jaceknowy 11.08.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam,Może taki temat już kiedyś był, ale zapytam bo pewno wiele nowych osób się dołączyło. Jak sobie radzicie ze swoimi pociechami ? Jak rozwiązujecie problem pracy i opieki nad dzieckiem (mam na myśli maleństwo zaraz po macierzyńskim) ? Jedno z rodziców siedzi sobie w domu bez pracy ? Czy może niańka lub jakaś opieka w stylu żłobka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 11.08.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witajcie, budowa postępuje, czas zacząć myśleć o drzwiach zewnętrznych i bramie garażowej? Jakie macie drzwi i bramę? Gdzie zamawialiście i możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 11.08.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witajcie, budowa postępuje, czas zacząć myśleć o drzwiach zewnętrznych i bramie garażowej? Jakie macie drzwi i bramę? Gdzie zamawialiście i możecie polecić? Brama krispol, zamawiana przez firmę http://www.renoma-okna.pl/ (okna tez mamy od nich), tu fotka: http://picasaweb.google.pl/lh/photo/RO5KQJrUttmpvjFH2ytzFg?feat=directlink drzwi zewnętrzne http://www.agmar.biz.pl, drewniane model Lotus, a tu fotka: http://picasaweb.google.pl/lh/photo/RawRP01NwuJSiloRrsGgzQ?feat=directlink http://lh5.ggpht.com/_-PVt3Wn3O8E/SrijzoheyzI/AAAAAAAAD9k/w3sk3isa-n0/s512/P9181486.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 11.08.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 To teraz ja mam prośbę Potrzebuję namiaru na koparkę do wyrównania terenu i ew. dostarczenie ziemi. Czy cena 100zł/h pracy koparki jest na dzień dzisiejszy ok? Ponawiam pytanie dotyczące wykonania drogi dojazdowej - 300mb. Może ktoś robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 11.08.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 To teraz ja mam prośbę Potrzebuję namiaru na koparkę do wyrównania terenu i ew. dostarczenie ziemi. Czy cena 100zł/h pracy koparki jest na dzień dzisiejszy ok? Ponawiam pytanie dotyczące wykonania drogi dojazdowej - 300mb. Może ktoś robił? ja brałem piach i koparke z Opaczy - 100PLN/h koparki + dojazd - co do ziemi/piachu itp. wszystko zalezy od ilości - tel. 501-180-565 - wszystko sprawnie, terminowo i bez problemów... mam jeszcze taki namiar (z tablicy na jerozolimskich) - 501-299-778 - ale nie korzystałem... IMHO - najlepiej popytac sąsiadów kto w okolicy świadczy takie usługi... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 11.08.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Roslanka, Mogę polecić mojego - niedrogi, zawsze odbiera telefon jak mam pytania, cierpliwie znosił moje marudzenie. Wizualki możesz zobaczyć na moim dzienniku - jeśli Ci się spodoba - prześlę namiary Emilus18, bardzo mi sie podobają Twoje projekty wnętrz. Prosze przeslij mi namiary na Twojego architekta i napisz w miare mozliwości jakie koszty. A tak w ogole to musze sie wczytac w Twój dziennik budowy bo jest tam sporo cennych informacji dla mnie. Juz masz tyle za soba a to wszystko dopiero przede mną. Dziekuje i pozdrawiam rosłanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 11.08.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam, Może taki temat już kiedyś był, ale zapytam bo pewno wiele nowych osób się dołączyło. Jak sobie radzicie ze swoimi pociechami ? Jak rozwiązujecie problem pracy i opieki nad dzieckiem (mam na myśli maleństwo zaraz po macierzyńskim) ? Jedno z rodziców siedzi sobie w domu bez pracy ? Czy może niańka lub jakaś opieka w stylu żłobka ? Jestem mamą dwóch chłopców starszy ma 2,3l a młodszy 2,5 miesiąca ja siedze w domu a mąż pracuje.Niestety tak musibyć opiekunki są zbyt drogie wole sama siedzieć i wychowywać dzieci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 11.08.2010 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich, Miałabym prośbę - czy ktoś może słyszał o sensownej ekipie, która może wykonać ogrodzenie działki za rozsądną cenę - mamy nadzieję zacząć budowanie na wiosnę, a na razie chcielibyśmy się ogrodzić - zwyczajną siatką na podmurówce, i okazuje się, że to prawie niemożliwe. Już druga ekipa okazała się niesolidna - może macie kogoś sprawdzonego z okolic Grodziska, Pruszkowa (budujemy się w Owczarni pod Podkową Leśną). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 12.08.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Fotki można znaleźć tu: http://picasaweb.google.pl/ASIK.TOMASZ/Wnetrza# , QUOTE] Joanna macie super toaletkę - gdzie można taką kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 12.08.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich, Miałabym prośbę - czy ktoś może słyszał o sensownej ekipie, która może wykonać ogrodzenie działki za rozsądną cenę - mamy nadzieję zacząć budowanie na wiosnę, a na razie chcielibyśmy się ogrodzić - zwyczajną siatką na podmurówce, i okazuje się, że to prawie niemożliwe. Już druga ekipa okazała się niesolidna - może macie kogoś sprawdzonego z okolic Grodziska, Pruszkowa (budujemy się w Owczarni pod Podkową Leśną). Pozdrawiam witam Sąsiadów co prawda namiarów na ekipę nie podam, sam grodziłem siatką leśną na stemplach drewnianych. po stanie surowym zrobie ogrodzenie docelowe. Mogę spytać w którym miejscu się budujecie w owczarni?? ja przy ulicy książenickiej, druga linia zabudowy, okolice numeru 47. Pozdrawiam serdecznie, RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Kasia K. 12.08.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Czy ktoś wie, gdzie można tanio kupić materiały do ocieplenia budynku Kreisela? (kleje + tynk mineralny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 12.08.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Fotki można znaleźć tu: http://picasaweb.google.pl/ASIK.TOMASZ/Wnetrza# , QUOTE] Joanna macie super toaletkę - gdzie można taką kupic ? Dzięki Meble znaleźliśmy w BRW na ul. Popularnej w tym dużym salonie, ale że sprzedawcy niezbyt rozgarnięci podali kontakt do producenta to kupiliśmy bezpośrednio oszczędzając ok. 500zł, http://www.formaplan.com.pl/, komplet nazywa się monika i jest z sosny. pozdrawiamy A i T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 12.08.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Czy ktoś wie, gdzie można tanio kupić materiały do ocieplenia budynku Kreisela? (kleje + tynk mineralny) Mogę sprzedać materiały Kreisel w dobrych cenach, proszę napisz na PW co dokładnie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 12.08.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Dzięki Meble znaleźliśmy w BRW na ul. Popularnej w tym dużym salonie, ale że sprzedawcy niezbyt rozgarnięci podali kontakt do producenta to kupiliśmy bezpośrednio oszczędzając ok. 500zł, http://www.formaplan.com.pl/, komplet nazywa się monika i jest z sosny. pozdrawiamy A i T dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 12.08.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Jestem mamą dwóch chłopców starszy ma 2,3l a młodszy 2,5 miesiąca ja siedze w domu a mąż pracuje.Niestety tak musibyć opiekunki są zbyt drogie wole sama siedzieć i wychowywać dzieci:) No właśnie tego się obawiałem niestety. Dobrze, że możecie sobie pozwolić na takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 12.08.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich, Miałabym prośbę - czy ktoś może słyszał o sensownej ekipie, która może wykonać ogrodzenie działki za rozsądną cenę - mamy nadzieję zacząć budowanie na wiosnę, a na razie chcielibyśmy się ogrodzić - zwyczajną siatką na podmurówce, i okazuje się, że to prawie niemożliwe. Już druga ekipa okazała się niesolidna - może macie kogoś sprawdzonego z okolic Grodziska, Pruszkowa (budujemy się w Owczarni pod Podkową Leśną). Pozdrawiam Mam ekipę która grodziła sąsiada, jutro kończą u niego robotę. Mieli zacząć u nas od poniedziałku ale jednak przeliczyliśmy się z kasą i chyba odłożymy to na następny rok więc ekipa wolna od poniedziałku. Mieszkają w Grodzisku, P. Konrad tel. 668-895-653, robią proste ogrodzenia ale za naprawdę rozsądną cenę (nie mają roboty więc targujcie się...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 12.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Firmy od dachu nie polecę bo spaprali dach strasznie i walczyliśmy ok. 2 miesięcy z poprawkami (Dachlux) Który Dachlux i jaka ekipa u was robiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 12.08.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 roberto - to prawie przez płot Nasza działka to Książenicka 51 - czwarta działka od drogi. To po tej samej stronie i chyba kojarzę Was - to się cieszę bardzo. Do nas dojdziesz przez pole na skos - na miedzy rosną drzewa bardzo gęsto. Prawdopodobnie będziemy na działce w tę sobotę. Kiedy zaczynacie budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 12.08.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 JoannaTomasz - dzięki wielkie za namiary! To forum jest rzeczywiście niesamowite (ja nowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.08.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Roslanka, Cieszę się że Ci się podobają moje projekty i mój dziennik Architekt - Kuba Fibich 608 093 009 Za całość tzn. ustawienie okien, ścianek wewnetrznych + pomiary na budowie +projekty wnętrz - 7 tys. Możesz powiedzieć że namiary masz od Emilii z Żyrardowa Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts