Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów z grupy grodzisko-nadarzyńskiej.

Postanowiłem dołączyć do grupy. Domek będę budował w Brwinowiei jestem na etapie uzgadniania projektu.

1. jesli garaz bedziesz mial jako czesc domu to bedizesz placil mniejsze podatki + prawdopodobnie krotszy podjazd do odsniezania zima ;)

2. sprawdz wysokosc otworow w projekcie zwlaszcza drzwiowych gdyz drzwi przewaznie sa wykonywane na standardowa wysokosc 210cm a jak bedziesz mial inne to albo zaplacisz wiecje za drzwi albo bedziesz zamurowywal czesc otworow aby je dostosowac

3. przemysl temat balkonow, czym mniej tym lepiej. Balkony to powazny mostek termiczny, trzeba miec wiedze jak je obrobic nie mowiac o kosztach

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam budujących. U nas praca na całego. Właśnie skonczylismy tynki..i oby zdązyć z wylewkami do mrozów.

Apropo tynków: jeśli szukacie solidnej ekipy to nasza taka właśnie była :)

POLECAM z zamkniętymi oczami.

Tynki wapienno - cementowe (piasek kwarcowy).

Ekpia Pana Tomasza Balika - są z Radziejowic. My budujemy w Milanówku i nie było problemu z dojazdem.

Tynki jak pupa niemowlaka, terminowość 100%, zaczynają bladym świtem - koncza jak jest juz ciemno

Mieliśmy dokładnie 630 metrów tynku i zrobili je w niecale dwa tygodnie.

Jesli chcecie zobaczyć jak wyglądają u mnie serdecznie zapraszam do Milanówka.

Pozdrawiam,

Magda

Zapomniałam jeszcze opowiedzieć o OGRODZENIU:) Kolejna ekipa do polecenia.

Znany z forum Pan Kamil- nick TWISTER.

Ekipa śpi na budowie, robi super szybko i bardzo solidnie. Co do ceny też bardzo elastyczni.

Nieważne czy deszcz czy zimno- robią i już!

Panie Kamilu raz jeszcze dziękujęmy za fajnie ogrodzenie.

Zapomniałam jeszcze opowiedzieć o OGRODZENIU:) Kolejna ekipa do polecenia.

Znany z forum Pan Kamil- nick TWISTER.

Ekipa śpi na budowie, robi super szybko i bardzo solidnie. Co do ceny też bardzo elastyczni.

Nieważne czy deszcz czy zimno- robią i już!

Panie Kamilu raz jeszcze dziękujęmy za fajnie ogrodzenie.

Witam,

mogę prosić o namiary na szanownego pana speca od ogrodzeń :) ?

Witam budujących. U nas praca na całego. Właśnie skonczylismy tynki..i oby zdązyć z wylewkami do mrozów.

Apropo tynków: jeśli szukacie solidnej ekipy to nasza taka właśnie była :)

POLECAM z zamkniętymi oczami.

Tynki wapienno - cementowe (piasek kwarcowy).

Ekpia Pana Tomasza Balika - są z Radziejowic. My budujemy w Milanówku i nie było problemu z dojazdem.

Tynki jak pupa niemowlaka, terminowość 100%, zaczynają bladym świtem - koncza jak jest juz ciemno

Mieliśmy dokładnie 630 metrów tynku i zrobili je w niecale dwa tygodnie.

Jesli chcecie zobaczyć jak wyglądają u mnie serdecznie zapraszam do Milanówka.

Pozdrawiam,

Magda

Witam,

napisz proszę jakie koszty tynków ( czy razem z materiałem ) oraz czy były nakładane maszynowo czy ręcznie przygotowywane.

Poprosze również namiary na ekipę.

pozdr.

Gdzie kupowaliście stemple i drewno na więźbę ?
Jakby ktoś miał problemy z zakupem drewna, to w Sokołowie k/Janek (nie mylić z Sokołowem Podlaskim :) ) jest przy drodze na Pęcice/Komorów jakiś skład, w którym widziałem dzisiaj sporo drewna, również na więźbę. O ceny nie pytałem.

Edit: Próbuję się w cenie zorientować - za stemple (3 m chyba, grube) po 5 zł / szt. - dużo czy nie?

Witam,

napisz proszę jakie koszty tynków ( czy razem z materiałem ) oraz czy były nakładane maszynowo czy ręcznie przygotowywane.

Poprosze również namiary na ekipę.

pozdr.

Witam,

Tynki maszynowe, idealnie gladkie. Cena- myslę, że warto zadzwonic i dopytac. Ustalaja idywidualnie i w zalezności od sezonu :) to chyba normalne. Ja umawialam sie w lipcu, gdy dom dopiero powstawał wiec i cena była inna. Materiały zalatwiałam we własnym zakresie. Przykładowo na moje 630 metrów tynku poszło materiału za niecałe 5tys

Namiary na Pana Tomasza Balika- 602 882 641

Pozdrawiam,

Magda

Ja trochę z innej słonej beczki :-(. Na naszym terenie zaczął działać p. Brzozowski z Płocka, uwaga on nie ma żadnych pracowników to pośrednik i wykorzystywacz. Weźmie pieniądze, teoretycznie na materiały, potem przywiezie jakiś przypadkowych ludzi i znika. Unikać

Mariola

To teraz następny temat na tapecie.

Będziemy stawiać butlę z gazem i mam pytania. Czy butla nowa czy używana? Jeśli używana to od kogo? I kto ma najlepsze warunki na dostawę? Na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy.

A drugi temat to oczyszczalnia.

Wszelkie sprawdzone namiary mile widziane :)

Witam

Obecnie czekam na pozwolenie na budowę, więc rozglądam się za ekipą budowlaną na stan SSO. Prośba o polecenie godnej zaufania i niedrogiej :)

A i poszukuję także dobrego kierownika budowy który naprawdę bedzie zainteresowany budową. Chciał bym wystartować z wczesnej wiosny 2011 tylko jak zima zejdzie.

Pozdrawiam