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam wszystkich! widzę po ofertach, że ruszyły wiosenne porządki pobudowlane. Przyłączę się: mam RBtkę w dobrym stanie, beczkę (25kg) kleju do parkietu uzin mk 77 z terminem ważności min. do sierpnia 2010, oraz kilkadziesiąt pustaków stropowych porotherm 23/62.5. Wszystko w dobrych cenach, ale z własnym transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 12.05.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Kochani zaszalowałem już te schody tylko potrzebuję kogoś kto by wylał beton w szalunek.Posiadam betoniarkę, praca łatwa, wyliczyłem że potrzeba ok 2m3 betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.05.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 CZy ktoś buduje w Radonich?????? nie ja już mieszkam w Radoniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 13.05.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Z tego co wiem taką dachówkę sprawił sobie coulignon: http://forum.muratordom.pl/entry.php?47412-Domek-P160-lekko-ulepszony. I z tego co wiem robiła ekipa Pana Janusza vel Diabeł (albo Diablo). Podpytaj Coulignona czy jest zadowolony. U nas Diabeł też robił dach i jest OK, tyle że u nas Braas Bałtycka. Dziękuję za info. Kontaktowałam się już z Panem Januszem, ale niestety, pasujące mi terminy ma już zajęte . Cóż, szukam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 13.05.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Ja przeczytałem z zainteresowaniem - dobrze piszesz. Darcy - widać na naszym forum nikt nie robił takiegoi ogrodzenia. Może jak napiszesz posta tutaj - http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?75-Ogrodzenia-podjazdy-powierzchnia-działki - to się ktoś odezwie. Poczytaj też to forum: http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?21-Ogłoszenia-drobne - i może napisz tu Swój anons ? Powodzenia. Tyle że nie chodzi tu o ogrodzenie. Chciałabym ułożyć łupek na jednej ze ścian w salonie. Ale szukam nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts