Senser 25.11.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 przykro patrzec senser na domek z "porwanymi oknami" Zaraz zaraz..czy namierzyłaś nasz dom?? Tak to prawda, wkurza to i mnie, ale nie mam ciutek na razie weny...choć może dziś wkońcu skończe ten temat...ale już nie folią a płytą pliśniową zrobie z tym porządek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 26.11.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Witajcie, Senser, i ja miałem podobny problem z tymi oknami... cała folia porwana. Nie pozostało mi nic innego jak zabic deskami, teraz jest juz ok Tak więc chwilowo zapadłem w tzw. 'sen zimowy' na budowie co nie znaczy, że nic nie robie. Jest trochę czasu do wiosny aby dokonać wyborów: i materiałów i fachowców. Zwłaszcza z tymi materiałami to nie jest takie proste - ooo np. glazura... pozdrawiam wszystkich Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 26.11.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 (...)sprzedawaliscie mieszkania? jak szybko wam zeszly? gdzie daawaliscie ogloszenia? sporo osob przychodzilo ogladac??? W Wymianie doświadczeń jest wątek na temat sprzedaży mieszkań: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=35905 A co do foli w oknach - z moimi wykuszami to dopiero miałem zabawę W końcu zrobiłem jakiś stelaż ze stępli i desek i do tego przybiłem folie (przysypując ją dodatkowo ziemią na dole). Jak bym to chciał płytą pilśniową zabić to chyba z torbami bym poszedł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guliwer 26.11.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Czesc wszystkim!Zadko ostatnio sie odzywalismy ale to ze wzgledu nie tylko na budowe ale duzo ostatnio obowiazkow w pracy. U nas juz robia dekarze. Stan surowy skonczony, deskowanie z papa polozone, skonczylismy tez ogrodzenie i teraz jedziemy z dachowkami. Troche bylo przerwy przez te ostatnie sniegi ale ekipa juz teraz wrocila do pracy. A propos zakrywania okien. Ja zamierzam zrobic (po namowach mojej Pani kierownik) tylko przykrycia folia parapetow aby woda/snieg nie dostawaly sie do srodka scian. Natomiast otwory zostawiam otwarte. To ze wzgledu na to aby nie stopowac wiatru i przewiewu w domu - a to jest jedyna rzecz ktora powoduje schniecie. Co myslicie na ten temat? Doszlismy do wniosku ze jesli nawet troche sniegu napada do srodka i zostanie na posadzce to nic nie zaszkodzi w porownaniu do korzysci z tego ze dom sie przewieje. ??? PozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 26.11.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Ratujcie! Mam za malo łat, a mój dostawca wyczerpał zasoby (a takie miał dobre łaty ) Gdzie można kupić dobrej jakości, impregnowane łaty? PILNE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 26.11.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 My braliśmy w Antoninowie koło Piaseczna. Firma nazywa się Impregnacja Drewna Sp. z o.o., a tu jest link do ich strony: Impregnacja. Znajdziesz tam kontakt. Można u nich mieć również transport. Drewno zabezpieczane ciśnieniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 26.11.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Może w Zalesiu (tym koło nas) w Jan-budzie. Jadąc Katowicką po skręcie na Zalesie, ok. 300 m po prawej stronie. Tel.046 - 857 81 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.11.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Jola,polecam PKP, jedzie do Warszawy zdecydowanie krócej. ok.35 min i jesteś w śródmieściu. Z pod dworca odchodzi autobus na Grzegorzewice lub Skuły.Staje właśnie na tym przystanku obok nas. Jedyny mankament - kursuje co dwie godziny. popłudniu to jest 17:30. 19:30 i 21:10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.11.2004 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 A propos zakrywania okien. Ja zamierzam zrobic (po namowach mojej Pani kierownik) tylko przykrycia folia parapetow aby woda/snieg nie dostawaly sie do srodka scian. Natomiast otwory zostawiam otwarte. To ze wzgledu na to aby nie stopowac wiatru i przewiewu w domu - a to jest jedyna rzecz ktora powoduje schniecie. Co myslicie na ten temat? Doszlismy do wniosku ze jesli nawet troche sniegu napada do srodka i zostanie na posadzce to nic nie zaszkodzi w porownaniu do korzysci z tego ze dom sie przewieje. ??? Pozdrawiam G. Ja dość sceptycznie jestem nastawiony do takiej formy "zabezpieczania" okien. Tak naprawdę nie chodzi o to aby zabezpieczyć okna same w sobie. Chodzi o to, aby zabezpieczyć dom. Nie wiem jaki ty masz dom. Czy masz użytkowe poddasze z oknami, czy masz wylany chudziak na dole. Jeśli na te wszystkie pytania możesz odpowiedzieć "nie" to wtedy w sumie możesz sobie pozwolić na taką formę "zabezpiecznia". W każdym innym przypadku ją na twoim miejscu bym to zabezpieczył już bez cudzysłowia. Np. folią. To jest moje osobiste zdanie. Żadna nadmierna forma wilgoci w domu na każdym etapie nie jest mile widziana! W jej założeniu dom ma być "przewiewny" żeby wysechł. Tylko wiesz co...ta przewiewność, kiedy mi podczas ostatniej wichury powyrywało "okna" spowodowała, że miałem zapruszony śnieg 2-3m w głąb domu! Dyskutowali sporo ludzie, również i na tym forum jaki to wpływ podczas ujemnych temperatur może mieć na strop...patrz co zima robi z polskimi drogami... Guliwer, wiem pewnie o co ci tak naprawdę chodzi...że jest przy tym szarpania...jest owszem, sam miałem do zaślepienia łącznie ok. 19 otworów. Przez chyba 10 dni po 3-4 godz. wiem to żadna atrakcja...ale sądze, że to nie jest stracony czas... Nie obawiaj się co do braku przewiewu po zaślepieniu...będzie go tyle, że "hoho". Ja nie zaślepiałem okien na zero. Pozostawiałem szpary. Ale ogólnie w domu w stanie surowym jest tyle miejsc do obfitej wymiany powietrza, że nie ma się co tak o to martwić. Między dachem a śćianką kolankową, tam prawdopodobnie masz lukę wokół całego domu...nawet jeśli nie masz to i tak wyschnie szybciej niż byś miał go podlewanego regularnie co jakiś czas śniegiem/deszczem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 27.11.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Zgadzam sie z Senserem w kwestii zabezpieczen , u nas beda dechy. Mam same dobre wiesci - wiezba gotowa, szczyty wumurowane. Jeszcze tylko kilka dni na scianki dzialowe i drobne kosmetyczne poprawki i ekipa murarska jedzie do domu. Az szkoda, ze nie moga mi zrobic calego domu na gotowo. Nie zastanawialabym sie ani minuty. Zobaczymy sie za to na wiosne. Przyjada wylac taras i schodki do domu. Dekarze juz sa. Zafoliowali dach na garazu. Polozyli juz czesc dachowki. Ladnie wyglada Cos mi sie wydaje, ze bede miala kolejna genialna ekipe do zarekomendowania. No i musze jeszcze pochwalic kierownika budowy. Fachowiec. Senser, dzieki raz jeszcze. Generalnie, jak dotad budowa dostarczyla mi stresow w zwiazku ze zorganizowaniem, zgraniem tego wszystkiego, natomiast zadnych wykonawczych. Nic nie trzeba bylo poprawiac, zmieniac wbrew sobie. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.11.2004 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Generalnie, jak dotad budowa dostarczyla mi stresow w zwiazku ze zorganizowaniem, zgraniem tego wszystkiego Tak dokładnie jest...ja myślałem że budowanie to ogromna przyjemność...ale żeby to miałe ręce i nogi to naprawdę jest stresujące.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 28.11.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Witam z nowego domu Właśnie testuję internet przez Sferię. Chodzi lepiej niż przez modem i tepsę, nawet może być. Pozdrowienia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 28.11.2004 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Witam z nowego domu Właśnie testuję internet przez Sferię. Chodzi lepiej niż przez modem i tepsę, nawet może być. Pozdrowienia dla wszystkich! wg gratuluję przeprowadzki . Już chyba czas na zmianę miejsca nadawania w Twoim profilu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.11.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Witam z nowego domu Właśnie testuję internet przez Sferię. Chodzi lepiej niż przez modem i tepsę, nawet może być. Pozdrowienia dla wszystkich! Ooo no proszę...a to w sumie ciekawe rozwiązanie...a możesz powiedzieć, jakiej prędkości jest tam transfer?? Czy dobry jest tam sygnał?? Czy można podpiąć fax?? Czy istnieje możliwość stałego łącza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 29.11.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Transfer 115 kb. Niestety nie da się przesyłać faksów, nie ma też łącza stałego. Wykupuje się pakiety godzinowe lub na ilość przesyłanych danych. Wszystkie informacje dostępne na ich stronie http://www.sferia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.11.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Właśnie się dowiedziałem, że fax będzie możliwy w sferii od Stycznia. Więc niedługo. Co mnie niestety nie pocieszyło to, że najprawdopodobniej nigdy nie będzie oferowana w Sferii usługa typu stałe łącze. A telefon stcjonarny tak naprawdę będzie mi potrzebny ze względu na dwie kwestie. 20% Fax i 80% internet I tak i tak, walki rozpocznę od telekomuny....choć tu też będzie walka ze względu na to, że prawdopodobnie będą chcieli mnie podłączyć do obszaru Żyrardów, do jasnej cholery powinni już z tym skończyć!! Powiat Grodzisk a kierunkowy 46!!! Oooo nie!! A żeby było śmieszniej do sieci grodziskiej ok 500 m a do Żyrardowskiej podobno 1500m. A firma jedna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeszek 29.11.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Witam, Jestem zupełnie nowy na forum więc chciałbym się przywitać z sąsiadami (mam nadzieję, że już niedługo będę mógł tak powiedzieć!) Poza przywitaniem mam pośbę, o namiary na geodetów z okolic Grodziska. Kupiłem działkę i chcę wykorzystać zimę na "papierologię". Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 29.11.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Poza przywitaniem mam pośbę, o namiary na geodetów z okolic Grodziska. Kupiłem działkę i chcę wykorzystać zimę na "papierologię". Pozdrawiam wszystkich Witamy, Marek Grendus -602752461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.11.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Oferta specjalna na licytacji Fotel wraz z podnóżkiem od firmy Yanomebel,z zestawu Aplauz Wymiary 73x99x86 cmSiedzisko: pianka wysokosprężysta HRUwaga: możliwe inne koloryCena minimalna zestawu: 300 złCena katalogowa: 563 zł + 205 zł podnóżekZapraszamy na strone producenta http://www.yanomebel.plW razie pytań proszę o kontakt na e-mail: [email protected] zapraszamy na licytacjehttp://www.dlanikoli.prv.pl http://212.244.189.200/nikola/fotel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 30.11.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Serdecznie witamy Wszystkich forumowiczów, szczególnie z grupy n-g. Nazywamy się Ula i Sławek i chcemy zamieszkać najchętniej w Grodzisku Maz. Nie mamy jeszcze działki, aczkolwiek mamy już upatrzoną. W sumie już od parunastu tygodni jeździmy po okolicy, pukamy do biur nieruchomości i czujemy już Grodzisk i najbliższe mu okolice bardzo dobrze - chyba jak mało kto z zewnątrz. Te słowa piszę ja, ula. Uważam, że zaczynam się identyfikować z upatrzonym sobie miastem, a Sławek trochę mniej i przekonuje mnie do dalszych poszukiwań i rozszerzania ich promienia o (chyba przede wszystkim) Milanówek. Ale generalnie rozglądamy się za cichym kątem w niedalekiej odległości od WKD. Pochodzimy z Gdańska, gdzie kursuje SKM, a WKD bardzo nam ją przypomina. Ja czuję się lepiej ze świadomością, że mogę w każdej chwili wyskoczyć sobie do stolicy i że znajomi czy rodzina z 3City będzie miała ułatwioną sprawę dotrarcia do nas. Dla nas to bardzo ważne. Jednocześnie, jak wspomniałam, nie przepadamy za zgiełkiem (mamy już dość wynajmowanego mieszkania na warszawskiej Pradze) i szukamy ciszy w niedalekim sąsiedztwie od cywilizacji (do 2 km). O naszych dylematach napiszę na łamach ogólnopolskich. Strasznie ucieszę się, jeśli ktoś z moich przyszłych ziomków pomoże nam podjąć decyzję. Teraz kończę, bo czuję, że jak się rozpiszę to dnia nie starczy. Serdeczności dla wszystkich, ula i sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts