azusa 13.05.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Naprawdę nie znacie nikogo, kto sensownie układa łupek kamienny? Termin jego ułożenia zbliża się nieubłaganie, a nie znalazłam jeszcze nikogo, kto świadczyłby takie usługi. Nasza ekipa budowlana nie podejmie się tego zadania. Będę baaaardzo wdzięczna za kontakt. My też będziemy mieli ścianę z kamienia w salonie, akurat rozmawiam na ten temat z forumowym Vadiolem. Bardzo go chwalą na forum i pewnie skorzystamy z jego usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonkakarim 13.05.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Ponawiam moje ogłoszenie: Szukam stempli do stropu na przyszły tydzień (budowa w Błoniu). Czy ktoś wie gdzie można najtaniej kupić dobre stepmle??Będę wdzięczny za odpowiedziKarim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 14.05.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Ponawiam moje ogłoszenie: Szukam stempli do stropu na przyszły tydzień (budowa w Błoniu). Czy ktoś wie gdzie można najtaniej kupić dobre stepmle?? Będę wdzięczny za odpowiedzi Karim Mamy do odsprzedania w sumie ok. 240 stempli dł. 2,6-2,7m (garaż 40m.kw.) i dł. 2,8-2,9m (parter domu, ok. 100m.kw.) i do tego 60m.b. belek (kantowizny) 10x10cm do podpierania stropu. Budowa w Jaktorowie. Cena do negocjacji, bo chętnie się tego pozbędę. Transportem nie dysponuję, ale mam hak, więc jakby była przyczepka to mogę pomóc w transporcie. Obecnie mieszkam koło Błonia, więc drogę znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 14.05.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 mam pytanie odnośnie glazurnika- jaka cena za położenie glazury i terakoty jest teraz obowiązująca? i może jakiś namiar na godnego polecenia człowieka? u nas niedługo będą kończyć - p. Adam i p.Darek - my jesteśmy zadowoleni - tel: 602 641 276 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonkakarim 14.05.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Cena do negocjacji, bo chętnie się tego pozbędę. Transportem nie dysponuję, ale mam hak, więc jakby była przyczepka to mogę pomóc w transporcie. Obecnie mieszkam koło Błonia, więc drogę znam Mi potrzebne stemple po 3m. Mniejsze nie nie dają się. Przynajmniej tak ykonaca sobie życzy. Dziękuje i pozdraiam Karim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 16.05.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Napisał: mikel1 Mam to tuż za sobą (na przełomie roku złożyłem umowę o przyłączenie). Płatność jest dopiero przy tej umowie, czyli 1.składasz wniosek o wydanie war.tech. 2.dostajesz je, tam już jest napisane, ile cie to będzie kosztowało 3.piszesz wniosek o przygotowanie umowy o wykonanie przyłącza i ją dostajesz (można od razu z wnioskiem o warunki, tak jest szybciej) 4.składasz tę umowę 5.płacisz 6.dostarczasz PnB (bez tego nie zaczną) - tak to wyglądało przy wniosku o przyłącze docelowe (budowlane pominąłem, sąsiada będę wykorzystywał ). zapłaciłem ok. 2300 pln przy zwykłych warunkach dla domu 1-rodzinnego, przyłącze docelowe, ZE W-wa teren, RE Pruszków. A załatwiało się z panami b.dobrze i sprawnie, ale na żywo - przy mnie tel. dzwonił z 5 razy i ani razu nie odebrał hehe My ostatnio złożyliśmy wniosek i czekamy. Pan najchętniej odbiera telefon z tym numerem (22) 7382415, pozostałe 10 numerów mu się nie podoba i nie chce odbierać za cholerę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 16.05.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ludzie kochani, gdzie można kupić tanie materiały budowlane w naszych okolicach, może istnieje jakaś hurtownia? Oczywiście dobrej jakości. Chodzi mi głównie o beton komórkowy 24 cm (przy okazji - jaka firma jest ok?) ale i całą resztę, te wszystkie kleje i inne styropiany:DZ pewnością jest milion wątków na ten temat na forum, ale jakoś z Wami mi tu najlepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.05.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Jest coś takiego jak mapa grupy grodzisko nadarzyńskiej Sam mieszkam na Musułach, ale znam forumowych sąsiadów z Radoń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.05.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam grupę po latach. Jak to z krewnymi bywa, jeśli odwiedzają po latach nie dawania znaku życia, to pewnie coś chcą, i tak jest z nami Michał No to tak samo jak ze mną i też w podobnej sprawie Mi natomiast chodzi o koszty wykonania poszczególnych rodzajów prac jakie mogą mieć miejsce podczas wykonania tarasu z systemowych rozwiązań kostki brukowej. Czy znacie może takowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.05.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 CZy ktoś buduje w Radonich?????? Jest coś takiego jak mapa grupy GN. Znam kilku twoich sąsiadów raczej już mieszkających. Sam po sąsiedzku Radoń (Musuły) Tak dla orientacji, Warszawa jest k. Musuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.05.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Z pewnością jest milion wątków na ten temat na forum, ale jakoś z Wami mi tu najlepiej:) Raczej najłatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 16.05.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Raczej najłatwiej Hehe, i kto to mówi, ten, co odezwał się, bo ma sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 17.05.2010 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam Wszystkich grupowiczów jesteśmy tu nowi,zaczeliśmy budowe w Opypach i czytamy wasze cenne rady:)Chcieliśmy sie przywitać Jak już zaczeliśmy to może ktoś ma na sprzedaż piach na zasypanie fundamentów albo wie gdzie tanio można kupić??Szukamy szukamy ale ceny są takie a otrzeba tego naprawde duuuużo. Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 17.05.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam Wszystkich grupowiczów jesteśmy tu nowi,zaczeliśmy budowe w Opypach i czytamy wasze cenne rady:)Chcieliśmy sie przywitać Jak już zaczeliśmy to może ktoś ma na sprzedaż piach na zasypanie fundamentów albo wie gdzie tanio można kupić??Szukamy szukamy ale ceny są takie a otrzeba tego naprawde duuuużo. Marzena Ja kupowałem tzw podsyp (czy jakoś tak się to nazywa) do zasypania fundamentów i wyrównania poziomu "w domu" w żwirowni Zbiroża 46 8571973, kupiłem coś około 100-120ton (nie pamiętam dokładnie ile), jedna wywrotka - 18 ton kosztowała 450zł ale w 2008roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 17.05.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Odstąpie wełnę UNI-MATA Isover 10cm-9,6m2 w rolce,przenikalność 0,039/k-2 rolki za pół ceny-50 zl,kosę spalinową NAC dosłownie 5 razy używana w zeszłym roku-250 zl.Budowa w Żabiej Woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 17.05.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja kupowałem tzw podsyp (czy jakoś tak się to nazywa) do zasypania fundamentów i wyrównania poziomu "w domu" w żwirowni Zbiroża 46 8571973, kupiłem coś około 100-120ton (nie pamiętam dokładnie ile), jedna wywrotka - 18 ton kosztowała 450zł ale w 2008roku WOW Strasznie dużo za samochód 18 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 18.05.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 WOW Strasznie dużo za samochód 18 ton no taka cena była nie orientuję się jak jest teraz, ale raczej nie taniej - chyba że akurat ktoś się chce pozbyć ziemi to co innego, swego czasu, chyba nawet na naszym forum ktoś pisał że jak budowali Maximusa halę E czy którąś tam to podjechał i pytał kierowców wywrotek "z łapanki" i za grosze miał ziemię - ale to nie nadawało się do wsypania do domu tylko do podniesienia terenu raczej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 18.05.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam,Poszukuję sprawdzonej firmy do wykonania drenażu i odwodnienia. Ostatni deszcz nam trochę dokuczył ,Możecie kogoś polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 19.05.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam, Poszukuję sprawdzonej firmy do wykonania drenażu i odwodnienia. Ostatni deszcz nam trochę dokuczył ,Możecie kogoś polecic? Poniżej podaje namiary do ekipy która miesiąc temu robiła u mnie przebudowę sieci drenarskiej. Gość zna się na rzeczy jest konkretny a przede wszystkim słowny. Ekipa zasuwała bez najmniejszych zastrzeżeń. To firma z Jaktorowa a robiła u mnie w Ruścu. Możesz powołać się na mnie: Piotr z Ruśca tel. 0 517 276 090 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nacia 19.05.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Czy ktoś może wie, czy mapka do celów projektowych jeśli jest "przeterminowana" może zostac podstęplowana - zaktualizowana przez geodetę?Znacie może jakiegoś geodetę, który robi takie rzeczy? Muszę teraz jeszcze zaprojektowac przyłącze gazowe, a mapki mam z czasów pozwolenia na budowę, czyli koniec 2008rProjektant z gaspolu podpowiedział mi takie rozwiązanie, bo nowy zestaw mapek -600zł... aaa i zapomniałabym NIE POLECAM ADPOLU!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts