hubertsain 11.10.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Jako wykonawca tynków zawsze zalecam najpierw zrobić tynki, a po nich posadzki. Argumentów jest dużo np. łatwiej wyprowadzić linię przycokołową itp.... Kwestia jeszcze jakie tynki będą robione, łatwiej wyczyścić gotową posadzkę z tynków cementowo-wapiennych niż z gipsowych. Co do dylatacji przy ścianach to powinna ona być także robiona, kiedy posadzki wylewane są przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 11.10.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witaj chester633, jeśli chodzi Ci o rolety zewnętrzne to polecam forumowego Jareko, tel. 608 019 654. Psed,wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi1 12.10.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A ja mam pytanie dotyczące sypialni i ogrzewania podłogowego. Ponieważ planujemy w całym domu gres lub terakotę na podłodze to chcemy wszędzie podłogówkę, czy ktoś z was ma ją w sypilani. Nasz hydraulik nam odradza.... Witam, My w domu mamy położone 255mb podłogówki ( na powrocie z grzejników ) sa Panele i gres - od kilku dni palimy i podłoga jest cieplutka - Nie kładliśmy dodatkowego ogrzewania a doradzili nam żeby wykorzystać pex którym płynie woda do i z grzejników Jak narazie rewelacyjnie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 12.10.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A my zastanawiamy się nad cegłą na kominy jaką firme polecicie?? Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi1 12.10.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A my zastanawiamy się nad cegłą na kominy jaką firme polecicie?? Pozdrawiamy:) ale pytasz o cegłę klinkierowa czy zwykłą? Jeśli klinkier to np. winenberger . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiffler 12.10.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 witam,poszukuje porządnej firmy rozbiórkowej. Do dezintegracji jest dom parterowy z poddaszem. Pow zab. ok 130m2 - Brwinów. Grube mury - 70cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 12.10.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 witam, poszukuje porządnej firmy rozbiórkowej. Do dezintegracji jest dom parterowy z poddaszem. Pow zab. ok 130m2 - Brwinów. Grube mury - 70cmPiotr Bąkiewicz, Trans-Piotr, tel. 602-294-565, jest z Nadarzyna (baraki do wypożyczenia przy drodze w Strzeniówce to zdaje się jest on właśnie). Dysponuje własnym transportem, może zabrać gruz i samodzielnie go sprzedać. Ja korzystałem akurat z jego usług transportowych, ale chwilę rozmawialiśmy. Człowiek rzeczowy, da się z nim dogadać, nie robi problemów, cena za transport była na akceptowalnym poziomie, o rozbiórce musisz sam rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 12.10.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A my zastanawiamy się nad cegłą na kominy jaką firme polecicie?? Pozdrawiamy:) A nie taniej i przede wszystkim zdecydowanie mniej miejsca zajmuje komin systemowy? Budowanie takiego systemu jest proste dla murarza. Trzeba tylko pamiętać o wysokości kanału z wyjściem na kominek/piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 12.10.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Piec gazowy - przede mna wybór pieca gazowego. Zupełnie nie wiem na jaki się zdecydować ? Na pewno dwufunkcyjny z zasobnikiem. Mozecie coś polecić ? Od roku mieszkam i użytkuję Buderus (logamax) + zasobnik 120L Biawar (rodzinka 2+3) na razie bez problemów. Minus? Nie mam możliwości zaprogramowania własnych ustawień, jedynie wybór z 7 ustawień (mam radiowy sterownik temperatury RC20). Mogę polecić dobrego (niekoniecznie najtańszego) hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 12.10.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Ponawiam moją prosbę Potrzebuję pomocy w temacie: -fachowca do wykonania poręczy(barierek) schodowych drewnianych-mogą być z,, formy marketowej'' Pozdrawiam.Budowa w Żabiej Woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrip 12.10.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Wykonawca więźby twierdzi, że nie da rady postawić konstrukcji bez dźwigu na budowie. Szacuje, że będzie potrzebny na jakieś 3 dni.Macie może jakiś kontakt, kto dysponuje takim sprzętem na kołach ?Ile to może kosztować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 12.10.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Macie może jakiś kontakt, kto dysponuje takim sprzętem na kołach ? nie wiem skąd jesteś... ale ja się kontaktowałąm z tym człowiekiem: DZWIGI I PODNOSNIKI MAZOWIECKIE MAREK BIELACZYC 604-081-811 * Błonie, ul. Sochaczewska 17 lok. 14 * tel. 22 7233085 cen nie znam, bo stanęło na koparce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 13.10.2010 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 ale pytasz o cegłę klinkierowa czy zwykłą? Jeśli klinkier to np. winenberger . Chodziło o klinkier Dzięki już wybraliśmy i padłllo na winenberger Irek klinkierówka tylko na widoczną część komina niewiem czy to taniej czy drożej już zakupiliśmy.Ale dzięki. A ma ktoś koze do oddania odsprzedania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 13.10.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 czy jeżeli zacznę wczesną wiosną to jest szansa wprowadzić się do grudnia?? My zaczęliśmy budowę 10 kwietnia (pamiętna data:() - właśnie minęło pół roku. Od ponad półtora miesiąca schną już tynki i posadzki, mamy elewację zewnętrzną, czekamy teraz na napełnienie instalacji gazem - wtedy już tylko podłączyć kocioł, zamontować kaloryfery i zaraz można wykańczać wnętrza.... Tymczasem prace porządkowe w ogrodzie, budowa ogrodzenia... Wszystko zależy od harmonogramu prac i terminowości kolejnych ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 13.10.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 My zaczęliśmy budowę 10 kwietnia (pamiętna data:() - właśnie minęło pół roku. Od ponad półtora miesiąca schną już tynki i posadzki, mamy elewację zewnętrzną, czekamy teraz na napełnienie instalacji gazem - wtedy już tylko podłączyć kocioł, zamontować kaloryfery i zaraz można wykańczać wnętrza.... Tymczasem prace porządkowe w ogrodzie, budowa ogrodzenia... Wszystko zależy od harmonogramu prac i terminowości kolejnych ekip. dziekuje azusa. zobaczymy. mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 13.10.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Witaj, Po budowie mam dużo desek w różnym rozmiarze. Napisz na priv jakimi jesteś zainteresowany. Pozdrawiam Witam, podepnę się jeśli temat jeszcze aktualny, czy deski są bardzo wyeksploatowane? Zabrakło mi na ściankę drewutni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 14.10.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 witam Potrzebne namiary na handlowców z Budokruszu albo innej betoniarni, może ktoś podrzucić? Przy okazji z ceną, jaką płaciliście - jeśli ktoś jeszcze pamięta Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 14.10.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 My płaciliśmy po 260 zł w KASOB w Grodzisku ulica zaścianek 8 znajduja sie po lewej stronie na wyjezdzie z grodziska w strone kozerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 14.10.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 witam Potrzebne namiary na handlowców z Budokruszu albo innej betoniarni, może ktoś podrzucić? Przy okazji z ceną, jaką płaciliście - jeśli ktoś jeszcze pamięta Dzięki. Polecany na Forum p. Perczyński - Budokrusz, 602-536-430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 15.10.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 witam Potrzebne namiary na handlowców z Budokruszu albo innej betoniarni, może ktoś podrzucić? Przy okazji z ceną, jaką płaciliście - jeśli ktoś jeszcze pamięta Dzięki. Cena 253 z pompą beton B25, chudziak ok 210 z pompą (mój wykonawca załatwiał gdzieś koło Grodziska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts