Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Poszukuję namiarów na sprawdzoną firme od rekuperacji. Budowa w Milanówku.

Pozdrawiam,

Magda

My też budujemy w Milanówku i robimy wentylację mechaniczną i niestety mojej ekipy nie mogę polecić. Także w ramach ostrzeżenia nie korzystaj z firmy Marat Sp. z o.o. z Chełma.

Roslanka, Magda i Michał - dzięki za info :)

Kami-lla - gdzie ostatecznie zamówiłaś drzwi? Ja potrzebuję z wąskim naświetlem bocznym, wynalazłam już firmę i model a jak przyszłam podpisywać umowę, to się okazało, że mają nowe kolorniki i nie ma "mojego" koloru.

A gdzie najtaniej w okolicy kupić materiały do ocieplenia budynku? Styropian, listwy startowe, siatkę, kołki, klej najchętniej biały itp. itd. Kabex w Nadarzynie, czy może macie jakieś inne namiary?

Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc.

MB Kowalczyk i SIR-BUD byli zazwyczaj tańsi. Ja w Kabexie nie lubiłem robić zakupów mimo że najbliżej byli. Negocjowałem ceny na cement I kilka palet to II mi sprzedawali w tej samej cenie ... Generalnie zazwyczaj byli najdrożsi z okolicy. Generalnie przy zakupach całosamochodowych to trzeba obdzwonic lokalnych i negocjować a towar i tak od producenta jedzie.

Mamy umowe z gazownią :) teraz pytanko do wszystkich kto wam robił przyłącze jakie to są koszty??

Pozdrawiam

Marzena

Pan Mazur 601963571, wykonawca , przyłącze ze skrzynką w ubiegłym roku 4tyspln +opinia kominiarska 150, projekt za 700pln robiła Pani Ostrowska z Pruszkowa (współpracuje z Panem Mazurem)

Ktos ostatnio pytal o namiary na architekta wnetrz, moge polecic pania Jole ktora dla nas wykonywala projekt. Wedlug mnie ceny rozsadne. Kontak tel 501407071. Mozna sie powolac na Anie z Milanowka.

Ania

Witam wszystkich forumowiczów. Niestety musiałem skasować pierwotny post, bo domowa cenzura zadziałała... W każdym razie niebawem zacznę zadawać setki pytań, bo rozpoczęcie budowy planowane jest na połowę września.

Witam Wszystkich

szukam kontaktu do solidnej ekipy ,do wybudowania stanu surowego (z dachem)

Budowa domu w Żółwinie

z góry dziękuje

poki co we wtorek beda mi dopiero strop zalewać ale ekipe moge jak najbardziej polecić. majster zdecydowanie myslący. buduje w owczarni.

pozdrawiam,

rz

Pan Mazur 601963571, wykonawca , przyłącze ze skrzynką w ubiegłym roku 4tyspln +opinia kominiarska 150, projekt za 700pln robiła Pani Ostrowska z Pruszkowa (współpracuje z Panem Mazurem)

Dzięki Irku

a jeszcze pytanko to już jest z towarem czy towar osobno??ile się płaci w gazowni czy wogóle się płaci?

Ile czekaliście na pozwolenie?

Zaczęliśmy załatwiać w kwietniu, równocześnie załatwialiśmy w Pruszkowie energetykę. Mieliśmy trochę jazdy w postaci wykupu udziałów w drodze prywatnej, co wyszło w trakcie, ponieważ pan z urzędu się nie zgodził na wjazd z drogi publicznej. To znacznie przedłużyło sprawę.

Generalnie pozwolenie dostaliśmy dużo wcześniej, w połowie sierpnia, dzięki uprzejmości przemiłej pani w Starostwie.

Zaczęliśmy załatwiać w kwietniu, równocześnie załatwialiśmy w Pruszkowie energetykę. Mieliśmy trochę jazdy w postaci wykupu udziałów w drodze prywatnej, co wyszło w trakcie, ponieważ pan z urzędu się nie zgodził na wjazd z drogi publicznej. To znacznie przedłużyło sprawę.

Generalnie pozwolenie dostaliśmy dużo wcześniej, w połowie sierpnia, dzięki uprzejmości przemiłej pani w Starostwie.

My pierwsze złożyliśmy w listopadzie dostaliśmy do poprawki po poprawkach złożyliśmy w styczniu znów okazało się ze jest do poprawki i udało się złożyć w lutym a w marcu odebraliśmy.