olgajotka 04.10.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 A ja znowu swoje:rolleyes:Czy ma ktoś może do oddania lub odsprzedania tanio siatkę leśną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 04.10.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 WitamySzukamy desek na szalunek ław fundamentowych, może ktoś ma jakieś z odzysku?... Chyba nie muszą być nowe? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 04.10.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Poszukuję sprawdzonej osoby/ekipy do postawienia dwóch kominów systemowych. Sprawa bardzo pilna. Proszę o info. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynaj 05.10.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam, Czy ktoś robił projekt budowlany zjazdu? Potrzebuję namiary na projektanta z uprawnieniami drogowymi, który mi taki projekt opracuje. Ja zwyczajnie zaznaczyłem zjazd z drogi. A w tomie projektu dotyczącym zagospodarowania powinien być zjazd z drogi zaznaczony. Pozdrawiam, Szynaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 05.10.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Potrzebuję pomocy w dwóch tematach: -fachowca poleconego od rolet okiennych -fachowca do wykonania poręczy(barierek) schodowych drewnianych-mogą być z,, formy marketowej'' Pozdrawiam.Budowa w Żabiej Woli Witaj chester633, jeśli chodzi Ci o rolety zewnętrzne to polecam forumowego Jareko, tel. 608 019 654. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 05.10.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witamy Szukamy desek na szalunek ław fundamentowych, może ktoś ma jakieś z odzysku?... Chyba nie muszą być nowe? Pozdrawiamy Witaj Jarus05, Mam trochę, są różnej grubości i wszystkie "staroużyteczne". Do obejrzenia w Kadach dzisiaj wieczorem, póki widno, tel. 669 209 140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 05.10.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ja zwyczajnie zaznaczyłem zjazd z drogi. A w tomie projektu dotyczącym zagospodarowania powinien być zjazd z drogi zaznaczony. Pozdrawiam, Szynaj Ja w zgodzie na lokalizację zjazdu mam napisane, że w przypadku budowy zjazdu o nawierzchni utwardzonej należy opracować projekt budowlany zjazdu i uzgodnić go z zarządcą drogi. Potem trzeba uzyskać pozwolenie na budowęi wykonać roboty pod nadzorem osoby uprawnionej, która prowadzi dziennik budowy. Znalazłam już projektanta z uprawnieniami, ale okazuje się, że kosztuje to koszmarne pieniądze:cry:., dodatkowo bardzo długo trwa. I zastanawiam się, czy w ogóle warto. Jak Wy rozwiązujecie sprawę budowy zjazdu z działki na drogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 05.10.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ja w zgodzie na lokalizację zjazdu mam napisane, że w przypadku budowy zjazdu o nawierzchni utwardzonej należy opracować projekt budowlany zjazdu i uzgodnić go z zarządcą drogi. Potem trzeba uzyskać pozwolenie na budowęi wykonać roboty pod nadzorem osoby uprawnionej, która prowadzi dziennik budowy. Znalazłam już projektanta z uprawnieniami, ale okazuje się, że kosztuje to koszmarne pieniądze:cry:., dodatkowo bardzo długo trwa. I zastanawiam się, czy w ogóle warto. Jak Wy rozwiązujecie sprawę budowy zjazdu z działki na drogę? To teraz zrób zjazd nie utwardzony, odbierz budynek a potem wykonaj właściwy zjazd np z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 06.10.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Hej, poszukuję namiarów na koparkę, która wykona niwelację terenu. Macie kogoś godnego polecenia i może sprawdzonego? Okolice Ruśca, Nadarzyna...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi1 06.10.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Witam wszystkich. dzieki za info odnośnie płyt G-K. Nie wiem czy Stills ostatnio chwaliła sie postępami ale... JUŻ OD POŁOWY LIPCA OFICJALNIE MIESZKAMY NA SWOIM ))) Co do postępów : budynek ocieplony , struktura naciągnięta, poddasze ocieplone, ziemia rozciągnięta, taras wylany ( ostatkami sił)) Ogólny bałagan ale to do ogarnięcia w zimowe popołudnia i wieczory. pozdrowionka ... Walczymy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 06.10.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 UWAGA! UWAGA! UWAGA! JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA. SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba pisać co to oznacza. Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy. MÓWMY IM ....... WON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 06.10.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 UWAGA! UWAGA! UWAGA! JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA. SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba pisać co to oznacza. Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy. MÓWMY IM ....... WON Dzięki! Będziemy omijać szerokim łukiem:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 06.10.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Opinia poszukiwana: jako że prawie pod domem, khem... budową mam skład Insta Bud w Starej Wsi chciałem się popytać o opinie o nich.Pierwsze wrażenie b. pozytywne, ceny - jeszcze nie mam od nich wycen, więc ciężko coś powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 07.10.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Mam pytanie. Czy ktoś ma może ogrzewanie nadmuchowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 07.10.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 szanowni forumowicze,mam kilka pytań - może ktoś pomoże? z góry - wielkie dzięki!1. czy ktoś z Was stawiał coś może z bloczków gazobetonowych o szerokości 19 cm? takie mamy w projekcie, a z mojego sklepowego rozeznania, takich nigdzie nie ma. są 24 cm. to nam zwęża i tak wąski garaż o 10 cm. wiem, że brzmi banalnie, ale takie mamy warunki i nic się z tym nie zrobi:( 2. czy ktoś ma może do odsprzedania stemple? 3 metry. potrzebuję 80 sztuk. 3. gdzie kupujecie deskę szalunkową? w składach budowlanych? tartakach? będę bardzo bardzo wdzięczna za namiary pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 08.10.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Witaj kipsi, Spytaj architekta czy zgodzi się na H+H 18 cm klasy 600 - http://www.e-izolacje.pl/pdf/beton_komorkowy_h_h.pdfewentualnie Ytong P4-500 szerokości 20 cm - http://www.polskabudowa.pl/upload/polskabudowa_3350.pdfObydwa rodzaje tych bloczków są chyba słabo chodliwe i dostępne transportem całopojazdowym na życzenie ale wtedy można by cały dom postawić.Może ten garaż trzeba będzie wymurować z cegły np silikatowej układając jedną cegłę na płask a drugą na sztorc czyli 120mm + 5mm (zaprawa) + 65 mm http://www.megola.com.pl/dzial/silikaty. Stemple już sprzedałem. Deski szalunkowe kupowałem w składzie drewna tuż za Grodziskiem na wylocie na Żyrardów, zjazd w lewo wspólny z betoniarnią Kasob, beton też kupowałem z firmy Kasob. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 08.10.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Mam pytanie. Czy ktoś ma może ogrzewanie nadmuchowe? podbijam pytanie. Mamy zamiar mieć taki rodzaj ogrzewania (najlepiej w połączeniu z rekuperacją - ale podobno wykonanie tego może to byż trochę skomplkowane i drogie) oprócz tego, ogrzewanie gazowe. Nie wiem, czy jest firma, która może nam wykonać to wszystko razem za sensowne pieniądze. Jesteśmy na etapie projektu domu. Chętnie dowiem się szczegółów - na co zwrócić uwagę na etapie projektowania, na przykład. Czy ktoś ma już takie rozwiązanie zintegrowane i jak wygląda to w użytkowaniu? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadia0504 08.10.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Witam, ODDAM stemple około 300 sztuk użyte tylko na naszej budowie wysokość 2,8 metra. Do odebrania w Słubicy Dobrej gmina Żabia Wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 08.10.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 psed, wielkie dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi. jak na razie z tymi 18 i 20 bryndza. nigdzie nie mają na stanie, a ja potrzebuję na niemalże już pozdr! stemple cały czas aktualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 09.10.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam Poszukuję używanych desek szalunkowych - ktoś się może chce pozbyć? Jakie składy w naszej okolicy polecacie? Widziałem już że polecane są Opypy, Radziejowice (jest jeden w Radziejowicach? ktoś kiedyś-ileś-tam-stron temu pisał, że dostawał w radziejowicach faktury na przelew - podoba mi się ten skład tylko gdzie on jest? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts