swiru 13.06.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Pytanie do tych co już skończyli albo są blisko tego etapu. Szukam firmy, która zrobi mi porządek na działce tzn. posprząta. Kogoś możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 13.06.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam mam pytanie do tych, którzy wprowadzali zmiany w projekcie w trakcie budowy: Chcę zmienić wysokość ścianki kolankowej, rozmawiałem z kierownikiem i powiedział że musi wykonać rysunek, tzn. xero z projektu i zmiany nanosi na czerwono i z tym do starostwa. Czy w starostwie w Grodzisku jest to akceptowalne? pozdr korek_kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 13.06.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 8dni )) hahaha no ladnie ! Jeszcze raz wielkie dzieki za namiary jak wykle jestescie niezastąpieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 14.06.2010 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 a moze wiecie ile kosztuje metr2 dachu chodzi mi o cene cieśli ile bierze jak również czy możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alka880 14.06.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Polecam p.Majosa - z tego co wiem działa na terenie gm.nadarzyn i gm. piaseczna. Wybiera i doradza klientowi nalejpszy typ kominka zgodnie z jego oczekiwaniami, sprowadza wybrany wkład kominkowy (w dobrej cenie), robi rozprowadzenie, montuje, sam też wykonuje obudowy (szlifuje, przycina, itd), jest bardzo dokładny, terminowy i słowny. Porównując inne oferty (w przełom 2008/2009r) jego ceny były atrakcyjne. tel. 517-290-566 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 14.06.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam mam pytanie do tych, którzy wprowadzali zmiany w projekcie w trakcie budowy: Chcę zmienić wysokość ścianki kolankowej, rozmawiałem z kierownikiem i powiedział że musi wykonać rysunek, tzn. xero z projektu i zmiany nanosi na czerwono i z tym do starostwa. Czy w starostwie w Grodzisku jest to akceptowalne? pozdr korek_kk Do takich zmian potrzebny jest projekt zamienny - ja cos takiego robiłem - dobrze żeby zrobił Ci to architekt , który adaptował projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 14.06.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 korek_kk- Nasz kierBud takich cudów nie odprawia.... jak chcemy coś zmienić tio gadamy z NIm ( bo ma jakiś dośw. i powie, czy to ma sens, czy nie itp.) i jak chcemy i to w zgodzie ze sztuką to robimy.... i tak podniesiemy o 1 bloczek, i kominy będą wychodzić z poddasza, nie z fundamentów i na razie tyla... pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 14.06.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam mam pytanie do tych, którzy wprowadzali zmiany w projekcie w trakcie budowy: Chcę zmienić wysokość ścianki kolankowej, rozmawiałem z kierownikiem i powiedział że musi wykonać rysunek, tzn. xero z projektu i zmiany nanosi na czerwono i z tym do starostwa. Czy w starostwie w Grodzisku jest to akceptowalne? pozdr korek_kk[/Q My zakupilismy projekt gotowy i jeszcze przed zlożeniem do starostwa wprowadzaliśmy kilka zmian i faktycznie były to poprawki czerwonym długopisem.starostwo w grodzisku nie przyczepiło sie do tego wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 14.06.2010 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witaj grupo, Ile płacicie agencji ochrony za monitoring z interwencją? Jestem w SMA od wielu lat, płacę 100zł miesięcznie, ale słyszałem, że stawki mocno poszły w dół. Prawda li to, czy fałsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiru 14.06.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witaj grupo, Ile płacicie agencji ochrony za monitoring z interwencją? Jestem w SMA od wielu lat, płacę 100zł miesięcznie, ale słyszałem, że stawki mocno poszły w dół. Prawda li to, czy fałsz? Ja płacę 100pln/m-c, ale wiem, że moze byc 10pln mniej jak się nie wybierze wariantu z dodatkowym ubezpieczeniem okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 14.06.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 my płacimy niespełna 50 PLN, była specjalna oferta dla okolicy. Mam nadzieję, że cena zaraz nie skoczy w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 14.06.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 A w którym momencie podpisaliście umowę z agencją ochrony? Zastanawiam się, czy warto mieć już monitoring na etapie takiego jakby stanu deweloperskiego (instalacje, tynki wewnętrzne, okna)? Jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 14.06.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witaj grupo, Ile płacicie agencji ochrony za monitoring z interwencją? Jestem w SMA od wielu lat, płacę 100zł miesięcznie, ale słyszałem, że stawki mocno poszły w dół. Prawda li to, czy fałsz? No to ja trafiłem chyba na super ofertę 39 zł u Solidnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 14.06.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 A w którym momencie podpisaliście umowę z agencją ochrony? Zastanawiam się, czy warto mieć już monitoring na etapie takiego jakby stanu deweloperskiego (instalacje, tynki wewnętrzne, okna)? Jak jest u Was? Ja umowę podpisałem od razu jak tylko kocioł gazowy pojawił się w budynku - czyli pierwsze dosyć cenne urządzenie które można szybko i niepostrzeżenie wynieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nacia 14.06.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 My mamy solid - 55zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiru 14.06.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Ja tez korzystam z Solid, ale widzę, że chyba dostałem jakiś pakiet dla zielonych, bo płacę dużo więcej niż wy. Muszę chyba się zgłosić i renegocjować umowę. Ja podpisałem jak wstawiłem okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 15.06.2010 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam mam pytanie do tych, którzy wprowadzali zmiany w projekcie w trakcie budowy: Chcę zmienić wysokość ścianki kolankowej, rozmawiałem z kierownikiem i powiedział że musi wykonać rysunek, tzn. xero z projektu i zmiany nanosi na czerwono i z tym do starostwa. Czy w starostwie w Grodzisku jest to akceptowalne? pozdr korek_kk[/Q My zakupilismy projekt gotowy i jeszcze przed zlożeniem do starostwa wprowadzaliśmy kilka zmian i faktycznie były to poprawki czerwonym długopisem.starostwo w grodzisku nie przyczepiło sie do tego wogóle. Wydaje mi się, że jest to akceptowalne przez Starostwo. Ja robiłem zmiany w projekcie i pani architekt właśnie tak je nanosiła czerwonym kolorem. No i dostałem pozwolenie na budowę. Nie wiem co w przypadku gdy ma się już pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 15.06.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Wydaje mi się, że jest to akceptowalne przez Starostwo. Ja robiłem zmiany w projekcie i pani architekt właśnie tak je nanosiła czerwonym kolorem. No i dostałem pozwolenie na budowę. Nie wiem co w przypadku gdy ma się już pozwolenie Dzięki wszystkim za odpowiedź, dzisiaj jadę do Kierbuda, aby wprowadził zmiany, to właśnie on zaproponował, że wprowadzi je na czerwono, tylko że ja miałem wątpliwości. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 15.06.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 My mamy solid - 55zł Daj jakieś namiary na przedstawiciela bo przez stronę internetową to coś im się cenniki pomyliły....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 15.06.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No to jest spora różnica, 100zł a 55zł. Ja też poproszę o namiary na przedstawiciela handlowego jeśli można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts