Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

Czy mógłby ktoś polecić dobrego architekta w Grodzisku lub okolicach? Zależy mi nam na projekcie niedużym ale nowoczesnym. Działka jest mała, budowa w granicy i w centrum miasta więc liczę na ciekawe rozwiązanie. Czy ktoś zdecycdował sie na projekt indywidualny i może polecić architekta? Z góry dziękuję.

Witam,

Mogę zdecydowanie polecić firmę tissu.com.pl. Nam co prawda robili projekt wnętrz, ale wiem że wykonują również i większe projekty. Bardzo miły kontakt z Panią architekt Magdą Kostrzewą 512 122 220. Ma świetne pomysły idealnie dobrane do naszych oczekiwań

witam... ktory ytong lepszy na dom bo mam rozne opinie

pp2/0,4 czy pp4/0,6 24cm... pp2 cieplejszy a pp4 mocniejszy... i wez tu i badz madry... dom 170mkw pow. uz. dwa pelne poziomy

Mi zawsze tłumaczyli, że cegły mają trzymać konstrukcję. Ocieplenie jest od zapewnienia komfortu cieplnego. Ja bym brał chyba mocniejszy, jeżeli mają tą samą cenę. A jeżeli nie, to oczywiście tańszy :)

Mam jeszcze pytanie do wszystkich, którzy już są na etapie elewacji. Czy macie może bonie na elewacji? Jaką metodą były robione i ile to kosztowało?

mam na elewacji coś takiego:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d2bb574e7d08af1.html

chłopaki cięli płyty 3 lub 2cm grubości, odstęp około 10cm - po nałożeniu struktury zmniejszyła się oczywiście ta wartość. Było trochę marudzenia ale zrobili na 2 szczytach i w podcieniu (projekt D79 Subtelny)

Cena była "luźno" ustalona na 30 zł z metra elewacji ale ci sami robili mi podbitkę, obsadzali parapety, rynny, no i jeszcze docierali gipsy na sufiach. Więc tak naprawdę rozliczałem się za całość wykonanej pracy.

Z tym ostatnim poszło im najsłabiej. Grubość to kwestia do ustalenia, na pewno trzeba brać pod uwagę to że po roku na takiej elewacji będzie widoczny kurz. U nas już widać a mieszkamy przeszło 8 miesięcy

Za 250mkw elewacji + prace które wymieniłem zapłaciłem 13tys pln, wydaje mi się że kwota sensowna,

Cena była "luźno" ustalona na 30 zł z metra elewacji ale ci sami robili mi podbitkę, obsadzali parapety, rynny, no i jeszcze docierali gipsy na sufiach. Więc tak naprawdę rozliczałem się za całość wykonanej pracy.

Z tym ostatnim poszło im najsłabiej. Grubość to kwestia do ustalenia, na pewno trzeba brać pod uwagę to że po roku na takiej elewacji będzie widoczny kurz. U nas już widać a mieszkamy przeszło 8 miesięcy

Za 250mkw elewacji + prace które wymieniłem zapłaciłem 13tys pln, wydaje mi się że kwota sensowna,

Porównując do ofert, które ja otrzymałam, wydaje się bardzo sensowna:)

swiru na Twoich zdjęciach widac niemałą :) elewację szklaną.

Czy to aluminium? Gdzie zamawialiście? Mamy ogromne okno w dużym pokoju, wysokie na dwa piętra. Zamówiliśmy w adpolu i teraz sobie pluję w brodę.

Poza tym zaczynają mi się napady strachu co do eksploatacji takiego cuda. Mycie, ogrzewanie, strata ciepła itp, nie mieliście obaw?

Witam,

Wie ktoś może gdzie w rozsądnej cenie można zamówić w okolicach Nadarzyna, Pruszkowa, Grodziska lustra na wymiar? Potrzebuję 2 sztuki do łazienek oczywiście z możliwością dowiezienia na miejsce montażu.

Sprawa pilna! Z góry dziękuję!

Marcin

Jest w Brwinowie dobry szklarz, zamawiałem lustro 1.6x2.5, z montażem wszystko ok Grzybowski Robert 227296234

Balustrady drewniane Szukam firmy, która wykonuje i montuje drewniane balustardy na tarasy, balkony . Podzielcie się namiarami.

z gory dziękuję,

Piotr Paszkowski 508-562-888 - w lipcu będzie robił nam taras drewniany + balustrady + listwy podłogowe, widziałem u znajomych jego pracę i podobała mi się. Cena także atrakcyjna