Nadia0504 28.08.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 na naszej budowie mamy kilka problemów do ogarnięcia: 1. Sąsiad, który sprzedał nam działkę i w momencie podpisywania aktu był "do rany przyłóż" teraz nie wyraża zgody na wybudowanie przez nas sieci wodociągowej (która przechodzi przez jego pozostałe działki) tym samym zwiększając ich wartość. On musi sam, a jemu nie zależy, bo wodę ma ze studni. Niestety nasza działka nie daje możliwości wywiercenia studni zgodnie z opinią hydrogeologa (wykonaliśmy 5 odwiertów na głębokość 45 m2). Co możemy zrobić żeby mieć wodę? Studnia kręgowa? Jakieś sposoby na burakowatego sąsiada? 2. Gaz (problem oczywiście sąsiad i podpisanie aktu dotyczącego użyczenia prywatnej NASZEJ, wspólnej drogi) - jakie macie doświadczenia z wkopaną bądź naziemną butlą? Polecacie kogoś kto wykona projekt? Czy robi to spec od hydrauliki i gazu, który będzie nam robił instalację? Nienawidzę mojego sąsiada a jeszcze się nie wprowadziliśmy, po prostu pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 28.08.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nadia0504współczuje Ci ja mam problem z niejednym a dwoma sąsiadami.Ludzie to potrafia umilić człowiekowi życie....ahhhhhh Jeśli chodzi o twoje pytania to niestety nieznam odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 28.08.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Cena za materiałem:) gazowni płaciłem 1200pln przed podpisaniem umowy - ale to już chyba za wami? Wiesz nie wiem tak naprawde ale wydaje mi się ze chyba przy warukach było coś płacone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evora_x 28.08.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Potrzebuje 22 stempli, za ile i czy mozliwe prosze napisac ) Witam, po budowie pozostały mi stemple budowlane sosnowe ok. 250 sztuk, o długości 2,7 - 3,0 metra. W razie zainteresowanie proszę o maila. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 29.08.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Ponowię pytanie, czy ktoś może polecić dobrego kierownika budowy/inspektora na budowę w Grodzisku? proponuję Pana Rafińskiego mieszka w Grodzisku pracuje w gminie jaktorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 29.08.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 nie rozumiem to kupiliście dzialkę bez udziału w drodze? Przecież z udziałem możesz sobie podłączać co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evora_x 29.08.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Niedawno podłączyliśmy prąd do domu. Pozostałam nam tzw. prowizorka budowlana. Używana tylko przez nas przez ok. pół roku. Chętnych zakupem proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadia0504 29.08.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 nie rozumiem to kupiliście dzialkę bez udziału w drodze? Przecież z udziałem możesz sobie podłączać co chcesz kupiliśmy z udziałem i wszyscy udziałowcy muszą na wszystko wyrażać zgodę.Sąsiad nie wyraża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rraphal 29.08.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam, Poszukuję namiarów na sprawdzoną firme od rekuperacji. Budowa w Milanówku. Pozdrawiam, Magda Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 29.08.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 mnie inf. notariusz, że w każdym 1 cm drogi mam swój udzial i nie muszę się nikogo o nic pytać mam prawo do przyłączy we wlasnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 29.08.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 kupiliśmy z udziałem i wszyscy udziałowcy muszą na wszystko wyrażać zgodę.Sąsiad nie wyraża... mnie inf. notariusz, że w każdym 1 cm drogi mam swój udzial i nie muszę się nikogo o nic pytać mam prawo do przyłączy we wlasnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkcd 29.08.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 roberto3011 na prw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi1 30.08.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witajcie mam pytanie jak przedstawia sie cenowo ocieplenie poddasza z płytami G-K na gotowo - bez materiału.Macie może kogoś godnego polecenia i z wolnym terminem na ,,wczoraj?Czekam na info i z gory dziękuję.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 30.08.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 roberto3011 na prw? poszlo. pozdrawiam, RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadia0504 30.08.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 mnie inf. notariusz, że w każdym 1 cm drogi mam swój udzial i nie muszę się nikogo o nic pytać mam prawo do przyłączy we wlasnym zakresie u nas u Notariusza było podobnie do tego sąsiad niezwykle miły (cytat Pani Notariusz: "będzie Wam jak ojciec prawie"), ale żeby coś we wspólnej drodze poprowadzić, czyli np. gazociąg lub wodociąg to oczywiście możesz go sobie w drodze umieścić, ale dopóki nie będzie zgody współwłaścicieli woda tudzież gaz w nim nie popłynie. Dodatkowo do gazu i prądu należy spotkać się u Notariusza, aby podpisać wieczyste oddanie w użytkowanie sieci wybranym instytucjom. W Urzędzie Gminy nie mają na to rady, takie jest prawo. Mówili mi, że to częste przypadki, że ludzie robią sobie tak na złość (jak w przedszkolu). Jedyne rozwiązanie iść do Sądu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 30.08.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 ahoj,pomóżcie poproszę - szukam minikoparki do wynajęciaw okolicy...ile taka przyjemność wedle Waszej wiedzy?pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynaj 30.08.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witajcie mam pytanie jak przedstawia sie cenowo ocieplenie poddasza z płytami G-K na gotowo - bez materiału. Macie może kogoś godnego polecenia i z wolnym terminem na ,,wczoraj? Czekam na info i z gory dziękuję.) Dołączam się do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkcd 30.08.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 poszlo. pozdrawiam, RZ Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 31.08.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witajcie mam pytanie jak przedstawia sie cenowo ocieplenie poddasza z płytami G-K na gotowo - bez materiału. Macie może kogoś godnego polecenia i z wolnym terminem na ,,wczoraj? Czekam na info i z gory dziękuję.) Witam, polecam p.Grzesia 697 985 262 - ceny rynkowe wahają sie od 40 do 70 pln , ja płaciłem 50 plus za "obrobienie" okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 31.08.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, polecam p.Grzesia 697 985 262 - ceny rynkowe wahają sie od 40 do 70 pln , ja płaciłem 50 plus za "obrobienie" okna. Aaa i szeroko polecany jest forumowy Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts