Darcy 07.09.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witajcie, Ekipa, która skończyła u mnie właśnie budować, jest wolna. Mieli co prawda umówione kolejne zlecenie, ale inwestor zrezygnował z rozpoczęcia budowy. Teraz kończą jeszcze dom w Milanówku, ale spokojnie mogą przystąpić np. do wylania fundamentów przed zimą, a potem do robót murarskich na wiosnę. Polecam ich, bo są bardzo samodzielni, myślący (a w przypadku budowlańców to nie takie oczywiste), a budowanie z nimi było naprawdę bezproblemowe. Budują domy pod klucz - od fundamentów po wykończeniówkę, łącznie z dachem. Mają własną przyczepę w pełni wyposażoną, więc jedyne, co trzeba im zapewnić, to woda i prąd. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 07.09.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Hej macie namiary na sezonowane drewno kominkowe w naszej okolicy ? najlepiej z dowozem Kasia W sobotę byłem po brykiety tutaj : http://www.darkon.eu/index.php i widziałem drewno w "klatkach". Nie interesowało mnie więc nic o nim nie wiem ale firma ma samochód z windą i paleciaka więc ewentualny rozładunek zmechanizowany o odbiorcy jest gwarantowany. Pamietam, że dowóz do mnie do Kad to 40 PLN za jeden kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 07.09.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Czy ktoś w okolicy planuje w najbliższym czasie zakup i montaż szamba? My planujemy i szukamy dobrego dostawcy i kogoś do wspólnego transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 07.09.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 W sobotę byłem po brykiety tutaj : http://www.darkon.eu/index.php i widziałem drewno w "klatkach". Nie interesowało mnie więc nic o nim nie wiem ale firma ma samochód z windą i paleciaka więc ewentualny rozładunek zmechanizowany o odbiorcy jest gwarantowany. Pamietam, że dowóz do mnie do Kad to 40 PLN za jeden kurs. Heh, też byłem tam wczoraj po brykiety i pytałem o wysezonowane drewno do kominka - jest szansa że będzie. Obserwujcie aukcje ->na allegro<-, jak pojawi się drewno to znaczy że dostawa przyjechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 07.09.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Heh, też byłem tam wczoraj po brykiety i pytałem o wysezonowane drewno do kominka - jest szansa że będzie. Obserwujcie aukcje ->na allegro<-, jak pojawi się drewno to znaczy że dostawa przyjechała. Jest jakiś sposó aby sprawdzić czy drewno jest wysezonowane ???, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stary Wieśniak 07.09.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam Wszystkich! Z przyjemnością przyłączam się do Waszej grupy, od dawna jestem biernym uczestnikiem, teraz to "legalizuję". Na ukończeniu mamy (ja i moja rodzinka) dom w Starej Wsi na ul. Tarniny. Wielokrotnie korzystałem już z Waszych porad zamieszczanych na forum. Dziś chciałbym zapytać, czy ktokolwiek orientuje się jak wyglądają plany inwestycyjne gazowni w Starej Wsi. Jaka jest perspektywa zgazyfikowania ul. Tarniny? Kiedyś słyszałem, że jest to już tuż tuż (miało to być nawet do końca 2009 r.), ale nic jakoś nie słychać. W gazowni w Pruszkowie odsyłają mnie do warszawy, tam z kolei nie można się dodzwonić, zresztą nie wiem, czy telefonicznie ma to jakiś sens. Może więc ktoś z forumowiczów ma jakieś wieści? Przy okazji - czy macie jakieś doświadczenia nad jakością usług firm ochroniarskich w Starej Wsi (szybko przyjeżdżają, częst patrolują itp)? Którą firmę wybrać? Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 07.09.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam Wszystkich! Z przyjemnością przyłączam się do Waszej grupy, od dawna jestem biernym uczestnikiem, teraz to "legalizuję". Na ukończeniu mamy (ja i moja rodzinka) dom w Starej Wsi na ul. Tarniny. Wielokrotnie korzystałem już z Waszych porad zamieszczanych na forum. Dziś chciałbym zapytać, czy ktokolwiek orientuje się jak wyglądają plany inwestycyjne gazowni w Starej Wsi. Jaka jest perspektywa zgazyfikowania ul. Tarniny? Kiedyś słyszałem, że jest to już tuż tuż (miało to być nawet do końca 2009 r.), ale nic jakoś nie słychać. W gazowni w Pruszkowie odsyłają mnie do warszawy, tam z kolei nie można się dodzwonić, zresztą nie wiem, czy telefonicznie ma to jakiś sens. Może więc ktoś z forumowiczów ma jakieś wieści? Cześć, Ja zaczynam budowę na Poziomkowej i mam umowę z gazownią, że u nas ma być najpóźniej we wrześniu 2011 Przy okazji - czy macie jakieś doświadczenia nad jakością usług firm ochroniarskich w Starej Wsi (szybko przyjeżdżają, częst patrolują itp)? Którą firmę wybrać? Przy okazji - masz dobrego kierownika budowy? Poszukuje namiarów na człowieka, ktory przypilnuje mi ekipy, która robi stan zero. Mój docelowy kierbud się wakacjuje a budowę przejmie pewnie na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 07.09.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ponawiam pytanie: Witam zima się zbliża i trzeba kupić Ekogroszek, czy możecie polecić skład węgla w Pruszkowie i okolicach? W zeszłym roku widziałem na forum że ludzie się "składają" na jeden duży transport bezpośrednio z kopalni - czy ktoś nadal coś takiego organizuje? pozdr Michal Potrzebuję też zrobić odwodnienie dachu - czy ktoś może polecić ekipę która robi w okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 07.09.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam, Czy ktoś z Szanownych Grupowiczów orientuje się jak wygląda sprawa budowania przydomowej oczyszczalni ścieków w Osowcu (dokładnie tam, bo podobno dla Żabiej Woli obowiązują inne warunki). Pytałem w urzędzie gminy i w starostwie, ale uzyskałem od trzech różnych urzędników rozbieżne informacje dlatego pytam czy może komuś udało się otrzymać pozwolenie na taką oczyszczalnię. Pow. mojej działki to 1130 metrów (sąsiedzi nie mają studni z tego co mi wiadomo). Na razie w planie zagospodarowania terenu mam szambo, ale chętnie bym zmienił to na coś bardziej "samoobsługowego" I tak przy okazji - słyszałem, że gmina Żabia Wola otrzymała dotację na budowę oczyszczalni i kanalizacji, ale grupa kilku osób (podobno ekologów ) blokuje rozpoczęcie inwestycji. Ktos wie może coś więcej? Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 08.09.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 może ktoś polecić jakiś sklad drewna, potrzebuję mat. na więżbę dachową i strop drewnianydzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 08.09.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 może ktoś polecić jakiś sklad drewna, potrzebuję mat. na więżbę dachową i strop drewniany dzięki My braliśmy z Iłży bardzo fajny rodzinny tartak.Jeśli chcesz moge podac Ci numer na piv i możesz powolać się na mnie Marzena z Opyp.Dają dobre ceny i tani transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robys 09.09.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Do ania_marcin. Mieszkam w Osowcu na ulicy Sarenki (na wysokości Szkolnej 83) i mam neostradę na linii telefonicznej TP S.A. Sprawa dostępu do internetu szerokopasmowego wiązała się z realizacją inwestycji TP S.A., która rozpoczęła się chyba ze dwa lata temu a skończyła w czerwcu. Najlepiej uderzać do TP-sy i dowiadywać się o możliwość podłączenia lini. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 09.09.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Czołem,poszukuję solidnego gościa do montażu kabla grzejnego w rynnach i koszach. Polecicie kogoś?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 09.09.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam, ponawiam pytanie - poszukuję solidnej, godnej polecenia ekipy do ogrodzenia (klinkier) i speców od układania kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 10.09.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 ponawiam pytanie - poszukuję solidnej, godnej polecenia ekipy do ogrodzenia (klinkier) i speców od układania kostki Do kostki mogę polecić pana Sylwka, 606 173 579 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 10.09.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Czy ma ktoś do odsprzedania piec koze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 10.09.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 może ktoś polecić jakiś sklad drewna, potrzebuję mat. na więżbę dachową i strop drewniany dzięki Ja w zeszłym roku brałem na składzie przy Babicach ul. Warszawska - skład "Bolo" tel 665 105 451 i 606 919 615, moja ekipa bardzo sobie chwaliła że proste drzewo i się dobrze robi, wiem że brali też później u niego jak robili następną budowę i brał też kolega i jego ekipa też nie narzekała. Mam pytanie czy ktoś z Was robił odwodnienie dachu - zastanawiam się czy jest sens wydawać na to pieniądze, dom postawiłem w Pruszkowie gdzie są wysokie wody gruntowe i na dodatek w ziemi jest sporo gliny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 10.09.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Do kostki mogę polecić pana Sylwka, 606 173 579 Zygzak: a możesz podać ceny i pokazać jakieś przykładowe zdjęcia prac pana Sylwka? albo jakieś namiary, gdzie kładł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 10.09.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Zygzak: a możesz podać ceny i pokazać jakieś przykładowe zdjęcia prac pana Sylwka? albo jakieś namiary, gdzie kładł? Zapłaciłem ok 100zł/m2 razem z kostką nostalit z jadaru. Namiarów nie dam - niech On poda sam, ja nie czuję się upoważniony do podawania adresów obcych mi ludzi. Co najwyżej mogę pokazać jak jest zrobione u mnie, ale naprawdę nic szczególnego - po prostu porządnie, równo ułożona kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 12.09.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witam ponownieDrodzy pewnie ktoś ostatnimi czasy wytyczał budynek (osie, punkt zero czyli reper czy jak to zwał). Proszę o informację jaki to koszt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts