swiru 16.10.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 OFF TOPIC Kiedyś była taka opcja do wyszukiwania w temacie. Teraz w narzędziach dyskusji są tylko 2 opcje i żadna z nich nie jest szukaj. Jak można teraz przeszukiwać tylko konkretny wątek? Próbuję znaleźć fachowców od ocieplania poddaszy w okolicy. Może ktoś poleci jakąś firmę? Wyszukiwanie ogólne pokazuje mi wyniki z Krakowa co jest ewidentnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 16.10.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 OFF TOPIC Kiedyś była taka opcja do wyszukiwania w temacie. Teraz w narzędziach dyskusji są tylko 2 opcje i żadna z nich nie jest szukaj. Jak można teraz przeszukiwać tylko konkretny wątek?Proponuję Google. Wpisujesz w pasku wyszukiwania:site:forum.muratordom.pl grupa nadarzyńsko grodziska co_chcesz_wyszukaćpowinno zadziałać. ja tylko przez google'a szukam, wyszukiwarka forum jakoś nigdy nie zdawała egzaminu jak dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honbon 16.10.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 WitamCzy możecie polecić projektanta wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag-ciemne 17.10.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam Czy możecie polecić projektanta wnętrz. Witam My co prawda budujemy domy a konkretnie dom w starej wsi ale podam ci namiar na firmę od wnętrz. Z raji tego ze budujemy domy pod klucz to mielismy z firma doczynienia. Napisze ci na prywatną wiadomosc, tylko potwierdz mi czy doszło. ps. nasza strona http://www.wybudujdom.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag-ciemne 17.10.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Korzystając z tego że budujemy w okolicy Nadarzyna polecamy nasze usługi.Naszą realizacje można obejrzeć własnie pod Nadarzynem.Zapraszam na naszą stronę www/wybudujdom.comDodam ze budujemy w stanie deweloperskim oraz pod klucz.Nasza firma cyklicznie wystawia sie na targach MURATOR EXPOPozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 19.10.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witampotrzebuję zrobić ok 50m drogi tymczasowej bo za rok lub dwa będę wjeżdżał z innej strony. Z tego co sie już zorientowałem to można zrobić taką drogę z gruzu betonowego (10-15cm, 0-60mm tak żeby się dało po tym jeździć) lub kruszonego asfaltu - ktoś może taką drogę robił i może napisać co się dobrze sprawdza w praktyce? Macie może kontakt gdzie kupić w miarę tanio taki gruz betonowy lub asfalt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 19.10.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witam potrzebuję zrobić ok 50m drogi tymczasowej bo za rok lub dwa będę wjeżdżał z innej strony. Z tego co sie już zorientowałem to można zrobić taką drogę z gruzu betonowego (10-15cm, 0-60mm tak żeby się dało po tym jeździć) lub kruszonego asfaltu - ktoś może taką drogę robił i może napisać co się dobrze sprawdza w praktyce? Macie może kontakt gdzie kupić w miarę tanio taki gruz betonowy lub asfalt?Podawałem jakąś stronę temu kontakt do człowieka spod nadarzyna, który się zajmuje rozbiórkami - mozesz u niego dostać gruzu, także pokruszonego. Ja się przymierzałem do zrobienia drogi, ale wreszcie odpuściłem... trzeba kilka tys. wyłożyć a droga - tak jak u ciebie - za jakis rok w innym miejscu będzie... Jeśli robisz tymczasową, to polecam położyć na grunt geowłókninę i na to dopiero sypać gruz - wtedy łatwiej zdjąć go potem... gdzieś jest nawet jakiś stary wątek na forum o tym. niektórzy kładąc geowłókninę nawet nie robili korytowania. ale polecam policzenie kosztów mi wyszło kilka tys. i odpuściłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.10.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Pytanie techniczne dotyczące forum.Czemu nie mam tego wątku aktualizowanego w subskrypcjach? Nie mam powiadomień o nowych wiadomościach.Coś do się z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 19.10.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Pytanie techniczne dotyczące forum. Czemu nie mam tego wątku aktualizowanego w subskrypcjach? Nie mam powiadomień o nowych wiadomościach. Coś do się z tym zrobić?Na górze, tuż pod nazwą wątku, jest "narzędzie dyskusji" - po kliknięciu rozwija się menu i można wybrać subskrypcję. Ja to znalazłem kilka dni temu, dlatego się uaktywniłem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 19.10.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Podawałem jakąś stronę temu kontakt do człowieka spod nadarzyna, który się zajmuje rozbiórkami - mozesz u niego dostać gruzu, także pokruszonego. Ja się przymierzałem do zrobienia drogi, ale wreszcie odpuściłem... trzeba kilka tys. wyłożyć a droga - tak jak u ciebie - za jakis rok w innym miejscu będzie... Jeśli robisz tymczasową, to polecam położyć na grunt geowłókninę i na to dopiero sypać gruz - wtedy łatwiej zdjąć go potem... gdzieś jest nawet jakiś stary wątek na forum o tym. niektórzy kładąc geowłókninę nawet nie robili korytowania. ale polecam policzenie kosztów mi wyszło kilka tys. i odpuściłem.... ja też policzyłem: 3m x 50m x 15cm to wychodzi ok 22,5m3, jak mi mówił jeden koleś od koparek to trzeba przemnożyć przez 2 i wychodzi liczba ton, czyli 45t x 30zł tona = 1350zl Do tego koparka do korytowania i rozciągnięcia betonu - ok 2h - place 100zl/h, koparkowy powiedział że nie ma problemu i podwiezie też zagęszczarkę 500kg to się od razu ubije trochę ten gruz. Jak nawet dodam geowłókninę to kilkaset zł jeszcze dojdzie czyli dwa tysie - przy czym zrzucam się ze szwagrem po połowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi1 19.10.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 witaj BetaGreta jak idzie budowa?Kiedy wpadniesz w odwiedzinki?pozdrowionka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.10.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 witaj BetaGreta jak idzie budowa? Kiedy wpadniesz w odwiedzinki? pozdrowionka:) Na razie złożone papiery o kredyt. Czekamy na decyzję. Jak dobrze pójdzie to wznowimy prace. Coś tak jakoś lepiej nam idzie budowanie jesienno/zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.10.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Na górze, tuż pod nazwą wątku, jest "narzędzie dyskusji" - po kliknięciu rozwija się menu i można wybrać subskrypcję. Ja to znalazłem kilka dni temu, dlatego się uaktywniłem na forum To już zrobiłam. Mam subskrypcję. Tylko jak wchodzę na listę swoich subskrypcji to nie odświeża mi tego wątku i wygląda to tak jakby tu nikt nie pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.10.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 witaj BetaGreta jak idzie budowa? Kiedy wpadniesz w odwiedzinki? pozdrowionka:) Zapomniałam podziękować za pozdrowienia Też pozdrawiam. Pozdrów oczywiście Stills. Jak się mieszka? Co się zmieniło? Jak będę w okolicy to się odezwę. Dzięki za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 19.10.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witam potrzebuję zrobić ok 50m drogi tymczasowej bo za rok lub dwa będę wjeżdżał z innej strony. Z tego co sie już zorientowałem to można zrobić taką drogę z gruzu betonowego (10-15cm, 0-60mm tak żeby się dało po tym jeździć) lub kruszonego asfaltu - ktoś może taką drogę robił i może napisać co się dobrze sprawdza w praktyce? Macie może kontakt gdzie kupić w miarę tanio taki gruz betonowy lub asfalt? A może spróbować się ogłosić że przyjmiesz gruz? Tak zrobił mój kolega 2 lata temu. (przy wjeździe na działkę-droga gminna + murator+w okolicy) Miał dojazd o długości przeszło 200m od asfaltu po glinie....Fakt że to tytanowa praca, ale póki co sprawdziło się. Najgorsze oczywiście było rozgarnianie tego gruzu - on robił to ręcznie (!!!) trochę z moją pomocą trochę jedyni sąsiedzi pomagali. Ale fakt że za gruz nie zapłacił ani gorsza. Doszło do tego że jak dzwonił ktoś i pytał czy aktualne to on zastrzegał że owszem ale tylko tzw czysty gruz (zdarzyło się kilka wywrotek śmieciowego - z rozbiórki starego domu). Łącznie przez kilka miesięcy (niestety tyle to trwało) przyjął przeszło 50 wywrotek gruzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 19.10.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 a polecilibyście może jakieś okna?? interesują mnie tylko PCV (w okleinie drewnopodobnej) ale nie wiem gdzie i jakie kupić....tyle tych różnych komór i szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 19.10.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 a polecilibyście może jakieś okna?? interesują mnie tylko PCV (w okleinie drewnopodobnej) ale nie wiem gdzie i jakie kupić....tyle tych różnych komór i szyb Polecam forumowego Jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 19.10.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 cześćCzy ktoś z Grupy posiada może pieć junkers cerapur smart zsb 22-3 lub 14-3.My niestety nie możemy rozgryźć ustawień a serwisant wiedział chyba mniej niż my... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.10.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Mój problem:Alarm a agencja ochrony. Kto Wam zakładał alarm?Czy korzystaliście z usług firmy ochroniarskiej czy ktoś inny montował alarm?Jak montuje ktoś z zewnątrz to jak jest z odbiorem instalacji przez agencję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_michal 19.10.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Mój problem: Alarm a agencja ochrony. Kto Wam zakładał alarm? Czy korzystaliście z usług firmy ochroniarskiej czy ktoś inny montował alarm? Jak montuje ktoś z zewnątrz to jak jest z odbiorem instalacji przez agencję? Ja założyłem przez niezależnego instalatora, problemu nie było (mam Juwentus), oni po prostu drugą obok szafkę powiesili ze swoją częścią instalacji, z mojej szafki wychodzi kabelek z odpowiednimi sygnałami i tyle (instalator opisał mi te kabelki). Minus jest taki że jak się coś dzieje z instalacją to może się okazać że taki instalator nie ma czasu podjechać (nie mam z nim podpisanej żadnej umowy serwisowej żebym dodatkowo nie płacił). Plus jest taki że znam kod serwisowy i mogę sam się tym "bawić" mam Satela z modułem Eth podłączonym do sieci domowej i można skonfigurować dostęp z internetu - przydawało się jeszcze podczas budowy zdalne wyłączanie i załączanie alarmu Do tego Agencja nie widzi nawet czy mam aktualnie alarm włączony a różne przypadki się słyszało, nawet o modyfikowaniu logów tzn. czas włączenia alarmu żeby nie był zbyt długi po tym jak przyjechała ekipa a coś się rzeczywiście stało. Jak będziesz podpisywał umowę to sprawdź ceny przynajmniej dwóch agencji i mów im otwarcie o tym że porównujesz warunki - wtedy zdecydowanie schodzą z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts