roberto3011 13.08.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 roberto - to prawie przez płot Nasza działka to Książenicka 51 - czwarta działka od drogi. To po tej samej stronie i chyba kojarzę Was - to się cieszę bardzo. Do nas dojdziesz przez pole na skos - na miedzy rosną drzewa bardzo gęsto. Prawdopodobnie będziemy na działce w tę sobotę. Kiedy zaczynacie budowę? zaczęliśmy tydzień temu, ławy kopane dokładnie w środę. Dziś już mamy stan zero. Wczoraj o 17ej zalewali chudziak. Ekipa póki co odpukać rzeczywiście wyśmienita, zresztą zgarnięta dzięki forum To rzeczywiście niedaleko do nas skręca się tuż przed numerem 47. Na wjeździe wysypany gruz...no i dalej również. W sumie tam gdzie poniszczone krawężniki to właśnie my na budowie bywamy bardzo różnie i w sobote raczej sie nie uda, raczej w tygodniu...ekipa na weekendy jedzie do domu to i my nie bardzo mamy po co zaglądać Powodzenia!!! pozdrawiam, RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 13.08.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Roslanka, Cieszę się że Ci się podobają moje projekty i mój dziennik Architekt - Kuba Fibich 608 093 009 Za całość tzn. ustawienie okien, ścianek wewnetrznych + pomiary na budowie +projekty wnętrz - 7 tys. Możesz powiedzieć że namiary masz od Emilii z Żyrardowa Powodzenia Emilus18, Bardzo dziekuje za kontakt A możesz mi jeszcze powidziecieć ile w sumie m2 Ci zaprojektował? pozdrawiam Rosłanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 13.08.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witajcie nadszedł czas pomyśleć o blachodachówce możecie polecić jakąś dobrą firme produkującą biachodachowke a także zastanawiamy się też nad oknami jakie macie profile i okucia które najlepiej wybrać może coś doradzicie kochani? Marzena Śmialo polecam okna schucko (ja mam od kilku miesięcy, moi rodzice od 15 lat - bez zastrzeżeń) - polecam rzetelnego handlowca i zarazem montazystę 601 091 930 Blachodachówke kupowałem w Milanówku w BUDMAR (22) 724 81 47 - szybko, milo i tanio. W sprawie ułożenia proponuje Pana Zbyszka 604 584 369, może trochę powoli pracuje, ale za to dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 13.08.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Drodzy forumowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 13.08.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Drodzy forumowiczewlasnie jestem na etapie zamawiania szamba - czy ktos moze tez nie potrzebuje, jesli byloby zamawianych kilka to wynegocjujemy lepsza cene i tanszy transport. Ja za szambo 12m3 szczelne zelbetonowe place 2400 + 400 transport - firma jest z RADOMIA, szaba z atestem - moj sasiad juz ma od nich od 2008 roku i jest zadowolony.prosze ewentualnych chetnych o info na privpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba-76 13.08.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam!Jestem tu nowa, zamierzamy zacząć się budować na wiosnę w Grodzisku, a teraz zaczynamy rundkę po wszystkie pozwolenia. Czy macie może namiar na dobrego i niezbyt drogiego geodetę z Grodziska? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAD 13.08.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Moi Drodzy, szukam architekta, który zrobi mi projekt wnętrza. Na tym etapie zanim postawie fundamenty mogę jeszcze coś ewentualnie zmienić. Może możecie kogoś polecić za rozsądną cenę bo jak dostałam jedna wycenę to mało nie spadłam z krzesła. Pozdrawiam roslanka Polecam pracownię Tissu Architecture z Pruszkowa. Pani architekt Magdalena zaprojektowała mi całe poddasze łącznie ze wszystkimi instalacjami i doborem materiałów dokładnie tak jak to sobie wymarzyłem (tel. 512 122 220) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 13.08.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam Grupę nadarzyńsko - grodzką. Za chwilę zaczynamy budowę w Pruszkowie i wszystkie doświadczonych inwestorów z okolicy są bardzo cenne. Mam pytanie czy możecie mi polecić mi kogoś do wiercenia studni głębinowej w rozsądnej cenie? Z góry dziękuje Pozdrawiam roslanka roslanka, a gdzie się budujesz? Bo ja też w Pruszkowie, witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 13.08.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Który Dachlux i jaka ekipa u was robiła? Przepraszam wszystkich ale pomyliłam nazwę robiła u nas firma Dach-Max z Tarczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAD 13.08.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 A proszę bardzo http://picasaweb.google.com/ASIK.TOMASZ/Wnetrza# Kuchnia dąb z firmy Kukielka z Brwinowa. Polecam! Ja mam niemiłe wspomnienia ze współpracy z tą firmą. Nie potrafili wykonać prostego mebelka pod umywalkę do łazienki według indywidualnego projektu... tzn zrobili go "po swojemu" nie zwracając uwagi na detale projektu na rysunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 13.08.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam! Jestem tu nowa, zamierzamy zacząć się budować na wiosnę w Grodzisku, a teraz zaczynamy rundkę po wszystkie pozwolenia. Czy macie może namiar na dobrego i niezbyt drogiego geodetę z Grodziska? Pozdrawiam Witaj, nie mam niestety geodety z Grodziska bo mój jest z Piaseczna ale przyjeżdża do Pruszkowa bez problemu i jest niedrogi. Natomiast chciałabym Ci polecić portal http://www.szukajfachowca.pl. Portal jest za darmo i można nieuczciwym wykonawcom wystawiać komentarze. Ja tam znalazłam kilku dobrych fachowców właśnie geodetę, geologa i projektantkę domu. Wszyscy strzał w 10. Pozdrawiam Rosłanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 13.08.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 roslanka, a gdzie się budujesz? Bo ja też w Pruszkowie, witam Azusa miło trafić na krajana, ja się będę budować na Bąkach na granicy z Piastowem a Ty? Na jakim jesteś etapie? Ja czekam na pozwolenie i ma być lada dzień a potem chociaz stan zero przed zimą Pozdrawiam roslanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 13.08.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Polecam pracownię Tissu Architecture z Pruszkowa. Pani architekt Magdalena zaprojektowała mi całe poddasze łącznie ze wszystkimi instalacjami i doborem materiałów dokładnie tak jak to sobie wymarzyłem (tel. 512 122 220) Dzięki a droga ta pracownia? Mam już sporo ofert z szukajfachowca.pl ale chętnie sprawdzę kogoś lokalnego jeszcze pozdrawiam roslanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartagina 13.08.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam! Jestem tu nowa, zamierzamy zacząć się budować na wiosnę w Grodzisku, a teraz zaczynamy rundkę po wszystkie pozwolenia. Czy macie może namiar na dobrego i niezbyt drogiego geodetę z Grodziska? Pozdrawiam Ja już tradycyjnie polecam pana Jacka Szpilarskiego z Milanówka, tel. 0-602 673-059. U nas wytyczał budynek i załatwiał ZUD do projektu wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub007 13.08.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam serdecznie Wszystkich, W ciągu ok miesiąca chcielibyśmy rozpocząć budowę domu w Strzeniówce. Czy macie może jakąś ekipę budowlaną godną polecenia?Mam na myśli ekipę która postawi stan surowy otwarty.Szukamy również taniego składu budowlanego w okolicy. Serdecznie dziękujemy za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkcd 14.08.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Kartagina Możesz podać szacunkowe koszty pracy geodety (i za jakie czynności), przymierzamy się do budowy z Żółwinie i zbieramy informacje o kosztach. Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 14.08.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam,Czy macie może kogoś sprawdzonego od projektowania i zakładania ogrodu? Na jakie koszty powinniśmy się nastawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 14.08.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 a ja mam takie pytanie...zakupiłem porotherm (25 cm) i co poniektóre pęknięte pustaki są ciemne, żeby nie powiedzieć że czarne, w środku. Z zewnątrz ślicznie czerwone, ładnie "dzwonią". Co o tym myśleć?? Za bardzo wypalone?? Czy to jakieś dodane popioły?? pozdrawiam,RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba-76 14.08.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Dziękuję za informację Oczywiście mam kolejne pytanie Czy ktoś budował dom z Ytongu i ma może ekipę godną polecenia, która buduje z tego materiału. Z góry dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAD 15.08.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Dzięki a droga ta pracownia? Mam już sporo ofert z szukajfachowca.pl ale chętnie sprawdzę kogoś lokalnego jeszcze pozdrawiam roslanka Rozmowy zaczęliśmy od 80zł/m2 za całość projektu (projekt funkcjonalny, hydraulika, elektryka, rys. wykonawcze, proj. mebli, materiały, sprzęt itp.) wraz z nadzorem, ale udało się wynegocjować trochę korzystniejsze warunki . Pracownia jest fajna z tego względu, że robią nie tylko wnętrza, ale także całe projekty domów i widać że znają się na rzeczy. Nie jest to jakaś osoba po kursie dla dekoratorów . Myślę, że dlatego świetnie nam się współpracowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts