Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Jako wykonawca tynków zawsze zalecam najpierw zrobić tynki, a po nich posadzki. Argumentów jest dużo ;) np. łatwiej wyprowadzić linię przycokołową itp....

Kwestia jeszcze jakie tynki będą robione, łatwiej wyczyścić gotową posadzkę z tynków cementowo-wapiennych niż z gipsowych. Co do dylatacji przy ścianach to powinna ona być także robiona, kiedy posadzki wylewane są przed tynkami.

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja mam pytanie dotyczące sypialni i ogrzewania podłogowego. Ponieważ planujemy w całym domu gres lub terakotę na podłodze to chcemy wszędzie podłogówkę, czy ktoś z was ma ją w sypilani. Nasz hydraulik nam odradza....

Witam,

My w domu mamy położone 255mb podłogówki ( na powrocie z grzejników ) sa Panele i gres - od kilku dni palimy i podłoga jest cieplutka -

Nie kładliśmy dodatkowego ogrzewania a doradzili nam żeby wykorzystać pex którym płynie woda do i z grzejników Jak narazie rewelacyjnie się sprawdza.

witam,

poszukuje porządnej firmy rozbiórkowej. Do dezintegracji jest dom parterowy z poddaszem. Pow zab. ok 130m2 - Brwinów. Grube mury - 70cm

Piotr Bąkiewicz, Trans-Piotr, tel. 602-294-565, jest z Nadarzyna (baraki do wypożyczenia przy drodze w Strzeniówce to zdaje się jest on właśnie). Dysponuje własnym transportem, może zabrać gruz i samodzielnie go sprzedać. Ja korzystałem akurat z jego usług transportowych, ale chwilę rozmawialiśmy. Człowiek rzeczowy, da się z nim dogadać, nie robi problemów, cena za transport była na akceptowalnym poziomie, o rozbiórce musisz sam rozmawiać.

Piec gazowy - przede mna wybór pieca gazowego. Zupełnie nie wiem na jaki się zdecydować ? Na pewno dwufunkcyjny z zasobnikiem. Mozecie coś polecić ?

Od roku mieszkam i użytkuję Buderus (logamax) + zasobnik 120L Biawar (rodzinka 2+3) na razie bez problemów. Minus? Nie mam możliwości zaprogramowania własnych ustawień, jedynie wybór z 7 ustawień (mam radiowy sterownik temperatury RC20). Mogę polecić dobrego (niekoniecznie najtańszego) hydraulika.

Macie może jakiś kontakt, kto dysponuje takim sprzętem na kołach ?

nie wiem skąd jesteś...

ale ja się kontaktowałąm z tym człowiekiem:

DZWIGI I PODNOSNIKI MAZOWIECKIE MAREK BIELACZYC 604-081-811

* Błonie, ul. Sochaczewska 17 lok. 14

* tel. 22 7233085

cen nie znam, bo stanęło na koparce.

ale pytasz o cegłę klinkierowa czy zwykłą?

Jeśli klinkier to np. winenberger .

Chodziło o klinkier

Dzięki już wybraliśmy i padłllo na winenberger

Irek

klinkierówka tylko na widoczną część komina niewiem czy to taniej czy drożej już zakupiliśmy.Ale dzięki.

A ma ktoś koze do oddania odsprzedania???

czy jeżeli zacznę wczesną wiosną to jest szansa wprowadzić się do grudnia??

My zaczęliśmy budowę 10 kwietnia (pamiętna data:() - właśnie minęło pół roku. Od ponad półtora miesiąca schną już tynki i posadzki, mamy elewację zewnętrzną, czekamy teraz na napełnienie instalacji gazem - wtedy już tylko podłączyć kocioł, zamontować kaloryfery i zaraz można wykańczać wnętrza.... Tymczasem prace porządkowe w ogrodzie, budowa ogrodzenia... Wszystko zależy od harmonogramu prac i terminowości kolejnych ekip.

My zaczęliśmy budowę 10 kwietnia (pamiętna data:() - właśnie minęło pół roku. Od ponad półtora miesiąca schną już tynki i posadzki, mamy elewację zewnętrzną, czekamy teraz na napełnienie instalacji gazem - wtedy już tylko podłączyć kocioł, zamontować kaloryfery i zaraz można wykańczać wnętrza.... Tymczasem prace porządkowe w ogrodzie, budowa ogrodzenia... Wszystko zależy od harmonogramu prac i terminowości kolejnych ekip.

dziekuje azusa. zobaczymy. mam nadzieję, że się uda :)