azusa 16.08.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Azusa miło trafić na krajana, ja się będę budować na Bąkach na granicy z Piastowem a Ty? Na jakim jesteś etapie? Ja czekam na pozwolenie i ma być lada dzień a potem chociaz stan zero przed zimą Pozdrawiam roslanka My budujemy na Ostoi na granicy z Komorowem. Teraz przymierzamy się do tynków zewnętrznych, czekamy też na hydraulika i wylewki. Powodzenia roslanka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 16.08.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam, Czy macie może kogoś sprawdzonego od projektowania i zakładania ogrodu? Na jakie koszty powinniśmy się nastawić? projekt ogrodu robiły mi dziewczyny z http://www.studiozieleni.com/ - wraz z nawodnieniem wyszło taniej niż np. z Alle_gro_ Co do wykonania to wszystko zależy od nasadzeń i skomplikownia - ja zamierzam powolutku samemu sobie wg projektu urządzać... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 16.08.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 witajcie,ja wprawdzie buduję się w Błoniu, ale grupa Błońska jakoś słabo przędzie, a dwa, ze do grodziska mi bliżej zważywszy na błoński szlaban.przeczytałam kilkanaście ostatnich stron Waszej grupy, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytania wiec pozwolę sobie je zadać tu - moze ktoś się ulituje. z góry wielkie dzięki:szukam ekipy do położenia ocieplenia na domku kanadyjskim. na ocieplenie będzie rzucony częściowo tynk, a częściowo oblicówka drewniana. ostatnio jak rozmawiałam z kimś 'polecanym' to po pierwsze dowiedziałam się od niego, że między warstwą OSB na ścianie a styropianem nie musi być żadnej przerwy na wentylację bo styropian przecież sam oddycha (?!!!) a po drugie człowiek chyba pierwszy raz słyszał słowo oblicówka, choć jak mu wytłumaczyłąm co to jest to rzekł, ze oczywiście umie cuś takiego kłaść.generalnie nie wzbudził mojego zaufania...a tak w ogóle - jakie są ceny za ocieplenie i tynkowanie? tak pi razy oko.i jeszcze chciałam zapytać o namiary na sprawdzonych blacharzy - możecie kogoś polecić? czy raczej robicie tak, ze kupujcie blachę osobno i osobno szukacie ekipy, czy bierzecie ekipę z materiałem od razu?wielkie dzięki za wszelki porady i odpowiedzi!pozdrawiam,kipsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 16.08.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Ktos ostatnio pytal o namiary na architekta wnetrz, moge polecic pania Jole ktora dla nas wykonywala projekt. Wedlug mnie ceny rozsadne. Kontak tel 501407071. Mozna sie powolac na Anie z Milanowka. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 16.08.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Odebraliśmy pozwolenie na budowę W związku z tym mogę z czystym sumieniem już kogoś polecić: panią architekt Teresę Firlej od adaptacji projektu, jej biuro znajduje się dokładnie naprzeciwko Urzędu i Starostwa w Grodzisku. Nie wiem, czy już o tym pisałam, powtórzę: Sprawy urzędowe w Grodzisku załatwia się z przyjemnością, ludzie mili, uczynni, wszystko szybko i bezproblemowo, zatem dementuję pogłoski o tragicznym załatwianiu kwestii urzędowych:) Przynajmniej w Grodzisku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 16.08.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Azusa - witam sąsiadów . ja też buduję na Ostoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 17.08.2010 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Bogdański GÓrale ja buduję w Czarnym Lesie za Grodziskiem przepiękny dom w stylu angielskim z cegły starodawnej porozbiurkowej z ukrainy mór 3 warstwy jestem WYKONAWCĄ ale budowa tego projektu to czysta satysfakcja a projekt dzieło sztuki tel 600-829-451 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 17.08.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Azusa - witam sąsiadów . ja też buduję na Ostoi Kami-lla witam serdecznie Bardzo się cieszę, że ktoś jeszcze buduje w okolicy, inne lokalizacje są tak szeroko reprezentowane, czułam się osamotniona Właśnie zajrzałam do Twojego dziennika i ze zdjęć domku wnioskuję, że wiem, gdzie budujecie:) Jadąc do siebie na budowę przejeżdżam chyba koło Twojego domku, tam podpatrzyłam dachówki, ale niestey nasz dekarz czymś je ubabrał i nie wyglądaja tak ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 17.08.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam! Jestem tu nowa, zamierzamy zacząć się budować na wiosnę w Grodzisku, a teraz zaczynamy rundkę po wszystkie pozwolenia. Czy macie może namiar na dobrego i niezbyt drogiego geodetę z Grodziska? Pozdrawiam proponuję Pana Janusza Zielińskiego z Grodziska tel. 602-785-595 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 17.08.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Niestety, przez nasze gapiostwo straciliśmy siatkę leśną podarowaną przez jedną z uprzejmych Forumowiczek. W związku z tym mam pytanie, czy ma ktoś do oddania lub odsprzedania niepotrzebną siatkę leśną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 17.08.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ponawiam swój pilny apel o polecenie jakiegoś rozsądnego glazurnika, który miałby czas dokończyć to, czego moje ekipa nie zrobiła nim zniknęła bez wieści. Jest kilka rządków płytek do ułożenia, fugowanie, trochę listew itp. prac wykończeniowych przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 17.08.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, Szukam instalatora do podłączenia sieci teletechnicznej. Możecie kogoś polecić? Czytam porady na forum, ale im dalej w las, tym więcej drzew. Wolę już, aby zrobił to ktoś fachowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 17.08.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Kamienie ogrodowe na skalniak ktoś chce? Mam tego ok. 1 m3, może trochę więcej. Wielkości od dużego arbuza do piłki tenisowej. Transport oczywiście własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ludzik 17.08.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 hej czy ktoś może polecić mi geodetę z okolic Nadarzyna/Piaseczna lub Raszyna? jeśli tak to proszę o informację na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 18.08.2010 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Śmialo polecam okna schucko (ja mam od kilku miesięcy, moi rodzice od 15 lat - bez zastrzeżeń) - polecam rzetelnego handlowca i zarazem montazystę 601 091 930 Blachodachówke kupowałem w Milanówku w BUDMAR (22) 724 81 47 - szybko, milo i tanio. W sprawie ułożenia proponuje Pana Zbyszka 604 584 369, może trochę powoli pracuje, ale za to dokladnie Dziękuje bardzo a ten Pan Zbyszek skąd jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fifi72 18.08.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Kamienie ogrodowe na skalniak ktoś chce? Mam tego ok. 1 m3, może trochę więcej. Wielkości od dużego arbuza do piłki tenisowej. Transport oczywiście własny. Witam zygzak Bardzo chętnie przyjmę kamienie. Podaj na PW namiary kiedy i gdzie można to odebrać ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka78 18.08.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam, Szukam szukam i nie mogę znaleźć... ekipy do wykonania ogrodzenia (podmurówka +siatka). Budujemy w Milanówku. Plus do tego sprawdzony producent siatki Bede wdzieczna za namiary. Pozdrawiam Zostało nam ok 200 sztuk stempli (dł 290) - były wykorzystywane tylko na jednej budowie. Kupilismy za duzo...i leżą jak co komu niemiłego. Tanio sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 18.08.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Emilus18, Bardzo dziekuje za kontakt A możesz mi jeszcze powidziecieć ile w sumie m2 Ci zaprojektował? pozdrawiam Rosłanka W sumie ok. 140m2 kolorowych wizualizacji + zmiana lukarny+elewacja+przykłady "zapółkowania" garderób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 18.08.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 I naprawdę nikt w okolicy ogrodzenia nie robił??? Dziś już obdzwoniłam chyba wszystkich. jak klinkier - to chętnie zrobią, ale jak chcę zrobić cokolik, zatopić w tym słupki i zamontować przęsła, to już nikt nie chce! No, niby dwóch znalazłam, ale za takie pieniądze, że chyba powinnam sama uczyć się robić szalunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loginus 18.08.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Szukam kierownika budowy/inspektora. Jeśli macie kogoś godnego polecenia proszę o informację na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts