Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Witam,

mam dylemat - muszę dokleić 5 cm do ocieplenia cokołu i zastanawiam się jak to zrobic tzn.szukam rozwiązania jak dodać tą warstwę ocieplenia, dołożyć folii kubełkowej (poprzednia kończy się ok. 5-15 cm niżej), a przede wszystkim uniknąć problemów z pękaniem w zimie wskutek podnoszenia gruntu.

Miał ktoś z Was podobny problem - proszę o podpowiedzi.

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

aga_michal - dzięki za szczegółowe informacje.

Cześć Betka,

ja zrobiłem podobnie jak aga-michal , umowę mam z Solidem ( mają w naszej okolicy sporo obiektów) , instalacje alarmową robił mi Robert z arm.pl - polecam.

Trzymam kciuki za kredyt :) - w razie czego moge polecić mojego doradcę :)

Zapraszam w odwiedziny - właśnie zaczynam docelowe ogrodzenie

Hej, tomanio!

Przejeżdżałam w ubiegłą sobotę pod Twoim domkiem.

Pięknie wygląda.

Jak następnym razem będziemy a będziesz u siebie to zajrzymy.

Kiedy planujecie przeprowadzkę?

Przedstawiciela Solidu mam już od Ciebie zapisanego.

Teraz zapiszę sobie instalatora :)

A kto robił Ci elektrykę?

A o kciuki jeszcze poproszę :)

Na razie wygląda dobrze więc nic nie będziemy kombinować.

Pozdrawiam!

Zapomniałam podziękować za pozdrowienia :) Też pozdrawiam.

Pozdrów oczywiście Stills.

Jak się mieszka? Co się zmieniło?

Jak będę w okolicy to się odezwę. Dzięki za zaproszenie :)

Co się pozmieniało? hmm... zaczynam kłaść panele na poddaszu i w miare ogarnąłem podwórze ( bo był pogrom przez ten pomysł ze ściągnięciem ziemi no i wreszcie moge dojechac do garażu ( tego w domu bo teraz bęę ustawiał blaszaka bo sie nie mieścimy. ) Pozdrowię napewno a co do twojego pytania o Alarm to nam zakladał Juwentus.

Przyjechał Słodki Janek ( tak tak to imię i nazwisko ) i naprawdę ogarnął temat po profesorsku - 667 998 308 chyba ogólnie działa na naszym terenie bo z wczesniejszych wątków widac że sporo osób korzystało z jego usług.

Zapraszamy obejrzeć postępy no i oczywiście trzymamy kciuki za decyzję.

Hej, tomanio!

Przejeżdżałam w ubiegłą sobotę pod Twoim domkiem.

Pięknie wygląda.

Jak następnym razem będziemy a będziesz u siebie to zajrzymy.

Kiedy planujecie przeprowadzkę?

Przedstawiciela Solidu mam już od Ciebie zapisanego.

Teraz zapiszę sobie instalatora :)

A kto robił Ci elektrykę?

A o kciuki jeszcze poproszę :)

Na razie wygląda dobrze więc nic nie będziemy kombinować.

Pozdrawiam!

Do przeprowadzki jeszcze trochę :( , teraz jest taki moment gdzie kasa ucieka a efekty mało widoczne :(.

Elektryka moge z czystym sumieniem polecić - ma tylko jedną wadę - gaduła przeokrutny. Stawkę ustaliłem za całość prac elektrycznych i nic mnie nie interesowało.

Ja płaciłem podobnie jak Fifi72

można wiedzieć co takiego robiliście że aż tyle wyszło?

mi wyszło 4tys z hakiem - cały sprzęt Satela (Integra 64 z modułem Eth, ok 13czujek, 3 klawiatury), z tego co się orientuję to nie opłaca się wziąć taniego sprzętu bo potem fałszywe alarmy (za dojazdy się dopłaca :( ) i problemy ze sprzętem.

można wiedzieć co takiego robiliście że aż tyle wyszło?

mi wyszło 4tys z hakiem - cały sprzęt Satela (Integra 64 z modułem Eth, ok 13czujek, 3 klawiatury), z tego co się orientuję to nie opłaca się wziąć taniego sprzętu bo potem fałszywe alarmy (za dojazdy się dopłaca :( ) i problemy ze sprzętem.

Nie będę się rozpisywał na forum, ale jest tego trochę, całość zajmuje dwie skrzynki + skrzynka Juventusa. Jest parę bajerów.

Całośc montował forumowy Robert z Arm. Zrobił to profesjonalnie, dużo doradził a czasami odradził zbędne rzeczy.

Naprawdę polecam.

Oprucz tego polecam jednak dodatkowe ubezpieczenie, bo ochrona ochroną, ale w deklarowanych dziesięciu minutach zanim przyjedzie ochrona to jednak można sporo wyniesc i zdemolować chałupę.

Witaj Jarus05,

Mam trochę, są różnej grubości i wszystkie "staroużyteczne". Do obejrzenia w Kadach dzisiaj wieczorem, póki widno, tel. 669 209 140.

Psed, dzięki serdeczne, tylko nas "Bob budowniczy" zaskoczył nas, że może przyjść wcześniej i na szybko mąż załatwił w końcu nowe ze składu...

Do czego można potem je wykorzystać?

Pozdrawiamy!

Pozdrawiamy też mikel_1, wygląda na to, że mamy podobne działki :)

Do czego można potem je wykorzystać?

Do wszystkich pozostałych szalunków pojawiających się w czasie budowy np. wieńce, słupy, strop lub do podparcia stropu. Potem takie deski są pełne gwożdzi i popękane od brutalnego zwykle rozbierania szalunków, te lepsze można oferować na forum a reszta do spalenia.

to w takim razie po co pchać się w koszta.I to jest bardzo zastanawiające....

A po to naprzykład, żebyś wiedział z logów alarmu i z monitoringu, czy Ci chałupę dodatkowo obrobili ochroniarze. Żebyś dodatkowo mógł sterowac i obserwować online dom i okolice z każdego miejsca na ziemi itp...

Dla przykładu porządne czujki zewnętrzne kosztują ponad 700 zł sztuka. Owszem możeswz zastosowac jakies badziewie, ale licz się z dużą ilością fałszywych alarmów, bąc niską trwałością samej czujki.

Owszem możeswz zastosowac jakies badziewie, ale licz się z dużą ilością fałszywych alarmów, bąc niską trwałością samej czujki.

No właśnie, mam już wymienione w ramach gwarancji SOLIDu 3 czujki w ciągu 2 lat w tym czujkę na strychu, która była stale zasłonięta - bywały tam ptaszki mniejsze od wróbla bo dopiero we wrześniu br zrobiłem podbitkę. Przyczyną wymiany były samowzbudzenia czujek.